AKTUELLT
 
 

2018
Juni        
                                                                                                            Förra månaden

29/6
Ny Jämtlandsturné

En underbar sak med sommaren och travsverige är att flera av våra småbanor kör. Brukar försöka besöka någon av dem per år. I år åker vi till Oviken med Tin Gnist och Howdidithappen. Gnist är med i ett lopp där det är försök och final och de fyra första går till final. Målsättningen är att vara bland de fyra och gå till final. Happen har tränat bra en längre tid på hemmaplan. Endast tre hästar på start vilket gynnar henne och jag tror hon slutar långt fram.

27/6
Toppinsats av Fyran

Gamla hedershästen Indian Four gjorde en av karriärens bästa insatser igår när han spuretade in som trea på nya rekordet 13,6 full väg. Nisse däremot behövde lopp i kroppen och fick inga pengar.

26/6
Två syskon till Solvalla

Boy skötte sig galant i premieloppet på 30,6, följde med hem till ägarna efter loppet. Royal var väldigt fin, men galopperade tyvärr när han blev av med ledningen efter 500 meter. Igår lämnade även M.R.Hungry Eyes stallet efter försäljning. Idag startar Indian Four och Maison Plage. Bägge har lite diffus form, men kan ta fina pengar om de har en bra dag.

24/6
Montédebut

I morgon åker jag till Eskilstuna med Indian Boy Tess i premielopp och Royal Entertainer i montélopp. Boy är lite väldig men farten att klara premielopp har han. Royal debuterar i monté och det blir spännande. Måste få något lopp i kroppen i den disciplinen innan vi får ställa allt för höga krav på honom och till en början vill jag att han ska sköta sig och ta en penningplacering.

22/6
Midsommar firas på Hagmyren

Insider vann försöket och blev sedan oplacerad i finalen trots en bra insats. Red kändes fin men fick för tufft lopp. Enzo galopperade efter 400 meter och var inte som bäst, men slog i vagnen och jag tror det var anledningen till den sämre prestationen.
Idag startar Tin Gnist och Nordby Kuling på Hagmyren. Gnist är med i ett lopp där de fem första går till final som körs senare under dagen och vi siktar på att ta oss dit. Kuling har galopperat för mycket i år och nu siktar jag på felfritt lopp och pengar.

20/6
Fyra på turné

Igår gjorde Elviz det riktigt bra som femma. Efter en kort startgalopp kom han tillbaka och gick sitt näst snabbaste jobb i karriären på 25,0. Kalle skötte sig exemplariskt och klarade premie på tiden 2,04,4.
I morgon kväll åker vi till Dannero med M.T.Insider, Thebigred A.S., Quiet Please och Enzo Boko. Insider är med i ett lopp där det är försök och förhoppningsvis final senare under kvällen, med hela 200 000 i första. Upplägget är som i Elitloppet med 8 hästar i försök och 4 går vidare till final. I försöket har vi fått ett lite tråkigt sjättespår, men målet är att leda både försök och final från start till mål, då formen är på topp. Riktigt fin form har även Red, som var duktig tvåa senast. Elftespår är aldrig roligt och därifrån måste vi ha myckeet tur för att sluta långt fram. Enzo och QP (OKB kör) startar i samma lopp. Bägge kommer med finfin form och spår 2 och 7 är jag nöjd med. Motsåndet känner jag inte till, men tycker att bägge bör kunna sluta långt fram. Löpningsförloppet avgör vem av våra som är först.

18/6
Lunch på Bollnäs

I morgon åker jag med Järvsö Elviz och Singö Kalle till Bollnäs. Elviz gick bra senast som trea även om han hängde töm. Bör vara förbättrad med lopp i kroppen och kan ta en plats bland de tre igen. Kalle är med i premielopp och fixar det om han sköter sig.

12/6
Ömfotad

Gigantic värmde bra igår, men när sedan himlen öppnade sig och regnet vräkte ner och gjorde banan hård, blev hon lite öm i fötterna, vilket gjorde att hon underpresterade. Fyran gjorde en stabil insats och tog sista pengen. Elviz tog ett steg i rätt riktning när han spurtade in som trea. Dock hängde han lite för mycket töm för att jag skulle vara hundraprocentigt nöjd.

