AKTUELLT
 
 

2020
April        
                                                                                                            Förra månaden


30/4
Tre till Rättvik
I morgon startar Nordby Elde, Valzer Jet och Klondike C.Boko kvalar. Elde har inte varit som bäst i de senaste starterna. Hängt väldigt mycket töm. Vi har ändrat på lite detaljer vilket i jobb slagit väl ut. Fungerar han till 100 procent slutar han långt fram. Kommer att gå med skor som vanligt, däremot ändrar vi troligen till halvstängt huvudlag. Valle var duktig fyra senast. Formen är i antågande. Vill se att den senaste insatsen inte var en engångsföreteelse utan felfritt och att han gör ett bra lopp och tar pengar vill jag se. Klondike har tränat bra hela livet och kvalet ska han fixa om han är i normala gängor.

27/4
Positiv trea
I lördags klarade visserligen Quiet kvaltiden och sprang 19,7, men tyvärr tappade han travet och blev lite muskeltrött och då blev han inte godkänd. Med Kiara var det lite dramatik innan loppet, då hon var så brunstig att jag inte fick ut henne på banan i samband med värmningen. Efter lite övertalning lyckades vi till sist komma ut till loppet. Väl där spetsade jag och släppte till favoriten.Hon kändes så pass bra att jag började backa mig ut i sista sväng och när den framförvarande galopperade tappade vi lite momentum och blev kort före mål avslagna om andraplatsen. Med tanke på strulet innan loppet och att hon var tunt jobbad var jag riktigt nöjd med att vara trea på 16,6 full väg.

24/4
Romme lördag.
Igår gick det finfint för Ivar och Bella i premielopp på tiderna 33,5 respektive 34,2. Balou blev det fel för när hästen framför stannade och vi drogs sist. Kändes bra annars och han får ta nya tag nästa gång.
I morgon startar Kiara C.Boko och Quiet Please kvalar. Kiara har varit sjuk sen senast. I grunden duger hon långt, men hon behöver lopp i kroppen och lite oturligt har det härliga vädret gjort henne väldigt brunstig. Därför känns hon mycket svårbedömd. QP har inte tävlat på länge och behöver kvala om, vilket han bör göra utan problem.

22/4
Formen på G
Nisse gjorde en toppinsats som trea idag på Solvalla. Fick backa mig sist från start. Spurtade sedan vasst på nya rekordet 14,3aL.
Nya lopp i morgon. Då startar B.B.S.Balou och fina tvååringarna Beluga Launcher och Ivar Pace springer premielopp. Balou var bra senast som femma på V75. Då var det kort distans. Nu är det 3000 meter som gäller. Formmässigt räcker han långt, men distansen är ny och jag vet inte hur han klarar den. Premiehästarna klarar det bara de står på benen. Kör dessutom Tenzing som möter tuffa hästar. Var duktig senast men vi slår ur underläge.

21/4
Bra insatser
I går var både Valle och Fyran duktiga. Valle kom fyra och putsade sitt rekord rejält (1,2 sek) till 14,7/2140. Travade dessutom bra hela loppet. Fyran tog en finfin andraplats bakom en som var för bra. Kämpade hela vägen in i mål.
I morgon startar Maison Plage på Solvalla. Även han var tvåa på ett positivt vis i den senaste starten. Över lång distans behöver han smyga med och lyckas vi med det kan det bli en ny placering bland de tre. Tävlar med samma utrustning som sist. Kör även fina T.Midi åt Erik Svensson. Där siktar vi på pengar.

19/4
Lunchtrav på Bollnäs
I torsdags höll sig tyvärr Kalle inte i trav utan galopperade dubbelt. Action tappade värdefulla metrar i en rörig start. Gick sen bra som femma.
I morgon startar Valzer Jet och Indian Four. Valle har ingen smickrande resultatrad. Det positiva är att han tränar bra och värmde bra senast. I grund och botten gäller det att han travar och gör en bra insats. Fyran är med i ett på papperet lämpligt lopp. Lite synd med bakspår då han är explosiv från start. Löser det sig har han alla möjligheter att sluta långt fram.

