AKTUELLT
 
 

2022
Mars        
                                                                                                     Förra månaden

31/3
Lunchtrav på hemmaplan
I tisdags körde Linnéa Klondike till en fin andraplats. Fashion krokade ihop med en utvändig häst i sista sväng och tappade fart och positioner. När han väl kom loss knep han sista pengen.
Idag startar B.B.S.Balou, Sluggo Tabac och Rosens Tolido kvalar. Balou gjorde comeback senast och gjorde det bra trots att det inte blev några pengar. Bör vara bättre idag och jag siktar på pengar i första hand. Sluggo har gjort det bra hela vintern. Var lite sämre sist men var inte hundra i halsen då. Spår två över lång distans med bilstart passar bra och jag tror vi kan vara långt fram. Tolido är en fin treåring som fixar kvalet lätt om han travar.

29/3
Två nya styrningar för Linnéa
I lördags avslutade Kylie rappt sista biten in i mål som femma. Jaguar gjorde det riktigt bra när han blev tvåa.
Ikväll på Eskilstuna kör Linnéa Klondike C.Boko och sin egen Fashion Fine Wine. Klondike har fått två lopp i kroppen och trots ett tråkigt åttonde spår tror jag han kan vara långt fram. Fashion gör alltid sitt bästa utan att få sätta pricken över i. En fin placering kan det bli om han får ett fint lopp.

26/3
Spännande comebacker
Idag åker Linnéa till Romme med Kylie C.Boko och Jaguar C.Boko. Kylie har inte startat sedan i höstas men haft en bra vinter då hon fått varit frisk och kunnat träna på rejält. Från spår elva måste hon ha lite tur med positionerna. Hon har gått ett banjobb efter 22/2140 och kan behöva lopp i kroppen. Jaguar har även han tränat på tufft men inte haft lika långt tävlingsuppehåll då han var ut i början på året. Känns fin för dagen och löser det sig från bakspåret(10) slutar han långt fram.

20/3
Årets bragd😃
I fredags fixade inte Atom fjärdespåret utan galopperade direkt, lite irriterande då han värmde väldigt fint. Mino gjorde en riktig kämpa insats och känns fortsatt väldigt fin, men tyvärr räckte det inte till pengar då jag körde mitt sämsta lopp på väldigt länge😔.
Igår kväll var det trevligare då Gävletravet hade sin årliga gala. Vi var nominerad med Mino Tabac som årets fyraåriga kallblod, Nordby Kuling som årets äldre kallblod och jag själv som årets tränare och glädjande nog tog Nordby Kuling hem titeln. Dessutom fick vår hederskille M.T.Insider pris för årets bragd vilket jag blev rörd över.
Idag ska vi till Romme och jaga nya framgångar med tre fina hästar då B.B.S.Balou, Doldis och Rive Turbo startar. Balou har haft några månaders tävlingsuppehåll och istället fått träna på rejält. Känns fin i träning men kommer att behöva lopp i kroppen. Detsamma gäller Doldis, han gjorde det bra ifjol och det ska bli spännande att se vad han kan göra i år. Han är väldigt stor upp mot 1.70 och vi har bara tränat styrketräning i backe i vinter. Han har musklat på sig och växt i kroppen rejält. Spår fem över 2140a passar bra. Är lite svårbedömd då det tog några lopp ifjol innan han hade formen på topp. Turbo gjorde debut för oss senast och blev allt för laddad. Har medvetet anmält att stå på tillägg och dessutom borde han vara gymnad av kort distans. Fart att sluta långt fram har han men han måste bruka krafterna på rätt sätt.

18/3
Östersund i kväll
I onsdags räckte inte Klondike till mot tuffa hästar men kändes fin.
Ikväll startar Atom Bet och Mino Tabac. Atom har gjort en start för oss och galopperade då kort före mål som fyra. Felfritt är prio ett i kväll och då kan vi sluta bland de tre. Mino var jättefin senast som tvåa från dödens på Åby. Dras med ett tråkigt elftespår den här gången och därifrån måste vi ha lite tur.

16/3
Klondike till Solvalla
I torsdags blev gjorde Fashion det bra som fyra på Örebro.
Ikväll startar Klondike C.Boko. Han har nu gått ett välbehövligt lopp i kroppen. Möter tuffa hästar och jag siktar på att ge honom ett snällt lopp och ta fina pengar.

10/3
Fashion och Linnéa till Örebro
I tisdags var inte Sluggo som bäst. Var visserligen sexa men lät i halsen vilket han inte gjort tidigare. Får nu pausa och ladda om batterierna.
I kväll startar Fashion Fine Wine. Han har fin form för dagen men inte haft den riktiga turen i årets starter. Får han rätt lopp kan han sluta långt fram. Själv åker jag in till Gävletravet och gästkör två fina hästar i Red Squaw och Zodiak.

8/3
Ny start på Bergsåker
I onsdags galopperade Rose efter hundra meter. Reparerade bra till en fin tredjeplats. Klondike kändes fin men fick mjölksyra sista biten och tog inga pengar, mådde bra av en genomköraren och kommer att vara bättre nästa gång. Atom var på väg mot en tredje/fjärdeplats när han surt galopperade 75m från mål.
Ikväll startar Sluggo Tabac. Han har finfin form och utvecklas hela tiden åt rätt håll. Möter några tuffa konkurrenter, men är bra själv och felfritt slutar vi långt fram.

2/3
Bergsåker i kväll
Igår blev Turbo allt för pigg och rusade sig trött, får ta nya tag och försöka köra i rygg så blir det bra. Fashion gjorde ett bra lopp som sexa. Tappade tyvärr värdefull mark 700 kvar när en konkurrent galopperade framför oss. Avslutade sedan bra in mot mål. Beluga fixade inte spår två utan galopperade direkt från start.
Idag har vi tre nya hästar ut, M.T.Rambling Rose, Klondike C.Boko och Atom Bet. Rose var duktig senast som fyra i sin comeback. Normalt sett ska hon vara lite vassare nu och då kan vi vara bland de tre. Klondike gör årsdebut. Behöver lopp i kroppen, men spår två över 1640a passar bra. Atom är ny hos oss. Har tidigare galopperat mycket och viktigaste ikväll är att köra felfritt.

1/3
Spännande årsdebutanter
I söndags gjorde Sluggo en stark prestation när han blev tvåa efter gått sista varvet i dödens.
Idag på hemmaplan startar Rive Turbo, Fashion Fine Wine och Beluga Launcher. Turbo debuterar för oss och får bedömas på gamla meriter. Han har tränat bra hemma på gården en längre tid. Kan vara lite väl framåt så det gäller att han kan hushålla på krafterna men fart finns för att sluta långt fram. Fashion gjorde det bra senast som fyra. Möter ett tuffare gäng den här gången men spår tre och lång distans passar bra. Beluga åtsdebuterar. Hon har tränat bra hela vintern, men inte gått något banjobb så hon kan behöva lopp i kroppen.

 

 
  Förra sidan