AKTUELLT
 
 

2021
Juni        
                                                                                                     Förra månaden

29/6
Fyra fina på hemmaplan
Idag på lunchtravet startar Kylie C.Boko, Jaguar C.Boko, Ivar Pace och M.T.Rambling Rose. Kylie har ett litet knepigt andraspår. Gjorde det bra sist som femma och med det loppet i kroppen bör hon vara ännu bättre idag, men viktigast idag är ett felfritt lopp. Jaguar har inte startat sedan i påskas. Var inte som bäst då och hade problem med halsen. Fick en månads semester för att ladda om batterierna. Har efter det tränat på bra hemma på gården. Lång distans har han presterat bra på tidigare. Vill ge honom ett snällt lopp och se att han går hela vägen in i mål. Ivar blev lite för pigg i ledningen senast när han blev fyra. Med tanke på det kan spår nio bli bra bakom bilen. Kapacitet att sluta långt fram har han. Rose har gjort det bra hittills i sina starter. Travar hon i väg från springspår är hon bra nog att kunna vara bland de tre med rätt lopp. Kör även G.G.Sara åt Robert Wilhelmsson. Robert brukar alltid ha fina kallblod så det ska bli skoj att köra Sara åt honom.

26/6
Midsommaren fortsätter i Lindesberg
Mino gjorde sitt bästa att hänga med i ett snabbt tempo igår när han galopperade i sista sväng. Möjligt att han tagit pengar utan galopp.
Idag startar Action Launcher, Killer Queen Boko och Nikke Minaj. Action har riktigt fin form för dagen, vann snyggt senast för Linnéa. Annat motstånd idag men ett fint läge (spår fem över autokort) gör att han kan ta fina pengar. Killer gjorde en fin debut för oss. Spår nio var lite synd, för från framspår hade jag trott på bra chans men det kan gå även från det här läget. Nikki gör årsdebut. Har tränat bra en längre tid men hade otur att skada ett öga i våras. Spår ett blev perfekt då jag tror hon behöver några lopp i kroppen innan toppformen infinner sig. Lite svårbedömd att veta hur långt hon räcker.

25/6
Glad midsommar 😃 till er alla
Gordon gjorde det bra igår först trea i försöket och sedan var han inte fullt körbar i finalen. Slutade först utan pengar i en jämn slutstrid, kloss i rygg på den som blev trea.
Idag åker jag till Hagmyren med härliga Mino Tabac. Han är med i Hallsta Lotus lopp, även det ett lopp som det är två försök i och sedan en final senare under dagen. Mino gör alltid bra lopp. Premiär för hans del med kort distans och autostart. Än så länge är han mer stark än snabb men vi siktar på att ta oss till final.

24/6
Gordon i två lopp?
I måndags blev Insider ömfotad när han stannade sista biten in mot mål som femma. Balou räckte inte riktigt till och fick inga pengar.
Idag startar Gordon Mearas på Rättvik i Hästägarcupen. Ett lopp med två försök och dom sju första tävlar i en final senare under kvällen. Senast var Gordon riktigt bra som trea i ett tufft gäng. Spår fem är jag nöjd med däremot är kort distans ett frågetecken. Till final ska ha ta sig och gärna vara topp tre då jag vill ha ett bra spår i en eventuell final.

21/6
På väg mot Gotland
I lördags gjorde Kylie ett fint lopp som femma. I samma lopp var Klondike lite blek när han slutade oplacerad. Senare på kvällen sätt Elde fast när han fick sista pengen på V75. Kuling galopperade och blev diskad.
Idag startar M.T.Insider och B.B.S.Balou på Visbytravet. Insider var grym senast när han vann speedrace på Solvalla. Har fortsatt vara pigg och alert efter det och formen är på top. Motstånd saknas inte, men det ska bli skoj att se hur långt han räcker i ett vanligt lopp. Balou är med i ett damlopp och körs av duktiga Sandra Nordemo. Fick ett perfekt första spår och därifrån kan han få ett fint smyglopp och då kanske dom kan vara bland de tre.

19/6
På väg mot Boden
Idag tävlar vi på två fronter. Det unga gardet Anna och Linnéa åker till Romme med Kylie C.Boko och Klondike C.Boko. Själv åkte jag igår eftermiddag norrut mot Boden med helbröderna Nordby Kuling och Nordby Elde. Kylie gjorde två starter i slutet på vintern då hon tyvärr galopperade bort sig i sista sväng. Har nu tränat på bra en längre tid men först och främst ska hon gå felfritt. Klondike har gjort det bra hittills i årets starter. Fick lite problem med halsen efter den senaste starten och kan behöva lopp i kroppen. Kapaciteten att vinna idag har bägge två. Loppet är ett juniorlopp (går klockan ett) och det går inte att spela, men det går att se loppet på ATG om man enbart tittar på Romme kanalen. Kallblodskillarna har övernattat på Solänget i Örnsköldsvik vilket fungerat perfekt. Den här gången kör jag Kuling och Oskar Kylin Blom kör Elde. I grund och botten är dom jämbördiga men hittills i år har Kuling visat en stabilare form. Spår två för Kuling är bra och det behöver inte var helt fel med nio åt Elde. Bägge mina har mött och slagit de flesta i loppet (även fått stryk) och i ett väldigt jämt lopp är bägge skrälldugliga om dom får rätt lopp och har sin bästa dag. Alla går med samma utrustning som senast.

