AKTUELLT
 
 

2020
Juni        
                                                                                                            Förra månaden

26/6
Singö Kalle
I lördags travade äntligen Åttman bra men istället tröt orken tidigt. Surt så klart.
I kväll startar Singö Kalle på Rättvik. Lite tråkigt att skriva, men felfritt och pengar siktar jag på.

26/6
Åttman på Bergsåker
I går skötte sig Rose exemplariskt och klarade premieloppet galant på 30,1. Kylie blev ivrig i starten när springspåren kom utifrån och galopperade. Reparerade galoppen på bästa sätt när hon blev fyra med 16,5/1900 meter. Fyran gjorde sitt bästa, men det räckte inte till pengar. Valle avslutade kvällen med att spurta in bra som trea efter sen lucka.
I morgon startar Åttman Ö.K.. Han har hittills inte presterat som jag hoppats i år. Men senast var ett steg i rätt riktning då han gick felfritt. Spår 1 är bästa tänkbara och innan han börjar prestera i lopp ligger jag lågt på förhand.

25/6
Spännande debutant
I går fixade inte jag och Elde den snäva kurvan som är på Åmål och det slutade med galopp.
Nya lopp i kväll hemma i Gävle. Fyra hästar ut. M.T.Rambling Rose är med i premielopp, vilket hon klarar om hon travar hela vägen. Kylie C.Boko debuterar. Hon har tränat bra en längre tid och det ska bli skoj att se hur långt hon räcker här. Indian Four gör alltid sitt bästa. Har haft en liten paus. Spår fem kan funka bra då han är snabb ut. Valzer Jet avslutar kvällen. Har tränat på bra sen senast men haft svårt att komma med i lopp. I ett öppet lopp hoppas jag vi kan vara bland de tre.

24/6
Mot Åmål
Nisse blev väldigt rullig och galopperade kort efter start igår. Surt sa räven.
Nytt lopp idag. Åker till Åmål med Nordby Elde. Skulle även starta Jaguar C.Boko, men tyvärr fick han kolik häromdan (mår bra nu) och då får han stanna hemma. Elde är i sitt livs form. Gillar lång distans. Åker med en bra känsla och hoppas vi är med och gör upp om segern. Ändrar ingenting.

22/6
Nisse på Valla
I torsdags var det ömsom vin och ömsom vatten. Klondike galopperade kort efter start. Fick sedan inte riktigt fäste i den lösa banan och blev sjua. Samma placering tog Balou i försöket med minsta möjliga marginal, men efter lite trafikproblem var han långt ifrån bottnad i det loppet. Ändrade lite utrustning till finalen vilket slog väldigt väl ut. Hade förhoppningar att leda från start till mål men blev tvungen att släppa. Som tur var fick jag ändå luckan i sista sväng och fram till 50 meter från mål trodde jag att jag skulle vinna, men två starka hästar slog av oss sista biten och vi tog en mersmakande tredjeplats. Red kändes bättre än på länge. Galopperade tyvärr igen i en trång situation 600 kvar och då var det loppet kört.
I morgon på Solvalla startar Maison Plage. Han hade riktigt fin form i våras. Har nu blivit uppfräschad och fått några veckors tävlingspaus. Spår tre och lång distans passar bra. Som alltid i hans klass är motståndet tufft, men saknar han inte lopp i kroppen alltför mycket kan vi vara bland de tre. Han går med samma utrustning som senast.

17/6
Tre hästar, fyra starter?!
I morgon på Rättvik startar Klondike C.Boko, B.B.S.Balou och Thebigred AS. Klondike gjorde en bra debut senast som trea. Var tunt jobbad inför den då han hade varit struken pga. en lättare förkylning några veckor tidigare. Med lopp i kroppen bör han vara lite bättre i morgon. Chansen att sluta långt fram handikappas av ett lurigt tolfte spår. Balou är med i hästägarcupen. Det är två försök och de sju första går till final som avgörs senare under kvällen. Självklart är målet att ta sig till final. Visade i senaste starten, då han var duktig som tvåa att formen är på väg i topp. Löser det sig från niondespåret kan vi överraska och sluta långt fram. Red var knappt slagen som tvåa senast i ett montélopp. Tränar bättre än på länge och jag hoppas vi är med i segerstriden. Klondike och Red går som sist. Balou kommer gå med skor i försöket (vann med den balansen i Rättvik i höstas) och barfota i en eventuell final.

