AKTUELLT
 
 

2019
Augusti                                                                                   
  Förra månaden


31/8
Sort sa räven
Idag blev det kört precis som jag förväntat mig i Insiders lopp, förutom att den framför stannade och vi drogs sist på upploppet. Han kändes fin och det var inte hans fel att han slutade oplacerad idag.

30/8
Insider till Jägersro
Igår var jag väldigt nöjd med tvååringarna. Nikki lunkade runt premie på 30,7 och Kiara kvalade på 20,1. I lärlingsloppet ledde Balou länge för Erika, men till slut blev det en femteplats. Lite stolpe ut för både häst och kusk att det var skyfall under just det loppet. I samma lopp galopperade Icona bort sig kort efter start. Efter tävlingarna åkte hon hem till ägarna för träning i deras regi. Vi önskar dem lycka till. Nisse var jätteduktig tvåa och utan att ha fått fritt till slut hade han krater kvar i mål. Krafter kvar hade tyvärr inte Valle då hans lopp gick i väldigt hög fart för klassen och då blev han trött. Åttman kändes väldigt fin för dagen, men konstrade första delen av loppet och till sist galopperade han. Troligen blev han störd av stänket. Gick sedan bra, men tyvärr var vi först utan pengar.
Tidigt, tidigt i morgon åker vi till Jägersro med M.T.Insider. ( Med i bussen har vi också russet H.G.Ariana, som startar i ponnyderbyt på söndag). Insider är med i ett stenhårt silverdivisionsförsök och då var det riktigt skönt när vi fick ett fint förstaspår. Formmässigt skulle jag gärna haft ett lopp i kroppen. Körde ett skarpare jobb på Gävle i början av veckan då han kändes fin i en snabb avslutning. För att sluta långt fram måste han ner mot sitt rekord 10,4 men hur långt det räcker får vi se.

28/8
Sju på hemmaplan
I morgon inleder jag med två fina tvååringar. Nikki Minaj i premielopp och Kiara C.Boko i kval. Bägge tränar bra och kommer, om inget konstigt händer att klara sina uppgifter galant. I lärlingsloppet tillika lopp två möts B.B.S.Balou (Erika Åhsblom) och Icona Pop (Mathilda Ek). Balou har tävlat bra hela sommaren och en topp tre placering känns realistisk. Icona var ut så sent som i måndags då hon blev generad till galopp. Felfri och med ett snällt lopp tar hon fina pengar. Maison Plage startar i lopp sex. Han har toppform för dagen. Lång distans gick bra sist han provade och får han smyga med har han en polett kvar till slut. Valzer Jet är med i lopp sju. Från bakspår och femton hästar krävs det lite tur, men formen är bättre än raden. Avslutar kvällen med Åttman Ö.K.. Han var dålig i halsen senast och kan bättre. Kommer han i väg bra från spår fyra kan han vara bland de tre.

25/8 sen kväll
Två till Eskilstuna
Elviz spurtade bra som fyra idag. Alla tvååringarna skötte sig på banan. De sprang strax över två minuter (Liza och Mino) medan Sluggo sprang 7, 8 sekunder fortare.
I morgon startar Icona Pop (Mathilda Ek) och Silk Launcher (Anna Ek). Bägge möter liknande motstånd som i de mött i de senaste starterna. Siktar på pengar i första hand.

25/8
Många bollar i luften
Igår var Gnist klart förbättrad som femma, trodde till och med på lite platschans 200 kvar. Men det blev en kort galopp när jag backade mig ur och där tappade vi platsen. Washington gjorde det bra även om aktionen inte stämde till 100. Målfotostryk om trejdeplatsen var lite surt men fyra var helt ok.
Idag startar Järvsö Elviz på Hagmyren och Erika kör. I sina bästa stunder kan Elviz vinna det här loppet men han är väldigt upp och ner i sina prestationer. Själv åker jag in på hästens dag i Gävle och är med i nya babyrace den här gången med tvååriga kallbloden Sluggo Tabac, Mino Tabac och Snygg Liza. Loppet går klockan 12 för de som vill kika. Dessutom har Camilla och Linnéa åkt till Eskilstuna och på ponnytrav på Sundbyholm.

