AKTUELLT
 
 

2018
Mars        
                                                                                                            Förra månaden

31/3
Tre nyförvärv
Idag anlände tvååringarna P, B och R. Väldigt insprireande att få träna dem framöver.
I morgon på Bollnäs startar KTin Gnist och Kos E.Trollet i ett dubbelcupsförsök. Jag kör Gnist och från ett fint tredjespår siktar jag på att sluta långt fram. Kose (T=P kör) har åter fått ett tråkigt åttondespår. Därifrån behöver han tur på vägen för att sluta allra längst fram, men en fin slant bör han ta.

31/3
Kalla polare i kompiskamp
I morgon på Romme startar Tin Gnist (TP) kör och Nordby Kuling. De är både box- och hagkompisar här hemma och går även de flesta träningspassen i lag. I grund och botten är de jämbördiga, men då Gnist har tävlat frekvent i vinter och visat fin form är det fördel honom. Travar de ska bägge två kunna sluta bland de tre.

29/3
Långfredag på Eskilstuna
I kväll var Quiet blek. I samma lopp räckte inte Silk till, medan Hungry hamnade bakom nämda duo och fick fritt för sent, men då spurtade han vasst som sexa.
I morgon startar Maison Plage och Valzer Jet. Nisse spurtade vasst senast efter invändig löpning och kändes klart uppåt. Har vi lite flyt med positionerna han han chans att skrälla. Valzer var fyra senast. Kommer att vara förbättrad med lopp i kroppen. Ett tråkigt tolftespår drar ner förväntningarna, men han är så bra att det kan gå ändå.

28/3
V75 på hemmaplan
Action var bra som fyra i kväll. Royal klarade inte av den höga farten in i första sväng och galopperade. Gick sedan helt ok och landade på nytt rekord 15,4 ak.
I morgon startar Silk Launcher, Quiet Please och M.R.Hungry Eyes allihop i samma lopp, som är ett långlopp över 3000 meter. Billy kör Silk. Fick bästa tänkbara läge i spår ett, men jag är nöjd om hon tar pengar. Quiet kör Tomas Pettersson. Quiet har tidigare fungerat bra över 3000 meter. Bland annat vann han på Solvalla för drygt ett år sedan. Det är två hästar i loppet som sticker ut och sköter de sig kan de bli svåra att rå på. Men Quiet är en av dem som kan göra upp om platserna bakom. Detsamma gäller Hungry, även om det är tufft att stå dubbla tillägg.

27/3
Kunglig Action på Solvalla
I morgon startar Action Launcher och Royal Entertainer. Action var inte som bäst senast och behövde lopp i kroppen. Spår 9 passar bra då han behöver smygas i detta tuffa gäng. Tävlar han som tidigare under vintern tar han en bra placering. Royal galopperade senast. Kändes i övrigt fin. Kort distans, auto passar bra och spår 4 är jag nöjd med, men dagsformen är ett frågetecken.

26/3
Tre på Myren idag
I torsdags var jag väldigt nöjd med Nisse, hur han kändes. Däremot hade placeringen (5) kunnat vara bättre.
Idag startar Indian Four, Elind E.Vinn och Nordby Kuling. Fyran har varit duktig i de senaste starterna. Van att möta tuffare hästar än så här och löper han upp till sitt max ska han ha bra segerchans. Elind har gjort en start för oss då han var sexa. Gick då nytt rekord. Kan han sänka det ytterligare tar han en fin placering. Kuling gör årsdebut. Han är en häst med hög kapacitet. Fick inte ut max i fjol. Min förhoppning är att han tar igen det retroaktivt i år. Han har tränat bra hela vintern, dock är kort distans inget plus. Kräver inte vinst i årsdebut, men han kan mycket väl göra det.
Eftermiddag:
Fina framgångar på Hagmyren.
Idag var inte de yttre förutsättningarna de bästa på Hagmyren, men vad gör det när Fyran satte nosen först i en tät slutstrid. Även Elind riktigt duktig som trea. Däremot lite tråkigt att Kuling blev överladdad och galopperade bort sig.

