Action  Launcher
2009
  Gallant Baron  Royal Chip
  Pine Chip 

Ägare:
Launcher AB

In i träning den 4 oktober 2010.
Premielopp 30/5-11  32,4
158   16-10-10  12,0   738.649 

Maj:
Har gjort två riktigt fina starter i månaden. Inledde med att vara tvåa när Linnéa körde honom på Bollnäs. Var sedan fyra på Rättvik där han spurtade vasst efter sen lucka.

April:
Är väldigt pigg, nästan överladdad för dagen. Det är fantastiskt roligt då han ändå blivit till åren. Mindre roligt var det att han blev så laddad att han galopperade bort sig direkt från start på Eskilstuna. Har begränsat med lämpliga lopp men kommer ut så fort jag hittar något jag tycker passar.

Mars:
Har fortsatt att träna bra, men har haft lite stolpe ut i de två loppen han gjort. I den första hamnade han för långt bak kort efter start och sedan blev det inga pengar. I den andra var det rörigt på väg upp till startbilen och han hamnade ur balans och galopperade när bilen släppte fältet.

Februari:
Har gjort två riktigt fina lopp där han varit fyra respektive femma och med lite mer flyt i loppen hade det kunnat bli ännu mer. När han var fyra på Bollnäs var det ett lopp över 3000 meter. Jag körde snällt och avvaktande och när det var dags för upplopp spurtade han bra efter sen lucka. Hade vi fått fritt lite tidigare hade det blivit ytterligare någon placering. I den andra där han var femma på Solvalla gick han hela loppet i dödens, vilket i grund och botten inte är hans melodi. Startar nästa gång den 4 mars på Gävle.

Januari 2021:
Känns jättefin för dagen i träning. Gjorde en start i början på månaden. Även om han blev stum sista 100 metrarna kändes det riktigt bra. Han saknade lopp i kroppen. Därför är det lite frustrerande att han inte kommit med i lopp efter det. Jag anmäler på och hoppas att vi snart får tävla igen.

December:
Har tränat på för fullt hela månaden. Tyvärr har han dåligt med startpoäng och har inte kommit med då jag anmält. Anmäler på och hoppas han kommer ut inom kort.

November:
Har kommit igång och tävla. Lite surt galopperade han bort sig i månadens första start. (Har blivit väldigt ivrig på äldre dar i volt). I den andra gjorde han så gott han kunde, men det räckte inte till pengar från ett tråkigt åttondespår bakom bilen. Är annars väldigt pigg och glad för dagen och startar åter inom kort.

Oktober:
Har tränat på bra hela månaden. Varit in till banan och gått 1,23/2640 utvändigt om häst. Förhoppningsvis kan vi tävla på under resten av året då han trivs bäst när det inte är snabba sommarbanor. Startar nästa gång på Rättvik den 3:e november.

September:
Gjorde en start i månaden då han överraskade med att galoppera från start. Det var länge sedan han voltade så han blev nog lite förvånad själv. Har tränat på bra efter det. Avslutade månaden med ett lugnt banjobb och jag letar lopp åt honom inom kort.

Augusti:
Har känts fin i träningen en längre tid, men fick inte till det i ett tufft gäng på Bollnäs. Behövde lopp i kroppen då hans årstid nu närmar sig när det blir lite långsammare tider i loppen. Kommer att få starta på under hösten.

Juli:
Hade inte tänkt starta honom i sommar då det går så fort i loppen, men då han känts så positiv på hemmaplan fick han göra en start på Rättvik. I den var han duktig som femma. Hittar jag något lämpligt lopp kommer han ut i augusti annars väntar vi in hösten.

Juni:
Har haft en tävlingsfri månad. Dels har det varit dåligt med lopp, dels har han lite svårt att hänga med när det går som snabbast på sommaren. Har tränat på hela månaden, mestadels i humörhöjande jobb i skogen.

Maj:
Gjorde två täta starter i början på månaden. Han var varken bra eller dålig som sexa. I den andra överraskade han med att galoppera från start, men loppet föregicks av en olycka (allt gick bra för alla) och känslan var att han tappade geisten när vi fick åka in till stallet och komma ut ytterligare en gång till loppet. Har tränat på som vanligt efter det och letar lopp i början på juni.

