AKTUELLT
 
 

2017
December        
                                                                                                    Förra månaden

30/12
Årets sista starter
I morgon på Örebro startar Maison Plage och Thebigred As. Nisse har fått ett passande förstaspår. Senast satt han fast med gott om krafter kvar och blir inte spåret en fälla slutar han långt fram. Red är med i ett långlopp på V75. Senast galopperade han kort efter start, medan han gången innan vann säkert. Har lite väl mycket galopper på slutet och i första hand ska han gå felfritt. Gör han det har han bra kapacitet för klassen.

27/12
Härlig seger för Gnist
Idag var en härlig dag på hemmaplan. Valle kvalade på bästa sätt och var först i mål på 20,3 utan att pressas. Gnist tog årets 29:e stallseger och satte dessutom banrekord när han vann säkert efter att ha fått lucka rygg ledaren. Tiden blev 31,3 över lång distans. I samma lopp gjorde Kose åter en bra insats. Den här gången som sexa.

26/12
Insider miljonär
Insider avslutade på bästa sätt som sexa idag. Sjätteplatsen gav 10 000 och därmed passerade han 1 miljon i prispengar.
I morgon är det sista tävlingsdagen för året hemma på Gävle. Startar Tin Gnist och Kos E.Trollet i samma lopp. Gnist var ut så sent som i torsdags. Hade då lite oflyt på vägen när han blev sexa och med lite stolpe in i morgon kan han mycket väl vinna. Kose är en tuff konkurrent och körs av Uffe Backhouse. De har kamperat ihop två gånger tidigare med resultaten 1:a och 3:a. Även där gäller det att ha lite flyt på vägen och har de det kan de mycket väl sluta bland de tre igen.
Kvalar även intressanta treåringen Valzer Jet. Dessutom har jag tre extrauppsittningar: Blue Miner, Nova All Over och Lula Bermon. Den jag har lite koll på är Lula som blev sexa sist jag körde henne. De andra två har jag ingen koll på utan får info av tränarna i morgon.

25/12
Silverfinal
I morgon startar M.T.Insider på V75. Formen är bra, men när vi har fått ett tråkigt elftespår slår vi ur underläge. Tar han en topp-fem placering gör han det bra.

22/12
Royal tog ett steg i rätt riktning när han blev sexa idag. I samma lopp var Cadillac ok när han tog sista pengen. Han kommer att vara klart förbättrad till nästa gång med lopp i kroppen. Ett steg bakåt blev det tyvärr för Kalle, som var sämre än vad jag hade hoppats. Happen var med i ett väldigt konstigt lopp. Det gick extremt sakta och när väl farten drogs upp rumplade hon till och var nära galopp 300 kvar. Tappade då värdefulla metrar men höll sedan farten hela vägen in i mål även om tiden var extremt blygsam.

21/12
Fyra sista innan jul
Idag gick hästarna bra utan att resultaten blev på topp. Quiet hamnade i en dålig rygg och drogs bakåt. Gick sedan bra som sexa. Sexa blev även Gnist med dubbla galopper på vägen. Framför allt när den andra galoppen kom förlorade vi loppet. Silk gjorde en riktigt fin insats som fyra från dödens.
I morgon startar Royal Entertainer och Cadillac Carjan (KH kör) i lopp 1. Royal var inte som bäst senast. Men känns uppåt i träning. Då jag är lite osäker på formen vill jag framför allt se en bra prestation. Cadillac hade riktig toppform då han var ut och startade tidigare i höst. Tyvärr gjorde han illa sig i hagen och har därför inte startat på någon månad. Inte så hårt tränad och behöver troligen lopp i kroppen. I lopp 7 startar Kalle Kanin Tooma. Läget med spår åtta är trist, men i lördags var han riktigt duktig på Gävle och gör han om den insatsen tar han fina pengar igen. I lopp 8 kommer Howdidithappen ut. Hon var inte sig själv senast då hon hade problem med halsen. Har tränat på rejält en tid och även hunnit med ett banjobb. I ett öppet lopp är hon ungefär lika bra som de andra.

