AKTUELLT
 
 

2021
Juli        
                                                                                                     Förra månaden

30/7
Insider i gulddebut😃❤
Igår fortsatte veckan bra med att Ivar och Action gjorde fina insatser som femma. Kylie gick ett riktigt starkt slutvarv när hon blev trea.
Idag på Hagmyrens V75 dag startar vårt flaggskepp M.T.Insider. Spår sex över 1640a är helt okej även om vi är lite långt ut bakom startbilen. Senast kom vi bort i ett taktiklopp. Han kändes ändå väldigt fin. Blivit lite till åren och är lite humörberoende. I första hand siktar jag på pengar men har han en toppdag kan det bli mer.

30/7
Romme fredag kväll
Tulido skötte sig perfekt när han sprang 58.3/2140 i sitt premielopp. Bella följde upp sin andraplats från i måndags med en ny pallplats, nu som trea. Erika Åhsblom körde perfekt med Red och han tog en ny penningplacering, nu som sjua. Balou var ok som femma i försöket för att vara riktigt bra som femma i finalen i Damklubbens guldlopp.
Ikväll startar Ivar Pace, Kylie C.Boko och Action Launcher. Ivar var duktig som tvåa sist. Hade då spår ett och vi har samma läge igen och en plats bland de tre ligger inom räckhåll. Kylie har visat fin form I de senaste starterna. Lite lurigt läge med springspår på tillägg. Det kan bli riktigt bra och hon är en outsider. Action startar över 1140 från spår ett, vilket borde passa bra. Formen är fortsatt bra och har han en bra dag kan han vara bland de tre.

29/7
Intensivt tävlande
I förrgår blev det inte som jag tänkt mig med Doldis då han fick punktering kort efter start. Valde att köra med invändigt men loppet var över för vår del då, vilket var väldigt surt.
Nya tag idag när vi har Rosens Tulido, Beluga Launcher, Thebigred As och B.B.S.Balou ut på hemmaplan. Tulido är en spännande tvååring som ska gå premielopp. Tidsmässigt fixar han det lätt det gäller bara att hålla sig på benen hela vägen. Bella var ut så sent som i måndags. Hon var då duktig som tvåa. Fick ett snällt lopp och var inte helt tom i mål. Lite väl tätt mellan starterna och skulle det kännas konstigt i värmningen så stryker jag. Red kör Erika Åhsblom i ett långlopp. Red har fin form och radat upp penning placeringar. Med rätt resa tar han pengar igen. Balou är med i ett lopp där det är två försök och en final senare under kvällen. Han var med i ett sådant lopp för ett år sedan och var då riktigt bra som trea I finalen. I försöket gäller det att vara topp fem och i första hand siktar jag på det.

27/7
Andra raka för Jaguar
Igår gjorde vår fem starthästar det riktigt bra på Rättvik. Linnéa inledde med att köra ett perfekt lopp med Jaguar som svarade med att avsluta vasst till en klar seger på nya rekordet 13.8/2140. Killer höll bra från dödens som fyra. Både Gordon och Sluggo gjorde fina lopp som femma. Bella skötte sig på bästa vis när hon tog en fin andraplats.
Idag åker jag till Lindesberg med Doldis. Han var fin i sin debut i våras när han vann på Rättvik. Blev lite krasslig efter det men har nu tränat på rejält sista månaden. Lurigt med spår två då han är väldigt stor, men jag tror han fixar det. Han är lite svårbedömd då det blivit lite långt mellan starterna. Kör även fina Högnäs Baloo åt Sofia Andersson. Han gör bra lopp varje gång och jag tror vi kan dyka upp bland de tre igen.

26/7
Full hand till Rättvik
Ikväll startar Jaguar C.Boko, Killer Queen Boko, Gordon Mearas, Beluga Launcher och Sluggo Tabac. Jaguar gjorde det riktigt bra senaste när han vann i överlägsen stil. Lite andra förutsättningar den här gången med bilstart och fullt fält. Linnéa kör honom och med rätt lopp kan det bli en ny viktoria. Linnéa kör även sin egenägda Killer Queen Boko. Dom var nära att vinna senast då det blev målfotoförlust. Möter liknande motstånd igen och trots ett tråkigt åttonde spår tror jag dom har bra chans att sluta långt fram. Gordon har fått några veckor lugnt efter tufft matchande i midsommras. Gjorde då det bra som trea i försöket för att senare sitta fast med lite krafter kvar i finalen samma dag. Spår två passar bra, även om han är uppanmäld så tycker jag att han kan bli bland de tre igen. Bella är en fin treårig tjej. Gjorde en start i våras då hon uppträdde lite stressat. Har efter det tränat på bra och även skött sig bra. Fart att sluta långt fram finns men i första hand ska hon sköta sig och trava hela vägen. Detsamma gäller även Sluggo. Han tränar bra för dagen men har hittills varit lite spänd när han tävlat. Spår ett på tillägg passar bra och därifrån kan han trava in sig i lugn ro för att kunna utnyttja sin styrka till slut.

