AKTUELLT
 
 

2019
Februari                                                                                   
  Förra månaden

27/2
Full kväll i Bollnäs
I måndags efter ett års tävlingsfrånvaro spurtade Icona Pop lysande som trea. Samma dag lämnade Nordens Tula oss efter avklarad inkörning. Vi önskar ägarna lycka till med henne.
I morgon startar Åttman Ö.K., Quiet Please, Action Launcher, Nordby Elde, Valzer Jet, och jag kör även Cocosnöten. Åttman gör comeback efter att ha blivit kastrerad i höstas och tränat på rejält hela vintern. Spökade från spår 8 senast och det finns ett litet frågetecken för bakspår (9). Sköter han sig räcker han långt i ett normalt "nollopp". Quiet var duktig fyra senast i ett långlopp för sulky. Monté den här gången, vilket han trivs ypperligt i. Duktig ryttare i Sofia A. Felfri har han inte varit utanför topp tre i monté och den sviten tror jag han även håller i morgon. Action är i riktigt fin form. Var ett tag sedan han provade lång distans, men får han smyga med och få lucka till slut finns en placering bland de tre inom räckhåll. Elde gör spännande årsdebut. Har tränat bra hela vintern. Gått 33 full väg i ett banjobb. Dock är det nästan omöjligt att vinna från tillägg på bakspår och kan han vara topp fem är jag nöjd. Valle gjorde vinterns bästa lopp senast som tvåa på Solvalla med krafter kvar. Auto kort har han inte provat, men det känns som att det passar bra. Från ett fint fjärdespår siktar jag på att vara med i segerstriden. Cocosnöten var duktig som femma på en bra tid när jag körde honom på Eskilstuna. Gör han om det kan han ta en liknande placering nu.

23/2
Fantastiska Fyran
Igår gick det väldigt fort i både Kulings och Nisses lopp. Tyvärr räckte de inte till, men tar de det rätt har de nytta det det i framtiden. Roligare att gamla Fyran blev trea. I sina 151 starter har han 45 gånger varit bland de tre.
I morgon startar Icona Pop på hemmaplan. Kör gör ägardotter Matilda Ek och vi tar det som ett test och jag har inga krav på någon framskjuten placering.

21/2
Tre på romme
I morgon startar Nordby Kuling, Indian Four och Maison Plage. Kuling har fått ett lopp i kroppen och duger bra mot motståndet. Lite lurigt utgångsläge med spår 6 bakom bil då han är lite väl sävlig ut. Fyran går jämnt och bra. Sjundespår, lite väl långt ut på vingen, men en fin slant kan han ta. Nisse mötte tuffa hästar senast. Är tillbaka i ordinarie klass den här gången. Spår 5 över kort distans är jag nöjd med och jag siktar på att vara bland de tre.

16/2
Nya fina insatser
Både Wellina och Nisse gjorde bra insatser igår som trea respektive femma på en krävande bana.

14/2
Starka prestationer
Glädjande nog har hästarna radat upp fina insatser den senaste tiden. Igår var det Quiet som gick riktigt bra som fyra i ett långlopp efter att ha suttit fast bakom trötta hästar.
I morgon bär det av till Örebro med Wellina One och Maison Plage. Wellina har inlett karriären lovande. Som vanligt i treårslopp är motståndet ytterst svårbedömt. Jag tror att vi kan vara med och tampas bland de tre. Nisse har fått ett spännande utgångsläge, då vi är ensamma på start. Oavsett taktik får vi ett fint lopp och en topp tre placering ligger inom räckhåll.

12/2
Quiet byter sadel mot sulky
Idag gjorde Gnist en femstjärning insats som trea efter att ha galopperat från start. I samma lopp var även Kuling duktig som femma också det efter galopp. Men han sprang och var lite väl trög för att jag ska vara riktigt nöjd. Action gjorde även han en finfin prestation som trea inte mer än ett huvud från seger. I samma lopp spurtade Fyran vasst från sista häst till att bli femma.
I morgon startar Quiet Please på Solvalla den här gången i sulkylopp. Loppet är över 3000 meter vilket passar bra. Han har tidigare bland annat vunnit på Solvalla över den distansen. Tar det här som ett test för att se var han står. Formen är fin och jag hoppas bara att han inte blir alltför het.

11/2
2 lopp 4 hästar
I morgon startar Tin Gnist, (TP kör) Nordby Kuling, Action Launcher och Indian Four (UE kör). Gnist har mycket bättre form än hans rad visar, då han haft en hel del oflyt i de senaste loppen och galopperat alldeles för mycket. Felfritt är absolut viktigast i morgon, men gör han det tjänar han fina pengar. Kuling gör årsdebut och comeback efter tre månaders tävlingsuppehåll. Har tränat bra hela tiden, men kan behöva lopp i kroppen innan toppformen infinner sig. Action har hittat en riktigt fin vinterform. Med ålderns rätt behöver han ha lite serverat men får han det kan han mycket väl vinna. Fyran håller jämn god form. Hamnar han rätt till från sitt springspår är inte motståndet tuffare än att han kan sluta bland de tre.

6/2
Tvåa med krafter kvar
I söndags gjorde Wellina en ny fin insats när hon sänkte sitt rekord med nästan 1,5 sekund och blev femma. Quiet såg bra ut när han övertog ledningen efter 500 meter. Och enligt ridande Jenny kändes han väldigt fin. Men tyvärr, slappnade han av och rullade över i galopp kort efter det att han övertagit ledningen.
Idag är jag jättenöjd med Valle som blev tvåa med mycket krafter i behåll efter att ha suttit fast rygg ledaren.

5/2
Valle på Valla
I morgon kväll startar Valzer Jet. Endast sex hästar i loppet och löser det sig till max, kan vi sluta riktigt lång fram.

2/2
Sulky och monté
I fredags var Action duktig trea från rygg ledaren. Fyran gick egentligen lika bra, men han blev rejält påkörd och fick gå hela loppet i dödens och slutade först utan pengar. Som sagt, små marginaler mellan succé och fiasko. I morgon på Eskilstuna startar Wellina One och Quiet Please. Wellina gör sin andra start. Var duktig tvåa i debuten. Så här i början av hästens karriär känns ett åttondespår perfekt. Därifrån kan vi smyga med och förhoppningsvis ha en liten spurt till slut. Hur långt det räcker är svårt att säga då motståndet är väldigt svårbedömt. Quiet (rids av Jenny A Björk) radar upp fina insatser i monté och jag tycker han har gjort sig förtjänt av en seger snart. Senast var det nära, men han hängde lite töm då. Har ändrat lite smådetaljer vilket ska göra att han inte gör det nu. Motståndet är tufft, men han är en av tre fyra stycken som kan vinna loppet. Kör även Cocosnöten. Spår 12 över kort distans är tufft, men han såg i alla fall väldigt pigg ut i ett provlopp i onsdags.

 
 
Förra sidan