9/6
Härlig seger
Elde har varit bra en längre tid och idag ledde han från start till mål. Segermarginaen blev med många längder på fina tiden 26,4. Agne fixade kvalet enkelt på 36,1.

8/6
Start och kval
Åttman travade felfritt även om det gick på nålar bitvis. Tyvärr var han istället lite seg.
I morgon startar Nordby Elde och Angedölen kvalar. Elde har varit riktigt duktig på slutet. Är stark och lång distans passar bra. Är han som i de senaste starterna är han en av dom som gör upp om segern. Samma balans som sist. Agne har tränat bra en längre tid men agerat lite spänt. Travar han klarar han kvalet lätt. Kör även Eddie Medusa, men det var länge sedan jag körde honom så dagsformen har jag inte koll på.

7/6
Alla bland de tre
Red och Linnéa var inte långt ifrån att vinna på Eskilstuna. Tvåa slagen med ett huvud. Bra som tvåa var även Balou då han fick stryk av en för bra häst. Klondike skötte sig exemplariskt hela dagen. Fick ge sig sista biten och slutade trea på 17,9.
I morgon åker jag till Bergsåker med Åttmann Ö.K.. Han har inte fungerat till 100 procent i de senaste starterna, men senast var ett fall framåt. Börjar med att köra felfritt och sedan hoppas jag att resultatet blir så bra som möjligt.

6/6
På två fronter
I morgon åker Linnéa och rider Thebigred As på Eskilstuna. Håller han sig i rätt gångart har dom bra chans att vara bland de tre främsta.
Själv åker jag till Hudik med Klondike C.Boko och B.B.S.Balou. Klondike är en spännande häst som gör sitt livs första start. Lite lurigt andraspår som jag hoppas att han grejar. Motståndet är svårbedömt men jag hoppas sluta långt fram. Balou har inte riktigt hittat samma form som i fjol men tränar bättre än tidigare i år. Tycker att han står så pass bra inne i loppet att han ska vara bland de tre. Alla går med samma balans som det hade senast.

4/6
Kalle på Romme
Fyran hamnade för långt bak från start och då ledsnade han. Även Valle hamnade långt bak men gick okej när han fick fritt och blev sjua. I morgon startar Singö Kalle. För hans del gäller det att gå felfritt och ta pengar. Gärna sänka sitt rekord också.

3/6
Valle och Fyran
I går 00:15 födde Volita Boko en hingst e. From Above. Ser fram emot att få stifta närmare bekantskap med den här krabaten.
I morgon startar Indian Four och Valzer Jet på Rättvik. Fyran har fått ett läge som både kan vara både bra och dåligt i spår nio. Kändes fin i ett banjobb i förra veckan. Valle har ett bra tredje spår. Gillar när det är varmt och fina banor. Tävlar han som han tränar slutar han långt fram. Bägge två tävlar lika som senast.

center

1/6
Tack för allt Järvsö Elviz
I dagarna blev det klart att en av våra trognaste kämpar, Järvsö Elviz lägger tävlingsskorna på hyllan. Han flyttar "hem" till Hälsingland och blir ridhäst strax utanför Hudiksvall. Elviz har genom åren gett oss många glädjestunder, bland annat vunnit 13 segrar och tjänat drygt 600 000.
I morgon kvalar Nikki Minaj vilket ska bli spännande då det är en fin treåring. Skulle även kvalat Quiet Please i monté, men då han fått känning av sin gamla skada får han bli hemma.

 

 
  Förra sidan