AKTUELLT
 
 

2020
Augusti        
                                                                                                            Förra månaden

31/8
Fina insatser för Linnéa
Mino hämtade upp en inledande startgalopp till ett snyggt fjärdepris. Även Red gick bra som sexa i montéloppet. Både Fyran och Nisse gick bra tidsmässigt 13,5ak och 15,3 lång volt, däremot är det aldrig roligt att sluta långt bak i fältet när ingen av dem fick pengar.

30/8
Fyra nya på Romme
Idag kom det en ny ettåring till stallet. Det var Koppars Cocostop.
I morgon på Romme startar Mino Tabac, Thebigred AS, Indian Four och Maison Plage. Mino (Linnéa kör) debuterade för någon vecka sedan och gjorde det bra som sexa. Har känts riktigt fin i träning efter det. Möter svårbedömt motstånd, men springer han en liknande tid som på Gävle tror jag det räcker ganska långt. Red (Linnéa rider) startar i monté, vilket han trivs med. Var fyra senast i den disciplinen. Möter några riktigt bra, men en liknande placering ligger inom räckhåll. Fyran har haft svårt att hänga med på snabba sommarbanor. Tyvärr blev han struken senast då han fick en lättare hovböld. Allt bra igen efter den och innan han visar hundraprocentig form ligger jag lite lågt. (RMS kör) Nisse (KW kör) gjorde det väldigt bra i våras men blev lite sliten i de sista starterna och fick en välförtjänt uppfräschning och paus. Har nu tränats igång några veckor och det saknas säkert lite innan formen är hundraprocentig. Han känns glädjande nog riktigt fin. Lång distans har han gått bra på tidigare och han får smyga med och spurta till slut.

center center

29/8
Underbara Elde gör det igen
Elde tog en ny snygg seger igår på Bergsåker. Efter inlett första sjuhundra i tredjespår övertog han ledningen och sedan blev det en säker väg mot segern. Kiara gjorde en mersmakande comeback som femma på en bra tid 14.2. Kuling värmde bra men i loppet var han bara seg och han kan bättre. På Rättvik tidigare under dagen avslutade Klondike bra som femma efter att hamnat långt bak kort efter start.

26/8
Fyra till Bollnäs
I förra veckan avslutade vi med att Valle satt fast när han tog sista pengarna och Red var fyra i ett montélopp på Örebro.
Idag fick vi två nya hästar i träning, i Tumble One och Pelas Santhos. Tumble One är årets första ettåring. Mamma Regina Obs tjänade nästan en miljon. Santhos är två och vi ser framemot att träna dem. I morgon kväll startar Singö Kalle, Angedölen, B.B.S Balou och Action Launcher. Kalle (UE kör) och Agne är med i samma lopp och för bägge gäller det att se till att gå felfritt. Gör dom det har bägge tränat bra i veckan. Balou var duktig sist som tvåa och formen är bra. Får vi smyga med och spara krutet till slut kan vi vara bland de tre igen. Action gjorde det bra sist som femma. Möter tuffa hästar och tar han en liknande placering igen är jag nöjd.

19/8
Två italienare till Örebro
Idag fick vi två nya hästar i träning. Det är tvååriga kallbloden Singö Storm och Singö Sol. I morgon startar Valzer Jet och Thebigred AS. Valle var tvungen att strykas senast då han gjorde illa sig i hagen. Bommade en veckas träning efter det och kan vara lite ringrostig. Känns fortsatt bra i träning. Red är med i ett montélopp vilket han gillar. Har känts fin i de senaste starterna även om resultatet inte varit det bästa och får han rätt resa slutar han bland de tre.

18/8
Mino i debut
Balou var riktigt bra som tvåa igår på Eskilstuna. Spurtade bra efter ett lopp i rygg ledaren. Fyran hade tyvärr åkt på en hovböld och fick stanna hemma.
Idag på Gävle startar Mino Tabac. Han har tränat bra en längre tid och det ska bli roligt att börja tävla med honom. Tar det här loppet som ett test och det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen. Även Jaguar C.Boko skulle tävla, men då han fick kolik förra veckan blir han hemma. Får även köra fina Selma Töll. Har aldrig kört henne men sett de flesta lopp hon gjort.

16/8
Balou och Fyran
I morgon på Eskilstuna startar B.B.S Balou och Indian Four. Balou har gått bra utan att få sätta pricken över i under sommaren. Gör säkert ett bra lopp och med lite flyt är vi bland de tre. Fyran (Kevin Svedlund kör) möter på papperet lite snällare motstånd än vad han gjort i de senaste starterna. Var tvåa i ett liknande lopp i våras och med rätt resa kanske han kan fixa något liknande i morgon.

14/8
V75 på Romme
I morgon startar Nordby Kuling, M.T.Insider och Åttmann Ö.K. Kuling gjorde comeback senast efter långt tävlinguppehåll. Han var riktigt bra som femma på en bra tid. Normalt sett ska han gått framåt rejält av det loppet. Loppet är tufft men helt borta att vara bland de tre är han inte. Insider blev det fel för senast innan dess har han gått bra. Tolfte spår är inte så kul och vi får slå ur underläge och hoppas på tur att det löser sig. Åttman galopperade lite omotiverat senast 1300 kvar. Kändes annars bättre än på länge. Får ändå visa att han kan innan jag tror allt för mycket på honom. Får även köra fina Gulf inom v75. Spår fyra kort distans bakom bil passar bra och jag hoppas vi kan överraska lite. Insider kommer ha norskt huvudlag från bakspåret. Kuling behöver skor bak men får tillbaka sitt halvstängda han gick med ifjol. Åttman siktar jag på att kör barfota bak men i övrigt går de som sist de tävlade.

center

13/8
Nära nära
Elde fortsätter att imponera. Tvåa igår knappt slagen. Trots att han drog tåget först i tredjespår hela sista varvet.

