AKTUELLT
 
 

2018
Juli     
                                                                                                           Förra månaden

30/7
Ny Elvizstart

I lördags hoppade Red bort en riktigt fin peng i sista sväng. Elviz gick bra, men tyvärr fick vi lägga speeden för tidigt och stannade till slut. Han får det tufft, för redan i morgon ska han starta igen. Den här gången på Hagmyren. Går han lika bra igen och vi kan spara spurten in på upploppet kan vi bli bland de tre. Kör även Cocosnöten och Eddie Meduza vilket är roligt, men deras dagsform kan jag inte.

28/7
Två på V75

Igår galopperade Enzo från start kändes i övrigt bra. I samma lopp satt Action fast med krafter kvar vilket bådar gott inför framtiden. Lite besviken på Drew som blev trött sista biten. Kuling gjorde det jättebra som fyra i tufft gäng och glädjande nog fortsätter han att gå felfritt.
Idag startar Thebigred A.S. och Järvsö Elviz. Som vanligt när man är med på V75 är det tufft och vi slår ur underläge. Red kan med maxflyt vara bland de tre, men en peng tycker jag han ska ta. För Elviz del är pengar en framgång, men man vet aldrig. Så länge han är med kan allt hända.

26/7
Favorit i repris!?

Nisse avslutade bra som sexa efter att ha hamnat i dåliga ryggar 700 kvar.
I morgon kör Romme sitt årliga midnattstrav och vi startar fyra hästar: Enzo Boko, Action Launcher, Drew Brees och Nordby Kuling. Enzo och Action startar i samma lopp. Enzo har haft lite missflyt hittills i år med någon onödig diskning och senast galopperade han. Löper han upp till sin högsta kapacitet finns chans att vara bland de tre. Action (FL kör) har inte startat sedan mitten på maj. Han brukar behöva ha några lopp i kroppen innan toppformen infinner sig och Fredrik får smyga med och spurta in till en fin placering till slut. Drew gjorde comeback efter flera års frånvaro senast. Hade inte tempo i benen och räckte helt enkelt inte riktigt till, men travmässigt kändes han väldigt fin. Kommer att vara bättre den här gången men är fortfarande en bra bit från topp. För två år sedan tog Kuling sitt livs första seger på Rommes midnattstrav. Chansen att upprepa det finns definitivt i morgon då han kommer med bevisat fin form när han vann senast på Lindesberg. Spår fem passar bra och travar han siktar jag på att sluta långt fram.


                 

25/7
Månadens häst

I morgon på hemmaplan startar Maison Plage. Det har strulat mycket för honom i år, men han fortsätter att träna bra. Sköter han sig har han kapacitet att vara bland de tre. Efter lopp två (hoppas många delägare är där) kommer vi att få pris för månadens häst på Gävletravet i maj.

23/7
Duktiga bröder

Dagen inleddes i moll då Cadillac, lite hårt i mina ögon blev utkörd av veterinären. Men djurskyddet är alltid viktigast och vill inte veterinären att jag ska starta så är det så. Desto bättre gick det för QP i samma lopp, som var stark trea. Kvällen avslutades i dur då Jennie H Åsberg red Royal på bästa vis till seger på 16,8 efter att ha lett från start till mål.

22/7
Tre till Rättvik

I morgon startar Quiet Please (UO kör) och Carjan Cadillac i samma lopp. Cadillac har inte startat på ett halvår och är av naturliga skäl svårbedömd. QP startade så sent som i måndags. Gick då ok och bör vara förbättrad med det loppet. 3000 meter passar honom bra. Distansen är ett frågetecken för Cadillac, men bägge är gynnade av att det är ett litet fält, men kanske trots det, lite väl tuffa hästar emot. Royal Entertainer provar i monté igen. Jennie Åsberg rider. Han fortsätter att kännas fin i jobben, men prio ett är felfritt och att han sköter den här gången.

21/7
Bergsåker i fredags

Valle var jag riktigt nöjd med i sin minicomeback som trea. Elviz kändes bra, men när han känner att han inte rår på motståndet struntar han i det sista biten. Bara att anmäla igen och försöka möta så lätt motstånd som möjligt. Drew blev det som jag misstänkte. Att han behövde lopp i kroppen, men han kändes frisk och fräsch för dagen vilket var det viktigaste.

18/7
Nya race i morgon

Fyran var tyvärr blek idag och hostade efter loppet. Insider provade jag ledning och trots ett bra lopp så räckte 10,7 "bara" till sjätte plats.
I morgon på Bergsåker startar Valzer Jet, Järvsö Elviz och Drew Brees. Valle kan behöva lopp i kroppen annars har han bra kapacitet för klassen. Elviz möter lite för tuffa hästar, men hans form är riktigt fin och med lite flyt kan han sluta bland de tre. Drew startade senast 2014 och jag har inga krav på honom utan han får starta igång och tar han pengar är det bra.


