AKTUELLT
 
 

2018
November                                                                                   
  Förra månaden

29/11
Bra femma sämre sexa
Balou tycker jag skulle varit trea för att få godkänt. Tappade på upploppet och blev sexa. Elde gjorde en fin insats som femma från ett hopplöst utgångsläge, på 32,2. Gör nu bokslut för i år med honom efter en plusbetonad treårssäsong. Fyra starter har gett en vinst, två andraplatser och nu en femteplats med 95 500 inkört.

28/11
Treåringar på hemmaplan
Fyran gjorde det bra som sexa igår i ett tufft gäng.
I morgon kväll på Gävle startar B.B.S.Balou och Nordby Elde. Balou har varit lite trög i sina starter hittills, men tränar bra och jag väntar på att det ska lossna ordentligt för honom. Elde har gjort det mesta rätt, men från tillägg och bakspår krävs det mycket tur för att sluta långt fram.

26/11
Två till Eskilstuna
I morgon kväll startar Indian Four och Silk Launcher. Fyran har visat uppåtform i de senaste starterna. Spår 4 bakom bil över kort distans passar bra. Kan han ta en plats bland de tre skulle jag vara jättenöjd. Silk har inte tävlat på några månader. Tränar starkt hemma, men behöver lopp i kroppen och i första hand är det en fin peng som gäller.

23/11
Täta starter
Elviz gjorde en ny bra insats igår som fyra. De övrigta tre Gigantic, Nisse och Royal hade jag hoppats mer på. I dag på Romme startar återigen Cadillac Carjan. Han var duktig tvåa så sent som i tisdags och har han tagit det loppet på rätt sätt kan han sluta bland de tre igen. Roligt nog kör jag även tre extrahästar. Hönn Blesa, Tenzing, Basar Tabac. Har bra koll på alla tre då jag kört dem tidigare. Hönn Blesa står bra inne i loppet och räcker långt om hon har en bra dag. Tenzing har ett fint smygläge och med lite flyt kan vi sluta bland de tre. Basar Tabac imponerade stort i kvalet Gör han om den prestationen räcker det långt.

21/11
Fyra till Bollnäs
Cadillac gjorde det bra som tvåa igår. Glädjande att han nu bara har siffror i raden.
I morgon på Bollnäs startar Järvsö Elviz, Maison Plage, Gigantic Boko och Royal Entertainer.
Elviz hade ett perfekt lopp förra veckan, kort distans och stod bra inne på pengar. Svarade då för en femstjärnig insats när han spurtade till en säker seger. Förutsättningarna är lite annorlunda i morgon. Tuffare prop och femhundra meter längre, men formen är på topp och har han humöret med sig kan han sluta bland de tre. Nisse har haft ett kortare tävlingsuppehåll. Var fin i provlopp förra veckan. Spår 8 volt över kort distans är väldigt chansartat men löser det sig är han inte helt borta. Gigantic startade också förra veckan. Blev då öm i fötterna och kommer därför att gå med skor den här gången. Hon letar formen och får höja sig ett snäpp innan jag tror helhjärtat på henne. Royal har startat mycket i monté på slutet. Han tränar alltid bättre än han tävlar och i ett öppet Punkt 21 lopp är han ungefär lika bra som alla andra.

19/11 sen kväll
Seger i kavaj
Den 5 oktober inkom Elde som tvåa i Jon Åkermans minneslopp på Rättvik. Då det visade sig att den som var först i mål hade otillåtna preparat i kroppen den dagen så fick Elde hastigt och lustigt en seger, retroaktivt. I morgon på Gävle startar Cadillac Carjan. Cadillac har fungerat bättre och bättre under hela hösten och fortsätter han med den fina trenden ligger en ny framskjuten placeing inom räckhåll. Om banan tillåter, barfota bak och jänkarvagn.

14/11 sen kväll
Härlig seger för Elviz
En av stallets stora veteraner är Elviz, som idag tog en fin seger när han vann dubbelcupsförsök på Bergsåker med hela 70 000 i första. Tyvärr gick det sämre för både Quiet och Gigantic. Quiet fick inte travet att stämma och galopperade i sista kurvan. Gigantic fick ett fint lopp men blir öm i fötterna när banan frös på under kvällen och stannade sista biten.