April:
Med våren i antågande stiger humöret på Action. Gjorde två starter. I den första förlorade han med minsta möjliga marginal och blev tvåa. Gick även bra i den andra som femma, där vi blev rejält störda frän start. Startar åter inom kort.

Mars:
Har känts fin i sina starter trots att det inte blivit några pengar i några lopp. Tränar positivt på hemmaplan och startar nästa gång den 4 april på Romme.

Februari:
Har tränat på tufft och rejält hela månaden. Avslutade med att göra minicomeback på Bollnäs. Han gjorde det bra där trots att det inte blev några pengar på för årstiden fina tiden 13,2.

Januari 2020:
Hade det lugnt i början på månaden. Har därefter succesivt ökat dosen och gått intervaller i backen.

December:
Har haft problem i halsen i omgångar vilket förbryllat mig, då han tidigare varit förskonad från sådant. Har fått slemlösande och vila över julhelgerna. Innan han tränas hårt igen kommer han att kollas om i halsen.

November:
Gjort två starter i månaden där han inte varit som bäst. I den första fick han visserligen pengar, men det var tack vare att det var få hästar i loppet. I den andra tröttnade han för tidigt, men han stod och hostade några dagar efter det, så det fanns förklaring till den bleka insatsen. Känns som vanligt i jobb och fortsätter han att träna på dröjer det inte alltför länge innan han kommer ut igen.

Oktober:
Action avslutade månaden med att göra comeback på Romme. Och vilken comeback. Strålande spurt till en andraplats. Innan dess hade han gått jobb på banan 18 full väg som fortast.

September:
Har kommit igång ordentligt den senaste tiden. Gått två jobb inne på banan, som fortast 19 full väg. Tränar för fullt på hemmaplan på rakbanan. Behöver något eller några banjobb till innan det blir dags för start.

Augusti:
Har mängdtränats och kommer att börja gå intervaller/snabbjobb under kommande månad.

Juli:
Har enbart motionerats lätt efter sin konvalescens.

Juni:
Blev behandlad i början på månaden och har därefter konvalescenstränats.

Maj:
Gjorde en start i böjan på månaden då han inte alls var att känna igen. Gick igenom honom efteråt och han hade bl.a. höga muskelvärden och efter det har han fått en välförtjänt paus.

April:
Hade haft det lite för bra inför comebacken på Hagmyren. Kändes väldigt fin men orken tröt sista biten. Han kommer att vara bättre nästa gång med lopp i kroppen och det dröjer inte så änge innan han är med i startlistorna igen.

Mars:
Gjorde en start i början på månaden då han hamnade långt bak i lågt tempo och ledsnade helt enkelt ur när det gick fort sista biten. Har för säkerhets skull kollat honom efter det och åtgärdade hans framkotor. Vi siktar på ny start i början på april.

Februari:
Har haft riktigt fin form hela månaden. På Gävle blev han trea, inte mer än huvud från seger. även på Bollnäs var han duktig trea över lite opassande lång distans.

Januari 2019:
Har inlett året strålande med seger på Romme och en fin fjärdeplats på Bergsåker. Startar nästa gång den 1 februari på Romme.

December:
Tränat på lite tuffare än vanligt. Var ut och gjorde en start på Gävle då han var seg, men nu för tiden brukar han behöva några lopp i sig innan toppformen kommer och han får starta på under januari.

November:
Blev åtgärdad i början på månaden. Fick det lugnt någon vecka efter det och sedan han varit på återbesök hos veterinären har vi successivt ökat på träningen. Siktar på start i mitten av december.

Oktober:
Avslutade månaden med att inte vara som bäst när han startade på Gävle. Hostade dagarna efteråt och det var inte så konstigt att han inte presterade på topp. I övrigt känns han fin i träning.

September:
Var väldigt duktig femma i ett tufft gäng på Solvalla. Tråkigt nog lite blekare veckan därpå på Gävle, men han trampade igenom bak den dagen. Får det lite lugnt i inledningen av månaden och siktar på start under senare delen av oktober.

Augusti:
Var duktig som tvåa efter sen lucka på Gävle. Hade han kommit loss tidigare hade det kunnat bli en riktig femetta. Har följt upp det med två femteplatser på riktigt bra vis i tuff konkurrens.

Juli:
Tränat på rejält på hemmaplan på styrkebanan. Han känns väldigt fin. Avslutade månaden med comeback på Romme då han satt fast med krafter kvar. Startar åter inom kort.

