AKTUELLT
 
 

2021
Maj        
                                                                                                     Förra månaden

29/5
Elitloppshelg och dax för speedrace😁
I torsdags var det lite stolpe ut men hästarna kändes fina. Sluggo blev sexa med en galopp femhundra kvar. Ivar blev grovt störd i en ogiltig start. Blev stressad av det och satte inte en fot rätt när den giltiga starten gick. Gick sedan jättebra när han väl stälde sig och tog sista pengen utan att vara tom i mål. Action körde jag på chans med. Ibland har man tur när man gör det men den här gången blev det tvärtom när vi drogs sist sexhundra kvar. Avslutade vasst när han väl fick fritt till en fjärdeplats.
Idag startar M.T.Insider för femte året på rad under elitloppshelgen och för fjärde gången i speedrace (två heat över extremt korta distansen 640m). Både 2018 och 2019 vann han och i fjol blev han tvåa. Han blir äldre och det blev ett rejält hack i skivan när han fick magproblem i början på april men sista veckorna har han piggnat till rejält och formen är kraftigt på gång. Spår i mitten i andra heatet passar bra. Motståndet är stenhårt (på papperet det bästa hittills) men jag tror på vår häst och målsättning är att vinna sitt tredje speedrace.

27/5
Tre hästar till Rättvik
Idag på lunchtravet startar Sluggo Tabac, Ivar Pace och Action Launcher. Sluggo gjorde det jättebra senast som tvåa. Känns allt starkare i träning. Felfri slutar han långt fram även om det är tufft med 20m tillägg. Ivar gör en spännande debut. Var startklar redan höstas men jag valde att träna på istället, vilket gjort honom gott. Sköta sig och trava är prio ett, gör han det hoppas jag var långt fram. Action var duktig tvåa senast när Linnéa körde honom i Bollnäs. Ingen jätteöveraskning då han var fin i träning en längre tid. Fast han är gammal kan han ha problem med spår två i volt. Fixar han det kan vi vara bland de tre.

25/5
Fashion och Linnéa
I lördags blev Kuling öm i fötterna och galopperade bort en penning placering i sista sväng.
Ikväll startar Fashion Fine Wine på Romme. Senast var dom duktiga som fyra i monté, ikväll är det ett sulkylopp. Med rätt lopp kan dom vara bland de tre.

22/5
V75 på hemmaplan
V75 på hemmaplan veckan innan elitloppet väcker ljuva minnen.M.T.Insider har vunnit två gånger den dagen och för två år sedan var Nordby Kuling tvåa i Gunnar Wallbergs minne inte långt ifrån att sätta nosen först. Även i år är Kuling med i det loppet. Han har varit bra hela året och formen är fortsatt bra. Tufft läge med dubbla tillägg men nytt rekord kör jag och sedan får vi se hur långt det räcker. Lillebror Nordby Elde skulle också vara med i samma lopp men han blir hemma då han inte är helt hundra i halsen.

21/5
Doldis gjorde en lysande debut igår på Rättvik när han vann från ledningen på fina 16,2/2140. Stort grattis till ägarna Älmsta Rörservice och skötare Erika Åhsblom😁👏👏. Även Balou gjorde ett bra lopp som sexa på 15,1/2140👍.

20/5
Tre blir två
Idag på Rättviks lunchtrav startar B.B.S.Balou och Doldis. Balou har varit bra i de senaste starterna och allra sist tog han en välförtjänt seger. Tuffare emot idag men från ett fint tredjespår kan han vara bland de tre igen. Doldis är lite valpig. Strulade i kvalet på Gävle men skötte sig fint veckan efter på Rättvik. Viktigaste idag är att han sköter sig och travar sedan får vi se hur långt det räcker. Även Killer Queen Boko skulle starta idag men hon blir hemma då hon inte är helt hundra i halsen.