23/8
Två i ramlopp till Sundsvall Open
I år har jag väldigt fina tvååringar. Igår gjorde alla fyra det mer eller mindre bra. Erika vann babyracet med Klondike då hon prickade idealtiden 30,0 exakt. Både Kiara och Nikki gick lite för fort, medan Kylie tyvärr blev diskad. Det berodde på att vi provade att lätta henne och köra utan boots.
I morgon på Bergsåker startar Tin Gnist och B.B.S.Washington. Gnist har inte fått till det i de senaste starterna. Har dock tränat bra hela tiden. Ligger lågt med segerchansen och är nöjd om han travar bra och springer hela vägen in i mål. Washington har haft en kortare paus och blivit åtgärdad. Spår ett passar bra och därifrån är han ett platsbud.

22/8
Babyrace
I tisdags gjorde Boy det bra som sexa. Är lite trög, men med lite starter i kroppen blir det bra.
Idag startar Kiara C.Boko, (Robert W kör) Nikki Minaj, Klondike C.Boko (Erika Å kör) och Kylie C.Boko (Anna E kör). Fyra riktigt fina tvååringar. Idealtiden är 1,30 idag och vi är med för att se och lära.

19/8
Nya tag med Boy
Valle galopperade bort sig 900 kvar i en trång situation. Trångt blev det också för Fyran kort efter start. Jag tvingades backa sist och då var det loppet kört.
I morgon på Bollnäs startar Indian Boy Tess. Han gick bra senast som sexa. Gör han om den insatsen tror jag att vi får en ännu finare placering den här gången. Kör även Tintin R.L..

Eftermiddag 18/8
Monté och sulky på Eskilstuna
Nisse gjorde en ny bra insats när han spurtade in som trea. I morgon åker jag och Linnéa till Sundbyholm med Valzer Jet och Indian Four. Linnéa rider Valle. De var femma i ett liknande lopp förra veckan. Blir det en liknande placering är det bra, men med lite flyt kan det bli ännu bättre. Fyran är lite uppanmäld och möter bra hästar. Har fått ett fint tredjespår och kan vi hitta ner till rygg ledaren och det inte går alltför fort kan vi vara bland de tre.

18/8
På väg till Hudik
Idag var det tänkt att jag skulle åka med M.T.Insider till Tingsryd, men då han inte var 110-procentig i torsdagens jobb fick han vara hemma. I stället åker jag till Hagmyren med Maison Plage (RNS kör). Nisse var tvåa i ett liknade lopp för någon vecka sedan. Hamnade därefter långt bak efter för dagen dåliga hästar i starten därpå. I sina ljusaste stunder kan han vinna idag. Utrustningsmässigt går han likadant som senast.

11/8
Anna och Silk
Igår blev det ett sjättepris för Boy och en femtepris för Valle. Bägge två gjorde det bra och med lite flyt hade det kunnat bli ytterligare någon placering bättre.
I morgon är det Romme igen och vi har Silk Launcher till start. Silk har två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Icona Pop skulle också starta, men är under veterinärbehandling och blir hemma.

9/8
Två på Romme
Balou gjorde det godkänt som sexa idag och kommer att vara förbättrad med lopp i kroppen till nästa gång. Nisse och Fyran hamnade långt bak från start och sedan var det omöjligt att ta något i en snabb avslutning. Liknande loppscenario blev det för Jaguar, men han gick ändå ok som fyra.
I morgon på Romme startar Indian Boy Tess och Valzer Jet. Boy uppträdde stressigt i debuten. Har tränat bra efter det. Spår ett passar bra och därifrån tror jag han trampar iväg. Viktigast i morgon är att han sköter sig. Valle gör ett nytt försök i monté. Såg väldigt fin ut fram tills han blev lite för laddad och galopperade 1100 kvar senast. Tror han är en riktigt bra montéhäst i grund och botten, men än så länge måste han vara med och lära sig.