Juni:
Blev behandlad i början på månaden och fick det lite lugnare, men har i slutet på månaden börjat gå lite lättare pass.

Maj:
Inledde månaden med att på nytt sitta fast med krafter kvar från tredje invändigt. Den här gången fick han i alla fall sista pengen. Provade V75 på hemmaplan, men efter att ha gått första varvet i dödens la han ner. Har startat tätt och tufft hela våren och han kommer att få ett litet minibreak innan det blir dags för ny start.

April:
Gör det bra gång på gång. Inledde månaden med en fjärdeplats på en för honom opassande bana. Följde upp det med en finfin tredjeplats i tuff konkurrens på Rättvik. Avslutade månaden med att sitta fast med gott om krafter kvar på nya rekordet 13,5.

Mars:
Hade haft det "lite för bra" inför månadens första start och räckte inte till den dagen. Betydligt rappare i benen i starten därpå när han var duktig fyra i hårt gäng på Solvalla. Startar nästa gång på Hagmyren den 2 april.

Februari:
Har verkligen formen i topp, men inte haft rätta flytet med positioner. Fyra, trea, fyra är bra resultat i tuff konkurrens, men hade kunnat vara ännu bättre med lite stolpe in. Avslutade månaden med att fräschas upp och siktar på start den 18 mars på Gävle.

Januari 2018:
Inledde månaden med att inte räcka till i ett lopp på Valla. Efter det har det blivit två fina insatser, ett femtepris på Eskilstuna Följdes upp med en finfin fjärdeplats på Solvalla. Formen pekar stadigt uppåt och det blir spännande att se vad han kan prestera nästa gång han startar.

December:
Fortsätter att träna positivt. Hade lite stolpe ut när han hamnade i dödens på Romme vilket han inte tycker om. Skulle ha gjort en start på Solvalla, men blev struken då han hade trampat sig i hagen. Som tur var ingen stor grej och han ska starta på Solvalla den 3 januari.

November:
Var riktigt nöjd med honom på Hagmyren når han blev fyra. Hade jag varit lite mer offensiv i det loppet hade han mycket väl kunnat vinna. Känns starkare än på länge i jobben. Fick ett lite väl tufft lopp på Gävle då han blev först utan pengar. Startar närmast den 1 december på Romme.

Oktober:
Kommit igång med startandet igen. Men han behöver mer lopp i kroppen innan toppformen infinner sig. I månadens första start ledsnade han från dödens. I den andra var jag nöjd med honom som sexa på en 14-tid. Han startar nästa gång den 2 november på Hagmyren.

September:
Gjorde comeback efter några månaders tävlingsfrånvaro i slutet på månaden. Innan det loppet hade han gått ett snabbare jobb på banan (finns på min YouTube-kanal). Gick då helt ok som sexa även om det fattades lite. Formen kommer att komma mer och mer för varje start och han kommer ut igen inom kort.

Augusti:
Blev behandlad i början på månaden och sattes igång successivt. Han kommer att börja gå fort igen i början på september.

Juli:
H
Har som tidigare under sommaren uteslutande tränat på sandbanan. Mycket mängd, men inte så snabba farter. Siktar på start under sensommaren/hösten.

Juni:
Har tidigare år haft lite problem på sommaren när det går som allra fortast i hans klass och har därför lagt in en liten träningsperiod och kört mycket jobb på sandbanan. Vi fortsätter med det ett tag till.

Maj:
Har gjort två starter, men fått lite dålig utdelning. I den första ett V86 lopp satt han fast med allt, bakom en för dagen dålig favorit. I den andra drogs han bakåt av en galopperande konkurrent och ledsnade lite. Får leta nya lopp och får han rätt förutsättningar sitter han snart där igen.

April:
V
V Var lite förkyld i början på månaden och passade då på att fräscha upp honom. Han känns för dagen väldigt fin. Hoppas komma med på V75 på hemmaplan i bronsen den 20:e, men han behöver göra ett lopp innan dess.

Mars:
Har fortsatt visa härlig vårvinterform. Inledde med att för ovanlighetens skull galoppera från start, men reparerade storstilat till sjättepris. Fick omgående revansch når han svepte fältet 800 kvar och vann på Romme. Var lite sämre i sista starten, men han tog även pengar där när vi tappade mycket i rygg på en tröttnande konkurrent och han ledsnade lite.

