AKTUELLT
 
 

2019
December                                                                                   
  Förra månaden

12/12
Ny Eldevinst
Elde har riktigt hittat toppform, så här i årets elfte timme. Ny seger idag på Romme. Även idag från dödens på 29,3/2140a. Det såg också länge bra ut för Valle, men det tog emot sista biten och han slutade sjua.
     Loppet

11/12
Elde Valle till Romme
Idag var det en besvikelse på Solvalla då både Jaguar och Washington presterade sämre än vad jag förväntat mig.
Nya lopp i morgon och det är bara att kom igen då. Vi startar Nordby Elde och Valzer Jet. Bägge startade förra veckan och gick brra då. Elde som tvåa och Valle som sexa. Elde möter liknande motstånd igen, men det viktigaste är att han travar och gör han det slutar han långt fram. Valle är med i ett öppet lopp och har lika stora möjligheter som de andra. Läget med spår 4 passar bra. Ändrar inget på dem.

9/12
Hjältar
I morgon på hemmaplan startar Indian Four (Robban W kör) och Action Launcher. Det är två rutinerade herrar som bägge två trivs med kort distans och autostart på vintern. Fyran är den som visat bäst form och även har det bästa spåret (3). Han vinner inte så ofta men jag tror han slutar långt fram i morgon. Action var blek senast men hade problem med halsen då. Det är bra nu. Han har fått stå över jobb de senaste veckorna. Han är humörberoende och växer om han känner att han rår på dem. Har han en bra dag kan han lägga det här gänget på rygg. Dock fördel Fyran på grund av spåret. Fyran är van att gå med skor medan Action får ha det igen vilket fungerat bra tidigare. I övrigt ändrar vi ingenting.

3/12
Fina insatser igår
På Sundbyholm blev resultaten sexa, fyra, sexa, tvåa i måndags. Alla gjorde det bra. Valle och Fyran var sexa, Red spurtade bra som fyra, medan Elde lyckades bäst när han var tvåa och dessutom gick han nytt rekord 28,2.
I helgen lämnade Tolvmans Olle oss. På insidan kom i stället Erikas ettåriga hingst Rickard Tabac.

1/12
Full buss till Eskilstuna
Igår kom både Insider och Jaguar sist fast på helt olika vis. Jaguar satt fast med "allt sparat" när ledarhästen stannade och gick i mål med gott om krafter i behåll. Insider däremot var långt efter i mål. Skor och brodd är inte hans melodi och nu får han en välförtjänt semester och så laddar vi om för en ny säsong.
I morgon på Sundbyholm startar Valzer Jet (Linnéa Rider), Thebigred A.S., Indian Four och Nordby Elde. Valle har inte startat på några månader. Varit fin hemma och även i provlopp. Varit bra i montélopp tidigare och har lite outsiderchans. Red hoppade av ingen anledning alls sist. Kändes fin då, men han måste sköta sig och jag siktar på att ge honom ett smyglopp. Fyran gjorde en stabil insats som sexa senast. Spår 4 och kort distans gillar han och han är gynnad av att det är barfotaförbud. Plats?!! Elde travade äntligen sist och då kom en välförtjänt seger. Går han felfritt igen gör han upp om segern i morgon också. Enda ändringen på våra hästar är att Red och Valle måste gå med skor.

 
 
Förra sidan