AKTUELLT
 
 

2017
September        
                                                                                               Förra månaden

30/9
Ny V75 start för Nisse
I torsdags avslutade Fyran raskt som fyra efter att ha haft lite trafikproblem sista biten. I samma lopp blev Action sexa och var helt ok även om han behövde en genomkörare efter några månaders frånvaro. I morgon på Solvalla startar Maison Plage i ett lärlingslopp på V75 där Billy kör. Nisse är väldigt jämn och säker och härdad i hårda gäng och flyter allt rätt väg kan de sluta väldigt långt fram.

28/9
Action och Fyran på Bollnäs
I kväll startar Action Launcher och Indian Four. De är med i samma lopp och båda har fått bra spår i tre och sex. Fyran har fått lopp i kroppen  medan Action gör comeback efter några månaders frånvaro. Vinst kan bli tufft, men jag tror att bägge kan vara bland de tre.

25/9
All time high
När Kose idag vann efter en snygg styrning av Uffe B, satte jag personligt rekord i inkörda pengar som tränare. Det gamla var från 2009.
Av bara farten gjorde sedan Tindra en lovande start på tävlingskarriären när hon spurtade bra som tvåa. Nu har vi några månader kvar på året att putsa siffrorna från de 1,5 i dagsläget inkörda miljonerna.

24/9
Tindra debuterar
I morgon på lunchen startar Kose E.Trollet och Joners Tindra. Kose körs av duktige kallblodskusken Uffe Backhouse och Tindra av Sveriges segerrikaste kusk Ulf Ohlsson. Kose har varit bra en längre tid och gick fint senast som tvåa. Segern kommer när som helst och galopperar han inte borde han vara bland de tre. Tindra jobbar starkt inför sin debut och jag hoppas att hon kan inleda karriären med en vinst.

23/9
Hungry struken
Igår galopperade Red in i första sväng. Blev lite trångt och han tappade balansen när kurvan kom. Desto roligare med Cadillac som efter ett lopp i tredje invändigt spurtade rappt, inte långt från segraren som tvåa. Idag skulle M.R.Hungry Eyes startat på V75. Tyvärr får han stranna hemma då han fått ett litet sår i hagen i veckan.
Var in och körde snabbjobb med Action, Insider, Dark och Tin Gnist i veckan. Filmer finns på min Youtube kanal.

12/9
V75 till helgen
Igår gjorde Hungry återigen en stabil insats när han blev femma i ett lopp som kördes i lite opassande tempo för honom. Royal blev störd till galopp gick i övrigt bra som sexa. Icona galopperade i första sväng, men var i övrigt lite blek.
På lördag är det V75 på Bollnäs och vi har Järvsö Elviz och Maison Plage till start. Elviz har haft några veckors tävlingsuppehåll. Tränar positivt. Vi får försöka smyga med i det längsta och flyter allt vår väg kan han vara ett platsbud. Nisse gör alltid bra lopp. Tyvärr drog vi ett tråkigt åttondespår och vi måste ha mycket flyt därifrån, men kör de andra för fort och vi får bra ryggar kan han avsluta fort.

10/9
Nytt lunchtrav
Gigantic klarade inte andraspåret utan galopperade direkt. Fick en tröstpeng som åtta. Kuling galopperade av ren friskhet 500 meter från mål när vi skulle sätta in slutattacken. Väldigt surt. Det är något som stör honom och det lutar mot att han blir valack inom kort.
I morgon startar M.R.Hungry Eyes, Royal Entertainer och Icona Pop på Bergsåkers lunch. Hungry är jämn och stabil. Senast fick han en välförtjänt seger. Kort distans är ingen fördel, men han gör säkert ett bra lopp igen och tar fina pengar. Royal gick godkänt senast som fyra. Kan vara lite osäker i volt och i första hand är det felfritt och en fin peng som gäller. Icona har diffus form för dagen och därför blev spår åtta en plusfaktor. Vi smyger med och tar vad som bjuds.

10/9
På väg till Hagmyren
Kalle galopperade bort sig 650 meter från mål. Hängde lite på töm och vi får kolla honom. Cadillac avslutade starkt som tvåa i sitt lopp.
Idag startar Gigantic Boko och Nordby Kuling. Gigantic var lite seg i måndags som sexa. Hoppas  förs framåt av täta starter. Detsamma gäller Kuling som startade så sent som i torsdags. Då flöt inte aktionen helt och nu har vi ändrat lite smådetaljer. Löper han upp till sitt max kan han vinna.

