AKTUELLT
 
 

2018
Oktober                                                                                        
  Förra månaden


                 

31/10
Två i kval
I morgon på Gävle kvalar Wellina One och B.B.S Washington. Två spännande hästar med framtiden för sig och sköter de sig fixar de kvalet.

27/10
Fina lopp av Kuling och Red
Kuling var inte alls på hugget när bilen släppte fältet igår och när det sedan fylldes på i andraspår fick jag backa sist. Avslutningen sedan var desto bättre då han spurtade sylvasst in som trea på nya rekordet 26,6 aM. Red tog sin fjärde raka andraplats vilket är väldigt bra gjort. Ändå lite surt då jag tycker han gjort sig förtjänt av att få sätta nosen först. Han gör vad han kan och de som slagit honom har helt enkelt varit för bra.

26/10
Två till start i kväll
Igår var Balou segtrög som sjua. Action var inte som bäst och vi får kolla upp honom inom kort. Gnist värmde strålande och kändes riktigt fin, men blev för ivrig när bilen släppte fältet och galopperade bort sig. Silk kändes fin men dummade sig från spår fem, ett spår hon haft problem med tidigare och då valde jag att åka hem. Vi får hitta nya lopp och ha spårförbehåll åt henne nästa gång.
I kväll startar Thebigred AS och Nordby Kuling på Romme. Kuling har gått jämt och bra på slutet. Motståndsmässigt så möter han tuffa hästar, men inte hårdare än vanligt och han kan mycket väl vinna. Red provar kort distans för första gången i livet. Fick ett sjättespår. Han slutar ofta långt fram och det skulle vara skönt om han fick sätta pricken över i:et idag. Kör även Lisas Shadow Fax i lopp ett, som jag körde senast. Gick då bra i tufft gfäng. Är han lite bättre den här gången med lopp i kroppen kan han ta en plats bland de tre.

24/10
Fyra på hemmaplan
Quiet gjorde ett nytt bra montélopp. Ledde till sista metern när en smygkörd konkurrent slog av honom i sista steget. Tvåa på nytt autorekord 15,1 var bra gjort.
I morgon startar B.B.S.Balou, Action Launcher, Tin Gnist och Silk Launcher. Balou var duktig näst sist, men blek senast och är med andra ord lite svårbedömd. Action är lite humörberoende. Över lång distans måste han smyga och jagar i första hand pengar. Gnist var väldigt bra som tvåa på Romme. Då som nu var det kort distans och är han lika bra igen kan han ta en plats bland de tre. Silk har inte startat på några månader och behöver lopp i kroppen och tar hon en fin slant är jag nöjd.

21/10
Quiet jagar ny seger
Lacey gjorde det jättebra igår när hon trots en kort galopp fixade premie på 33,6. (Premieloppet finns på You Tube). Gigantic tog visserligen "endast" sista pengen, men det var ett fall framåt, då hon gick 15,6 full väg med lite krafter kvar.
I morgon på Solvalla startar Quiet Please i monté med Emilia Leo i sadeln. Det blir hans tredje montéstart. De två tidigare har slutat med överlägsna segrar. Nu är motståndet betydligt tuffare, men gör han om sina tidigare insatser måste de andra vara väldigt bra för att slå honom.

21/10
Gigantic till Bollnäs
I morgon kväll startar Gigantic Boko och Hot Lacey Tess springer premielopp. Lacey har inte varit i träning mer än sista månaden, men gick 35/1640 förra veckan på bra vis. Gigantic har haft en kortare paus. Var in på banan i tisdags och sprang 19/1640. Från spår tio ökar chansen för felfritt lopp, men vinstchansen minskar.

18/10 kväll
Bra insatser sämre resultat
Fyran kändes riktigt pigg för dagen när han satt fast med gott om krafter kvar som fyra. Även Kuling satt fast och fick lucka väldigt sent. Störtdök och var på väg att utmana om segern när han galopperade över mållinjen som tvåa. Cadillc gjorde en ny bra bra stabil insats som femma. Han blir bättre och bättre.

