AKTUELLT
 
 

2017
Juni                 
                                                                                                       Förra månaden

30/6
Bronsfinal
I morgon på Bergsåker startar Embu Boko och M.T.Insider. Embu kör Billy i ett lärlingslopp. Embu blir bättre och bättre. Från spår nio får dom ett fint lopp och kan ta en plats bland de tre. Insider har fått ett lite tråkigt sjunde spår. Han är naturligt startsnabb och jag kör en bit från början. Ledningen är inget måste, då han funkar lika bra bakifrån. Har han en bra dag kan vi vinna då han inte är sämre än någon annan i loppet när han presterar på topp.

26/6
Idag var jag besviken på mig själv då jag körde bort en fin placering med Hungry när jag backade ut i sista sväng och hamnade i en kall rygg. Mospiken blev sexa och gick riktigt bra, trots att det var flera störningsmoment under vägen.

25/6
Debut för Spiken

Igår var en tråkig dag på Lindesberg. Gigantic galopperade bort massor från start. Gick därefter riktigt bra och blev sjua, men det går inte att ge bort 50 meter från start. Silk satte inte en fot rätt och galopperade bort sig direkt från start. Royal blev trött alldeles för tidigt.
Idag har vi fått en ny häst i träning, det är sexårige valacken Edge of Dignity (e. Scarlet Knight u. Honey Laser).
I morgon på Bollnäs startar M.R.Hungry Eyes och Mospiken. Hungry är med i ett litet och tufft gäng, men han är bra själv och har riktigt fin form för dagen och får inte nonchaleras. Spiken gör en spännande debut. Viktigast är att han sköter sig och sedan blir det som det blir.

23/6
En miljon till stallet inkört
Nisse gjorde ett heroiskt lopp som fyra efter att ha galopperat bort väldigt många meter. (Glad att jag inte blev diskad). Även Fyran var duktig sexa. Kunde ha blivit någon placering bättre då jag gjorde ett felval i sista sväng. I samband med hans sjätteplats passerade vi 1 miljon inkört till träningsstallet hittills under 2017. Nu siktar vi på nästa miljon.
Först ut att skrapa ihop den nya miljonen är Gigantic Boko i morgon på Lindesberg. Hon var väldigt fin senast som tvåa och har hon tagit det loppet på rätt sätt slutar hon bland de tre igen. På Lindesberg startar även Silk Launcher och Royal Entertainer. Annie kör Silk i ett damlopp. Spår fem passar bra och går hon felfritt tar hon en fin peng. Royal gick bra senast som fyra på Örebro, men jag tycker det har blivit lite långt mellan hans starter och risken är att han kan vara lite seg. Kapacitet att vara bland de tre finns.

22/6
Fyran och Nisse till Hagmyren

Jag var riktigt nöjd med insatserna av Kalle och Draken idag. Sen vill man alltid bli bättre än Kalles sjundeplats och Drakens sexor i både försök och final men prestationsmässigt gick de riktigt bra.
I morgon på Hagmyren startar Maison Plage och Indian Four och bonusuppsittningen Hönn Blesa. Nisse står bra inne i loppet och har bra form. Från ett framspår hade jag trott på toppchans, nu tror jag bara på skaplig chans från niondespåret. Niondespår har även Fyran, men för hans del kan det vara en fördel att slippa vara med i startrusningen och en plats bland de tre kan det bli. Hönn Blesa är med i ett lopp där de fem främsta går till final senare på eftermiddagen. Stämmer allt på vägen har hon kapacitet att duga långt i både försök och final.

21/6
Flera till start i midsommar
I morgon på Rättvik startar Kalle Kanin Tooma och Dark Surprise. Kalle har varit stänkrädd hittills. Ändrar lite på utrustningen för att få honom att trava. Travar han är jag nyfiken på vad han kan. Dark har varit uppåt i årets starter och från ett bra spår bör han vara bland de sju som går till final senare under kvällen. Kör även Trigger Happy. Han var duktig tvåa sist och kan ta en plats bland de tre igen.

17/6
Två nya i träning
Roligt nog kom det igår två nya i träning. Det var Joners Tindra (e. Tap In u. Sunkissed Tindra)  och Kos E.Trollet (e Troll Kos u. Elindra).

