AKTUELLT
 
 

2020
Juli        
                                                                                                            Förra månaden

30/7
Spännande fredagskväll
I morgon åker jag in till Gävletravet med fem hästar: Ivar Pace, Jaguar C.Boko, M.T.Insider, Nordby Elde och Indian Four. Ivar är en väldigt spännande och lovande tvååring som jag ser fram emot att starta. Har kört 21,5/2140 så travar han fixar han kvalet lätt. Jaguar blev het i sin senaste start i våras. 3140 kanske inte passar men håller han sig lugn kan han mycket mer än han visat i de senaste loppen. Insider har toppform för dagen. 1140 och spår två är perfekt. Han gör sin hundrade start i morgon och jag hoppas han tar sin tjugonde seger. Elde var grymt bra så sent som i lördags när han tufft lopp vann på Bollnäs. Lång distans och springspår passar bra. Möter några riktigt bra men han är bra själv också. Fyran har ett bra fjärdespår. Senast var han seg men gången innan avslutade han starkt. Tar han pengar gör han det bra.

29/7
I måndags
Både Action (5:a) och Agne (8:a) gjorde det bra. Action spurtade in som femma efter sen lucka. Agnes lopp var rörigt och nästan alla galopperade, vilket även Agne gjorde. Kändes annars riktigt fin och med lopp i kroppen blir han bättre till nästa gång.

center
Se loppet

26/7
Agne debuterar för oss
I morgon åker jag till Rättvik med Action Launcher och Angedölen. Action har tränat på rejält hemma på gården sen senaste starten. Känns fin men behöver troligen lopp i kroppen. Agne var fin i kvalet. Har tidigare galopperat en del och det viktigaste i morgon är att han sköter sig och får ett snällt lopp.

25/7
Wow!!!
Vilken insats han gör bästa Elde. Trots tredjespår första 500 m och resten av loppet i dödens har han mod att hålla hela vägen in i mål och vinna på fina tiden 25,3am. Stort grattis till hela vårat team och alla delägare.

25/7
På väg till Bollnäs
Valle blev tyvärr het och brände sina krafter för tidigt igår.
Idag startar Nordby Elde. Han har i stort sett gått bra hela året. Senast stressade han upp sig av flera omstarter och galopperade. Det är sånt som händer. Har blivit uppfräschad sedan dess och fortsätter att träna bra. Loppet håller hög klass, men springer han på sin topp så ska de vara bra för att slå honom. Sen kan det alltid häxa från ett tråkigt åttondespår bakom bil.
I onsdags lämnade Spik Solan oss. Får önska honom och kretsen omkring lycka till.

24/7
Nya tag
Igår var en dålig dag. Red, Åttmann och Kalle galopperade. Kalle fick ändå med sig ett sjundepris. Fyran kom aldrig in i loppet och var trög. I kväll på Romme startar Valzer Jet i monté. Prövade monte i några starter i vintras och hoppade en del. Mycket bättre form nu och är även stabilare. Kör även J.K Afrodite vilket är skoj. Hon har inte startat på länge och jag har ingen koll på dagsformen.

22/7
Två till två håll
I morgon på lunchen åker jag till Lindesberg med Thebigred As. och Singö Kalle. Red känns bra för dagen. Var duktig sist som femma i ett montélopp. Lång distans gillar han och jag tror att vi med rätt resa kan vara bland de tre. Kalle gäller det som vanligt att köra felfritt med. 2140 och på papperet lite snällare lopp är två plusfaktorer, men i första hand siktar jag på pengar med honom. På kvällen åker Erika till Hagmyren med Åttman Ö.K. och Indian Four. Åttman har vi tuffat till träningen på för att få ut lite mer av hans kapacitet. Får se i morgon om det gjort susen. Fyran spurtade bra förra veckan och formen är bra däremot är läget (11) tråkigt. Alla går som sist utom Kalle, som åter får skor runt om.

