AKTUELLT
 
 

2018
Januari        
                                                                                                            Förra månaden

31/1
Action avslutade en fin januarimånad med att vara duktig fyra och få 8500 in på kontot. Totalt har stallet kört in drygt 236 000 under januari vilket är bästa januari hittills.

30/1
Action på Solvalla
I söndags vann Kose och igår fick vi hans lillebror Elind E.Vinn i träning. Vi har haft honom i träning tidigare och det finns en hel del utveckling kvar i honom.
I morgon åker jag till Solvalla med Action Launcher. Formen är ok, men läget med spår 11 över kort distans gör att vi får jaga en penningplacering i första hand.


Bollnäs 29 januari

27/1
Härlig dubbelseger
Idag på Bollnäs var det en riktigt bra dag. Jorma vann med Kose och inte stort slagen var jag med Gnist i samma lopp. Bägge två gick nya rekord på auto medel 29,6. Tillsammans sprang de in 75 000 kronor.

27/1
Två kalla till Bollnäs
Igår var Royal blek som oplacerad. Silk gjorde det bra som sexa. Valzer var även han bra som sexa, men hängde mycket töm och kan bättre. Quiet blev fyra. Lite strul med utrustningen då jag inte fick av honom ryckhuvan pga. allt grus som stänkte på utrustningen. Alltid surt att tappa placeringar på sådana saker.
I morgon startar Tin Gnist och Kos E.Trollet (Jorma K) i lopp 4 på Bollnäs. De har mött varandra två gånger rätt nyligt och bägge gångerna har Gnist dragit det längsta strået. Inte alldeles säkert att det blir lika i morgon, då Kose visat väldigt fin form i de senaste starterna. Loppet är tufft och bra, men bägge våra är bra och jag hoppas bägge slutar långt fram.

25/1
Rolig Rommelunch?
I morgon startar Royal Entertainer, Silk LauncherValzer Jet och Quiet Please. Kör dessutom Å Widdock. Royal var duktig senast som fyra och gör han om den prestationen slutar vi bland de tre. Silk har gått positivt på slutet, men från ett tolftespår minskar förhoppningarna, men en fin placering bör det bli. Valzer var duktig tvåa i debuten. Spår 8 kan både vara bra och dåligt och har vi tur med positionerna kan han sluta långt fram. Quiet var duktig i de senaste starterna. Från spår ett hoppas leda från start till mål. Å Widdock  var det ett tag sedan jag körde och jag har ingen koll på dagsformen.

21/1
Två nya in
Igår blev det en fjärdeplats för Insider. Han var helt ok, men måste höja sig ett snäpp till för att kunna vinna i silver, något jag tror han kommer att göra under året. Kose fortsätter att visa finfin form. Den här gången blev det ett andrapris på nytt rekord 29,4 full väg.
Idag anlände tvååringarna Indian Boy Tess och Hot Lacey Tess och vi hälsar dem välkomna till stallet.

19/1
Insider på V75
Idag gick det inte min väg på Gävle. Gnist fick punktering på vagnen ca 700 kvar och då var den dagen förstörd. Bara att ta nya tag med honom. Detsamma gäller både Elviz och Red som var överladdade och galopperade bort sig.
I morgon på Romme startar M.T.Insider och Kos E.Trollet. Insider startar i ett försök till Silverdivisionen. Han har fått ett fint fjärdespår bakom bilen. Jag tycker han gått bra en längre tid utan att få sätta pricken över i:et och vara först. Har han en bra dag i morgon kan han lyckas med det. Men då måste han prestera 100 procent. Kose var jätteduktig så sent som i måndags när han vann. Lite annat läge nu med 20 meters tillägg. Tycker ändå att han ska kunna vara bland de tre om han sköter sig och travar hela vägen.

18/1
Spännande fredag på hemmaplan
I morgon startar Tin Gnist i femte loppet och det blir debut med autostart. Kommer att träna bakom bilen innan tävlingarna. Felfri räcker han långt även om han är uppanmäld den här gången. I åttonde loppet startar Järvsö Elviz. Han har inte startat på ett tag, men tränat på rejält. Har han en bra dag kan han vara bland de tre. I nionde loppet har vi Thebigred As. Han satt fast med sparat senast. Lång distans trivs han över och löser det sig med löpningsförloppet kan han mycket väl vinna. Kör även Brown Ale i första loppet. Var trea med honom senast, men tuffare emot den här gången. Avslutar i sista loppet med Lula Bermon som måste visa mer än senast för att ta en bra placering.


Kos E. Trollet

15/1
Gammal är äldst
Idag var det en finfin dag på Eskilstuna. Inledde med att Valle gjorde en riktigt bra debut som tvåa. Därefter tog stallets äldsta häst, Kose, årets första stallseger när han i ensamt majesät ledde från start till mål. Avslutade med att Action var klart positiv som femma.

14/1
Spännande debutant
I fredags på Romme gick hästarna bra även om resultaten hade kunnat vara bättre. Silk stökade från start och galopperade bort ett tjugotal meter. Upphämtningen var sedan av bästa sort och hon gick i mål med lite krafter kvar som sjua. Sjua blev också Red med gott om krafter kvar rygg ledaren. I samma lopp var Quiet tapper trea efter att ha gått sista 700 först i tredjespår.
I morgon startar Valzer Jet, Kos E.Trollet och Action Launcher. Valle var jag riktigt nöjd med i kvalet. Hade då spår sex och drog samma i morgon igen vilket är en fördel. Alltid svårt att sia chanser om en debutant, men han är en klar plusvariant i träningsjobben. Kose har äntligen fått ett fint utgångsläge i spår ett. Formmässigt räcker han långt och helt omöjligt att vara bland de tre tycker jag inte att det är. Action lessnade senast mot hårt motstånd. Tränar positivt på hemmaplan och löper han upp till det kan det bli en fin placering.