16/6
Gigantisk insats
Gigantic gjorde karriärens hittills bästa lopp när hon efter offensivt upplägg slutade tvåa. Icona fick inte aktionen att stämma. Det var något som störde henne idag. Vad, får vi kolla i veckan. Insider gjorde en bra insats när han blev fyra mot bättre hästar. Fick en nyttig genomkörare inför finalerna och då ryker skorna också. Impa kändes väldigt fin, men orken tröt sista biten. Även hon behövde en genomkörare.

15/6
Spännande på flera håll
Fyran seg idag som oplacerad. Behövde lopp i kroppen. Bättre nästa gång.
I morgon på Bergsåker startar Gigantic Boko (Henrik Svensson kör). Nästan samtidigt startar Icona Pop, M.T.Insider och Imperial Tooma på Romme. Gigantic är ojämn, men i sina bästa stunder riktigt vass. Bra sist efter galopp och gör hon om den insatsen slutar hon långt fram. Även Icona blandar och ger i lopp. Fin näst sist på Solvalla, sämre senast. En fin slant jagar vi i första hand. Insider är allt bra med och jag siktar på att leda från start till mål. Impa har varit hemma hos ägarna i fyra veckor och formen är ett frågetecken. Annars duger hon bra i loppet.

14/6
Fyran på Rättvik
I morgon startar Indian Four. Han har blivit uppfräschad sedan sist. Är han inte alltför seg efter uppehållet tror jag han kan sluta bland de tre från sitt fina andraspår bakom bilen.

13/6
Nära
Embu och Billy gjorde en fin insats från sitt tråkiga tolftespår när de blev femma. Silk galopperade omotiverat i utgången av första sväng. Kändes i övrigct fin och gick i mål utan att pressas. Elviz gjorde en ny fin insats som tvåa. Lite snöpligt åkte vi dit då vi blev utkontrade sista biten av invändig häst.

12/6
Trio i Lindesberg
QP travade dåligt igår och då tjänar man inga pengar. Kalle var väldigt stänkrädd och galopperade inledningsvis. Räddade sedan en sjätteplats.
I morgon startar Embu Boko, Silk Launhcer och Järvsö Elviz. Embu kör Billy i ett lärlingslopp. Tråkigt nog fick de tolv över kort distans och även om formen är på gång krävs det mycket tur från det läget och tar hon pengar gör hon det bra. Fin form har även Silk. Vinna kan bli tufft, men en plats bland de tre kan hon ta. Även Elviz har fin form, men han står tjugo meter tillägg på väldigt bra hästar och får ses som ett platsbud i första hand.

10/6
Två startar och B.B.S grabbar i babyrace
I morgon startar Quiet Please och Kalle Kanin Tooma. QP går alltid bra när han travar. Sköter han sig slutar han långt fram. Trava är också prio ett för Kalle och i ett felfritt lopp har han bra fart för klassen. Kör även Å Widdock och där ska jag se till att köra in pengar. Efter tävlingarna är B.B.S Balou och B.B.S Washington med i ett babyrace med idealtid 1,35 vilket dom kan lätt. Finns fortfarande andelar till salu i dem.
Efter lopp sju kommer M.T.Insider att hyllas i vinnarcirkeln för att ha blivit maj månads häst på Gävletravet.

8/6
Värda bättre öden
Nisse hamnade i dödens kort efter start. Kämpade sedan storstilat, men blev tyvärr först utan pengar. Gigantic galopperade bort värdefulla metrar från start. Var inte 100 körbar i sista sväng då hon hängde lite töm. Gick i mål, kloss rygg på de andra som sexa. Draken kändes fin, men 2600 är nog inte hans distans.
Idag, till Örebro hade vi med oss Vavin Love, som lämnade stallet efter försäljning.
I morgon kör Annie Fanny Sjöhammar på Romme. De är en samspelt duo och är Fanny på humör tjänar de en fin slant.