12/4
Nytt montélopp
Fyran var lite trög, men gjorde det bra som sexa idag.
I morgon startar Valzer Jet på Hagmyren. Även det är ett montélopp. Skulle även startat Nordby Kuling men tar det säkra före det osäkra och stannar hemma med honom då han har lite förkylningssymtom. Valle tränar förbättrat, men det var ett tag sedan han fungerade till hundra procent. Felfritt och pengar är prioriterat.

11/4
Linnéa och Fyran på Romme
I torsdags var Balou riktigt duktig som femma på nya fina rekordet 13,9. Tyvärr var varken Åttman (blev spänd och galopperade) eller Insider (hostade efter loppet) så som jag hade förväntat mig att de skulle vara.
I morgon startar åter Indian Four i monté. Sist var han bra som sexa och med det loppet i kroppen hoppas jag att han kan sluta lite längre fram i morgon.

8/4
Insider i årsdebut
I morgon är det traditionellt påsktrav med V75 på hemmaplan. Vi startar Åttman Ö.K., B.B.S.Balou och M.T.Insider. Åttman gjorde en bra årsdebut som trea. Har därefter galopperat två gånger. Har hela tiden tränat bra i vinter och sköter han sig och går felfritt tar han en fin slant. Balou är ute på djupt vatten. Provar V75 för första gången i livet. Siktar på ett snällt lopp och gör han sitt bästa tar han pengar. Insider har haft en bra vinter. Blev lite olyckligt sjuk för några veckor sedan och tappade värdefull träning. Har gått två lite snabbare jobb inför det här, (som snabbast 16,5/1640). Han brukar vara lite ringrostig och behöva lopp i kroppen. Självklart vill jag alltid ha ett bra resultat, men det viktigaste är att känns bra och att han gör ett bra lopp. Åttman kommer att gå med skor. Balou förhoppningsvis lika som senast och Insider barfota bak eventuellt halvstängt huvudlag.

7/4
Catchdriver
I lördags var både Nisse och Action tvåa. Väldigt nöjd efter Nisses lopp, lite besviken efter Actions, inte med prestationen, utan att det var så nära vinst.
I helgen har Borking och Indian Boy Tess lämnat oss. Önskar dem lycka till. I morgon kör jag T.Midi åt Erik Svensson på Solvalla. Körde honom i höstas som tvååring och gillade honom då. Har sett att han utvecklats mycket sen dess och det ska bli riktigt roligt att köra honom.

3/4
Lördagskväll på Romme
Igår blev det galopp för både Boy och Kalle. Boy hoppade i en trång situation kort efter start. Gick sedan bra i skymundan. Kalle var på väg mot en framskjuten placering när han galopperade sexhundra från mål.
I morgon startar Maison Plage och Action Launcher. Nisse funkar bäst utan skor och nu börjar det bli hans årstid. Spår ett är bästa tänkbara, men det var länge sedan han gick ett riktigt lopp det det kanske fattas lite i honom. Action har gjort det bra, men mött för tuffa konkurrenter i de senaste starterna. Betydligt lämpligare lopp på förhand den här gången. Han växere om han känner att han rår på de andra och jag hoppas han kännder det i morgon. Kör även Joners Tindra som gör kanske sin sista start innan hon går till avel. Spår fyra bakom bilen och kort distans är en fördel och vi får fixa ett nytt prydligt rekord.

1/4
Lunchtrav i Rättvik
I morgon startar Indian Boy Tess och Singö Kalle. Två hästar med bra kapacitet för klassen, men bägge två är inte helt okomplicerade. Felfritt och pengar siktar jag på till en början. Kör även Tenzing vilket jag gjort förut, men det var något år sen sist.

 

 
 
Förra sidan