11/8
Elde på Norrlands turné
Idag åkte Nordby Elde upp till Solänget för att övernatta. För att i morgon fortsätta upp till Boden. Där ska han tävla på v86. Det är ett försök i dubbelcuppen med 100 000 i första pris. Elde har varit bra en längre tid. Är han lika bra i morgon tror jag han har bra chans. Magnus Djuse kör vilket han gjort en gång tidigare och då slutade det med vinst. Balansmässigt ändrar vi ingenting.

9/8
Jaguarseger!!
Agne sänkte sitt rekord med tre sekunder till 33.1/2140 Tyvärr blev det en galopp in i första sväng. Trots en bra upphämtning blev vi först utan pengar. Kylie var lite sämre än förväntat. Blev sexa från ledningen och hon kommer igen. Storebror Jaguar avslutade dagen med att vinna på ett bra sätt. Nytt rekord 14.5/1640.

9/8
En kall två varma
I fredags gick Åttman iväg bra från start och vi hittade tredje in, men av ingen anledning alls hoppade han efter 1700 m. Gick bra efteråt men då var det för sent. Balou gick nytt rekord med en kort galopp som femma. Hade blivit någon placering bättre om jag gjort lite andra vägval.
I morgon på lunchen startar Angedölen, Kylie C.Boko och Jaguar C.Boko. Agne skötte sig i en rörig inledning sist. Tyvärr kom galoppen senare när jag tyckte allt var lugnt. Kändes i övrigt bra och travade fint. I första hand är det felfritt lopp som gäller. Kylie reparerade en startgalopp på ett bra vis i debuten när hon blev fyra. Har tränat på bra efter det och var fin i ett banjobb i förra veckan. Kapacitet för att vara bland de tre har hon. Jaguar var positiv sist som trea. Viktigast var att han höll sig lugn. Kort distans kan vara lite stressigt åt honom, men får han rätt lopp i ryggar är vi med i segerstriden. Kör även Tenzing som jag kört tidigare. Han är en fin och trevlig häst som har bättre form än raden.

7/8
Åttmann och Balou
Kuling gjorde en strålande comeback. Femma på nytt rekord 25,3/2640. Lovar gott inför framtiden. Valle fick jag stryka då han gjorde sig illa tidigare under dagen, dock inte värre än att han är bra i helgen.
Idag på Gävle startar Åttman Ö.K. och B.B.S.Balou. Åttman letar formen och i ett lopp över 3140a smyger jag och spar krafterna till slut. Balou tränar bra och från ett fint andra spår siktar jag på en topp tre placering. Kör även Å Widdok vilken jag inte kört på länge, men då loppet är över 1140a får jag köra så fort det går.

5/8
Efterlängtad comeback
Igår var det ett fall framåt för Kalle. Visserligen en galopp men sexa på nytt rekord 35,7. Red hamnade långt bak invändigt. Gjorde det bra i skymundan men fick för långt fram för att ta pengar.
I morgon på Bergsåker startar Nordby Kuling och Valzer Jet. Kulìng har inte startat på 14 månader och det ska bli grymt skoj att börja tävla igen med honom. I fjol var han en av stallets bästa hästar och jag tror att han fortfarande har mycket kvar att ge. I kvalet var han fin men det är det snabbaste han gått och han kommer behöva lopp i kroppen. Vallee är på rätt väg även om han blev för het i ledningen senast i monté. Från spår ett får vi ett bra lopp och med rätt rygg kan vi vara bland de tre .

3/8
Kalle och Red på Hagmyren
I morgon startar Singö Kalle och Thebigred AS. Kalle var tyvärr tvungen att ta en galopp senast, vilket han inte har råd med. Tog ändå sista pengen vilket var positivt. Får försöka hålla honom i trav i morgon och tjäna nya pengar. Red hoppade kort efter start då vi var i rygg ledaren senast. Väldigt surt när han i övrigt kändes mycket fin. Är normalt sett inte osäker och jag tror han travar i morgon. Långlopp gillar han, men motståndet är tufft och tar han pengar och gör ett bra lopp är jag nöjd.

1/8
Igår var det upp och ner
Ivar inledde med att sköta sig exemplariskt och kvala på 21,1. Jag hade 19,3 sista varvet. Jaguar var lite väl laddad, men ändå hanterbar och när jag väl lyckades släppa ledningen slappnade han av och tog en mersmakande tredjeplats. Insider körde jag för tufft med och när vi inte kom till ledningen ledsnade han ur. Vi får bryta ihnop och komma igen med honom. Elde fick återigen göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Den här gången blev det lite för tufft, men han höll ändå starkt in i mål som femma. Riktigt bra gjort då han dragit på sig snabba pengar och kommit upp i klass. Fyran gjorde det han kunde då han gick 14,1 full väg, problemet var att de andra sprang 1,5 sekund fortare och då räcker han inte till.

 

 
  Förra sidan