10/6
Välkommen ny stjärna

Igår gjorde QP det riktigt bra som fyra. Den fina formen håller i sig och med rätt förutsättningar vinner han snart. Insider var kanske bättre än någonsin i värmningen och förväntningarna stegrades inför loppet. Hade gärna kört i ledningen, men då Robert bara körde valde jag att släppa. Sen är det lite trist att han är i vägen när han galopperade på upploppet. Nu blev vi trea på nya rekordet 10,4 aK vilket är fantastiskt, men det hade kunnat bli ännu bättre. Sent igår kväll nedkom Volita Boko med en hingst efter Brodway Hall.
I morgon lunchar vi på Rättvik med Gigantic Boko, Indian Four och Järvsä Elviz. Gigantic var duktig tvåa så sent som i måndags. Bra läge i femtespår, men tuffare motstånd. Tycker ändå att hon ska kunna vara bland de tre igen. Fyran gick bra som fyra senast.Från ett fint tredjespår tycker jag att platschansen är god. Elviz har inte startat på ett tag, då det inte direkt kryllat med passande lopp. Ett litet fält med endast sju hästar gynnar oss. En liten galopprisk finns från spår fem, men får vi ett fint smyglopp är han väldigt vass och speedig till slut. Kör även Cocosnöten som duger bra i klassen även om förhoppningarna minskar av tolftespåret.

10/6
Bra början på Östersundsweekend

Red var duktig tvåa. Efter att ha spetsat initalt valde jag att släppa till den blivande vinnaren och han fullföljde jättebra som tvåa. I morgon fortsätter vi med Quiet Please och M.T.Insider. QP var duktig tvåa så sent som i lördags. Har inte 100 koll på motståndet, men hans egen form är bra. Insider är med i Silverdivisionen tillika V75-2. Spår fem och kort distans i högsommarvärme är hans favoritförutsättningar. Som sig bör i silver är motståndet stenhårt och vi slår ur underläge, men helt chanslös är han inte.

7/6
Långt lopp för Red

I morgon åker jag till Östersund med Thebigred A.S.. Loppet är över 3000 meter vilket passar honom bra. Motsåndet är tufft men han kan kanske fixa en plats bland de tre.

6/6
Två tvåor, två ut och en in

Både Enzo och Gigantic gjorde bra prestationer som tvåor i måndags. Igår åkte Kos E.Trollet hem till ägaren Elon. Kose har gjort det fantastiskt bra. På 11 månader hos oss har han tjänat cirka 200 000. Lämnade oss gjorde även Singö Astrid igår, men där kom lillebror Singö Kalle in i stället.

3/6
Två med chans

I morgon startar Enzo Boko och Gigantic Boko. Billy kör Enzo och Erika kör Gigantic. Bägge två har gjort det bra i hårda gäng i deras senaste starter. Möter lite lättare hästar den här gången och med flyt kan någon av dom vinna.

2/6
Finfin spurt av QP

Kose hamnade i dödens kort efter start och fick inga pengar. Nisse fick ett fint lopp men trots det var det inget drag i honom och han slutade oplacerad. Däremot avslutade QP sylvasst från fjärde par invändigt till en förlust med endast en halv längd som tvåa.

1/6
Nya rakbanan och slingan invigd och klar

Under maj har vi haft ett intensivt arbete då vi byggt en helt ny slinga på 1900 meter i sand med en tillhörande rakbana på 800 meter. Det är otroligt insprierande att få denna kvalitetshöjning på gården, då vi dessutom har kvar allt vi tränat på tidigare.

Fina insataser idag och tre nya i morgon
Kuling blev visserligen diskad, men insatsen fram till galoppen, 50 meter från mål, var väldigt positiv, då han matchade ett väldigt tufft gäng och var på väg mot en fjärde- femteplacering på ett prydligt nytt rekord. Får hoppas att han tar snabb revansch. Fyran gjorde även han en plusbetonad insats som fyra också det i ett tufft gäng.
I morgon kväll på Hagmyren startar: Kos E.Trollet, Maison Plage och Quiet Please. Kose har fått ett fint sjättespår, men nu när han kommmit upp lite i klass måste han sänka sitt rekord för att räcka till och det är inte det lättaste att göra. Nisse hoppade bort en fin placering på väg mot en väldigt bra tid på upploppet senast (under 12 ak). Lång distans funkar om han får ett snällt lopp. Och om tur och otur jämnar ut sig får vi lucka till slut och spurtar ner de andra. QP har varit bra i de senaste starterna. Från ett fint förstaspår tycker jag han kan vara bland de tre.

 

 
 
Förra sidan