AKTUELLT
 
 

2018
April        
                                                                                                            Förra månaden

29/4
Superspännande nyförvärv
I fredags var jag till Norge och hämtade hem toppstammade treåriga hingsten Åttman Ö.K., som är köpt åt stall Charles Boko. Pappa Bork Odin är en av Norges bästa avelshingstar och mamma, Timor har tjänat över 1 miljon norska och gått rekord på 1,22. I går veterinärundersöktes Åttman och det blev tummen upp till affär. Igår tävlade också Maison Plage och Gigantic Boko. Även Drew Brees skulle tävla men han strök jag när han inte kändes som bäst i värmningen. Nisse fick ett helt omöjligt lopp och hängde i tredjespår runt om. Inget roligt vare sig för hästen eller mig och att det inte blev några pengar är inget att säga om. Gigantic hamnade långt bak invändigt och efter lucka i sista sväng flög hon fram till tredjeplats.

27/4
Tre nya ut
Igår var jag nöjd med samtliga hästar även om resultaten variereade från Reds seger till att några blev oplacerade. Maja löste premie på ett bra sätt även om hon unnade sig en galopp, på tiden 2,05,07. Happen tog inte bara ett utan flera steg framåt när hon gjorde sin hittills bästa prestation som trea på nya rekordet 17,5. Red gjorde en strålande comeback när han trots lite utrustningsstrul vann på väldigt fina tiden 15,5 över 3000 meter. Valzer kändes som en rund miljon men mötte övermakten i en häst som var osannolikt bra ch det slutade med att han tröttnade och slutade först utan pengar. Det positiva var att han var pigg och glad och åt bra efteråt. Kose gick nytt rekord 28,2 men räckte ändå inte till att ta pengar. Tycker ändå att han gjorde det bra. Action satt vrålfast med allt sparat i rygg på den som blev trea och tyvärr hann hela fältet förbi och vi fick inga pengar. Även han gick nytt rekord 13,5. Enzo kändes fin och gjorde en bra comeback som fyra. Håller han ihop kommer han att vara kraftigt förbättrad till nästa gång.
I morgon kväll på Romme startar Maison Plage, Gigantic Boko och Drrw Brees. Nisse galopperade på mållinjen senast som trea vilket var grinigt. Blev lite öm i fötterna till slut den gången. Möter på förhand lite enklare motstånd än han är van vid. Trots att han troligen måste gå med skor tycker jag han ska ses med en god chans att segerstrida. Gigantic gick strålande senast som tvåa. Gör hon om den insatsen är hon bland de tre igen. Dock har hon varit lite ojämn tidigare i karriären och det skulle vara skönt om hon höjde sin lägstanivå det här året. Drew är en riktigt bra häst i grund och botten, men han har inte startat sen 2014 och han kommer att få ett snällt lopp och förhoppningsvis tar han en trudellutt till slut.

25/4
Helkväll på hemmaplan
I morgon har jag rekordmånga hästar till start. Börjar med premielopp för fina kallblodet Tolvmans Maja. Hon har med lätthet gått 2,03 i jobb och galopperar hon inte bort sig klarar hon premie lätt.
I första loppet startar Howdidithappen. Hon har haft en kortare paus och tränar uppåt för dagen. Premiär med bilstart så det tränar vi på innan tävlingarna. Skulle vara väldigt roligt om hon kunde vara bland de tre. I fjärde loppet startar Thebigred AS. i ett lopp över mastiga 3140 a. Han gör säsongsdebut och han är rejält tränad. Blir han inte alltför laddad från start siktar jag på att leda loppet hela vägen. I femte loppet startar fine Valzer Jet. Han vann så sent som förra veckan, lekande lätt, och går således upp en klass till den här gången. Trots det och ett lite lurigt fjärdespår tycker jag han duger riktigt bra i det här loppet. I sjätte loppet startar hedershästen Indian Four. Tyvärr för Fyrans skull har han en klumpig tränare som anmälde till fel lopp och i det här gänget är vi nöjda med en slant. I sjunde loppet startar Kos E.Trollet. Han har kanske inte samma hysteriska toppform som för någon månad sedan, men han har absolut inte någon dålig form och för första gången på väldigt länge har han fått ett fint utgångsläge i spår ett och han får ses som en typisk outsider. I nionde loppet kommer en av stallets andra hedershästar ut: Action Launcher. Han har riktigt bra form för dagen och var duktig trea senast. Från ett fint förstaspår hoppas jag han kan vara bland de tre igen. Avslutar dagen i tolfte loppet med Enzo Boko, som gör comeback efter drygt ett års tävlingsuppehåll. Var väldigt nöjd med honom i kvalet och på grundkapacitet bör han ha bra chans i loppet även om han självklart kan vara lite ringrostig.
Kör dessutom Majesty's Princess i kval och Gulf i lopp två, men om deras dagsstatus vat jag ingenting.

20/4
Positiv insats av Gigantic
Efter förra veckans mindre lyckade insats tog Gigantic inte ett utan både två och tre kliv framåt när hon var tvåa igår på fina tiden 15,5 full väg. Väldigt skönt då hon tränat bra hela vinterna och då är det roligt när det fungerar på banan också.

18/4
Gigantic på hemmaplan
I morgon startar Gigantic Boko. Hon var blek senast, men kan bättre och från ett fint förstaspår kan hon vara bland de tre. Kör även Macarena, men den har jag dålig koll på och får höra vad tränaren säger.

