AKTUELLT
 
 

2018
Maj        
                                                                                                         Förra månaden

31/5 kväll
Två till Romme

Jaguar skötte sig perfekt och klarade premielopp galant. Boy gick också bra men tyvärr blev han skrämd av en montéhäst och galopperade och blev diskad. Astrid gick bra 47,9 i kval och Royal var lite trög i sin ensamhet, men klarade kvalet utan problem på 22,1.
I morgon startar Nordby Kuling och Indian Four. Bägge körs av Tomas Pettersson. Kuling har ingen smickrande rad men har tränat klart bra på slutet. Möter de bästa jämnåriga kullkamraterna och att vinna kan bli tufft men det skulle vara roligt om han löper upp till sitt kunnande för då tar han en fin peng. Fyran har fått bakspår och därifrån får vi sikta på att ta en fin peng.

31/5
Många ut men ingen till start

I dag åker jag in till Gävle med fem hästar:Royal Entertainer, Singö Astrid, Jaguar C.Boko, Indian Boy Tess och Wellina One. Emilia Leo rider Royal i montékval. Hon testade honom i ett banjobb förra veckan, vilket fungerade bra. Dock lite tråkigt att han blev ensam montéhäst. Astrid kvalar vilket hon fixar bara det inte blir något strul på vägen. Jaguar (Erika kör) och Boy är med i premielopp. Jaguar har kunnat premietid länge och sköter han sig klarar han det. Boy däremot har sänkt tiderna fort senaste tiden och för hans del gäller det att ha en bra dag, för då fixar han det. Wellina är med i Gävles babyraceserie. Ska bli spännande att se hur hon hanterar att springa i lag i ett stort fält. Men hur som helst är hon väldigt lovande.
Förra helgen åkte vår gamla stjärna Charles Boko på bete och har det riktigt skönt i sommarvärmen.

         
         
         

27/5
Insider vann Speedrace

Idag var det väldigt neervöst att stå på sidan och titta på. Men egentligen hade jag inte behövt vara det, då Insider vann väldigt enkelt både i försöket och i finalen.

26/5
Insider i Speedrace

I morgon redan klockan 11.10 startar M.T.Insider på Solvalla. Loppet går över extremt korta distansen 640 meter. Det är nio hästar som är uppdelade i tre heat. Vinnarna i heaten går till final och den som vinner finalen vinner loppet. Tyvärr är jag avstängd och Erik Adielsson kör. Prio ett är att ta sig till final och gör han det kan det även gå hela vägen.

20/5
Ny stjärna född

Fem i morse föddes hingsten med arbetsnamnet Lamborghini C Boko efter Zola Boko u. Twins Vilda. Igår gick hästarna helt ok men det är tufft på en v75-dag och ingen av hästarna fick pengar.
I morgon åker jag till Bergsåker med Silk Launcher, Indian Four och Quiet Please. Alla tre har fått bra utgångslägen, Silk 6, Fyran 9 och QP 2. Alla tre kan med lite flyt sluta bland de tre och störst chans på förhand har QP om han håller sig lugn.

18/5
Ny stjärna född

I onsdags var Nisse på väg mot en framskjuten placering och ett prydligt nytt rekord när han galopperade in på upploppet. Enzo var även han med i ett lopp med högt tempo men det slutade med att han blev trött till slut.
I morgon är det en av årets roligaste dagar då vi har V75 på hemmaplan. Har fyra hästar till start, då vi var tvungna att stryka M.R.Hungry Eyes som trampat sig så illa i hagen att vi måst sy ihop honom. I stodivisionen lopp 3 startar Gigantic Boko. Hon har tyvärr lottats till bakspår på tillägg. Hon har riktigt bra form för dagen och hon gör säkert ett bra lopp, men för att sluta riktigt långt fram måste vi lite tur. I femte loppet, tillika klass I startar Thebigred A.S.. Han är ny i klassen och det kan bli tufft att vinna, men smyger vi med kan vi spurta in till en fin placering. I lopp nio tillika Silverdivisionen startar Action Launcher och M.T.Insider. Vi har inte haft något flyt med spåren, då Action hamnade lite långt ut med spår sex. Formen är bra och Erik Adielsson som kör får lägga upp taktiken efter eget huvud. Insider fick ett trist elftespår, som ändå blivit lite bättre då vi är nedstrukna till tionde. Formen är på gång och han trivs med den här dagen vilket framgår av en fin artikel på sulkysport.se.

15/5
Två på olika håll

I morgon startar Enzo Boko på Bergsåker och Maison Plage på Solvalla. Jag åker till Bergsåker med Enzo i ett långlopp. Senst gick han över all förväntan och normalt sett bör han vara ytterligare förbättrad i morgon. Men motståndet är i tuffaste laget och skulle han vara bland de tre har han gjort det fantastiskt bra. Erika åker till Valla där Erik Adielsson kör Nisse. Nisse visade uppåtform senast då han spurtade vasst som sexa. Spår 12 över kort distans på snabba sommarbanor brukar vara tufft, men vi får hoppas att Erik hittar rätt vägar.

11/5
Intensiv vecka avslutas på Rättvik

Förra fredagen galopperade Happen bort sig på Rättvik. Han har blivit åtgärdad efter det och nästa start dröjer ca. fyra fem veckor. I lördags gick Kose bra som femma över mastiga 3000 meter. Action satt återigen fast med alla krafter i behåll, den här gången som sjua, medan Royal hamnade för långt bak i lågt tempo och tog inga pengar. I tisdags gick Maison Plage jättebra på Solvalla som sexa. Startar igen kommande onsdag även då på Solvalla. Var även på trav på Solvalla i onsdags. I samma lopp kom Enzo tvåa, men blev tyvärr diskad och i stället blev Red tvåa. Gigantic fick inga pengar, men var lika bra som tidigare, från ett tråkigt utgångsläge. Igår var Gnist lite sämre än jag hade hoppats som oplacerad. Samma placering blev det för Insider men han var ursäktad då han trots bakspår hamnade i dödens i högt tempo och han höll ändå farten till 150 meter från mål.
I morgon på Rättvik startar Quiet Please, Valzer Jet, Indian Four (Billy kör) och M.R.Hungry Eyes. QP har lite diffus form för dagen. Löper han upp till sitt max slutar han långt fram, men formen är som sagt ett frågetecken. Valle är en väldigt fin häst. Senast mötte han en som var för bra, men gången innan vann han väldigt enkelt. Debut för bil, men han är förnuftig och jag tror det ska fungera bra. Han har kapacitet att sluta långt fram. Trots ett femtespår i volt så finns det goda chanser att Billy kan hitta till ledningen inledningsvis och får han sedan rätt ryggar kan han vara bland de tre. I samma lopp kör jag Hungry och löpningsförloppet kommer att avgöra vem av de två som är först i mål. Med rätt resa kan han också dyka upp bland de tre.

 

 
Förra sidan