19/12
Rommelunch
Nisse hade inget flyt med positionerna och satt fast med gott om krafter kvar utan att få några pengar.
Nya tag i morgon. Börjar med Quiet Please. Första gången på länge på kort distans, vilket inte är någon jättefördel. Detsamma gäller spår 5 men på plussidan står att han tränar riktigt bra för dagen. Tin Gnist har nött på i backen sedan senaste starten då det funnits lite dåligt med lopp för honom. Alltid tufft att stå 40 meters tillägg, men kapacitet att sluta långt fram har han. Silk har inte startat på några månader. Men har varit med och framför allt skött sig i ett flertal provlopp. Spår 2 bakom bilen passar bra, men prio ett är felfri avgång. Kör dessutom Uptown Sally och Imperial Tooma. Sally har jag inte kört på någon månad och har ingen koll på dagsformen. Impi känner jag väldigt väl då jag tränat henne i omgångar. Såg senaste starten då hon var duktig trea. Gör hon om den insatsen kan hon ta en liknande placering igen.

19/12
Nisse på Valla
I morgon startar Maison Plage i ett lärlingslopp med Oskar J Andersson i sulkyn. Nisse var lite seg senast och behövde lopp i kroppen. Spår 11 är ett minus, men härdad av möten med tuffa hästar och med en väldigt bra kusk gör att han kan dyka upp bland de tre.

16/12
Idag på förmiddagen lämnade Icona Pop stallet. Vi önskar de nya ägarna Oakhammer lycka till med henne.
Dark fick ett fint lopp, men behöde en genomkörare och slutade först utan pengar. Red blev rullig kort efter start och galopperade bort sig. Insider blev trea utan att ha den riktiga knallformen. Han kändes lite seg och därför släppte jag ledningen. Tredjeplatsen blev maxplacering. Kalle skötte sig exemplariskt. Hamnade lite väl långt bak efter start. Gick sedan bra till slut som sexa.

15/12 

Favorit i repris!?
I morgon är det V75 hemma i Gävle. Fyra hästar till start, varav Insider på V75.
Först ut i lopp 3 Dark Surprise. Han har fått ett bra sjättespår, men har inte startat på några månader. Jag vet inte riktigt hur han står sig formmässigt. I lopp 4 tillika ett lördagslopp startar Thebigred As. Han har gått bra hela året och tog senast en välförtjänt seger. Då det är flera meriterade konkurrenter i loppet blev läget med spår ett på tillägg bästa tänkbara. Skulle vi få smyga med och få lucka till slut, spurtar han ner många. I lopp 5 tillika V75 1 startar stallets för dagen bästa häst, M.T.Insider. Läget med spår 8 över kort distans hoppar jag inga glädjeskutt över. Men senast när det var V75 på Gävle i maj hade vi samma utgångsläge och då vann vi på 10,7. Så fort springer han inte i morgon, men tillräckligt fort för att sluta långt fram, kanske till och med ända fram. Rundar av kvällen med Kalle Kanin Tooma i lopp 12. Kalle kan springa väldigt bra, men  ibland slår han knut på sig själv och prio ett är att han sköter sig.
Kör även Valla Glöd i lopp 2. Körde honom för någon start sedan då han gick riktigt bra som femma.

 

10/12
I fredags gick Nisse helt ok som femma på Romme.


Reds vinst 30 november

7/12
Nisse lunchar på Romme
I morgon startar Maison Plage. Han har haft ett kortare tävlingsuppehåll och fräschats upp. Spår två på Romme är jag väldigt nöjd med. Han är van att möta tuffa hästar och gör det alltid bra. Flyter det med positionerna är han en av dem som kan vinna loppet.

2/12
Kose under 30
Elviz sprang sitt livs näst snabbaste lopp 25,4 full distans när han blev fryra igår, inte mer än en tiondel från segraren. Action känns väldigt fin för dagen, men när jag inte kom till ledningen räckte han inte riktigt till och vi blev först utan pengar. Insider var godkänd trea. Målsättningen var att vinna, men första gången med brodd är jag ändå nöjd att han gick en låg 14 tid. Kose har vi under en längre tid haft som mål att få under 1,30. Igår fixade han det, med bred marginal. 29,0 och femma från dödens var bra gjort.

1/12
Häromdagen lämnade Embu Boko stallet efter försäljning till Norge.

 

 
 
Förra sidan