17/4
Valle tog överlägsen seger
Idag var det en bra dag. Den inleddes med att Valle ledde från start till mål och vann med hela nio längder. Action följde upp det med att vara duktig trea. Senare i kväll var jag nöjd med Elviz trots att han inte tog några pengar. Han kändes fin och det var ett fall framåt. Avslutade dagen med att vara tvåa från dödens med Royal.

16/4
Fyra på två banor
Kose var lite seg i kväll och blev utan pengar. I morgon på Rättvik startar Valzer Jet (TP kör) och Action Launcher (KW kör). Valle tror jag kan sluta långt fram. Även Action har en bra chans att vara bland de tre, men för hans del kan det bli tufft att vinna. På Bergsåker startar Järvsö Elviz och Royal Entertainer. För Elviz är det ett felfritt lopp som gäller. Royal måste också gå felfritt och då bör han sluta långt fram.

15/4
Kose till start
I morgon på Romme startar Kos E.Trollet. Han gör alltid sitt bästa i loppen. Stämmer positionerna under vägen kan det räcka långt.

12/4
Enzo kvalade på bästa sätt
I tisdags skötte sig både Jaguar i ett babyrace och Enzo i kvalet på bästa vis. Elviz klarade inte av att hålla reda på benen i monté och galopperade bort sig. Hungry var varken bra eller dålig som femma.

9/4
Fyra nya ut
Tung dag idag på Rättvik Kuling hoppade på frammarsch i sista sväng. Nisse galopperade i mål som trea. Var säker på att vi klarade linjen, men tydligen gjorde vi inte det. Gigantic blev trött i ledningen. Som tur är är det nya lopp i morgon på hemmaplan.
M.R.Hungry Eyes, Enzo Boko, Järvsö Elvis plus Jaguar C.Boko i babyrace. Enzo Boko kvalar efter att ha drabbats av en allvarlig skada för ett år sedan. Han har fortfarande mycket ojort på banan och kval fixar han. Hungry gick bra sist och kan mycket väl sluta bland de tre. Annie rider Elvis i ett montélopp. har inte startaat på ett tag och det är pengar som gäller i första hand.
Idag kom en gammal bekant tillbaka till stallet Singö Astrid.

8/4
Årsdebut för Gigantic
I morgon startar Nordby Kuling, Maison Plage och Gigantic Boko på Rättviks lunchtävlingar. Kuling körde jag lite onödigt galopp med sist. Utan det är vi trea/fyra. Kapaciteten är bra, men nu är det viktigaste ett felfritt lopp. Nisse har varit förbättrad i de senaste starterna när han sluppit skorna. Sköter han sig siktar vi på en placering bland de tre. Gigantic har tränat bra i vinter utan några jättesnabba jobb. Tar det här loppet som ett test på var hon står, men hoppas sluta långt fram. Kör även Cocosnöten som jag sett en del, men aldrig kört.
Silk travade dåligt och galopperade, inte helt oväntat, bort sig idag.

7/4
Annie rider Silk
Igår blev det en tung kväll. Både Gnist och Kose värmde bättre än vanligt, men när det blev allvar hoppade Gnist bakom bilen. Körde sedan ikapp och var fint på bettet när vi blev störda till ny galopp på bortre långsidan. Kose fick backa sist och hoppade på väg framåt 900 kvar.
I morgon åker Annie med Silk Launcher till Romme. De har fungerat bra tillsammans tidigare och en fin peng bör det kunna bli.

5/4
Tre nyförvärv
Idag anlände tvååringarna Barca Doc (e. Red Hot Dynamite u. Barcelona), Pleasure and Pain (e. Sahara Dynamite u. Girlpower Dynamite) och The Rising (e. Red Hot Dynamite u. Quadretti Rigati). Väldigt insprireande att få träna dem framöver.
I morgon på Bollnäs startar Tin Gnist och Kos E.Trollet i ett dubbelcupsförsök. Jag kör Gnist och från ett fint tredjespår siktar jag på att sluta långt fram. Kose (TP kör) har åter fått ett tråkigt åttondespår. Därifrån behöver han tur på vägen för att sluta allra längst fram, men en fin slant bör han ta.

2/4
Kose trea
Varken Action eller Fyran fick det att stämma 100-procentigt idag. Tror det berodde på att de gick med brodd i bakskorna samtidigt som banan var väldigt lös, när de slutade fyra respektive sexa. Sexa blev även Elind och där stämde travet inte alls och han behöver kollas upp innan det kan bli dags för ny start. Desto roligare var att Kose åter gjorde en fin insats som trea. Tyvärr krokade en invändig häst ihop med mig i sista sväng och då försvann den lilla segerchans vi eventuellt hade.

1/4
Påsken avslutas på Hagmyren
Gnist gjorde återigen en tapper insats som tvåa från ledningen. Tyvärr galopperade Kuling i samma lopp när jag började leta fritt utrymme 100 kvar. Ändå ett fall framåt då han kändes fin.
I morgon startar Indian Four,(TP) Action Launcher, Elind E.Vinn och Kos E.Trollet. Fyran och Action är med i samma lopp. Bägge två har riktigt fin form för dagen. Endast sex hästar i loppet gör att förhoppningen om en plats bland de tre känns realistisk för bägge. Elind gick bra som trea senast. Kan han höja sig ytterligare ett snäpp kan det bli en placering bland de tre igen. Kose går jämnt och stabilt. Varit ut i tuffare gäng och möter lite snällare hästar den häg gången, på förhand. Löper han upp till toppen av sin förmåga slutar han långt fram.

 

 
 
Förra sidan