11/1
Fredagslunch på Romme
I morgon startar Silk Launcher, Thebigred As och Quiet Please. Silk har visat lite uppåtform senaste tiden, men haft otur med löpningsscenarierna då hon hamnat i dödens i de senaste starterna. Från tillägg bör hon inte komma i dödens utan en fin peng ligger inom räckhåll. Red och Quiet är med i samma lopp. Jag kör Red. Han var ok sjua senast på V75. Trampar han iväg ordentligt från spår 2 är han riktigt startsnabb. Hittar vi till ledning blir han en svår nöt för de andra att knäcka. Quiet kör Rauno Pöllänen. De har kamperat ihop en gång tidigare och då blev det seger för bra precis ett år sedan på Gävle. Senast blev Quiet för het i ledningen. Höll ändå bra som femma. Med tanke på det ser jag bakspår som en fördel. Formen är klart på gång och han är inte helt avsågad från att segerstrida.

9/1
Igår var det en stolpe ut dag. Nisse blev visserligen sexa, men fick inte travet att stämma och får besöka veterinär inom kort. Detsamma gällde Cadillac som blev femma, men när det gällde travet fanns det en del övrigt att önska. Gnist blev för ivrig från start och galopperade bort massor. Gick sedan strålande (26 sista 900) och blev sjua. Kose var på väg mot en liknande placering när han galopperade på upploppet.

7/1
Årspremiär på hemmaplan
I morgon på Gävles lunchtrav har vi fyra hästar ut. I lopp två från ett fint tredjespår startar Maison Plage. Han var bra senast som fyra och har bra chans att vara bland de tre och förhoppningsvis även få sätta nosen först. I tredje loppet startar Cadillac Carjan. Han gjorde senast comeback efter att ha gjort sig illa i hagen tidigare under hösten. I comebacken var han ok, men det fattades lite. Spår ett ooch lång distans fungar bra, men han behöver fler lopp innan toppformen infinner sig. I femte loppet startar både Tin Gnist och Kos E.Trollet (Billy Svedlund kör). Gnist vann senast och har mycket fart, men även lite galopp i sig. Sköter han sig slutar han långt fram. Kose är jämnheten själv och tar pengar varje gång. Lite tråkigt läge med bakspår på tillägg över kort distans. Nöjd om han tar pengar. Kör i lopp ett Brown Ale. Körde jobb med honom i höstas, men det är allt jag vet.
I fredags gjorde hästarna bra prestationer även om placeringarna kunde varit bättre. Silk fick dödens och höll ok som först oplacerad. Quiet blev tyvärr väldigt het i ledningen och med tanke på det höll han bra som femma. Royal spurtade vasst in som fyra med krafter kvar efter sen lucka.
G.R.J's Khaldrago
lämnade oss  för att återgå till ägaren. På vägen hem från Eskilstuna hämtade vi tvååriga stoet Tolmans Maja.

4/1
52:a
På Nyårsafton hade Gefle Dagblad sin årliga lista över idrottsprofiler i Gästrikland och jag hamnade på en fantastiskt hedrande 52:a plats. Bland annat två placeringar för Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist.
                     

Igår var en mörk dag på Solvalla Dark räckte inte till. Även Action var långt efter i mål, men har är så "smart" att när han inte räcker till på en tung bana överlång distans så struntar han i det och lägger ner. Han var inte speciellt trött efteråt.
I morgon på Eskilstunas lunchtrav startar Silk Launcher, Quiet Please och Royal Entertainer. Silk var klart positiv senast som fyra. Hoppas hon kan följa upp den prestationen med en liknande placering igen. QP närmar sig toppformen och har ett passande läge i spår 1 över lång distans. Motsåndet är tufft, men i sina bästa stunder kan han matcha det här gänget. Royal tog ett steg i rätt riktning som sexa senast. Siktar på att fortsätta den vägen och då har han en fin placering igen även om fjärdespåret är ett orosmoment.
Igår lämnade Bon Bini och Osviva stallet efter att ha blivit inkörda och klara för att gå hem till sina ägare. Får tacka för den här tiden med dem. Även Kalle Kanin Tooma lämnade stallet då jag tillsammans med delägarna beslutat att låta honom återgå till uppfödarna.

3/1
Nya Solvallastarter
Insider gjorde det bra som tvåa igår på Solvalla på en inte alltför lättsprungen bana.
I kväll startar Dark Surprise och Action Launcher. Bägge två har fått helt ok lägen med spår 6 och 5 bakom bilen. Bägge är startsnabba och lättplacerade. Stämmer det med positionerna kan bägge tjäna fina pengar.

1/1
Insider inleder årets tävlande

Igår gjorde Nisse återigen en stabil insats. Den här gången som fyra. Även Red var godkänd sjua. Hamnade något hack för långt bak efter lite stafettkörning inledningsvis.
I morgon på Solvalla startar M.T.Insider. Han var duktig som sexa senast i silver-divisionsfinal på en för honom normalt inte passande kladdig bana. Har busat och hoppat i hagen efter den starten och formen ska vara på väg mot topp. Alltid bra hästar i hans klass, men känslan är ändå att det är lite lättare än de senaste gångerna. Det ska vara bra chans att sluta långt fram. Taktiken besämmer jag helt efter hur  han känns i tömmarna när starten går. Känns han lika fin som senast är det självklart att köra i ledning. Är han inte lika på tå som sist, går han även bra bakifrån.

 

 
 
Förra sidan