18/10
Nya tag på Hagmyren
Insider galopperade igår kväll när jag tog upp och skulle backa ner i rygg ledaren och han får komma igen. Idag startar Indian Four, Nordby Kuling och Cadillac Carjan. Även Nordby Elde skulle starta men har blivit snorig och får stanna hemma. Fyran gör alltid sitt bästa och får han ett fint lopp kan han vara bland de tre. Kuling har gjort det jättebra på slutet och är en av de som kan vinna loppet. Cadillac är osäker, men kapabel. Sist skötte han sig och blev tvåa och något liknande kan det bli vid felfri avgång. Kör även You Rock My World vilken jag inte vet formen på även om jag körde den för något år sedan.

16/10
Insider på V86
I morgon på Solvalla startar återigen M.T.Insider. Han var finfin så sent som i torsdags då han vann på Gävle. Kort distans och bil gillar han skarpt, men spår 8 kunde varit betydligt bättre. Han kommer att gå lika balanserad som senast och jag kör en bit från start och vidare taktik bestämmer jag efter 50 körda. Kör även Gulf, som det var länge sedan jag körde. Men läge och form verkar bra.


                 

14/10
Härlig seger med Insider
Lite uppdateringar från senste veckan. På Bollnäs var Cadillac ytterst nära att vinna men blev avslagen sista biten in mot mål som tvåa. Både Gnist och Åttman galopperade bort alla sina möjligheter. Medan Fyran fick stanna hemma då han hostade.
I torsdags hemma på Gävletravet var Elviz tyvärr blek och han har hostat efter loppet och inte varit fullt frisk. Detsto roligare var det med Insider som lekande lätt vann Tommy Åströms lopp med 50 000 i första, när han ledde från start till mål på 12,3 aK.

5/10
Fyra till Bollnäs
I morgon på Bollnäs startar Åttman Ö.K., Tin Gnist, Cadillac Carjan och Indian Four. Åttman, en treåring som tränat bra en längre tid. Lurigt med åttondespår i volt, men står han på benen slutar han långt fram. Gnist debuterar i monté. Han har tränat riktigt bra i den disciplinen, dessutom är formen på topp och en placering bland de tre bör han ta. Cadillac travade äntligen senast. Gör han det igen har han kapacitet att vinna ett sånt här lopp. Fyran gör sitt bästa jämnt, men från ett sjättespår kort distans måste vi ha lite flyt för att kunna ta en bra placering.

4/10
Marknadstrav i Rättvik
Elviz kändes fin, men gav upp lite för lätt tyckte jag idag när han blev oplacerad. Har lite förkylningar i stallet och det är möjligt att även han blir drabbad. Red, däremot gjorde det återigen riktigt bra som tvåa. Och han behåller sin enormt fina statistik att vara mer än hälften av gångerna bland de två.
I morgon på Rättvik startar Nordby Elde, Maison Plage och Royal Entertainer. Elde har gjort två starter och varit jätteduktig tvåa bägge gångerna. Sjättespår passar bra och tävlar han som han gjort tidigare är chansen god att vara bland de tre igen. Nisse fick lite tufft lopp senast men var ändå sämre än jag hade hoppats. Var lite öm i fötterna efter den starten och kommer därför att gå med skor. Och jag hoppas vi kan spurta ner många till slut. Royal startar i monté i vilket han har fungerat bra tidigare. Han trivs bäst i ledningen och kommer han dit slutar han långt fram.

3/10
Två på Romme
I morgon startar Järvsö Elviz och Thebigred AS på Rommes lunchtrav. Elviz har formen på uppgång, men ett tråkigt utgångsläge gör att jag är nöjd om han tar en fin peng. Red gör det alltid bra. På drygt 30 starter har han hälften av gångerna varit bland de två och chansen att vara det igen är god, men att vinna kan bli tufft. Kör även Listas Shadow Fax åt Anna Ågren i lägsta klassen.

1/10
Nygammal häst till träning
Igår följde tvååriga Hot Lacey Tess(e. So Perfect u. T.M.Hotline) med från Solvalla. Jag har tidigare kört in henne och tyckte att det var en trevlig och lovande häst.

 
 
Förra sidan