Februari:
Inledde månaden med att få full utdelning på sin fina form när han svepte till spets 600 kvar och vann med flera längder på Gävle. Satt därefter fast med krafter kvar som femma i ett taktiklopp på Örebro. Har blivit lite uppfräschad sedan dess och startar nästa gång den 8 mars på Gävle.

Januari 2017:
Är kanske i sitt livs form trots att utdelningen blivit lite klen. Månadens första start drar vi ett streck över, då uppladdningen inte blev den bästa. (Krockade med en älg på väg till Solvalla). I både den andra och tredje starten i månaden satt han fast med gott om krafter kvar i mål. I den andra starten var vi fyra och med lucka tror jag vi hade vunnit. Startar nästa gång den 6 februari på Gävle.

December:
Var lite besviken på honom när jag gjorde en start i början på månaden, men då han hostade dagarna efter den starten var han ursäktad. Fick ta det lugnt en vecka efteråt och sedan tränat på precis som vanligt. Han känns riktigt fin för dagen. 

November:
Gjort två starter då det blivit krass utdelning, men det har inte helt och hållet berott på honom. I månadens första start blev det extremt överoptimistiskt kört och som lite kompensation körde jag kanske lite väl defensivt i den andra starten. Positivt var att han kändes fin i det loppet. Har dåligt med startpoäng, men hittar vi något lopp där han kommer med får han starta på.

Oktober:
Har varit lite frustrerat när vi inte fått ut max ur honom. Åkte till veterinär och han blev åtgärdad. Efter det har han känts riktigt fin i jobb och jag siktar på start under senare delen av november.

September:
Gjorde två täta starter i början på månaden. I den första var han lite blek från ledningen. I den andra blev han ivrig och galopperade men upphämtningen efter galoppen var av hög klass. Tyvärr trampade han sig lite illa når han galopperade och han fick det lite lugnt efter den starten. Han får komma igång och träna på ordentligt igen, innan det blir dags för ny start.

Augusti:
Var upp och var med i Dam-SM final på Umåker. Rullade tyvärr över i galopp när Erika var på väg att backa ner honom i tredje par invändigt. Har behandlat hans framkotor efter det och han känns mycket fin i de avslutande backjobben på månaden och han startar igen inom kort.

Juli:
Fick ett omöjligt lopp i månadens första start. Desto bättre gick det när Erika lotsade in honom till en finfin andraplats, knappt slagen, i ett försök till dam-SM. Avslutade månaden med att få en riktig genomkörare i en supersprint, men lite tråkigt hamnade vi i dödens och fick inga pengar. Nästa start blir finalen i dam-SM den 6 augusti på Umåker.

Juni:
Formen kommer mer och mer. Var fyra från ledningen på Åland från ett krävande innerspår. Fortsatt att träna på efter det. Gjorde en start på Eskilstuna där det blev lite kaosartat när loppet bröts då en häst gick omkull. Dessutom blev det ytterligare en omstart bakom bilen och när loppet väl gick iväg hade han ödslat alldeles för mycket energi och jag valde ett snällt upplägg når han blev sexa. Startar nästa gång på Rättvik den 4 juli.

Maj:
Har gjort tre starter. Som tur var fick vi lite utdelning och blev tvåa i den sista starten. Innan dess satt han fast med gott om krafter kvar i ett långlopp och räckte inte riktigt till i ett tufft V75-lopp. Formen är klart på gång och får vi bara lite vettiga utgångslägen kommer han att ha en rolig sommar.

April:
Gjorde en start på Bollnäs då vi hamnade lite fel och slutade oplacerad. Har fixat lite småskavanker efter det. Drog tyvärr på sig en lättare förkylning och bommade några träningspass, men är allt ok planerar vi start den 6 maj på Rättvik och då hoppas vi på ett framspår för honom då han trivs bäst i spets.

Mars:
Hade tränat väldigt starkt inför sin årsdebut. Men då han blev allt för laddad slog han på en startgalopp och satt sedan fast. I månadens andra start gick han riktigt bra som fyra på nytt rekord från ett väldigt tråkigt utgångsläge. Han känns fortsatt fin och startar igen inom kort.

