AKTUELLT
 
 

2019
Januari                                                                                   
  Förra månaden

31/1
Kompisar lunchar på Romme
I morgon startar Indian Four och Action Launcher i samma lopp. Jag kör Action och Torbjörn Jansson Fyran. De har mött varandra åtskilliga gånger i karriären och har nog ganska jämn statistik inbördes. Kort distans och fina spår 3, respektive 4 gör att jag är lite förhoppningsfull..

28/1
Nära nära
Igår trodde jag att segern var i hamn när en konkurrent fick felfritt och spurtade förbi Quiet och han fick nöja sig med ett andrapris. I samma lopp blev Drew sur när han blev störd 700 kvar och efter det tog han inte i. Nisse fick dåliga ryggar och kom aldrig in i matchen i sitt lopp. Valle körde jag illa med och vi fick nöja oss med ett sjättepris.

26/1
Årets första V-75 start
I morgon på Bollnäs startar Quiet Please, Drew Brees, Maison Plage och Valzer Jet. Quiet och Drew startar båda i montéloppet. De har lite olika förutsättningar. Quiet är rutinerad i monté och har fått ett perfekt förstaspår med rutinerad ryttare. Jag tycker han ska vara favorit och hoppas han leder från start till mål. Drew debuterar i monté. Är mycket riden. I första hand siktar vi på pengar. Nisse gjorde bästa loppet på länge som tvåa i hårt gäng. Tufft även nu (V75-6), men gör han om den insatsen från ett fint sjättespår kan han vara bland de tre igen. Avslutar med Valle i sista loppet. Trodde jag skulle vinna med honom så sent som i onsdags, men han fick inte riktigt fäste på banan när vi skulle accelerera. Formen är riktigt vass och jag får försöka ta revansch från senast.
I veckan återkom Niki Minaj till stallet efter sin operation. Lämnat oss har Gigantic Boko gjort.

22/1
Valle och Fyran på hemmaplan
I morgon på lunchen startar Valzer Jet och Indian Four. Valle har fått två lopp i kroppen och har ett spännande förstaspår. Plan A är att leda från start till mål. Fyran kämpar alltid tappert. Läget med spår fem på tillägg är sådär, men en fin peng kan han ta. Dessutom kvalar Icona Pop vilket inte ska vara några problem.

20/1
Finfin debut
Action gjorde en stabil insats som fyra idag. Wellina skötte sig på bästa vis och spurtade in som tvåa på Örebro.

19/1
En rutinerad och en debuterar
I morgon åker jag med hedershästen Action Launcher till Bergsåker. Action var duktig senast vid seger, men möter tyvärr en som troligen är för bra. Däremot ska chansen att vara bland de tre vara bra. På Örebro gör Wellina One sin första start. Hon har tränat bra hela tiden, men hur hon står sig mot konkurrenterna är svårbedömt. Viktigast att hon travar och sköter sig.

17/1
Två på Romme
I morgon startar Silk Launcher och Drew Brees. Silk gick bra näst sist, men blek senast. Tar hon en fin peng är jag nöjd. Drew gjorde två starter utan att räcka till i somras. Har nu tränat uppåt, men måste visa att han vill i lopp innan jag tror för mycket på honom.

16/1
Valle gick bra igår som fyra.

14/1
Lunchtrav på Bollnäs
I morgon startar Valzer Jet plus att jag kör fina Basar Tabac. Valle gjorde comeback i mellandagarna efter ett långt tävlingsuppehåll pga. en ögonskada. Drog då på sig mjölksyra och blev rejält stum, men har känts klart uppåt i jobben efteråt och har mått bra av den genomköraren. En Valle i full form kan vinna det här loppet, men risken är att han inte riktigt är där ännu. Basse gör det mesta rätt. Är han frisk och travar och inget konstigt händer i loppet är det en mycket bra segerchans.

11/1
Action tog årets första stallseger
Alla hästarna idag kändes väldigt fina, men ibland faller ödets lotter olika. Gnist var på väg mot en top tre placering när vi hakade ihop med en konkurrent i sista kurvan och till slut blev det galopp. Nisse mötte väldigt meriterat motstånd. Trots det tog han en riktigt fin andraplats. Gamle hedershästen Action Launcher tog sitt livs 16:e seger. Efter att ha fått lucka i sista sväng avgjorde han säkert över upploppet.

10/1
Tre till Romme
Igår gjorde Quiet en toppinsats som tvåa efter att ha fått ett väldigt tufft lopp.
Nya lopp i morgon då Tin Gnist, Maison Plage och Action Launcher startar. Gnist var inte kurant senast han startade. Har bland annat blivit vaccinerad sedan dess och är inte så hårt jobbad. Med tanke på det ligger jag lågt, men kapacitet att sluta långt fram finns om han har en bra dag. Nisse var förbättrad senast. Möter lite för tufft motstånd för att kanske räcka hela vägen, men en fin slant kan han ta. Action känns fin i jobb och normalt bör han räcka långt i det här gänget, även om jag gärna sett att han hade haft ett lopp i kroppen.

8/1
Quiet Please på Solvalla
I morgon gör vår montéstjärna Quiet Please 2019:s första start. Haft det bra sen senaste starten och behöver kanske lopp i kroppen, men jag hoppas han slutar långt fram.

7/1
Boy åter i träning
I lördags kväll kom Indian Boy Tess tillbaka i träning.
Igår var både Fyran och Silk lite bleka och vi fick inga pengar med oss.

5/1
Fyran och Silk till Romme
I morgon startar Indian Four och Silk Launcher. Fyran går jämnt och bra och formen är fin för dagen. Åttondespåret är ett minus, men med lite flyt på vägen kan han knipa en plats. Silk var duktig fyra senast efter långt tävlingsuppehåll. Möter liknande motstånd igen och har hon tagit det loppet på rätt sätt kan hon ta en ännu finare placering den här gången.

4/1
Idag tog jag årets första kuskseger. Basar Tabac var helt överlägsen och vann med längder.

3/1
Nygammal häst
Häromdagen återkom Icona Pop i träning. Igår blev Nisse visserligen "bara" sjua, men han gick rejält till slut och visade klart uppåtform.
I morgon på Bollnäs kör jag fina Basar Tabac. Han har endast gjort två starter och möter betydligt mer rutinerade konkurrenter. Trots det tror jag på bra chans även om vi missgynnas av bakspåret.

1/1
Nisse först ut 19
I morgon på hemmaplan inleder vi travåret med att starta Maison Plage. Han har inte visat rätta formen, men tränar bra. Kommer att smyga och känner han att han rår på dem växer han. I full form räcker han långt.

 
 
Förra sidan