18/7
Positivt kval
Det kändes inte som att Kuling varit borta från banorna i över ett år, utan mer som att det bara var för någon vecka sedan han startade senast, när han igår kvalade på 27,7. Bäst av allt är att han känns fin i alla benen idag. Fyran tramapade av sig en sko kort efter start. Gjorde det sedan bra efter lite trafikstrul när han spurtade in bra som sjua. Valle fortsätter att göra jämna, stabila insatser. Igår blev det en femteplats på nytt rekord.

16/7
Tre till Bollnäs
Igår var jag jättenöjd med Insider. Han har hittat en riktigt fin formtopp. Fyra i silverdivisionen på 10.9 är bra gjort.
I morgon startar Indian Four och Valzer Jet. Fyran fick ett fint läge i spår nio. Med rätt resa tar han en fin placering. Valle har varit positiv i de senaste starterna. Senast visade han att lång distans går bra (vilket det är i morgon) och jag siktar på att vara topp tre. Med till Bollnäs åker en av stallets bästa hästar de senast åren i Nordby Kuling. Han behöver kvala då han inte tävlat på över ett år. Ska bli väldigt roligt att åter köra honom i skarpt läge.

14/7
Insider på Eskilstuna
I morgon startar M.T.Insider på v86. Senast var han duktig som tvåa. Bra spår (4) och kort distans passar bra. Kör i stort sett med samma utrustning som sist (eventuellt utan käk). Motståndet är som alltid tufft, men är han lika bra som i Arvika har vi lite skrällchans.

8/7
Igår gjorde Red en stark insats när trots att han blev hängande i tredjespår större delen av loppet fullföljde starkt som femma.

7/7
Red och Linnéa
I går kändes Balou jättefin men tyvärr blev öppningen för tuff och han blev trött till slut. I dag på Lindesberg startar Thebigred As i monté. Han var duktig tvåa sist han provade monté men motståndet är tuffare nu.

5/7
Nära, nära
I fredags gjorde Valle ett bra lopp som femma. Stördes till en kortare galopp i starten. Körde därefter invändigt fram till 500 kvar då vi attackerade och han fullföljde bra. Insider höll storstilat från ledningen till att bli tvåa, knappt slagen. Tyvärr blev den utvändiga hästen het och jag tvingades köra ett tuffare tempo än jag hade hoppats.
I morgon på Rättvik startar B.B.S.Balou. Han var ut på Rättvik för två och en halv vecka sedan. Gick då jättebra som sjua och trea. Känns finfin i jobben efter det. Är han lika bra i morgon hoppas jag sätta nosen först den här gången.

Insider i Arvikas jubileumslopp

2/7 kväll
Ny vinst i Arvika?
Idag var det en tråkig dag på travet. Nisse var inte bra och visade hälta efter loppet. Vi kommer att kolla honom inom kort. Kalle återföll i galoppsynder och då var det loppet kört.
I morgon åker jag till Arvika med Valzer Jet och M.T.Insider. Valle var duktig trea senast. Smög då med invändigt och spurtade bra till slut. Lite andra förutsättningar i morgon med lopp över lång distans 2500 meter och 800-metersbana. Taktiskt sett siktar jag på samma upplägg som senast. Insider är med i Arvikas jubileumslopp. Var med i det för två år sedan och då ledde vi från start till mål. Från femtespår bakom bilen är målsättningen att göra en repris. Han var lite mörbultad dagarna efter speedracet och fick lite välförjänt semester. Har efter det känts fin i jobb. Bland annat var vi in till travet och det jobbet finns att se på You Tube.

2/7
Täta starter
I dag på Gävles lunchtrav startar Maison Plage (fyller år idag) och Singö Kalle. Nisse galopperade lite överraskande senast. Kommer gå med skor bak imorgon då han hade lite hov efter Solvalla starten. I sina bästa stunder matchar han det här gänget men han är lite ojämn i sina prestationer. Kalle startade så sent som i måndags. Skötte sig bra då. Travade hela vägen och gick nytt rekord. Var lite väl seg från start men avslutade sist 400 efter 31. Att loppet denna gång är 500 m längre ser jag som en fördel. Ändå är det felfritt och pengar som gäller i första hand. Kör även Moolger åt Erik Svensson vilket alltid är roligt.

 

 
  Förra sidan