AKTUELLT
 
 

2019
September                                                                                   
  Förra månaden


18/9
Täta starter för Åttman
I morgon på Rommes lunchtrav startarÅttman Ö.K.. Han var ut så sent som i fredags. Gick då bra som fyra på nytt rekord. Bakspår kan vara både plus och minus, men löser det sig kan vi vara bland de tre. (Ändrar inget sen sist).

17/9
Härlig måndagkväll i Rättvik
Igår var det en riktigt fin kväll. Jaguar gjorde en ny bra insats, den här gången tvåa utan att vara helt tom i mål. Boy gjorde sitt hittills bästa lopp när han var trea. Balou satte pricken över i:et när han i en tuff slutstrid avgjorde sista biten in mot mål.
Se loppet på You Tube

15/9
Lopp 1, 2 och 3
I morgon kväll startar Jaguar C.Boko, Indian Boy Tess och B.B.S.Balou. Jaguar har varit förkyld efter senaste starten. Var fin i banjobb förra veckan. Spår sju passar bra och en plats bland de tre tror jag vi tar. Inga ändringar på honom. Boy har också varit lite röd i halsen. Gjorde med tanke på det ett bra lopp sist som femma. Är fortfarande lite väl trög och vi siktar i första hand på pengar (inga ändringar). Balou värmde bra på Romme, men svek i loppet. Kommer gå med skor den här gången och får ses som en outsider. Förutom skor kommer han gå lika som sist.

12/9
Erika och Åttman
I morgon på Gävle startarÅttman Ö.K.. (Erika kör). Från spår tre bakom bilen får han ett fint lopp. Går han felfritt slutar han bland de tre.

11/9 sen kväll
Heroisk tvåa
Insider gjorde en av sina bästa prestationer på länge när han, trots dödens kämpade hela vägen in, men blev tyvärr slagen sista biten. Tvåa på 1,08,9 i regnrusk över 1140 meter är riktigt starkt gjort.

11/9
På väg mot Malmö
Igår skötte sig Elde exemplariskt och då fick vi även en framgång med en mersmakande tredjeplats. Balou värmde bra, men fungerade sen inte hundraprocentigt i loppet. Möjligt att han gått lite för mycket barfota de senaste starterna. Liza klarade premielopp på ett "snyggt" sätt. Efter loppet lämnade hon oss för att åka hem till ägarinnan Annelie.
Idag startar M.T.Insider på Jägersro i ett lopp över 1140 meter. Han har varit kvar i Skåne de senaste tio dagarna. Allt verkar bra med honom. Normalt sett ska han vara förbättrad i form sen sist. Balansmässigt går han som vanligt däremot är det möjligt att jag byter huvudlag. Spår fem är bra men det hade inte gjort något om vi varit ner ytterligare något hack i banan. Målsättningen är ändå att leda från start till mål.

9/9
Fyraårsgrabbar till Romme
Igår när jag skrev i all hast glömde jag skriva om de som var ut på Gävle. Silk galopperade direkt och hon kommer bättre överens med Anna än mig så hon får köra nästa gång. Gnist gjorde tyvärr en riktigt dålig insats. Otroligt frustrerande då han varit fin innan dess. Den enkla förklaringen är att han blev skodd samma dag/alternativ att han har ont någonstans och oavsett kommer vi att kolla igenom honom under veckan. Idag var bröderna Nisse och Fyran bra bägge två. Nisse fick göra grovjobbet idag och höll bra som fyra. Fyran fick ett fint lopp och tackade för det med att hålla farten bra in i mål som tvåa.
I morgon är det åter lunchtrav. Den här gången på Romme. Startar Nordby Elde och B.B.S.Balou. Elde har inte fungerat som jag velat de senaste månaderna. Fortsätter att träna bra. Från spår 13 kan jag ge honom ett snällt upplägg och förhoppningsvis spurta bra till slut. Balou har varit bra hela sommaren. Är med i ett spårtrappelopp och han har mest pengar på sig i loppet. Över lång distans hoppas jag de andra kör för fort och att jag får spara spurten och komma vasst sista biten. Avslutar eftermiddagen med att köra premielopp med Snygg Liza vilket hon klarar om hon inte galopperar bort sig.

8/9
Bröder till Hudik
I morgon på lunchen startar Maison Plage och Indian Four. Nisse har formen på topp och har radat upp placeringar bland de tre. Ställer inte fjärdespåret till det fixar han en ny topp tre placering. Fyran gör alltid sitt bästa. Möter endast fem motståndare och några tuffa men ingen är helt omöjlig att slå.

4/9
Gnist och Silk på hemmaplan
Igår galopperade Washington bort sig direkt från start. Gick sedan bra bakom fältet. Boy gjorde det helt ok som femma. Lät dock lite i halsen och vi kollade den idag och han står med en lättare luftvägsinfektion. Valle galopperade i segerstriden 100 kvar. Bröt ner lite samtidigt som jag blev lite för ivrig, självklart väldigt trist.
I morgon på Gävle startar Tin Gnist och Silk Launcher. Gnist var klart förbättrad senast som femma. Normalt sett ska han vara ytterligare lite bättre i morgon med lopp i kroppen. Är han det finns chansen till en liknande placering eller kanske några snäpp bättre. Silk har gjort några starter under sensommaren. Har inte riktigt räckt till och när motståndet är lite tuffare gör hon det bra om hon tar pengar.

2/9
Lunch på Bergsåker
I morgon startar B.B.S.Washington, Indian Boy Tess och Valzer Jet. Washington var duktig sist som fyra. Bra läge med springspår och kort distans. En plats bland de tre tycker jag det ska kunna bli. Boy är lite trög, men gjort det bra i de senaste starterna. Siktar på pengar i första hand. Avslutar dagen med Valle. Han blev trött till slut sist, men nu är motståndet snällare på papperet och jag hoppas vi kan segerstrida.

 
 
Förra sidan