7/6
Tre i Örebro
I morgon startar Maison Plage (Nisse), Gigantic Boko och Dark Surprise. Nisse har toppform och tog en välförtjänt seger sist. Har vi lite flyt från bakspåret slutar han långt fram. Gigantic var en besvikelse sist efter att ha gjort ett topplopp gången innan. Är hon som på Solvalla ligger en plats bland de tre inom räckhåll. Dark har höjt sig ett snäpp i år och i morgon kan han behöva höja sig ytterligare i ett tufft lopp. Gör han det tar han en fin placering.

6/6
Nygamla hästar
Igår var det tre bra insatser och en lite sämre. Silk avslutade bra som femma. Embu var det lite stolpe ut för då hästen utvändigt om mig galopperade och och de i rygg fick fritt. Hon höll bra som trea. Även Cadillac blev trea från rygg ledaren utan att riktigt få chansen till slut. Däremot var Icona sämre än vanligt och vi får kolla vad det berodde på.
I dagarna återkom Imperial Tooma och Fanny Sjöhammar i träning. De är i full tävlingskondition och det är bara att starta på.

4/6
Fyra på Rättvik
I morgon startar Icona Pop, Silk Launcher, Embu Boko och Cadillac Carjan. Alla fyra kommer med fin form. Icona var duktig sist i hårt gäng och en plats bland de tre tror jag på om hon travar hela vägen. Silk (Lukas Svedlund kör) gick fint senast på Solvalla på bra tid och gör hon om den insatsen slutar hon långt fram. Embu blir bättre och bättre. Trivs i ledningen och jag kör gärna där. Cadillac tränar bra, får han aktionen att flyta har han kapacitet att sluta långt fram.

2/6
Hungry på V75
Kvalhästarna Astrid och Spiken skötte sig galant och klarade kvalen på tiderna 52,9 och 38,1. Efter kvalet åkte Astrid hem till ägarna för att få välförtjänt sommarbete. Även Elde i premieloppet skötte sig bra. Till och med för bra då han gick sex tiondelar för fort, men det är inte värre än att vi får göra om det. Kalle blev stressad från innespåret och galopperade tre gånger första sjuhundra metrarna. Efter det slappnade han av och gick riktigt bra bakom fältet och vi får anmäla igen inom kort. Kuling var tyvärr dagens besvikelse då han inte alls fick travet att stämma. Det är något vi kommer att jobba på framöver. Elviz gjorde återigen en jättefin insats. Tyvärr fick jag lägga speeden lite för tidigt och det räckte till en fjärdeplats på fina tiden 26,1. Roligt också att jag avslutade kvällen med Trigger som tog en andraplats.
I morgon åker jag till Mantorp i ett försök i bronsdivisionen med M.R.Hungry Eyes. Hungry är i sitt livs form och lång distans passar bra. Jag har kört väldigt snällt med honom en längre tid och det är inget jag har för avsikt att ändra på i morgon. Tufft att vinna, men med riktigt flyt på vägen tar han en fin placering.

1/6
Kall(e)dag på Romme

Både QP och Royal gjorde bra insatser idag på Örebro. QP satt fast med krafter kvar som sjua och Royal avslutade bra som fyra.
I morgon kvalar Mospiken och Singö Astrid och Nordby Elde går premielopp. Kör även Happy Trigger.
Elde är en jättefin tvååring som ska klara premie lätt. Mospiken tränar starkt för dagen och det ska bli intressant att se hur fort han går i kvalet. Astrid kommer att fara hem till ägaren och gå på bete efter kvalet. Klarar hon bara att springa under 55 är vi jättenöjda. Kalle är en oslipad diamant. Väldigt fin, men även lite valpig. Spår ett blev bästa tänkbara, men viktigast att han travar och det blir ett snällt upplägg. Kuling drog tyvärr sämsta tänkbara spår, 4. Möter de bästa jämnåriga kullkamraterna, men han är bra själv också och det ska bli otroligt inspirerande att se hur bra han är i de här sammanhangen. Elviz har överraskat positivt i de senaste starterna. Vill dock varna för att han tidigare haft problem den här årstiden med allergi, dock inget vi märkt av än i år. Går han som i de senaste starterna slutar vi bland de tre. Trigger var lite seg senast. Hoppas han är lite bättre med lopp i kroppen.

 

 
 
Förra sidan