16/5
Hagmyren idag
I fredags tog Insider ett stort steg i rätt riktning när han var tvåa. Fattas fortfarande lite till superform men den kommer mer och mer.
Åker till Hudik och kör fina Högnäs Baloo Sofia Andersson. Skulle även starta Maison Plage, men han får vara hemma då han inte är helt hundra. Baloo gör alltid bra lopp och från ett fint första spår kan vi vara bland de tre.

14/5
Insider till start
Igår gjorde både Linnéa och Fashion det bra när dom blev fyra.
Idag åker jag till Umeå med M.T.Insider. Är även den här gången med i ett lopp över 1140a, vilket passar bra. Var nöjd senast efter dom förutsättningarna vi hade haft inför den starten. Behövde den genomkörare och kommer vara bättre i kväll även fast det fortfarande fattas lite till den absoluta toppform infinner sig. Kan vinna idag men jag kräver inte det av honom.

13/5
Monté
I tisdags gjorde Red det bra som fyra.
Idag rider Linnéa Fashion Fine Wine. Bra spår (ett) och lopp i kroppen , gör att han tar fina pengar.

11/5
Eskilstuna
Ikväll åker jag till Eskilstuna med Thebigred As. Han gjorde det bra sist i hårt gäng som femma. Står bra inne i loppet ikväll och från spår två borde vi få ett fint lopp och då kan vi vara bland de tre

8/5
Catchdriver
Finfin dag på Bollnäs travet igår. Linnéa inleder med att vara tvåa med Action👏 fortsätter med att ta sitt livs första seger med Balou💪. Efter ett lopp i rygg ledaren kom luckan på upploppet och då blev segern säker✌. Stort, stort grattis till ägarna och skötare Erika Åhsblom.
Idag fortsätter vi njuta av Linnéas seger med Balou igår. Doldis skötte sig exemplariskt i kvalet och då fixade han det galant. Elde var inte som bäst, tidigt trött vilket inte är likt honom. Hostade efter loppet och vi kommer kolla honom i halsen till veckan.
Idag skulle Kiara C.Boko starta på Gävletravet, men hon blir hemma då hon drabbats av en hovböld. Själv åker jag in till travet och kör två fina kallblod, Högnäs Baloo (åt Sofia Andersson) och Lundås Emil (Jeanette Andersson). Baloo känner jag väl. Han gör alltid bra lopp. Löser det sig från tillägget kan vi vara bland de tre. Emil var det några månader sedan jag körde men sett honom i lopp flera gånger sedan dess och formen verkar bra. Kör även premielopp åt Anna Ågren med Tumble One.

7/5
Trav på två fronter
Idag åker Linnéa till Bollnäs med Action Launcher och B.B.S.Balou. Bägge har stigande form även om Action hoppat bort sig i sina senaste starter. Balou var duktig som tvåa senast och med ett liknande lopp kan han var bland de tre. Action är väldigt pigg för dagen, nästan överladdad och till en början ska han trava. Gör han det tar han fina pengar.
Ikväll åker jag till Rättvik med Doldis och Nordby Elde. Doldis blev det fel för senast när han blev ensam i kvalet. Idag är det flera hästar med och då tror jag det kommer gå bra. Elde slog sig på ett framknä och galopperade i ledningen varvet kvar senast, vilket var surt. Känns fortsatt bra i träning och kapacitet att vinna idag har han, men då måste han sköta sig plus att vi måste ha lite tur på vägen.

1/5
Åker mot Övik
Igår var Crunchy jättefin i prmieloppet på 29,8. Gordon satt fast som sjua. I samma lopp spurtade Nisse bra som fyra. Avslutade med att Klondike var duktig som trea.
Idag startar M.T.Rambling Rose och Fashion Fine Wine på Solänget. Rose gjorde det bra i sin debut som trea. Är hon lika fin ikväll och fixar ett lurigt femte spår, slutar hon långt fram. Fashion kör Linnéa. Senast red hon honom och då var han lite seg och behövde lopp i kroppen. Kommer vara bättre idag. Lite tufft utgångsläge med bakspår på tillägg.

 

 
  Förra sidan