AKTUELLT
 
 

2018
Mars        
                                                                                                            Förra månaden

22/3
Nisse på Hemmaplan
Igår gick hästarna bra på Bergsåker. Gnist trea, återigen en toppinsats. Valzer duktig fyra. Bra var även Silk som femma och Kose som sexa på nytt rekord.
I kväll startar Maison Plage. Fått ett passande niondespår då han inte fungerade 100 i årets två starter. Viktigast nu är att han travar bra och gör han det brukar det räcka långt.

20/3
Nya V86 starter
I söndags galopperadeRoyal bort sina möjligheter i första kurvan. Action trivdes inte på den tunga banan och fick inga pengar och Fyran spurtade bra som femma. I morgon på Bergsåker startar Valzer Jet, Silk Launcher, Tin Gnist och Kos E.Trollet. Valzer blev åtgärdad efter den senaste starten. Inte så hårt pressad sen dess. I grund och botten har han bra kapacitet för klassen jag jag siktar på att sluta långt fram. Silk kör Annie i ett lärlingslopp. Åttondespår blev bra då hon behöver smygas med. Gnist (TP kör) och Kose startar i samma lopp. De är i grund och botten relativt jämbördiga. Har mött varandra tre gånger och i inbördes möten står det 2-1 till Gnist. Den här gången är det stor fördel Gnist då han haft tur i spårlottningen och fått spår 1. senast var han nära att leda från start till mål och det är inte omöjligt att han får revansch i morgon. Kose fick ett tråkigt åttondespår. Haft oflyt i de senaste starterna med dåliga ryggar och galopper. För att sluta långt fram behöver han ha mycket tur på vägen.

>17/3
Tre på hemmaplan

I onsdags underpresterade Hungry på Solvalla. Onormalt trött efteråt och var helt klart inte fullt frisk. I onsdags lämnade Gasen i Botten stallet för att tränas vidare av ägarna. I morgon startar Royal Entertainer, Indian Four och Action Launcher. Royal blandar och ger i loppen. Löper han upp till sitt maximum har han kunnande att vara bland de tre. Action och Fyran (Billy kör) startar i samma lopp. På förhand har Action fått det bästa utgångsläget i spår 1. Han har visat fin form utan att få sätta pricken över i:et i de senaste starterna. Är han lika bra igen, slutar han långt fram.

13/3
Tillbaka från semestern
Fyran var jättebra näst sist för att i loppet därefter hamna för långt bak. Får han smyga med och alla positioner stämmer till 100 procent kan han sluta bland de tre.
Landade i morse efter en skön semestervecka.
Elind gick bra som sexa, med krafter kvar i mål. I morgon drar jag igång med att köra M.R.Hungry Eyes på Solvalla. Lite synd att vi har spår lite långt ut på vingen (6) för formen är bra och hittar han ner till innerspår följer han med alla gäng till en bra placering.

10/3
Elind och Erika till Bollnäs

Idag startar Elind E.Vinn. Han har tränat bra, men behöver lopp i kroppen.

8/3
Gnist duktig tvåa

Igår var jag väldigt nöjd med Gnist när han blev tvåa från ledningen på Bergsåker. Dessutom på nytt rekord 27,7 am.

6/3
Ny V86-start för Gnist
I morgon på Bergsåker startar Tin Gnist. Tomas Pettersson kör. Gnist har gått jättebra i de senaste starterna. Spår 5 bakom bil passar bra. Fartmässigt duger han bra och med lite stolpe in tror jag han kan vinna det här loppet.

5/3
Travgala i Gävle
I fredags kändes Kose jättefin, men blev grovt störd varvet kvar och då var loppet kört för vår del, men han gick nytt rekord 29,2 ändå. Hungry körde jag snällt med och han avslutade bra till sista placeringen.
I fredags var det Gävles årliga travgala. Två priser kammades hem. Dels Nordby Kuling som årets yngre kallblod och dels till mig som årets körsven 2017.

1/3
Två kämpar på Bollnäs

I morgon startar Kos E.Trollet och M.R.Hungry Eyes. Kose hoppade ovotiverat i ledningen senast. Felfri är det viktigaste i morgon. Hungry ledsnade från dödens sist. Smyger och siktar på en fin peng till att börja med.

 

 
 
Förra sidan