                 Glad segrare och några ägare.

17/7
Härlig seger med Kuling

Gigantic blev generad från start och galopperade. Var mest seg efter det. QP hamnade också långt bak från start när hästen framför galopperade i starten. Gick sedan ok som sjua. Roligare var det med Kuling, som vann säkert sedan vi övertagit ledningen efter ett varv.
I morgon åker jag till Eskilstuna med Indian Four och M.T.Insider. Fyran har visat toppform i sina senaste starter, men från spår 8 bakom bilen över 3140 göra han det bra om det blir en fin peng. Insider har som vanligt väldigt fin sommarform. Spår ett och kort distans gillar han. Motståndet är tufft, men han kan springa fort själv också och helt borta är han inte.

16/7
Tre på Lindesberg

Kalle skötte sig på bästa vis och kvalade på 50,0. Happen gick visserligen nytt rekord 17,1, men var lite seg och behövde loppet.
I morgon lunchar vi på Lindesberg med Gigantic Boko, Quiet Please och Nordby Kuling. Gigantic fick bakspår på tillägg och jag får köra lite på chans om vi ska ta en framskjuten placering. QP är ute på passande lång distans och från dubbla tillägg får jag köra till slut. Kuling har varit ute i hårda gäng på slutet. Mer ordinarie klass nu och har han tagit den hårda matchningen på rätt sätt slutar han långt fram.

15/7
Kval och start

I morgon på Rättvik kvalar Singö Kalle och Howdidithappen startar. Kalle klarar kvalet om han fokuserar på att springa framåt. Happen kom inte till sin rätt på Ovikens bana senast. Tränar positivt, men från elftespår ligger jag lite lågt på förhand.

11/7
Ny tredjeplats

I tisdags på Solvalla gjorde Red det riktigt bra som trea på nya rekordet 14,4/2640. Tyvärr fick Enzo stanna hemma då hon gjort sig illa i hagen, dock inte värre än att hon snart är på banan igen.

9/7
Enzo och Red möts igen

I morgon på Solvalla startar Enzo Boko och Thebigred A.S. (Jorma K kör). För några veckor sedan var de med i samma lopp. Då blev Red tvåa men Enzo var före i mål men blev diskad för trängning. Efter det har bägge två startat på och gjort det bra. Red är den som gjort det bäst och tränar dessutom bäst för dagen. Loppet är tufft och skulle någon av dem vara bland de tre är jag jättenöjd.

7/7
Royal på Bollnäs

I morgon startar Royal Entertainer. Han har tränat fint en längre tid, men inte fått ut sin fulla potential i lopp. Bakspår på tillägg är aldrig bra och i första hand är det en bra slant som gäller.


                 Några glada ägare firar Insiders seger.

6/7
Härlig seger i Arvika

Fyran gjorde en strong insats som trea efter att ha gått hela sista varvet i tredjespår. Insider levde upp till sitt stora favoritskap och vann enkelt från ledningen. Efter att ha kört 15 första 1000 avslutade han i 08 fart sista 500. Kuling gladde när han skötte sig och gick bra som fyra.

5/7
Ny 800 metersturné

I morgon gör jag premiär på Arvikatravet när jag åker dit med Indian Four, M.T.Insider och Nordby Kuling. Ingen av dem har tidigare tävlat på 800-metersbana, men på förhand känns inte det som något bekymmer. Fyran gjorde ett av sina bästa lopp senast som trea i ett tufft gäng på Solvalla. Känns fortsatt stark i träning och en placering bland de tre ligger inom räckhåll. Insider har visat finfin form hela sommaren och han känns oförändrat bra i träning. Från spår 3 bakom bilen siktar jag på att leda från start till mål. Kuling startade så sent som i måndags och gick då nytt rekord och glädjande nog felfritt. Farten att sluta långt fram finns, men prio ett är att sköta sig och inte galoppera.

1/7
Kuling i hårt gäng

Igår var det ingen lycka när vi åkte långt med Gnist och Howdidithappen. Bägge två galopperade och det är bara att bryta ihop och komma igen.
I morgon startar Nordby Kuling på Hagmyren. Han har dåligt med startpoäng och får starta där han kommer med och tyvärr kommer vi att vara med i riktigt tuffa årgångslopp. Tar han en peng är det en framgång.

 
 
Förra sidan