Februari:
Har fortsatt att gnuggas tufft i backen på hemmaplan. Har även varit in till banan och gått jobb efter ca 20 full väg. Tycker han har musklat på sig rejält i vinter och årsdebuten närmar sig med stormsteg. Troligtvis blir det Romme eller Solvalla den 18 mars.

Januari 2016:
Är inne i en tuff och hård träningsperiod då han går dubbla pass i backen. Glädjande nog känns han kanonfin för dagen och jag ser med tillförsikt fram mot säsongen.

December:
Har haft en tuff träningsperiod då jag bland annat kört dubbla heat i backen med honom. Han känns väldigt fräsch och fin för dagen och tanken är att han får träna på hårt ett tag till i vinter, för att ta nästa steg i utvecklingen under 2016.

November:
Har haft en jättefin månad. Inledde på bästa sått då han vann från ledning på Rättvik. Följde upp det med att göra kanske karriärens bästa lopp när han även vann på Romme. Hade mycket väl kunnat bli tredje raka på Romme, men efter lite kubbning om positioner satt han fast med lite krafter kvar i mål som sexa. Har varit igång och startat tufft hela året och inga nya lopp i sikte i dagsläget.

Oktober:
Gick en hel del i backen och även ett banjobb innan det blev dags för comeback på Gävle. Kändes väldigt fin, men blev lite trött i ett lopp som gick i ett rasande tempo. Bör normalt sett ha mått bra av den genomköraren och nästa start blir den 2 november på Rättvik.

September:
Inledde månaden som konvalescent och fick det ganska lugnt och skönt i någon vecka, vilket jag tror var positivt. Han har känts väldigt pigg och glad när han satts igång i lugna jobb.

Augusti:
Inledde månaden med att sitta fast med gott om krafter kvar i ett V75-lopp på Rättvik. Var tråkigt nog inte alls lika alert i starten därpå och vi slutade månaden med att kolla honom och fräschade upp honom inför framtida segrar.

Juli:
Har visat finfin form hela månaden. Inledde med att bli fyra och trea på Örebro samma dag och i finalen där han blev trea var det mycket möjligt att han vunnit med tidigare lucka. Han följde upp det med en ny fin insats når han vann enkelt på Oviken. Nästa start blir den 1 augusti på Rättvik i V75

Juni:
Har Tränat på starkt på hemmaplan. Gjorde en start på Eskilstuna då han varken var bra eller dålig som femma. Han Fortsätter att kånnas fin i träning efter det och kommer ut igen inom kort.

Maj:
Har varit ut i två tuffa V75 lopp och vid båda tillfållena har han fått göra grovjobbet sjålv och så har det inte blivit några pengar. Formen år det inget fel och han känns fortsatt fräsch och fin, men kommer att matcha honom snållare de kommande starterna.

April:
Fortsätter att ha finfin form. Vann väldigt enkelt på Rättvik och kändes lika fin på Romme, men då blev det lite får tuff åppning. Startar nästa gång på Örebro den 2 maj.

Mars:
Inledde månaden strålande med två raka segrar på Bollnäs och Gävle. Var därefter lite blek i tufft gång på V75, men jag tror det berodde på att han reste dåligt den dagen. Han känns fortsatt fräsch och fin i jobben och vi får komma ut och ta snabb revansch.

Februari:
Drog lite oturligt på sig en förkylning i början på månaden. Har både fåre och efter den känts väldigt fin. Dåremot blev det fel når jag åppnade får hårt på Gävle, men jag hoppas vi får snabb revansch når vi startar den 2 mars på Bollnäs.

Januari 2015:
Fick en jättefin start på året. Inledde med en tredjeplats och Följde upp det med ett femtepris. Bågge gångerna från ett bakspår vilket inte riktigt år hans likår. Avslutade månaden snyggt då han vann överlågset på Solvalla.

December:
Trimmades hårt med målsåttningen att komma ut i samband med V75 på Gävle, dagen fåre julafton. tyvärr blev det startgalopp når jag var tvungen att korrigera honom in i första kurvan. Glädjande nog kändes han lika fin som vid segrarna i hästas och hoppas att han får snabb revansch på Örebro den 5 januari.

November:
Gjorde en start då han inte var som bäst. Har känts fantastiskt fin i jobb, men månaden har även sinkats av lite förkylning och av en efterhångsen hovbåld. Siktar på V75 dagen innan julafton på Gävle då han har en perfekt proposition, 1640 a, hågst 250000.

