AKTUELLT
 
 

2015
November     
                                                                                                            Förra månaden

28/11
Bara att ta nya tag
Igår hade jag högt ställda förväntningar. Resultaten fyra, femm och sexa var inte vad jag hade hoppats på. Nisse visade att alla lopp ska köras och blev för taggad bakom bilen och galopperade. Jag körde lite väl tufft med honom efter galoppen och det är inte säkert att det räckt till vinst även om han gått felfritt. Action kändes fin och jag trodde jag skulle få överta ledningen, men så blev inte fallet. Och då valde jag att köra snällt och han var sexa, med kanske lite sparat i mål. Buba gjorde det han kunde som fyra.
I morgon är förväntningarna inte lika högt ställda när Skyfall, Quantum Doubles och Silk Launcher startar. Sky och Doubles är med i samma lopp. Doubles har ett perfekt smygläge med spår ett på tillägg. Därifrån borde hon få ett fint lopp. Sky står start. Har ett lite knepigt femtespår. Viss galopprisk finns, men jag hoppas Sören fixar det och i första hand är det pengar som gäller för bägge. Silk gjorde det bra som fyra senast. Är lite upp och ner i prestationerna, men har hon en riktigt bra dag han hon sluta bland de tre.

26/11
Spännande fredagskväll
I morgon på Romme startar Maison Plage, Action Launcher och Buba Boko. Nisse har gjort det mesta rätt i sina starter utan att få sätta pricken över i:et. Jag hoppas han får göra det i morgon. Senast satt han fast med krafter kvar.Han är snabb ut bakom bilen och plan A är att leda från start till mål. Action har varit riktigt, riktigt fin i de senaste starterna då han tagit två raka vinster. Inget tyder på att formen är i vikande utan han känns fortfarande fin i lätta jobb. Från springspår på tillägg kommer jag prova framåt initialt. Är han lika bra som i de senaste starterna ska han ha bra segerchans igen. Ett minus kan vara om vi måste köra med skor bak, men om väderprognoserna håller i sig ska det inte vara några problem att köra barfota i morgon. Buba har fått startas igång och med några lopp i kroppen kommer formen mer och mer. I ett öppet lopp är han ungefär lika bra som de andra. 

23/11
Embu fast med segerkrafter!?
Diva fick ett alltför tufft förstavarv och blev trött. Det positiva med loppet som jag tar med mig är att hon gick felfritt. Draken galopperade bort alla sina möjligheter direkt i starten. I samma lopp var min plan att köra i ledningen med Embu, men jag valde att släppa till en konkurrent när tempot var alldeles för tufft i början. Fick sedan aldrig fritt och hade mycket sparat i mål som sjua. Vi får ta snabb revansch inom kort. Elviz fick ett fint lopp, omväxlande ledningen/rygg ledaren och det löste sig bra till slut, men idag var inte spurten lika bra som de senaste gångerna och vi slutade fyra. Mycket möjligt att den stora skillnaden var att vi tvingades köra med skor på den frusna banan.

22/11
Fyra till start
Efter några sköna dagar i Rom ska det bli roligt att åter komma upp i sulkyn och tävla. Resultaten när jag var borta var inte så mycket att hurra över, utan vi fokuserar på morgondagen i stället.
Då startar M.J.'s Diva, Embu Boko, Dark Surprise och Järvsö Elviz. Som vanligt är det viktigaste för Divas del att undvika galopp och gå felfritt. Gör hon det kommer även resultaten att börja ramla in. Embu har haft lite stolpe ut i höst, men vi hade flyt i spårlottningen när vi drog spår ett och i grunden är hon kapacitetsmässigt inte sämre än någon annan i loppet. Dark (RW) går i samma lopp. Har bättre form än raden. Femtespåret bör han klara och med lite flyt tar han en fin placering. Elviz har finfin form hela hösten. Fick ett jättefint andraspår bakom bilen. Motståndet är bra, men han har slagit de flesta tidigare. Ett litet frågetecken är om han måste gå med skor då det är en klar fördel om han kan gå barfota bak. Oavsett är han tillräckligt bra för att kunna vinna om han har en bra dag.

19/11
Doubles och Fyran till Solvalla
I morgon startar Quantum Doubles och Indian Four på Solvalla med Ville Karhulahti i sulkyn. Bägge två känns fina i jobb. Från tillägg slår vi ur underläge, men jag tror att bägge två, med flyt på vägen, kan tjäna fina pengar.

18/11
Skyfall till Bergsåker
I morgon startar Skyfall i ett amatörlopp. Har fått en rutinerad kusk i Kjell Svanstedt. Skulle de bli bland de fem första, väntar en final senare under kvällen med hela 100 000 i förstapris. Från ett tråkgit elftespår över kort distans är målsättningen att gå till final. 

16/11
Nisse tvåa
Dayanna har aldrig fungerat på skitiga och dåliga banor och tyvärr gjorde hon inte det igår heller. Med facit i hand skulle hon stannat hemma i stallet.
Maison Plage lyckades jag inte hålla ledningen med. Sedan hade övriga konkurrenter full koll att hålla mig fast och han behövde inte bruka sig för fullt när han blev tvåa.

14/11
Smaskiga utgångslägen
I omrgon startar Dayanna Boko och Maison Plage. Bägge två hade tur i spårlottningen och fick förstaspår. Dayanna har fin form för dagen, möter några bra, men har bra chans att sluta bland de tre. Nisse var jätteduktig senast på fin tid när han var tvåa. Tvååringar kan vara lite upp och ner från start till start, men gör han om den insatsen blir han svår att slå. Kör även Bahia Blanca som är en ny bekantskap för mig.

