AKTUELLT
 
 

2018
November                                                                                   
  Förra månaden

14/11 sen kväll
Härlig seger för Elviz
En av stallets stora veteraner är Elviz, som idag tog en fin seger när han vann dubbelcupsförsök på Bergsåker med hela 70 000 i första. Tyvärr gick det sämre för både Quiet och Gigantic. Quiet fick inte travet att stämma och galopperade i sista kurvan. Gigantic fick ett fint lopp men blir öm i fötterna när banan frös på under kvällen och stannade sista biten.

14/11
Tre till Bergsåker
Kuling gick bra men det blev för långt fram när han slutade trea igår. Även Fyran gjorde det bra som sexa och gick i mål med lite krafter kvar. Idag åker vi till Sundsvall med Järvsö Elviz, Quiet Please och Gigantic Boko. Elviz blev förkyld efter senaste starten och är lite svårbdömd, men spår 1 och kort distans är optimalt. Quiet startar i monté med Nathalie Blom i sadeln. Han har gjort tre riktigt fina insatser hittills i den disciplinen. Nu möter han betydligt tuffare hästar, men helt slagen på förhand är han inte. Gigantic gjorde det bra i skymundan senast och från ett fint smygläge kan hon ta en fin peng.

12/11
Lunchtrav på hemmaplan
I morgon startar Nordby Kuling och Indian Four. Kuling har gått jättebra hela hösten och trivs över lång distans. Jag tror han slutar långt fram. Fyran gör alltid sitt bästa. Var duktig senast som fyra. Lite lurigt läge och tar han en fin peng är det bra. Kör även Enge Leonore som jag kvalade på ett bra sätt för två veckor sedan, men är svårbedömd så här i debuten.

9/11
Red på V75
I morgon på Sundbyholm startar Thebigred As. Spår två i volt över lång distans passar bra. Formen är på topp och viss skrällchans har vi.

8/11
Igår blev det inga pengar för Royal. Han fick visserligen gå halva loppet i dödens men jag hade förväntat/hoppats på en bättre insats.

6/11
Vintervila
Gnist var alldels för rullig och föga förvånande galopperade han kort efter start. Gick sedan bra 28,1 full väg i skymundan. Insider fick visserligen lite elakt tryck i ledningen, men talade om med hela sitt kroppsspråk för mig att han nu vill ha vintervila/semester och ladda om batterierna till nästa säsong. Cadillac gjorde en stabil insats som fyra på 17,2. Fjärde raka felfria loppet, vilket jag när nöjd med. I morgon på Solvalla startar Royal Entertainer även denna gång i monté. Royal har tränat bra sista tiden, men då motståndet är tufft och formen lite svårbedömd är jag nöjd om han gör ett bra lopp och går rejält till slut. Kör även Gulf som jag var trea med för någon vecka sedan. Var då riktigt duktig och kan vi vara trea fyra även denna gång är det bra. Igår var jag och hämtade hem ettåriga stoet Nordens Tula (e.Mino u.Lill Emma).

5/11
Lunchtrav på Bergsåker
I morgon åker jag till Sundsvall med Tin Gnist, M.T.Insider och Cadillac Carjan. Gnist galopperade visserligen senast men kändes i övrigt väldigt fin. Van att möta tuffare motstånd än det här och han får ses som en outsider om han sköter sig. Insider galopperade lite oturligt senast och det tror jag var en engånsföreteelse då han normalt sett är väldigt startsäker. Spår ett och kort distans är perfekta förutsättningar och jag ska inte sticka under stol med att jag siktar på att leda från start till mål. Cadlillac har skött sig riktigt bra i de tre senaste starterna och blivit bättre och bättre. Dålig koll på motståndet, men i ett felfritt lopp duger han bra i klassen.

4/11
Finfin tredjeplats
Kuling gjorde en riktig toppinsats när han blev trea igår på V75. Tangerade sitt rekord på 26,2 full väg. Även Red gjorde ett bra lopp, men satt fast och fick inga pengar. Nytt rekord 13,4 aM blev det i alla fall.

2/11
Två på V75
Igår klarade både Wellina och Washington kvalet på 22,8 resp. 22,0 på ett bra sätt.
I morgon på Romme startar Nordby Kuling och Thebigred AS. Kuling är med i finalen av dubbelcupen med hela 200 000 i förstapris. Självklart är motståndet stenhårt. Lite tråkigt drog vi för hans del ett svårt fjärdespår, men skulle allt gå vår väg finns en liten skrällchans. Red gör alltid bra lopp och kommer med fyra raka andraplatser. Skulle han ta en ny andraplats den här gången skulle jag bli överlycklig, då han lottats till ett tråkigt elftespår.

 
 
Förra sidan