AKTUELLT
 
 

2018
December                                                                                   
  Förra månaden

31/12
Gott Nytt År
Tyvärr underpresterade Elviz igår. Symptomen tyder på att han hade problem med halsen.

29/12
Elviz till Norge
Valle travade bra men drog på sig mjölksyra och blev stum till slut. Behövde loppet och kommer att vara klart förbättrad nästa gång.
I morgon avslutar vi 2018 med att Järvsö Elviz startar på Bjerke i Oslo. Elviz är ojämn och väldigt humörbetonad. I sina bästa stunder räcker han långt, men det krävs att han får ett smyglopp och sparar speeden till slut.

27/12
Stallets näst sista och min sista årsstart
I morgon på Bergsåker startar Valzer Jet. Valle har haft ett par månaders ofrivilligt tävlingsuppehåll då han tyvärr skadade ett öga i somras, vilket tagit tid att läka. Har dock hela tiden kunnat träna och har fått många mil i benen, men det sista lilla tempot kanske saknas även om vi varit med i två provlopp. Normalt sett är Valle bra för klassen men i morgon är han ett litet frågetecken även för mig.

19/12
Igår var Gigantic sådär som sexa. Cadillac fick inte alls travet att flyta med brodd och fick inga pengar. Roligare var att Silk var klart positiv som fyra och även Fyran gjorde det bra som sexa på en fin tid 14,8 2100 v.

17/12
Fyra på Gävles lunch
I morgon startar Gigtic Boko, Cadillac Carjan, Indian Four och Silk Launcher. Gigantic gör troligen sin sista start i vår regi då avtalet med henne går ut vid nyår och vi kommer inte att förlänga det. Hoppas på en snygg avslutning, men tråkigt att få elftespår. Cadillac har gått jämnt och bra under hösten. Haft lite dåligt med lopp den senaste tiden, men fortsatt att träna bra. 2600 är kanske ingen fördel, men får han smyga med kan han sluta bland de tre igen. Fyran är med i final där han var trea i försöket förra veckan. Blir det högt tempo fäller han många till slut och kan kanske vara bland de tre igen. Silk har inte startat på länge och behöver lopp i kroppen. Femtespår bakom bil passar bra. Idag lämnade Nikki Minaj stallet för att vara hemma hos ägarna några veckor och bli opererad för lösa bitar.

14/12
Catchdriver/gästkusk
Nisse presterade sämre än jag hade hoppats igår när han inte fick några pengar på Bollnäs.
Idag åker jag till Umeå och kör fina Basar Tabac. Senare i kväll kör Fredrik Linder Järvsö Elviz på Romme. Basar vann överlägset senast. Trots tuffare motstånd och att han inte tävlat på isbana tidigare ska de andra vara bra för att slå honom. Elviz var överladdad senast och galopperade bort sig. Travar han och får smyga med i ryggar har han form nog att spurta ner samtliga.

12/12
Nisse till Bollnäs
Igår spurtade Fyran vasst som trea och i och med den placeringen slog stallet fjolårets rekord i intjänade pengar. I samma lopp var Action först utan pengar, men behövde lopp i kroppen.
I morgon startar Maison Plage. Han visade uppåtform senast och möter på papperet lämpligare motstånd i morgon, och en plats bland de tre är realistiskt.

10/12
Två i samma lopp
I fredags var det en tung dag. På Örebro var Gnist inte alls till sin fördel trots att han blev sexa. Jorma trodde att det var fel i halsen och han har hostat i helgen och blir därför struken i morgon. Inte heller Balou var bra då han galopperade bort sig kort efter start. Senare på kvällen gick Elviz samma öde till mötes, men i hans fall berodde det på att han var för pigg.
Desto trevligare var det igår när vi hade adventsfika för ett 40-tal glada hästägare. Ett stort tack till alla som kom och hälsade på.
Igår lämnade Royal Entertainer stallet efter försäljning men i stället kom det två nya hästar i träning. Sluggo respektive Mino Tabac. Tanken är att det på sikt ska bli möjligt att köpa in sig i dem. Jag ser med tillförsikt fram emot att få träna dem då jag tycker att de är två mycket spännande hästar.
I morgon på hemmaplan startar Action Launcher och Indian Four (Billy kör) i samma lopp. Lite tråkigt att de fått spår 9 och 11 över kort distans. I det här loppet går de fem första till final som körs om en vecka på Gävle. Jag tror att bägge två kan vara bland de fem. Vinna kan bli tufft, men framför allt Fyran kan ta en plats bland de tre. Kör även J.K.Afrodite som jag sett en hel del men inte kört själv och har svårt att bedöma chanserna i loppet.

6/12
Fredagsturné
Igår gjorde Quiet en stark insats som trea. Visade att han även fungerar med skor på i monté. Både Nisse och Fyran gjorde det bra men från dåliga utgångslägen fick de inga pengar med sig och de kommer snart igen.
I morgon åker jag först till Örebro med Tin Gnist och B.B.S.Balou därifdrån vidare till Romme med Järvsö Elviz. Då jag är avstängd har jag boostat med Jorma Kontio, men spårgudarna ville jämna ut oddsen och gav samtliga spår fyra i volt. Gnist har galopperat för mycket på slutet men farten mellan galopperna har varit bra.Står han på benen räcker det långt. Balou känns lite uppåt för dagen och skulle Jorma hitta till ledningen kan han räcka till en plats bland de tre. Elviz har visat knallform i de senaste starterna. Han behöver smygas, men får han rätt ryggar till 300 kvar kan han fälla samtliga.

4/12
Tre på Solvalla
I morgon startar Quiet Please, Indian Four och Maison Plage. Alla tre rids/körs av Emilia Leo. QP gillar monté och normalt sett slutar han långt fram, men formen är ett?. Nisse har också lite diffus form och måste höja sig för att sluta långt fram. Fyran däremot har fin form men i stället är han bortlottad.

1/12
Nya starter 5 december.

 
 
Förra sidan