AKTUELLT
 
 

2017
November        
                                                                                          Förra månaden

30/11
Dagens Dubbelvinst för Red
Efter att ha legat i rygg ledaren i två och ett halvt varv styrde jag på med Red och sedan avgjorde han säkert upploppet ner till snygg seger hemma i Gävle idag. Väldigt välförtjänt då han så sent som förra veckan hoppade bort en framskjuten placering.
I morgon har jag fyra fina hästar ut på Romme. Järvsö Elviz, Action Launcher, M.T.Insider och Kos E.Trollet. Elviz har fått ett fint förstaspår bakom bilen. Smyger med och siktar på en fin peng. Action känns riktigt uppåt i träning för dagen. Från spår tre bör han ta ledningen och som han känns för dagen slutar han långt fram. Även Insider har ett fint tredjespår bakom bilen. Blir lite nytt då han måste gå med skor, men senast han gjorde det, vann han på Lindesberg. Ingen hemlighet att han är snabb ut och plan A är att leda från start till mål, då han har väldigt fin form för dagen. Avslutar med Kose som också har riktigt fin form. Senast galopperade han kort före mål då han kopplat grepp. Springspår på tillägg passar bra och jag hoppas han kan ta revansch sen sist.

29/11
Red på hemmaplan
Gnist gick bra som femma igår efter dubbla galopper. Har är lite överambitiös, men kapaciteten är bra.
I morgon startar Thebigred as. Senaast slog han ihop och galopperade på väg framåt in i sista sväng. Hoppas kunna köra barfota i morgon vilket är en fördel. Står han på benen ses han med vinstchans. Kör även Lula Bermon vilken jag känner väl. Hon är startsnabb och behöver ryggresor.

27/11
Gnist lunchar på Bergåker
I morgon startar Tin Gnist i ett långlopp. Han vann debuten hos oss på bra vis, också det över lång distans. Senast blev han för pigg invändigt och galopperade. Sköter han sig slutar han långt fram. Quiet Please skulle också starta, men bli hemma då han visar förkylningssymptom.

25/11
Insider i Silverfinal
Idag startar M.T.Insider på Solvalla. Då jag är bortrest kör Björn Goop honom och det känns intressant. Insider är fin i jobb, men formen är ett frågetecken då han var sjuk senast, samt att både Icona och Royal presterade sämre än förvänat igår, vilket var lite oroväckande. Är Insider på sin allra högsta nivå kan han vara bland de tre.

23/11
På väg till Romme
I tisdags var det en ny tråkig galopp. Den här gången med Red när han var på väg mot en framskjuten placering i sista sväng. Elviz gjorde vad han kunde, nytt rekord 24,7 men det räckte inte till några pengar. Samma resultat blev det för Fyran och Action, men de fick lite väl tuffa lopp bägge två. Quiet var varken bra eller dålig som sjua.
Idag startar Royal Entertainer och Icona Pop. Royal är behandlad sedan senast och har bara tränat i backen efter det. Med tanke på det behöver han troligen lopp i kroppen, men läget med spår ett passar bra. Icona var inte fullt kurant senast. Inte så hårt tränad efter det. Siktar på att smyga med och ha en polett till slut. Kör dessutom  Sir Francis Bacon vilken jag inte vet mer om än att han har en fin rad.

20/11
Fem på hemmaplan

I fredags gjorde Kose en bra insats ända till strax före mål då han galopperade i segerstriden.
Nya tag i morgon då startar Thebigred As, Järvsö Elviz, Indian Four, Action Launcher och Quiet Please. Red var mycket duktig senast som tvåa. Känns uppåt i träning. Spår ett bakom bil kan bli en fälla då han inte är jättesnabb ut. Löser det sig från start har han kapacitet att vara bland de tre. Kapacitet att vara bland de tre har även Elviz nästan varje gång han startar. Men det gäller att han får sitt lopp. Spår fyra kort distans gör i alla fall att chanserna till ett fint lopp ökar. Fyran och Action är med i samma lopp. Vilka som ska köra är ännu inte klart då de är med i Gävles lärlingsfinal tidigare under kvällen då det avgörs i två försök vem som kör vilken häst i finalloppet. Båda hästarna har mött varandra åtskilliga gånger och brukar turas om att slå varandra i loppen. Quiet har bättre form än raden. Senast blev det alldeles för tuff öppning och att han då blev trött är inget att säga om. Lång distans passar honom bra och även han kan mycket väl vara bland de tre.
Kan passa på om att tipsa om att på easykb.se finns det fyra andelar ā 5 procent i Elviz och en andel ā 5 procent i Quiet Please.

16/11
Kose på Romme
I morgon är det åter dags för start efter att jag valt att ligga lite lågt de senaste tio dagarna pga. dåliga halsar. Den som startar är Kos E.Trollet och med honom är allt väl. Normalt sett tar han fina pengar och kan ta en plats bland de tre.

