AKTUELLT
 
 

2018
Februari        
                                                                                                            Förra månaden

27/2
Bröder på Solvalla
I morgon startar Maison Plage och Indian Four. Nisse har tränat bra i de senaste jobben. Lite svårbedömd dagsform, men har han en bra dag kan vi sluta långt fram. Fyran gick bra sist som trea. Sjunde spår över kort distans sämpar dock förväntningarna. Blir det vintriga förhållanden är det ingen nackdel för oss, (skickar en bild från banan idag) det är de vana att träna på.

22/2
Kose laddar kanonen
I morgon på Romme har vi två hästar: Kos E.Trollet och Drew Brees. Kose har gått fantastiskt bra i de senaste starterna. Fortsätter att kännas lika fin i jobben på hemmaplan. Däremot har han sprungit på sig snabba pengar och motståndet blir tuffare för varje gång. Helt borta ur segerstriden är han inte. Drew kvalar. Senast han var på en travbana är flera år sedan och han har tränat bra en längre tid och kvalet kommer han att fixa galant. Kör dessutom Eddie Medusa vilken inte startat på ett halvår. Däremot ser utgångsläget, ensam på start lite spännande ut.

20/2
Royal på Solvalla
Igår var det ett steg framåt med Happen, trots att det blev galopp i första kurvan. Efter det kom hon tillbaka bra som sexa. Positioner är viktigt i travlopp och det visade sig när Fyran spurtade sylvasst som trea efter invändig löpning, medan Hungry gav upp efter att ha hamnat i dödens, i samma lopp.
I morgon startar Royal Entertainer. Hon har varit lite väl ojämn i de senaste starterna där hon blandat och gett. Lite tråkigt utgångsläge med spår 11 och vi får sikta på pengar till en början.

18/2
Bästisarna möts
I morgon startar Howdidithappen, Indian Four och M.R.Hungry Eyes. Happen hade allt oflyt i världen senast och hamnade bakom en trött häst. Kan betydligt bättre än så och med lite flyt i morgon tror jag hon kan vara bland de tre. Fyran och Hungry har sedan ett års ålder gått i samma hage, säkert tränat hundratals pass tillsammans, men de har aldrig mött varandra i lopp vad jag kan påminna mig om. I morgon har Fyran det bättre läget i spår ett. Billy kör honom medan Hungry visat bäst form senast tiden då han var duktig som tvåa senast. Bägge två kan mycket väl dyka upp bland de tre. Skulle också startat Quiet Please, men han är struken då han är under veterinärbehandling. Kör även Frejvinn åt Robert Wilhelmsson. Robert har väldigt bra form för dagen och det ska bli roligt att köra åt honom.

14/2
Krafter kvar
Fyran kändes väldigt fin. Blev tyvärr överladdad och galopperade bort sig, men bättre laddade än inte laddad alls.
Silk hamnade bakom trötta konkurrenter och när hon väl kom loss gick hon ok in i mål som sjua.
Action fortsätter att visa toppform. Satt fast med gott om krafter kvar som fyra i mål.

13/2
Tre på VAlla
I morgon startar Indian Four, Silk Launcher och Action Launcher. Fyran gör årsdebut och även om det endast är sju hästar i loppet ligger jag lågt på förhand. Silk var ok på slutet och i första hand är jag nöjd om hon tar nya pengar. Action har toppform. Även om loppet är tufft tror jag vi kan vara bland de tre.

12/2
Ibland blir det fel
Igår släppte jag ledningen med Happen till favoriten i loppet. Tyvärr var den inte bäst för dagen utan stannade redan efter ett varv och vi drogs sist. I sista kurvan hoppade Happen lite av friskhet. Utan den incidenten tar vi pengar. Royal tog ett steg i rätt riktning när han höll farten bra över upploppet som femma.

10/2
Två på Bollnäs
Idag var inte Insider som bäst. Nu väntar en välförtjänt vila och så siktar vi på att komma ut i maj.
I morgon startar Howdidithappen och Royal Entertainer. Happen har varit positiv i träningen de senaste veckorna, men jag vill se att hon presterar i lopp innan jag tror för mycket på henne. Royal agerar ojämnt. Senast var han blek för att gången innan spurta vasst. Har han en bra dag slutar han långt fram.

9/2
V75-final igen
I morgon startar M.T.Insider för tredje gången i Silverdivisionsfinal, på kort tid. I de två tidigare finalerna har han blivit sexa. Med tanke på att vi fick ett tiondespår, gör han det bra om han kan ta en liknande placering. Självklart siktar jag högre än så, men måste trots allt vara lite realistisk från det här läget.

7/2
Bra kväll på Bergsåker
Action avslutade sylvasst som trea. Även Gnist var trea efter att ha fått sen lucka invändigt. I samma lopp var tyvärr Kose diskad, men enligt körande Robert blev han för ivrig när kuskarna omkring skrek åt sina hästar och det var bara att anmäla igen. Avslutade med en finfin andraplats för Hungry efter ett lopp rygg ledaren. Väldigt bra gjort då han inte var så hårt tränad inför den här starten.

6/2
Fyra på V86

I morgon åker vi upp till Bergsåker med Action Lanucher, Tin Gnist, Kos E.Trollet och M.R.Hungry Eyes. Action var jätteduktig senast som fyra i hårt gäng. Gör han om den insatsen och har lite tur på vägen kan han ta en ännu bättre placering i morgon. Gnist och Kose (RB kör) var duktiga som tvåa respektive etta i samma lopp senast. Den här gången står Kose 20 meter tillägg och när han dessutom fick bakspår är det klar fördel Gnist av mina hästar innan loppet. Loppet är tufft, men båda våra hästar kan rekordsänka och bägge är under utveckling och jag tror att de tar fina pengar. Hungry har haft några månaders välförjänt tävlingsuppehåll. Spår 3 bakom bil är perfekt och lång distans gillar han. Jag siktar på ett snällt upplägg och är han inte alltför ringrostig kan han knipa en plats bland de tre.

4/2
Dark Surprise såld till Åmål
Igår blev det en tråkig galopp för Elviz efter 600 meter. Han klarade inte av när det gick så långsamt i täten. Hängde lite på töm och kommer att åtgärda det inom kort. Med till Göteborg följde Dark Surprise som är såld till Åmål. Hemma på Gävle var Silk duktig som sexa.

2/2
En lång och en kort resa

I morgon startar Järvsö Elviz och Silk Launcher. Jag åker med Elviz till Åby. Senast var han överladdad och galopperade. Får försöka hålla honom lugnare i morgon och även om motståndet är tufft räcker han långt tidsmässigt. Silk startar i ett montélopp och Annie rider. Hon har gått bra utan att få reultaten med sig i de senaste starterna och formen är bättre än raden. Går hon felfritt i morgon kan hon överraska och sluta bland de tre.

 

 
 
Förra sidan