17/6
Linnéa och jag till Bergsåker
I tisdags gjorde hästarna fina insatser. Mino var duktig som trea på 30.1/3140. Gordon var riktigt bra även han blev trea på nytt rekord 13.8/2140. Killer gjorde en fin årsdebut som femma vilket lovar gott inför framtiden. Hon gick nytt rekord med över tre sekunder till 15.3/2140 utan att vara helt tom i mål.
Idag kör jag fina treårs stoet M.T.Rambling Rose och Linnéa kör Thebigred As. Rose har gjort det bra i sina två startar även om det blev galopp senast. Haft ett litet tävlingsuppehåll då hon haft slem i halsen. Allt väl nu och från spår åtta kör jag snällt och hoppas spurta ner många till slut. Red är med i ett litet fält( endast åtta st), men motståndet är tufft och han fick sämsta spåret. I första hand jagar han pengar.

15/6
Tre till start
Ikväll startar Mino Tabac, Gordon Mearas och Killer Queen Boko på Gävletravet. Mino har inte startat på några månader och under det tävlingsuppehållet fått en fått en tuffare träningsperiod. Han har blivit starkare i kroppen och på lång sikt kommer han ha nytta av hårdträningen, men risken finns att han kan vara lite seg ikväll. Lång distans (3140) borde passa bra och helt omöjligt att sluta bland de tre är det inte. Även Gordon var det några veckor sedan han startade. Han känns fin i träning. Möter som vanligt tufft motstånd men är han inte allt för ringrostig tar han fina pengar. Killer gör debut för oss. Har tränat bra en längre tid men fick strykas pga slem i halsen för en månad sedan. Är lite svårbedömd men jag gillar henne och det ska bli intressant och se hur långt hon räcker.

11/6
Elde på Romme
I tisdags gjorde Fashion det bra som fyra.
Ikväll startar Nordby Elde. Han hade slem i halsen sist och kunde ej prestera på max. Har fått tagit igen sig efter det och är nu åter fullt frisk. Har haft lite stolpe ut hittills i år men om han travar har han kapacitet att sluta långt fram. Kör även Märarstens Midas åt Stall Runstens och Squiggly åt Petra Edqvist. Alltid roligt att få extra styrningar.

8/6
Fashion på Eskilstuna
Sluggo kändes fin men när hästarna från tillägg kom snabbt bakifrån slog han ihop och galopperade.
Idag åker jag och Linnéa till Sundbyholm med hennes egna Fashion Fine Wine. Fashion var duktig som tvåa senast i ett sulkylopp. Monté denna gång vilket också passar bra. Med rätt resa är dom bland de tre.

6/6
Sluggo på Lindesberg
Igår hoppade Agne bort sig kort efter start. Ivar fick en lite för tuff inledning men höll ändå bra som fyra på fina 16.8/2140. Idag startar Sluggo Tabacc. Han blev lite spänd sist och då flöt inte travet till 100 procent. Gjort lite små ändringar i veckan. Travar han kan han rekordsänka och tjäna fina pengar.

5/6
Härlig seger för Kuling
Igår kväll vann Nordby Kuling på Romme. Efter ett lopp i rygg ledaren kom luckan i sista sväng och precis på mållinjen satte Kuling nosen först👏👏👏. Stort stort grattis till alla delägare. Red gjorde en ok insats som sexa.
I kväll åker jag till Bollnäs med Angedölen och Ivar Pace. Agne har svårt att få till det och går han felfritt är det en framgång. Ivar blev det fel för i sin debut när en konkurrent hoppade in i honom och han blev skrämd. Hoppas han lagt det bakom sig för sköter han sig och travar är han riktigt bra.

4/6
Två till Romme i kväll
Igår skötte sig Gordon perfekt i tre omstarter men när det var dax för fjärde försöket ville han inte volta och vi valde att stryka.
I kväll startar Nordby Kuling och Thebigred As. Kuling är ut i ett lopp över 3140 vilket borde passa honom bra, även läget i spår ett passar och jag hoppas vi kan vara bland de tre. Red har springspår på tillägg vilket både kan vara bra och dåligt. Formen finns och han gjorde det bra sist som fyra.

3/6
Montédebut
I kväll i lopp ett på Örebro rider Linnéa Gordon Mearas i ett juniorlopp. Gordon är mycket riden på hemmaplan men det blir första gången i skarpt läge. Tror han passar riktigt bra i den disciplinen och tror dom kan vara bland de tre.

 

 
  Förra sidan