8/8
Fina hästar på hemmaplan
I tisdags på Solänget blev inte resultaten som jag hade räknat med. Det positiva var att Elviz var femma och gick en fin tid 25,6 på bra vis. På minuskontot var framför allt att Elde inte travade. Även trist att Åttman tappade från andra till sjätte plats sista hundra metrarna.
I morgon på lunchen startar B.B.S.Balou, Maison Plage, Indian Four och Jaguar C.Boko. Erika kör Balou från ett fint tredjespår. Motstånd saknas inte men Balou har imponerat på slutet och känns fortsatt fin i träning. En placering bland de tror jag att de kan ta. Fin form har även bröderna Nisse och Fyran visat på slutet. För första gången i livet möts de i lopp. Jag kör Nisse och Erika Fyran. Störst segerchans av de två har Nisse, men det betyder inte alldeles säkert att han är före Fyran i mål då de är rätt så jämna. Avslutar dagen med Jaguar, som så sent som i måndags vann sin debut. Allt verkar bra efter den och han har blivit välförtjänt ompysslad. På papperet är det mer välkända namn emot, men det behöver inte betyda att det är tuffare för det. Kör snällt även denna gång och spurtar ner många till slut igen.

5/8
Jaguar debuterade på bästa sätt
Efter ett lopp invändigt så studstade Jaguar idag till en säker seger med en oc h en halv längd utan att pressas på 17,9.
I morgon är det åter lunchtrav. Lite längre bort då vi ska till Övik och Solänget med Järvsö Elviz, Nordby Elde och Åttman Ö.K.. Elviz har till och från problem med sin hals. Senast hade han slem som sirap i halsen. Är medicinerad mot det och var fin i ett jobb efter 28/1600 meter förra veckan. Men han behöver några lopp i kroppen innan toppformen infinner sig. Åttman och Elde (UE kör) är med i samma lopp. Åttman står 20 meter bättre till, men i förra veckans banjobb var Elde den lite starkare av de två. Bägge har kapacitet att vara bland de tre, och även, med rätt lopp att kunna vinna.

4/8
Spännande debutant
I morgon på Hagmyrens lunchtrav startar Jaguar C.Boko. Han har tränat bra en längre tid. Från spår 8 kommer han garanterat att få ett snällt lopp. Alltid svårt att bedöma chanser med ostartade hästar, men då han tränat bra hoppas jag att vi är bland de tre. Tänkt att även Drew Brees skulle startat, men då han hostar idag blir han hemma.

3/8
Härlig fredagskväll på hemmaplan
Igår gjorde alla hästarna vi hade ut bra insatser. Mino sprang 2.00,7. och blev godkänd i premieloppet. Valle blev sexa på nya rekordet 14,1, men tyvärr fick vi aldrig riktigt fritt till slut och han hade krafter sparade i mål. Fyran gjorde det jättebra som fyra från sitt lite tråkiga utgångsläge. I samma lopp, som grädde på moset, vann Insider enkelt efter att ha lett från start till mål.

1/8
Supersprint
I morgon kväll på Gävle startar M.T.Insider, Indian Four, Valzer Jet och Mino Tabac. Mino är med i premielopp och det fixar han normalt sett utan problem. Valle är med i ett lopp där de fem första springer en final senare under kvällen. Han tränar bra för dagen och han får ses som ett platsbud. Insider och Fyran (UE kör) är med i ett lopp över 1140 m. Insider hade tur i spårlottningen och fick nr 2. Siktar på att leda från start till mål. Fyran fick ett lite sämre sjättespår, men han är kvick ut och en topp tre placering är inte omöjligt.

 
 
Förra sidan