AKTUELLT
 
 

2020
Oktober        
                                                                                                     Förra månaden

30/10
Sulky och monté
Idag startar Sluggo Tabac, Mino Tabac och Thebigred As. Sluggo (Lukas kör) och Mino är med i samma lopp. Sluggo debuterar vilket känns spännande. Viktigast är att han travar och då borde det räcka en bit. Mino är mer rutinerad men står tillägg. Sköter han sig slutar han långt fram. Linnéa rider Red. Han har gjort det bra tidigare i monté och formen är bättre än raden. Möter några som kan vara för bra men en fin peng kan det bli.

28/10
Två på Solvalla
I går fastnade Jaguar med gott om krafter kvar som sexa. Valle var sämre än förväntat och fick inga pengar.
Idag startar Klondike C.Boko och B.B.S.Balou. Klondike kommer mer och mer för varje start. Han är beroende av fäste och jag hoppas på bra bana i kväll. Möter några tuffa konkurrenter men tävlar han på topp kan han bli bland de tre. Balou gör sitt bästa varje gång. Gick i mål med krafter kvar sist. Möter det tuffaste motstånd han hittills sprungit på. Jag tror inte dom springer ifrån honom men jag smyger med och siktar på pengar till att börja med.

27/10
Lunchtrav på Romme
Idag startar Jaguar C.Boko och Valzer Jet. Jaguar är vass när han får spara på speeden till slut. Fin form och var duktig tvåa senast. Valle känns uppåt för dagen. Bra näst sist på Solvalla och senast blev det galopp. Felfri kan han vara bland de tre. I dagarna lämnar Singö Sol och Singö Storm oss för att åter åka hem till ägarna. Önskar lycka till med dem.

20/10
Linnéa och Fashion
I söndags var Storm fin i kvalet på 51,3. Nikki skötte sig och blev femma. Lite seg men kommer bli bättre med lopp i kroppen. Nisse gjorde det riktigt bra och slutade tvåa. I dag på Eskilstuna i ett montéloppet rider Linnéa sin egen Fashion Fine Wine. Hon har haft honom i tre i veckor och det här blir första loppet tillsammans. Tränar bra hemma och det ska bli roligt att se hur långt det räcker.

18/10
Hagmyren söndag
I går gjorde alla hästarna fina lopp och gick nya rekord. Balou fick sen lucka och spurtade in som femma. Elde kämpade hela vägen in i mål också som femma i en tuff final. Jaguar satt fast och fick en sen lucka. Sköt till bra sista biten in mot mål som tvåa.
I dag debuterar Nikki Minaj, Maison Plage startar och tvååringarna Singö Sol och Singö Storm går premie respektive kval. Nikki är väl förberedd. Lite synd med spår fem då hon är en stor dam. Viktigast idag är att hon travar hela vägen. Gör hon det tror jag det räcker en bit. Nisse värmde bra i onsdags men funkade inte i loppet då. Kör med skor nu då han inte funkade 100 på banan sist. Sol fixar premiärloppet om auktionen flyter medan Storm normalt sett klarar kval lätt.

17/10
V75 på hemmaplan 😀
Idag startar B.B.S.Balou, Nordby Elde och Jaguar C.Boko. Tre fina hästar med fin form. Balou har en vass speed och då passar nionde spåret bra. Därifrån kan vi smyga med och spurta sista biten. Elde har utvecklats på ett fantastiskt vis sista året och tjänat snabba pengar. Baksidan är att vi står tuffare och tuffare till i loppen. Känns stark i träning men från utgångsläget med tillägg måste vi ha lite flyt för att sluta långt fram. Jaguar hamnade i en kall rygg senast. Tränar bra och jag tror vi slutar bland de tre.

14/10
Bergsåker
Idag startar Kiara c Boko och Maison Plage. Bägge har haft tur i spår lottningen. Kiara har två över kort distans. Sist hoppade hon men normalt sett är hon travsäker. Fart att sluta långt fram har hon bara hon sköter sig. Nisse gick bra sista biten in mot mål senast. Spår tre passar bra. Får vi smyga med och spara speeden till slut brukar han kunna avsluta bra.

                   

11/10
G75
I fredags var Klondike femma från ledningen medan Valle hoppade bort sig efter 300 m. Lämnade stallet efter att funnits hos oss i tio år gjorde Indian Four. Vemodigt men skönt att veta att han får ett härligt pensionärs liv.
Idag på Rättvik startar Nordby Kuling och Thebidred As. Kuling var sämre senast än i dom tidigare starterna i år. Tränat på tuffare efter det och jag hoppas banan är så pass fin att vi kan köra utan skor. I sina bästa stunder räcker han långt. Red har haft svårt att komma med i lopp. Tränat på som vanligt hela tiden. Är en stor häst som egentligen är travsäker men från spår fyra har han det svårt. Felfritt och bra fart till slut siktar jag på.

8/10
Solvalla lunch
I morgon startar Klondike C.Boko och Valzer Jet.
Klondike blir bättre och bättre för varje start. Tar han ytterligare ett steg i morgon kan det bli riktigt roligt. Valle gjorde årets bästa lopp senast. Satt fast med gott om krafter kvar på nytt rekord. Utgångsläget i spår sju är lite lurigt men hittar vi ner utan att det kostar för mycket tar han en fin placering.

6/10
Linnéa shoppade
I fredags hittade inte Mino rytmen från start utan galopperade efter ca 300m. Gjorde sedan ett bra lopp i skymundan.
I helgen var jag och Linnéa i Skåne. Vi åkte bla. ut till familjen Kolgjini. Det slutade med att Linnéa köpte sexåriga Fashion Fine Wine. Ska bli spännande och se vad dom kan uträtta tillsammans. I helgen lämnade även Koppars Cocostop oss och åkte hem till ägare Annelie.

2/10
Kan Mino göra som Elde?
Igår fixade Storm och Anna lekande lätt premielopp. Sol var inte hundra i värmningen och får vänta någon vecka innan vi kör premie med henne. Elde gjorde en ny stark insats när han avslutade snabbast av alla i loppet till femte plats på fina 25,9/2660.
I dag startar Mino Tabac i Jon Åkermans minne på Rättvik. Ett fint treårslopp som Elde vann för två år sedan. Kan bli tufft för Mino att vinna men han blir bättre och bättre för varje start.

1/10
Elde på dagens dubbel
Igår var insatserna bättre än resultatet. Klondike blev lite störd kort efter start och galopperade. Gick sedan bra som sjua på nytt rekord. Kiara kändes fin, men tyvärr hoppade hon bort sig när jag tog för mycket i henne när jag skulle ner i banan kort efter start. Inte hennes fel och det var surt. Valle gjorde sitt bästa lopp på länge. Femma på nytt rekord med oryckta tussar. Enligt Ulf som körde hade han blivit sämst tvåa med tidigare lucka. I samma lopp gick även Balou i mål med krafter kvar men från hans tråkiga utgångsläge blev det för tufft att ta pengar.
Idag på Bollnäs startar Nordby Elde. Han har gjort det fantastiskt bra i år med över 300 000 intjänat hittills. Nackdelen är att han möter tuffare och tuffare motstånd. Idag står han tjugo meters tillägg på hästar som han tidigare stått samma start men han blir hela tiden bättre och bättre själv också. Tränar fortsatt bra och han kommer göra en bra insats. Med till Bollnäs åker tvååringarna Singö Sol och Singö Storm (Anna Ek kör) för premie lopp. Har inte haft dom så länge men sköter dom sig ska det gå vägen.

 

 
  Förra sidan