AKTUELLT
 
 

2021
Juni        
                                                                                                     Förra månaden

19/6
På väg mot Boden
Idag tävlar vi på två fronter. Det unga gardet Anna och Linnéa åker till Romme med Kylie C.Boko och Klondike C.Boko. Själv åkte jag igår eftermiddag norrut mot Boden med helbröderna Nordby Kuling och Nordby Elde. Kylie gjorde två starter i slutet på vintern då hon tyvärr galopperade bort sig i sista sväng. Har nu tränat på bra en längre tid men först och främst ska hon gå felfritt. Klondike har gjort det bra hittills i årets starter. Fick lite problem med halsen efter den senaste starten och kan behöva lopp i kroppen. Kapaciteten att vinna idag har bägge två. Loppet är ett juniorlopp (går klockan ett) och det går inte att spela, men det går att se loppet på ATG om man enbart tittar på Romme kanalen. Kallblodskillarna har övernattat på Solänget i Örnsköldsvik vilket fungerat perfekt. Den här gången kör jag Kuling och Oskar Kylin Blom kör Elde. I grund och botten är dom jämbördiga men hittills i år har Kuling visat en stabilare form. Spår två för Kuling är bra och det behöver inte var helt fel med nio åt Elde. Bägge mina har mött och slagit de flesta i loppet (även fått stryk) och i ett väldigt jämt lopp är bägge skrälldugliga om dom får rätt lopp och har sin bästa dag. Alla går med samma utrustning som senast.

17/6
Linnéa och jag till Bergsåker
I tisdags gjorde hästarna fina insatser. Mino var duktig som trea på 30.1/3140. Gordon var riktigt bra även han blev trea på nytt rekord 13.8/2140. Killer gjorde en fin årsdebut som femma vilket lovar gott inför framtiden. Hon gick nytt rekord med över tre sekunder till 15.3/2140 utan att vara helt tom i mål.
Idag kör jag fina treårs stoet M.T.Rambling Rose och Linnéa kör Thebigred As. Rose har gjort det bra i sina två startar även om det blev galopp senast. Haft ett litet tävlingsuppehåll då hon haft slem i halsen. Allt väl nu och från spår åtta kör jag snällt och hoppas spurta ner många till slut. Red är med i ett litet fält( endast åtta st), men motståndet är tufft och han fick sämsta spåret. I första hand jagar han pengar.

15/6
Tre till start
Ikväll startar Mino Tabac, Gordon Mearas och Killer Queen Boko på Gävletravet. Mino har inte startat på några månader och under det tävlingsuppehållet fått en fått en tuffare träningsperiod. Han har blivit starkare i kroppen och på lång sikt kommer han ha nytta av hårdträningen, men risken finns att han kan vara lite seg ikväll. Lång distans (3140) borde passa bra och helt omöjligt att sluta bland de tre är det inte. Även Gordon var det några veckor sedan han startade. Han känns fin i träning. Möter som vanligt tufft motstånd men är han inte allt för ringrostig tar han fina pengar. Killer gör debut för oss. Har tränat bra en längre tid men fick strykas pga slem i halsen för en månad sedan. Är lite svårbedömd men jag gillar henne och det ska bli intressant och se hur långt hon räcker.

11/6
Elde på Romme
I tisdags gjorde Fashion det bra som fyra.
Ikväll startar Nordby Elde. Han hade slem i halsen sist och kunde ej prestera på max. Har fått tagit igen sig efter det och är nu åter fullt frisk. Har haft lite stolpe ut hittills i år men om han travar har han kapacitet att sluta långt fram. Kör även Märarstens Midas åt Stall Runstens och Squiggly åt Petra Edqvist. Alltid roligt att få extra styrningar.

8/6
Fashion på Eskilstuna
Sluggo kändes fin men när hästarna från tillägg kom snabbt bakifrån slog han ihop och galopperade.
Idag åker jag och Linnéa till Sundbyholm med hennes egna Fashion Fine Wine. Fashion var duktig som tvåa senast i ett sulkylopp. Monté denna gång vilket också passar bra. Med rätt resa är dom bland de tre.

6/6
Sluggo på Lindesberg
Igår hoppade Agne bort sig kort efter start. Ivar fick en lite för tuff inledning men höll ändå bra som fyra på fina 16.8/2140. Idag startar Sluggo Tabacc. Han blev lite spänd sist och då flöt inte travet till 100 procent. Gjort lite små ändringar i veckan. Travar han kan han rekordsänka och tjäna fina pengar.

5/6
Härlig seger för Kuling
Igår kväll vann Nordby Kuling på Romme. Efter ett lopp i rygg ledaren kom luckan i sista sväng och precis på mållinjen satte Kuling nosen först👏👏👏. Stort stort grattis till alla delägare. Red gjorde en ok insats som sexa.
I kväll åker jag till Bollnäs med Angedölen och Ivar Pace. Agne har svårt att få till det och går han felfritt är det en framgång. Ivar blev det fel för i sin debut när en konkurrent hoppade in i honom och han blev skrämd. Hoppas han lagt det bakom sig för sköter han sig och travar är han riktigt bra.

4/6
Två till Romme i kväll
Igår skötte sig Gordon perfekt i tre omstarter men när det var dax för fjärde försöket ville han inte volta och vi valde att stryka.
I kväll startar Nordby Kuling och Thebigred As. Kuling är ut i ett lopp över 3140 vilket borde passa honom bra, även läget i spår ett passar och jag hoppas vi kan vara bland de tre. Red har springspår på tillägg vilket både kan vara bra och dåligt. Formen finns och han gjorde det bra sist som fyra.

3/6
Montédebut
I kväll i lopp ett på Örebro rider Linnéa Gordon Mearas i ett juniorlopp. Gordon är mycket riden på hemmaplan men det blir första gången i skarpt läge. Tror han passar riktigt bra i den disciplinen och tror dom kan vara bland de tre.

 

 
  Förra sidan