8/11
Halsinfektioner
Igår gjorde Red en riktigt fin insats som tvåa. Däremot var Hungry lite blek som först utan pengar.
Idag har veterinär Anna varit här och kollat flera hästar i halsen och tagit blodprov. Vi kunde konstatera att vi har något slags förkylningsvirus (halsfluss) i stallet. Alla är inte drabbade men bland andra är Norby Kuling, Gigantic Boko, Howdidithappen och M.T.Insider infekterade. Virus är något man får räkna med och vi får ta det lugnt med våra drabbade hästar. Inom några veckor lär alla vara kuranta igen.

6/11
Lunchtrav på Bollnäs
Igår var en usel dag då hästarna underpresterade och ingen fick några pengar med sig. Då stallformen varit minst sagt svajig sista tiden kommer jag att ligga lite lågt med anmälningar den närmsta tiden och på onsdag kommer vi att ta blodprov och kolla halsen på ett flertal hästar.
I morgon har vi tre anmälda och är det minsta knas får de stanna hemma. Men peppar, peppar verkar allt väl med dem. Normalt sett ska både Thebigred As och M.R.Hungry Eyes ha bra chans att sluta bland de tre. Dark Surprise har knepigt utgångsläge, 14 bakom bil, men en bra peng borde han kunna fixa.
I slutet på förra veckan lämnade Joners Tindra stallet för att återgå till ägare Kalle.

4/11
Fyra på Solvalla
Insider gick bra i skymundan som sjua idag. Mycket möjligt att vi slutat längre fram om jag valt en anna rygg från start. Jag chansade invändigt och den här gången blev det fel.
I morgon startar Maison Plage, Kalle Kanin Tooma, Gigantic Boko och Icona Pop. Nisse är med i ett lopp med bara sju hästar och har fått ett bra utgångsläge i spår 3. Han var duktig senast som tvåa och jag hoppas kunna vara bland de tre igen. Kalle skötte sig glädjande nog senast, men var i stället lite väl trög i loppet. Han måste rycka upp sig för att jag ska tro på en framskjuten placering. I samma lopp kör Jorma Kontio Gigantic. Hon spurtade vasst som tvåa sist och har lite chans att skrälla. Icona satt fast senast som femma. Mycket tuffare emot den här gången och tar hon en liknande placering igen är jag nöjd.

3/11
Insider på V75
Fyran gjorde en varken bra eller dålig insats som oplacerad. Har inte rätta toppformen för dagen. Happen underpresterade rejält och var väldigt trött efteråt. Tråkigt och vi kommer att kolla hennes hals och blodprov inom kort. Kose fortsätter att göra stabila bra insatser. Nytt rekord på medeldistans 30,5 med galopp som femma.
I morgon startar M.T.Insider i silverdivisionen på Bergsåker. Väldigt nöjd med hur han känns för dagen och han var duktig tvåa senast. Lite lurigt läge med bakspår (9) på kort distans, men formmässigt känns han riktigt, riktigt fin för dagen.

2/11
Tre till ut
Kuling underpresterade och var inte fullt kurant idag. Vi kollar honom inom kort. Quiet fick ett för tufft upplägg med ett snabbt förstavarv. Övertog visserligen ledningen men blev stum som sjua. I samma lopp var jag jättenöjd med Action som fyra. Hade jag valt lite andra vägar hade det kunnat bli någon eller några placeringar bättre.
I morgon på Romme startar Indian Four, Howdidithappen och Kos E.Trollet. Fyran letar lite form och på förhand ligger jag lågt även om han fortsätter att träna bra på hemmaplan. Howdidithappen gjorde det ok i sin debut som sexa. Siktar på ett snällt upplägg och att köra till slut. Kose gör det bra varje gång. Men den här gången står han lite hårt inne i loppet och skulle han vara bland de tre har han gjort det jättebra.

1/11
November inleds på Hagmyren
I morgon startar Nordby Kuling, Quiet Please och Action Launcher. Kuling var lite seg senast i sin första start som valack. Kommer att vara betydligt bättre i morgon och 3000 meter blir premiär, men jag ser det bara som en fördel. Står han på benen har han en bra chans att vara bland de tre, även vinna. Quiet och Action är med i samma lopp. På förhand tror jag mest på Quiet som Ulf Eriksson kör. Quiet galopperade senast 75 meter från mål på väg mot seger. Från ett fint tredjespår hoppas jag han kan leda hela vägen. Action kommer mer och mer. Senast var jag nöjd med honom som sexa, men han behöver ytterligare ett par loppa innan han når samma fina form som i våras.
Igår på Internetauktion blev Embu Boko såld till Skåne och kommer att lämna stallet inom kort.

 

 
 
Förra sidan