AKTUELLT
 
 

2018
September     
                                                                                                       Förra månaden


                 

24/9
Ny härlig seger för Quiet
Igår var Gigantic helt ok som femma. Quiet hade ny uppvisning i monté när han vann med många längder. Elviz blev diskad sjua när jag försökte ta mig ut sista biten. Inte Elviz fel utan han kändes väldigt fin.

23/9
Tre nya ut
Fina prestationer igår på Romme. Red och Gnist blev tvåa. Gnist sänkte sitt rekord till 24,6 ak. Cadillac travade hela vägen och blev 6:a.
Idag startar Gigantic Boko, Järvsö Elviz och Quiet Please. Gigantic skötte sig senast som femma. Från ett fint förstaspår kan hon vara bland de tre. Elviz gillar hösten och formen är på väg. Får han ett fint lopp kan han bli bland de tre. QP vann senast i sin montédebut. Gör han om den insatsen är det en bra vinstchans.

21/9
Tre på lördag kväll
I morgon kväll på Romme startar Tin Gnist, Thebigred As och Cadillac Carjan. Gnist är visserligen uppanmäld, men jag tror inte att de andra springer ifrån honom. Men prio ett är felfri avgång och gör han det tar han pengar. Red har riktigt fin form. Tvåa senast bakom en bra häst och fortsätter att träna bra efter det. Motstånd saknas inte men trots det tror jag på bra chans att leda från start till mål. Cadillac blev stressad senast av omstarter och galopperade bort sig. Bil nu och jag hoppas han sköter sig. Större krav har jag inte den här gången.

18/9
Nya
Idag anlände tre spännande ettårsston: Kiara C.Boko (e.Brodway Hall u. Volita Boko), Kylie C.Boko (e. Zola Boko u. Twins Vilda) och Nikki Minaj (e. From Above u. Chriccan). Vi påbörjar inkörning med dem inom kort.

17/9
Tung dag på jobbet
Efter några veckor där de flesta starterna gått bra, var det lite sämre drag i hästarna idag. Fyran och Gigantic får godkänt som femmor. Nisse och Action var sämre än jag hoppades och fick inga pengar. Balou travade inte bra och det slutade med galopp. Vi får kolla honom inom kort.

16/9
Fem på hemmaplan
I morgon startar Indian Four, Action Launcher, Gigantic Boko, Maison Plage och B.B.S.Balou. Fyran (TP kör) och Action startar i samma lopp. Bägge har fina spår och hoppas de kan vara bland de tre. Gigantic har dummat sig och galopperat i de senaste starterna. Ändrar lite utrustning för att få henne stabilare. Nisse var duktig vid segern och motståndet är liknande nu. Springspår passar bra och han slutar långt fram. Balou kommer mer och mer och en placering bland de tre kan han ta.

14/9
Kuling vs Elviz
Trots att det blev 0 kronor in och dubbla galopper igår med Gnist och Royal var jag ändå nöjd med att de kändes väldigt fina.
I kväll på Romme startar Nordby Kuling, Järvsö Elviz och Cadillac Carjan. Kuling och Elviz är med i samma lopp med fint förstapris på 100 000 kr. Kuling visade fin form då han vann i helgen. Är han lika bra igen slutar han långt fram. Elviz körs av Jorma K vilket känns spännande. Får Elviz de rätta ryggarna spurtar han ner många till slut. Cadillac tappade en sko senast. Tränar bra men måste sköta sig i lopp, men kapacitet att vinna finns.

12/9
Royal och Gnist på Bollnäs
Action gjorde det bra idag som sexa i ett tufft gäng.
I morgondagens lunchtrav startar Royal Entertainer och Tin Gnist. Royal kommer från fyra montéstarter och är riktigt bra i den disciplinen. Nu när det är dags för sulky igen är han lite svårbedömd, men han tränar bra för dagen. Gnist har inte startat på några månader, men har tränat bra på sista tiden. Läget med 20 meters tillägg på kort distans gör att jag får chansa lite. Det viktigaste är att han går till slut.

11/9
Action på V86
I morgon på Solvalla startar Action Launcher. Han har ett bra sjättespår och kan vi få en bra rygg kan han vara trea fyra.

10/9
Imponerande montédebut av Quiet
Elde tog en ny fin andraplats idag på nya rekordet 34,4. Han blir bara bättre och bättre. Fortsätter han så här får vi mycket roligt framöver. Roligt var ett understatement när Quiet gjorde sin montédebut och bombade runt på 14,8 till en överlägsen seger med Josefine Ivehag i sadeln. Quiets mamma Eli Bari var själv duktig i monté och tog tre raka i sin debut i disciplinen. Även syskonen M.R.Hungry Eyes och Royal Entertainer har vunnit i monté. Enda plumpen för dagen var att Gigantic galopperade kort efter start och då var det loppet kört för hennes del. Med till Färjstad följde Howdidithappen och lämnade vår träning.

9/9
Precis som storebror?!
I morgon åker jag till Karlstad med Nordby Elde, Quiet Please och Gigantic Boko. Eldes storebror Kuling vann igår och vi ska försöka upprepa hans triumf i morgon även om det är tufft att stå dubbla tillägg, men en bra chans att vara bland de tre tycker jag att det är. QP gör debut i monté med duktiga Josefine Ivehag i sadeln. Mycket riden hemma på banan och han får ses som en riktig outsider. Gigantic har haft ett litet tävlingsuppehåll men tränat riktigt bra gick bland annat under 20 full väg på bra vis i förra veckan, men i första hand vill jag se att hon sköter sig och gör ett bra lopp.

8/9
Kulingvinst
Nisse räckte inte till på V75 och fick inga pengar. Bättre gick det för Kuling som ledde från start till mål och tog en överlägsen seger på ett väldigt lätt sätt.

7/9
Nisse på V75
Igår var en finfin dag på Gävletravet då Wellina visserligen var stänkrädd och galopperade dubbelt men klarade ändå premie galant på 33,5. Red fortsätter att göra bra lopp när han står på benen. Riktigt duktig tvåa i hårt gäng. En plusbetonad insats.
I morgon startar Maison Plage och Nordby Kuling på Solänget. Nisse visade toppform senast vid seger. Självklart tuffare på V75, men när han är som bäst kan han mycket väl dyka upp på en plats bland de tre. Kuling fick det inte att stämma på en nyomlagd bana senast. Har tränat på bra efter det och duger bra i klassen om han går felfritt..

5/9
Red på hemmaplan
Idag anlände två nyförvärv till stallet i ettårsstona Koppars Cocochanel (e. Jobie Tempest u. Cayo Coco Grass) och Koppars Hardlife (e. Hard Livin u. On the Ball).
I morgon har vi ut Wellina One i premie vilket hon fixar galant bara hon står på benen och Thebigred As. Han har varit lite varannangångshäst på slutet. Senast blev det en plump i protokollet då han snubblade sig i galopp. Gången innan var han duktig tvåa. I träning känns han riktigt fin. Håller han i statistiken blir det en bra placering i morgon. Kör även Cocosnöten som jag tycker är en trevlig häst. Däremot är det några månader sedan jag körde honom sist och formen är svårbedömd.

 
 
Förra sidan