14/11
Tre till Bergsåker
Kuling gick bra men det blev för långt fram när han slutade trea igår. Även Fyran gjorde det bra som sexa och gick i mål med lite krafter kvar. Idag åker vi till Sundsvall med Järvsö Elviz, Quiet Please och Gigantic Boko. Elviz blev förkyld efter senaste starten och är lite svårbdömd, men spår 1 och kort distans är optimalt. Quiet startar i monté med Nathalie Blom i sadeln. Han har gjort tre riktigt fina insatser hittills i den disciplinen. Nu möter han betydligt tuffare hästar, men helt slagen på förhand är han inte. Gigantic gjorde det bra i skymundan senast och från ett fint smygläge kan hon ta en fin peng.

12/11
Lunchtrav på hemmaplan
I morgon startar Nordby Kuling och Indian Four. Kuling har gått jättebra hela hösten och trivs över lång distans. Jag tror han slutar långt fram. Fyran gör alltid sitt bästa. Var duktig senast som fyra. Lite lurigt läge och tar han en fin peng är det bra. Kör även Enge Leonore som jag kvalade på ett bra sätt för två veckor sedan, men är svårbedömd så här i debuten.

9/11
Red på V75
I morgon på Sundbyholm startar Thebigred As. Spår två i volt över lång distans passar bra. Formen är på topp och viss skrällchans har vi.

8/11
Igår blev det inga pengar för Royal. Han fick visserligen gå halva loppet i dödens men jag hade förväntat/hoppats på en bättre insats.

6/11
Vintervila
Gnist var alldels för rullig och föga förvånande galopperade han kort efter start. Gick sedan bra 28,1 full väg i skymundan. Insider fick visserligen lite elakt tryck i ledningen, men talade om med hela sitt kroppsspråk för mig att han nu vill ha vintervila/semester och ladda om batterierna till nästa säsong. Cadillac gjorde en stabil insats som fyra på 17,2. Fjärde raka felfria loppet, vilket jag när nöjd med. I morgon på Solvalla startar Royal Entertainer även denna gång i monté. Royal har tränat bra sista tiden, men då motståndet är tufft och formen lite svårbedömd är jag nöjd om han gör ett bra lopp och går rejält till slut. Kör även Gulf som jag var trea med för någon vecka sedan. Var då riktigt duktig och kan vi vara trea fyra även denna gång är det bra. Igår var jag och hämtade hem ettåriga stoet Nordens Tula (e.Mino u.Lill Emma).

5/11
Lunchtrav på Bergsåker
I morgon åker jag till Sundsvall med Tin Gnist, M.T.Insider och Cadillac Carjan. Gnist galopperade visserligen senast men kändes i övrigt väldigt fin. Van att möta tuffare motstånd än det här och han får ses som en outsider om han sköter sig. Insider galopperade lite oturligt senast och det tror jag var en engånsföreteelse då han normalt sett är väldigt startsäker. Spår ett och kort distans är perfekta förutsättningar och jag ska inte sticka under stol med att jag siktar på att leda från start till mål. Cadlillac har skött sig riktigt bra i de tre senaste starterna och blivit bättre och bättre. Dålig koll på motståndet, men i ett felfritt lopp duger han bra i klassen.

4/11
Finfin tredjeplats
Kuling gjorde en riktig toppinsats när han blev trea igår på V75. Tangerade sitt rekord på 26,2 full väg. Även Red gjorde ett bra lopp, men satt fast och fick inga pengar. Nytt rekord 13,4 aM blev det i alla fall.

2/11
Två på V75
Igår klarade både Wellina och Washington kvalet på 22,8 resp. 22,0 på ett bra sätt.
I morgon på Romme startar Nordby Kuling och Thebigred AS. Kuling är med i finalen av dubbelcupen med hela 200 000 i förstapris. Självklart är motståndet stenhårt. Lite tråkigt drog vi för hans del ett svårt fjärdespår, men skulle allt gå vår väg finns en liten skrällchans. Red gör alltid bra lopp och kommer med fyra raka andraplatser. Skulle han ta en ny andraplats den här gången skulle jag bli överlycklig, då han lottats till ett tråkigt elftespår.

 
 
Förra sidan