AKTUELLT
 
 

2019
December                                                                                   
  Förra månaden

29/12
Spännande nyförvärv
Igår gjorde Elde en ny bra insats. Den här gången femma i hårt gäng. Tyvärr hoppade Red bort sina möjligheter in i första sväng.
Erika var och hämtade hem två nya hästar. Tvååriga hingsten Spik Solan och femåriga valacken Borking. Spännande hästar som det ska bli roligt att träna.

27/12
Årets sista starter
På Bollnäs gick både Valle och Nisse positivt som femma och sexa.
I dag startar Nordby Elde och Thebigred AS. Elde har varit riktigt duktig i de senaste starterna och formen är på topp. Däremot är utgångsläget med spår 12 på tillägg det tråkigaste vi kunde få. Löser det sig därifrån slutar vi bland de tre. Red kommer mer och mer för varje start. Satt fast senast och spurtade fort när luckan kom som femma. Kan även han sluta bland de tre om vi har lite flyt på vägen.

22/12
På väg mot Bollnäs
I fredags var jag jättenöjd med Red. Spurtade vasst in som femma efter sen lucka.
I dag startar Valzer Jet och Maison Plage. Valle har fått några lopp i kroppen och börjar närma sig formen. Tillägg och lång distans har vi aldrig provat förut. Kör snällt och hoppas vi har lite att åka med sista biten. När det är lång distans byter vi till Norskt huvudlag, i övrigt går han som senast. Nisse har visserligen blivit nerstruken, men har ett tråkigt spår längst ut på vingen. Formen är det inget fel på och han gör alltid jämna och bra insatser. Kommer att gå med skor nu vilket fungerat bra tidigare, samma vagn, samma huvudlag. Kör även Joners Tindra, som jag tidigare tränat. Det är ett halvår sedan jag körde henne och formen har jag ingen koll på.

19/12
Red på Romme
Både Sluggo och Mino var riktigt fina i kvalet idag. De var så gott som jämsides i mål på 45,7. Fyran är i väldigt bra form för dagen, men från sitt tråkiga läge med dubbla tillägg löste det sig aldrig och han blev först utan pengar.
I morgon på Romme startar Thebigred A.S. Han kommer mer och mer för varje start efter sin svåra sjukdom. Spår 11 kunde varit bättre, men lång distans passar bra. Ändrar inget. Kör även T.Midi åt Erik Svensson. Jag har kört honom förut och det är en riktigt trevlig häst.

18/12
Fyran och kval
I morgon på Gävle kvalar tvååringarna Mino och Sluggo Tabac. Två riktigt fina hästar som fixar kvalet lätt om de håller sig i rätt gångart. Indian Four startar i finalen av Gävles julpris, och då Robert W kvalade in honom så kör han även finalen. Från dubbla tillägg kan det bli svårt att vinna, men en fin slant hoppas jag att de tar. Kör också Wellina One, som jag tidigare haft i träning. Hon har inte startat på ett halvår och det blir ett snällt upplägg för hennes del.

12/12
Ny Eldevinst
Elde har riktigt hittat toppform, så här i årets elfte timme. Ny seger idag på Romme. Även idag från dödens på 29,3/2140a. Det såg också länge bra ut för Valle, men det tog emot sista biten och han slutade sjua.
     Loppet

11/12
Elde Valle till Romme
Idag var det en besvikelse på Solvalla då både Jaguar och Washington presterade sämre än vad jag förväntat mig.
Nya lopp i morgon och det är bara att kom igen då. Vi startar Nordby Elde och Valzer Jet. Bägge startade förra veckan och gick brra då. Elde som tvåa och Valle som sexa. Elde möter liknande motstånd igen, men det viktigaste är att han travar och gör han det slutar han långt fram. Valle är med i ett öppet lopp och har lika stora möjligheter som de andra. Läget med spår 4 passar bra. Ändrar inget på dem.

9/12
Hjältar
I morgon på hemmaplan startar Indian Four (Robban W kör) och Action Launcher. Det är två rutinerade herrar som bägge två trivs med kort distans och autostart på vintern. Fyran är den som visat bäst form och även har det bästa spåret (3). Han vinner inte så ofta men jag tror han slutar långt fram i morgon. Action var blek senast men hade problem med halsen då. Det är bra nu. Han har fått stå över jobb de senaste veckorna. Han är humörberoende och växer om han känner att han rår på dem. Har han en bra dag kan han lägga det här gänget på rygg. Dock fördel Fyran på grund av spåret. Fyran är van att gå med skor medan Action får ha det igen vilket fungerat bra tidigare. I övrigt ändrar vi ingenting.

3/12
Fina insatser igår
På Sundbyholm blev resultaten sexa, fyra, sexa, tvåa i måndags. Alla gjorde det bra. Valle och Fyran var sexa, Red spurtade bra som fyra, medan Elde lyckades bäst när han var tvåa och dessutom gick han nytt rekord 28,2.
I helgen lämnade Tolvmans Olle oss. På insidan kom i stället Erikas ettåriga hingst Rickard Tabac.

1/12
Full buss till Eskilstuna
Igår kom både Insider och Jaguar sist fast på helt olika vis. Jaguar satt fast med "allt sparat" när ledarhästen stannade och gick i mål med gott om krafter i behåll. Insider däremot var långt efter i mål. Skor och brodd är inte hans melodi och nu får han en välförtjänt semester och så laddar vi om för en ny säsong.
I morgon på Sundbyholm startar Valzer Jet (Linnéa Rider), Thebigred A.S., Indian Four och Nordby Elde. Valle har inte startat på några månader. Varit fin hemma och även i provlopp. Varit bra i montélopp tidigare och har lite outsiderchans. Red hoppade av ingen anledning alls sist. Kändes fin då, men han måste sköta sig och jag siktar på att ge honom ett smyglopp. Fyran gjorde en stabil insats som sexa senast. Spår 4 och kort distans gillar han och han är gynnad av att det är barfotaförbud. Plats?!! Elde travade äntligen sist och då kom en välförtjänt seger. Går han felfritt igen gör han upp om segern i morgon också. Enda ändringen på våra hästar är att Red och Valle måste gå med skor.

 
 
Förra sidan