13/11
Action tog stallets 25 årsseger.
Igår blev Doubles för het i ledningen och den starten är bara att glömma. Idag var inledningen på dagen inte bättre. Embu galopperade bort fjärde/femtepeng på Solvalla i sista sväng. Diva var på väg mot en liknande placeering när hon blev lite generad 75 meter före mål och galopperade på Romme. Desto roligare när Action efter fint lopp trejde par utvändigt vann smått överlägset.

11/11
Annie och Doubles
Sally hade lite trafikbekymmer men var även lite segare än senast när hon blev först utan på Bergsåker.
I morgon på Gävle startar Quantum Doubles och Annie Skoglund kör. De är ett väldigt samspelt ekipage. Senast de kamperade ihop blev de etta och tvåa i Einar Johanssons minneslopp. Tyvärr är Doubles upp och ner i sina prestationer, men har hon en riktigt bra dag slutar hon långt fram. Själv kör jag Dart William. Det var något år sedan jag körde honom senast och formen har jag ingen koll på.

10/11
Sally till Bergsåker
Igår tog Fyran och Buba sista och näst sista pengarna i sitt lopp på Bollnäs. Silk gjorde en positiv insats som fyra.
I morgon startar On Lie Star på Bergsåker. Hon gick bra i debuten som fyra. Motståndet svårbedömt. Gör hon en liknande insats som senast kan det räcka till en topp tre placering.

8/11
Tre till Bollnäs
I morgon startar Indian Four, Buba Boko och Silk Launcher. Buba och Fyran startar återigen i samma lopp och precis som sist de möttes handlar det om monté. Då skilde det inte mer än en längd till Fyrans favör. Lite lättare emot nu och med montélopp i kroppen tycker jag de ska ta några placeringar bättre än senast. Silk blev trött från dödens på Rättvik. Kommer att få ett snällare upplägg den här gången. Och då bör hon ta en fin slant.

7/11
Elviz gladde
Varken Sky, Dark eller Chriccan fick några pengar. Trots det var jag nöjd med Dark som fortsätter att visa fin form medan de andra två underpresterade. Elviz fortsätter att visa knallform, nytt rekord igen 25,6M, när han spurtade strålande knappt slagen med hals. Challe var lite sämre än i de senaste starterna och hängde väldigt mycket töm och vi kommer att fräscha upp honom inom kort.

5/11
Fem till Romme
I morgon startar 25% av stallets starthästar. Chriccan, Dark Surprise , Skyfall , Järvsö Elviz och Charles Boko. Sky (Jorma Kontio), Chriccan och Draken (Oskar J Andersson) startar i samma lopp. Alla tre har fin form för dagen. På läget är Skyfall den som kanske har bäst chans, men de är väldigt jämna inbördes och det är den som får bäst lopp av dem som slutar längst fram. I första hand är jag nöjd om alla tre tar pengar. Elviz har varit duktig den senaste tiden, sist vann han väldigt enkelt på nytt rekord. Alltid lurigt att stå dubbla tillägg, men får han bara rätt ryggar kan han avsluta oerhört vasst sista 300. Challe har även han riktigt fin höstform. Men från hans tolftespår behövs en hel del tur. Han tillhör de bättre i loppet och jag känner mig inte slagen på förhand.

3/11
Sexa sjua
Buba blir sakta men säkert bättre och bättre och idag blev det ett sjättepris. Embu blev sjua efter ett struligt lopp där hon aldrig fick chansen och gick i mål med oryckta tussar och mycket krafter kvar.

2/11
Action vann på Rättvik
Silk blev hängade i trejde och jag körde fram i dödens. Tyvärr stumnade hon till slut och blev utan pengar. Action ledde från start till mål. Efter lite dramatik från start, vann han tämligen säkert. I samma lopp gick Fyran bra som fyra i tredje par invändigt.
I morgon på Gävle startar Buba Boko och Embu Boko. Robert Wilhelmsson kör bägge två. Buba har nu fått några lopp i sig och formen är stigande, men jag hoppas på ett snällt upplägg och han känns inte som något hett bud. Embu hade jag trott på toppchans med om hon fått framspår. Självklart kan hon även vinna från bakspår, men möjligheterna minskar då, när det handlar om kort distans.

1/11
Fyra Tre nya till start
Nisse gjorde ett kanonlopp som tvåa idag med ett prydligt nytt rekord på 15,6. Doubles backade jag med från start och när det sedan gick långsamt i täten var det svårt att ta något till slut och vi slutade oplacerade.
I morgon är det lunchtdrav i Rättvik och vi startar, Silk Launcher, Action Launcher och Indian Four. Silk var jätteduktig näst senast vid seger, men sämre i starten efteråt. Spår fyra kan vara ett orosmoment för hennes del, men i jobben tränar hon väldigt bra och jag tror på en bra insats. Action och Fyran (Jennie A Björk) startar i samma lopp. Action gjorde comeback senast efter någon månads frånvaro. Blev då lite trött till slut, men det var ett otroligt tufft lopp och den genomköraren gjorde honom säkert gott. Han är naturligt startsnabb, trivs bäst i ledningen och från spår ett är taktiken ganska enkel: Att köra i ledningen så länge osm möjligt. Fyran var ut senast i ett montélopp och gick bra. Formen känns i antågande. Spår två passaar bra och kommer han vettigt till tar han en bra placering.

 
 
Förra sidan