20/7
Hipp, hipp hurra för Jaguar
Igår gjorde Red en ny stabil insats, den här gången som femma. Samma placering fick Kylie när hon satt fast med "allt" sparat. Kvällen avslutades med att Jaguar fick visa lite av sitt kunnande när han vann med många längder.
Idag fortsätter tävlandet med att M.T.Rambling Rose startar på Solvallas lunchtrav. Senast hade hon otur och fastnade bakom en trött häst. Alltid tufft på Valla men med rätt resa kan hon vara bland de tre.

19/7
Tre till Rättvik
I måndags var Mino åter duktig, den här gången som trea.
I kväll startar Thebigred As, Kylie C.Boko och Jaguar C.Boko. Red har gått jämt och bra den senaste tiden. Håller han i den treden tar han fina pengar igen. Kylie har visat finfin form i de senaste starterna. Linnéa kör henne vilket har gått bra tidigare. Är Kylie lika bra igen slutar dom långt fram. Jaguar letar lite efter formen. Har nu fått ett lopp i kroppen. Kapacitet att sluta långt fram har han och jag hoppas han kan visa det idag.

12/7
Mino på Rättvik
I fredags gjorde Balou en ny fin insats som tvåa. Red var duktig femma. Insider kändes fin men det var svårt att ta något när ledaren avslutade i 08 fart, när han blev sexa. Elde blev det fel för. Loppet gick extremt sakta och till sist kunde jag inte hålla honom och när jag väl skulle gå ner i rygg igen galopperade han bort sig. Idag startar Mino Tabac. Han gör alltid bra lopp även om det blev galopp senast. Provade kort distans då, vilket inte riktigt passar honom än. Långt lopp idag vilket han trivs med. Thomas Pettersson kör och med rätt lopp kan dom sluta bland de tre.

9/7
Fyra till start på Arvikatravet
I kväll startar B.B.S.Balou, Nordby Elde, M.T.Insider och Thebigred As. Balou har en tuff vecka då han var duktig trea så sent som i måndags. Allt bra efter det och med rätt resa kan vi vara bland de tre igen. Elde har visat uppåt form i de senast starterna. Lång distans passar bra och även han kan vara bland de tre. Insider kommer för första gången på länge att få tävla bakifrån då vi fick spår nio. Är han på rätt humör fixar han även det. Senast blev han ömfotad i sina fötter så han får gå med skor fram idag. Han trivs i Arvika. I fjol var vi tvåa knappt slagen och 2018 vann vi den här tävlingsdagen. Red avslutar tävlingsdagen för vår del. Han gör sitt bästa varje gång och tar pengar varje gång och i första hand siktar jag på pengar igen.

8/7
Sorg
Idag kör jag fina Högnäs Baloo åt Sofia Andersson på Bergsåker. Han gör alltid bra lopp och kan vara bland de tre idag.
Igår var Ivar riktigt fin som tvåa. Efter att ha spetsat inledningsvis släppte jag ledningen och från rygg ledaren följde han med fint in i mål. Kylie gjorde även hon en toppinsats. Efter en trevande start hamnade vi långt bak. Sedan körde jag spårsnålt och inte förrän sista hundra meterna fick vi fritt och då flög Kylie fram som trea. Nikki var tyvärr inte som bäst (hostade efter loppet) när hon blev oplacerad.
Idag är en hemsk dag då jag med tungt hjärta måste medela att vår fina Nordby Kuling måste vandra vidare och bli en ängel😪❤. Skadade sig så pass illa att något annat inte gick att göra.

7/7
Tre till Lindesberg
I måndags fick Killer stryk med minsta möjliga marginal när hon blev tvåa från dödens. Balou fick ett snällt lopp och tackade för det med att avsluta bra in i mål som trea. Med de resultaten körde stallet in årets första miljon👏👏, nu siktar vi på nästa.
Idag startar Ivar Pace, Kylie C.Boko och Nikki Minaj. Ivar fick ett fint första spår. Han har gjort det bra hittills i sina starter men jag tror att han kan ännu bättre när allt klaffar. Löper han upp till sitt bästa är vi bland de tre. Kylie spurtade vasst senast efter sen lucka. Har nu fått två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Nikki gjorde det bra som trea senast i sin årsdebut med den genomköraren bör hon vara lite bättre ikväll. Både hon och Kylie möter tufft motstånd men vi ska försöka överraska och siktar på nya topp tre placeringar.

5/7
Två till Rättvik
Ikväll startar Killer Queen Boko och B.B.S.Balou. Killer har gjort två starter och gjort det bra även fast det känns som hon har ännu mer att ge. Linnéa kör henne och från ett fint fjärdespår bakom bilen hoppas jag dom kan sluta långt fram. Balou är med i en kuskmatch och körs av Emeli Eriksson. Balou är lite upp och ner. Har han en bra dag och får känna sig lite kaxig kan han sluta bland de tre.

 

 
  Förra sidan