8/9
Två till Rättvik
Kose hängde med riktigt bra till 600 kvar då han tyvärr galopperade bort sig.
I morgon på Rättvik starftar Kalle Kanin Tooma och Cadillac Carjan. Kör även Elind E.Vinn och Valla Glöd. Kalle trivs på Rättvik och har gått bra där. Håller han i den trenden i morgon också slutar han långt fram. Cadillac hoppade senast när det var voltstart. Åter auto den här gången. Trots ett tråkigt åttondespår ska han ses med vinstchans. Glöd och Elind var det ett tag sen jag körde och deras dagsform har jag inte riktig koll på.

7/9
Auktion i Norge

Idag var det en lite halvseg dag på Gävle. Elde inledde bra och var fin i kvalet på 41,2 trots galopp varvet kvar. Impa blev trött från dödens och åkte hem till ägare Lena efter loppet för en välförtjänt paus. Kuling blev visserligen fyra, men bitvis fick han inte aktionen att flyta hundraprocentigt, men över upploppet avslutade han ändå bäst av alla. Quiet sprang och slog i vagnen hela loppet. Kan ha berott på att han blev trött och var sämre än vad jag trodde på förhand när han blev oplacerad.
I morgon åker jag till Norge för att vara med på auktion (är det någon som är nyfiken på någon häst är det bara att höra av sig). Skickar Erika och Kos E.Trollet till Romme. Visserligen är Kose i sitt livs form, men den här gången möter han så tufft motstånd att vi får vara nöjda med en peng.
I dagarna har tre ettåringar kommit: Valacken G.R.J.'s KhalDrogo (e. Torvald Palema u. Street Cat) och stona Bonbini e. u. och Osviva (e. Hard Livin u. Govinda).

6/9
Fullt upp på hemmaplan
Erika gav Dark ett fint lopp och blev till slut sjua.  I morgon på Gävle startar Nordby Elde (kval), Howdidithappn, Imperial Tooma, Nordby Kuling och Quiet Please. Elde är en jättefin häst som kvalar. Långt till start och de första treårsloppen först i vår, men kvalet ska han klara utan problem. Happen gör en efterlängtad debut. Hon har alltid haft lätt för sig och sprang fort tidigt redan som tvååring, men det har varit svårt att få rätta orken i henne och därför har debuten dröjt. Har inga stora krav så här i första starten och spår åtta känns jättebra då hon kommer att få ett snällt och fint lopp. Impa kör Annie i ett lärlingslopp. Hade väldigt fin form i somras, men har fått lite sämre resultat de senaste starterna. Hon är svårbedömd. I första hand siktar vi på pengar. Kuling var ut i tuffast möjliga konkurrens senast i derbykval. Är åter med i ordinarie klass. Lång distans är ett plus och trots tillägg ska vi vara med och göra upp om segern. Quiet gick jättebra i början på året. Har inte startat på några månader, men tränat på bra. För att den riktiga formen ska infinna sig behöver han lopp i kroppen. Förhoppnings kan han i alla fall sluta långt fram.

4/9
Gigantic var bra utan att vara superbra som sexa. Embu var åtta men borde kunnat bättre. Båda två borde vara bättre nästa gång med lopp i kroppen. Royal var förbättrad som fyra.
I morgon kör Erika Dark Surprise på Eskilstuna. Från spår ett bör det bli ett fint lopp och en bra peng. Dessutom kör jag Lucky Dice vilken jag inte kört tidigare, men sett flera gånger och varit imponerad. Ska bli grymt skoj att få chansen bakom honom.

3/9
Lunchtrav på Bollnäs
I morgon har vi tre hästar ut.  Gigantic Boko och Embu Boko i lopp fyra. Jag kör Gigantic och Robert Wilhelmsson Embu. Lite luriga lägen på bägge två och de kommer med lite osäker form. Gigantic kan mycket i sina bästa stunder, och detsamma gäller Embu. Skulle någon av dem vara bland de tre är jag väldigt nöjd. I lopp nio startar Royal Entertainer från spår ett. Han springer "lite" med handbromsen i, men tar han i för fullt tycker jag att han ska vara bland de tre. Kör även Trigger Happy som gått jämnt och bra på slutet och även den kan vara bland de tre.


M.R.Hungry Eyes

1/9
Härlig spurt av Hungry
I går på Hagmyren spurtade Hungry som vanligt på bästa sätt och den här gången kom luckan i tid och han vann på nya rekordet 14,3 m. Cadillac känns väldidgt fin för dagen. Tyvärr orsakade jag en omstart där han klev iväg och när sedan den giltiga starten gick galopperade han bort sina möjligheter direkt. Kose fortsätter att göra bra insatser. Den här gången satt han fast med mycket krafter kvar som fyra i mål. Senare på kvällen var Erika och Kalle trea från dödens och det bästa var att Kalle skötte sig och travade hela vägen

 

 
 
Förra sidan