AKTUELLT
 
 

2019
Augusti                                                                                   
  Förra månaden


18/8
På väg till Hudik
Idag var det tänkt att jag skulle åka med M.T.Insider till Tingsryd, men då han inte var 110-procentig i torsdagens jobb fick han vara hemma. I stället åker jag till Hagmyren med Maison Plage (RLS kör). Nisse var tvåa i ett liknade lopp för någon vecka sedan. Hamnade därefter långt bak efter för dagen dåliga hästar i starten därpå. I sina ljusaste stunder kan han vinna idag. Utrustningsmässigt går han likadant som senast.

11/8
Anna och Silk
Igår blev det ett sjättepris för Boy och en femtepris för Valle. Bägge två gjorde det bra och med lite flyt hade det kunnat bli ytterligare någon placering bättre.
I morgon är det Romme igen och vi har Silk Launcher till start. Silk har två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Icona Pop skulle också starta, men är under veterinärbehandling och blir hemma.

9/8
Två på Romme
Balou gjorde det godkänt som sexa idag och kommer att vara förbättrad med lopp i kroppen till nästa gång. Nisse och Fyran hamnade långt bak från start och sedan var det omöjligt att ta något i en snabb avslutning. Liknande loppscenario blev det för Jaguar, men han gick ändå ok som fyra.
I morgon på Romme startar Indian Boy Tess och Valzer Jet. Boy uppträdde stressigt i debuten. Har tränat bra efter det. Spår ett passar bra och därifrån tror jag han trampar iväg. Viktigast i morgon är att han sköter sig. Valle gör ett nytt försök i monté. Såg väldigt fin ut fram tills han blev lite för laddad och galopperade 1100 kvar senast. Tror han är en riktigt bra montéhäst i grund och botten, men än så länge måste han vara med och lära sig.

8/8
Fina hästar på hemmaplan
I tisdags på Solänget blev inte resultaten som jag hade räknat med. Det positiva var att Elviz var femma och gick en fin tid 25,6 på bra vis. På minuskontot var framför allt att Elde inte travade. Även trist att Åttman tappade från andra till sjätte plats sista hundra metrarna.
I morgon på lunchen startar B.B.S.Balou, Maison Plage, Indian Four och Jaguar C.Boko. Erika kör Balou från ett fint tredjespår. Motstånd saknas inte men Balou har imponerat på slutet och känns fortsatt fin i träning. En placering bland de tror jag att de kan ta. Fin form har även bröderna Nisse och Fyran visat på slutet. För första gången i livet möts de i lopp. Jag kör Nisse och Erika Fyran. Störst segerchans av de två har Nisse, men det betyder inte alldeles säkert att han är före Fyran i mål då de är rätt så jämna. Avslutar dagen med Jaguar, som så sent som i måndags vann sin debut. Allt verkar bra efter den och han har blivit välförtjänt ompysslad. På papperet är det mer välkända namn emot, men det behöver inte betyda att det är tuffare för det. Kör snällt även denna gång och spurtar ner många till slut igen.

5/8
Jaguar debuterade på bästa sätt
Efter ett lopp invändigt så studstade Jaguar idag till en säker seger med en oc h en halv längd utan att pressas på 17,9.
I morgon är det åter lunchtrav. Lite längre bort då vi ska till Övik och Solänget med Järvsö Elviz, Nordby Elde och Åttman Ö.K.. Elviz har till och från problem med sin hals. Senast hade han slem som sirap i halsen. Är medicinerad mot det och var fin i ett jobb efter 28/1600 meter förra veckan. Men han behöver några lopp i kroppen innan toppformen infinner sig. Åttman och Elde (UE kör) är med i samma lopp. Åttman står 20 meter bättre till, men i förra veckans banjobb var Elde den lite starkare av de två. Bägge har kapacitet att vara bland de tre, och även, med rätt lopp att kunna vinna.

4/8
Spännande debutant
I morgon på Hagmyrens lunchtrav startar Jaguar C.Boko. Han har tränat bra en längre tid. Från spår 8 kommer han garanterat att få ett snällt lopp. Alltid svårt att bedöma chanser med ostartade hästar, men då han tränat bra hoppas jag att vi är bland de tre. Tänkt att även Drew Brees skulle startat, men då han hostar idag blir han hemma.

3/8
Härlig fredagskväll på hemmaplan
Igår gjorde alla hästarna vi hade ut bra insatser. Mino sprang 2.00,7. och blev godkänd i premieloppet. Valle blev sexa på nya rekordet 14,1, men tyvärr fick vi aldrig riktigt fritt till slut och han hade krafter sparade i mål. Fyran gjorde det jättebra som fyra från sitt lite tråkiga utgångsläge. I samma lopp, som grädde på moset, vann Insider enkelt efter att ha lett från start till mål.

1/8
Supersprint
I morgon kväll på Gävle startar M.T.Insider, Indian Four, Valzer Jet och Mino Tabac. Mino är med i premielopp och det fixar han normalt sett utan problem. Valle är med i ett lopp där de fem första springer en final senare under kvällen. Han tränar bra för dagen och han får ses som ett platsbud. Insider och Fyran (UE kör) är med i ett lopp över 1140 m. Insider hade tur i spårlottningen och fick nr 2. Siktar på att leda från start till mål. Fyran fick ett lite sämre sjättespår, men han är kvick ut och en topp tre placering är inte omöjligt.

 
 
Förra sidan