22/3
Nisse på Hemmaplan
Igår gick hästarna bra på Bergsåker. Gnist trea, återigen en toppinsats. Valzer duktig fyra. Bra var även Silk som femma och Kose som sexa på nytt rekord.
I kväll startar Maison Plage. Fått ett passande niondespår då han inte fungerade 100 i årets två starter. Viktigast nu är att han travar bra och gör han det brukar det räcka långt.

20/3
Nya V86 starter
I söndags galopperadeRoyal bort sina möjligheter i första kurvan. Action trivdes inte på den tunga banan och fick inga pengar och Fyran spurtade bra som femma. I morgon på Bergsåker startar Valzer Jet, Silk Launcher, Tin Gnist och Kos E.Trollet. Valzer blev åtgärdad efter den senaste starten. Inte så hårt pressad sen dess. I grund och botten har han bra kapacitet för klassen jag jag siktar på att sluta långt fram. Silk kör Annie i ett lärlingslopp. Åttondespår blev bra då hon behöver smygas med. Gnist (TP kör) och Kose startar i samma lopp. De är i grund och botten relativt jämbördiga. Har mött varandra tre gånger och i inbördes möten står det 2-1 till Gnist. Den här gången är det stor fördel Gnist då han haft tur i spårlottningen och fått spår 1. senast var han nära att leda från start till mål och det är inte omöjligt att han får revansch i morgon. Kose fick ett tråkigt åttondespår. Haft oflyt i de senaste starterna med dåliga ryggar och galopper. För att sluta långt fram behöver han ha mycket tur på vägen.

>17/3
Tre på hemmaplan

I onsdags underpresterade Hungry på Solvalla. Onormalt trött efteråt och var helt klart inte fullt frisk. I onsdags lämnade Gasen i Botten stallet för att tränas vidare av ägarna. I morgon startar Royal Entertainer, Indian Four och Action Launcher. Royal blandar och ger i loppen. Löper han upp till sitt maximum har han kunnande att vara bland de tre. Action och Fyran (Billy kör) startar i samma lopp. På förhand har Action fått det bästa utgångsläget i spår 1. Han har visat fin form utan att få sätta pricken över i:et i de senaste starterna. Är han lika bra igen, slutar han långt fram.

13/3
Tillbaka från semestern
Fyran var jättebra näst sist för att i loppet därefter hamna för långt bak. Får han smyga med och alla positioner stämmer till 100 procent kan han sluta bland de tre.
Landade i morse efter en skön semestervecka.
Elind gick bra som sexa, med krafter kvar i mål. I morgon drar jag igång med att köra M.R.Hungry Eyes på Solvalla. Lite synd att vi har spår lite långt ut på vingen (6) för formen är bra och hittar han ner till innerspår följer han med alla gäng till en bra placering.

10/3
Elind och Erika till Bollnäs

Idag startar Elind E.Vinn. Han har tränat bra, men behöver lopp i kroppen.

8/3
Gnist duktig tvåa

Igår var jag väldigt nöjd med Gnist när han blev tvåa från ledningen på Bergsåker. Dessutom på nytt rekord 27,7 am.

6/3
Ny V86-start för Gnist
I morgon på Bergsåker startar Tin Gnist. Tomas Pettersson kör. Gnist har gått jättebra i de senaste starterna. Spår 5 bakom bil passar bra. Fartmässigt duger han bra och med lite stolpe in tror jag han kan vinna det här loppet.

5/3
Travgala i Gävle
I fredags kändes Kose jättefin, men blev grovt störd varvet kvar och då var loppet kört för vår del, men han gick nytt rekord 29,2 ändå. Hungry körde jag snällt med och han avslutade bra till sista placeringen.
I fredags var det Gävles årliga travgala. Två priser kammades hem. Dels Nordby Kuling som årets yngre kallblod och dels till mig som årets körsven 2017.

1/3
Två kämpar på Bollnäs

I morgon startar Kos E.Trollet och M.R.Hungry Eyes. Kose hoppade ovotiverat i ledningen senast. Felfri är det viktigaste i morgon. Hungry ledsnade från dödens sist. Smyger och siktar på en fin peng till att börja med.

 

 
 
Förra sidan