AKTUELLT
 
 

2019
Mars                                                                                   
  Förra månaden

29/3
Hedersfyran på Romme
Wellina galopperade bort en finfin slant i sista kurvan igår. Idag startar Indian Four. Han har fin form för dagen. Från spår 9 får han smyga med och spurta till slut.

28/3
Till Örebro
I kväll på Örebro startar Wellina One (MJ kör). Wellina har det det bra hittills i karriären. Spår tre är bra och en plats bland de tre kan hon ta.


25/3
Travgala
Igår var det gävletravets årliga gala för att fira händelser under 2018. Det var ett väldigt trevligt och bra arrangemang. Var nominerad i några klasser och glädjande nog tog Nordby Elde hem priset som årets treåriga kallblod.
I torsdags var Icona duktig som fyra då hon satt fast med tott om kraafter kvar i mål.

21/3
Två på hemmaplan
Elde gjorde en stark insats igår. Sexa efter att ha suttit fast hela vägen.
I kväll på Gävle startar Icona Pop och Silk Launcher. Icona var duktig trea senast efter långt tävlingsuppehåll. Gör hon om det kan hon vara bland de tre igen. Silk har ett passande nionde spår därifrån smyger vi med och hoppas att ha en pollett till slut.

20/3
Elde på Bergsåker
Igår blev Valle fyra på Solvalla. Tidsmässigt 14,5 var riktigt bra, men lite mer hade jag önskat då jag satt i ledningen in på upploppet.
Idag startar fina Nordby Elde. Han har hittills i karriären bara gjort bra lopp. Nackdelen är att han sprungit på sig "snabba" pengar och får hela tiden möte tuffa motståndare. Så även idag. Travar han och rekordsänker idag igen är jag mer än nöjd.

18/3
Nya tag med Valle på Valla
Riktigt nöjd med Åttmans prestation idag, som fyra, efter sen lucka och han hade en hel del krafter kvar i mål. Prestationsmässigt var jag nöjd med både Gnist och Kuling, men placeringsmässigt var jag inte det. Bägge två galopperade. Gnist från start, gick sedan bra som sexa. Kuling 900 kvar då han var trea. Det är lite som i skidskytte där ska man skjuta noll och i trav måste man ha noll galopper.
I morgon på Solvalla startar Valzer Jet. Springspår på kort distans ser tilltalande ut. Han har tre raka andraplatser Skulle han lyckas snäppa upp ännu ett steg skulle det vara riktigt skojigt men tar han en plats bland de tre har han gjort det bra.

17/3
Tre kalla till Karlstad
Red hoppade bort sig direkt från start. Efter det fick han lunka runt. Washington var duktig som fyra. Drew var inte som bäst och vi valde att stryka honom.
I morgon kväll startar Åttman Ö.K., Tin Gnist och Nordby Kuling. Åttman har varit duktig i årets starter och är han lika bra igen slutar vi bland de tre. Gnist (C-J K kör) och Kuling är med i ett dubbelcupsförsök. Bägge var lite bleka senast, men det fanns orsaker till det och bägge har varit fina i veckans jobb. Löper de på topp kan bägge/någon av dem vara bland de tre.

16/3
Debuter
Igår var det en tuff dag då Quiet Please av någon anledning hoppade över bommen i bussen på väg in till travet och fastnade och blev hängandes. Det tog över en timme innan jag hade fått loss honom. Men, som genom ett mirakel hade han endast små skrubbsår på sig. Däremot gick gick det sämre med min buss. Självklart gick det inte att starta honom och Jaguar fick också återvända hemåt.
Nya tag i morgon då jag har tre hästar till Romme. Det är Thebigred A.S., B.B.S.Washington och Drew Brees. Red gör en spännande årsdebut. Har tränat bra hela vintern. Möter några hästar som är i full tävlingsform och dom kan det bli svåra att slå, men på sikt kommer Red att få ett riktigt fint år. Washington gör sitt livs första start vilket alltid ger en extra nerv. Han har tränat bra i vinter och känns som att han är travsäker och från spår tre bör han få ett fint lopp. Däremot är det svårt att säga hur långt det räcker då man aldrig vet vad man möter i debutantlopp. Drew provar i monté igen. Senast var jag besviken på honom, men efter det har han varit med i några fler provlopp i disciplinen och gått riktigt bra. Tar han pengar är jag glad och nöjd. Kör också Cocosnöten som var duktig senast jag körde honom.

14/3
Quiet på hemmaplan
Igår var jag nöjd med Fyran när han som vanligt gjorde sitt bästa och blev sexa. Sitt bästa gjorde inte Action utan han struntade i det när han kände att han inte riktigt rådde på de andra. Han har gjort så någon gång tidigare i karriären, men har då kommit tillbaka och det gör han säkert igen.
I morgon tar vi nya tag på hemmaplan. Kvalar fina treåringen Jaguar C.Boko vilket jag ser fram emot. Startar Quiet Please i ett långlopp. Några bra emot, men en plats bland de tre ligger inom räckhåll.

12/3
Fyran och Action
I morgon kväll på Solvalla startar Indian Four och Action Launcher (Per L kör). Loppet är väligt tufft och vi slår ur underläge. Bätte två har finfin form. Fyran har ett bättre utgångsläge, men det blir positioner som avgör den inbördes placeringen mellan dem. Pengar siktar jag på och med max flyt på vägen kan någon av dem vara bland de tre.

9/3
Igår var både Åttman och Elde riktigt duktiga som femmor. Bägge två gjorde sitt bästa och bägge sänkte sina rekord till 34,8/2640 och 29,7/2140.

7/3
Fyraåriga kallblod
I tisdags var det blandad kompott på resultaten. Wellina gjorde sitt bästa och räckte inte till, men fick i alla fall med sig en sista peng. Valle tog en ny fin andraplats den tredje på rad för hans del. Nisse fick inte travet att flyta och då får man inga pengar med sig heller. Fyran hade otur och drogs sist, men spurtade sedan vasst som sexa. Rekordsänkte med nästan 1,5 sek till 15 blankt över lång distans.Gnist var loj och galopperade i sista kurvan vilket inte är likt honom då han normalt sett brukare vara väldigt framåt. Det var något som satte ner honom den dagen.
I morgon på Romme stdartar ÅttmanÖ.K. och Nordby Elde. Bägge två kommer från mersmakande årsdebuter från förra veckan när de blev trea. Åttman har ett fint förstaspår. Möter rutinerade konkurrenter och lång distans är ett frågetecken, men vi siktar på en plats bland de tre igen. Elde möter riktigt bra hästar. Tycker ändå det ska bli roligt att se hur han står sig i konkurrensen. Ställer inga krav på någon placering. Det viktigaste är att han fortsätter att utvecklas och kan rekordsänka i morgon. Hur långt det sedan räcker får vi se.

4/3
Fem till start
I morgon på Solvalla startar Indian Four, Valzer Jet, Maison Plage och Wellina One. Dessutom har vi Tin Gnist på Gävle. Först ut är Wellina som inlett karriären på fint vis. Motsåndet hårdnar, men från ett fint tredjespår bakom bilen tar hon fina pengar. Valle har två raka andrapris och formen är på topp. En plats bland de tre siktar jag på. Nisse hade halsproblem senast och är lite svårbedömd. Bra läge har han i alla fall. Fyran var duktig som trea sist och gör alltid sitt bästa. Flyter det med positioner kan han vara bland de tre igen. Gnist har tränat bra hela vintern, men haft svårt att komma med i lopp. Duktig trea senast när han äntligen kom med. Han har bäst chans av mina hästar i morgon.

1/3
Fin dag på jobbet
Igår hade vi fem hästar ut på Bollnäs och allihop gjorde bra insatser. Åttman skötte sig perfekt trots en lite strulig inledning och avslutade fint som trea. Quiet fick ett väl tufft lopp i dödens och stumnade sista biten som sexa. Action fortsätter att visa fin form. Tog en ny tredjeplats från rygg ledaren. Även Elde blev trea. Körde invändigt från vårt dåliga utgångsläge och det visade sig vara rätt melodi och ett nytt prydligt rekord 30,7 blev det också. Närmast seger var Valle som utmanade vinnaren hela upploppet ner, men tyvärr tog vi oss inte förbi utan slutade tvåa.

 
 
Förra sidan