Oktober:
Inledde månaden lika bra som han avslutade den fårra. Dvs. med en lått seger. Var sedan ut och var duktig som sexa på V75. Efter det har vi fixat lite småskavanker och han känns jättefin i jobb och kommer ut inom kort.

September:
Var lite förkyld i början på månaden, men har efter det Tränat oerhårt starkt. Ett kvitto på det fick vi når han avslutade månaden på bästa sått når han vann på nya rekordet 12,8 på Bollnäs.

Augusti:
Inledde månaden fint med en tredjeplats i ett långlopp. Var med i ytterligare ett långlopp då han hamnade hopplåst till från ett dåligt låge, men också då kändes han fin. Drog på sig en förkylning efter den starten och vi var tvungna att stryka inför en tilltånkt start i slutet på månaden. Allt år dock bra nu och han startar igen inom kort
.

Juli:
Tränat bra. Haft lite tråkiga lågen i sina två starter. Bågge gångerna med bakspår på tillågg. På Rättvik gick han helt ok som sexa. tyvärr varvade han upp sig av flera omstarter på åland och galopperade bort sig i första svång. Ny start på Rättvik den 2 augusti.

Juni:
tränades igång allteftersom sin konvalescent. Avslutade månaden med att vara riktigt fin i ett banjobb på Gävle. Han startar så fort han kommer med i lopp.

Maj:
Galopperade bort sig i en start på Solvalla i början på månaden. Blev veterinärbehandlad efter det och har varit konvalescent.

April:
Startade på Rättvik då han inte var så bra som han kan vara når han år som bäst, även om han fick åppna lite vål tufft får att få ledningen. Fixat lite småskavanker efter det och kommer att starta igen någon gång under maj.

Mars:
Gjorde en start, men gjorde det då riktigt bra som sexa i hård V75 konkurrens från tråkigt låge. nästa start blir den 4 april på Gävle.

Februari:
Hade Tränat starkt hela månaden och jag var fårhoppningsfull inför start på Gävle. tyvärr blev det får tuff åppning på en tungsprungen bana och han blev trött till slut.

Januari: 2014
Var ut på V75 i början på månaden då han tyvärr drog ett bakspår vilket han inte riktigt trivs med. Har efter det Tränat tufft hemma i backen med sikte på att komma med på Gävles V75 den 22 februari.

December:
Var lite småförkyld i början på månaden och var lite tunt jobbad når han gjorde decembers första start, når det dessutom var lång distans tråt orken och han var ok som femma. Mådde väldigt bra av den genomköraren och visade det med eftertryck når han vann dagen fåre julafton på Gävle på snyggt vis.

November:
Inledde månaden snyggt med seger på Rättvik. Har fortsatt att träna bra efter det, men kom bort på en lite lurig bana starten efteråt. Han startar återigen inom kort.

Oktober:
Upptrådde lite knepigt i månadens första start då han mest sprang och bromsade. Var sedan klart fårbåttrad som fyra på Bergsåker på bra tid. Han känns uppåt i träning och nästa start blir den 1 november på Rättvik.

September:
Inleddemånaden på bästa sätt då han vann på Rätt viket med att vara duktig mot bra hästar som trea. Formen är på topp och han startar nästa gång den 3 oktober på Bollnäs.

Augusti:
Har fortsatt fin form, men fått dålig utdelning på det, sista månaden. Var ut på V75 och galopperade i en trång situation. Efter det hade vi bakspår på Solvalla och han gick väldigt bra i skymundan på nytt rekord 14,1. Startar nästa gång på Rättvik den 5:e och som han känns i träning hoppas jag kunna sätta dit honom då.

Juli:
Har varit jätteduktig hela månaden. Tre starter har resulterat i ett sjundepris, ett andrapris och en vinst. Hoppas han kommer med på V7t på Skellefteå den 10:e.

Juni:
Gjorde en start så han tyvärr galopperade, men gick sedan riktigt bra. Har fortsatt att träna starkt efter det och startar nästa gång på Åland den 5 juli.

Maj:
Har gjort tre fina insatser (sexa tvåa sexa). Famför allt de två sista var riktigt bra. Han avslutar månaden i toppform och startar återigen inom kort.

April:
Har återigen börjat tränas i backen i skogen, vilket han tytycker är jättekul. Gjorde två starter tyvärr har han galopperat bort sig bätte gångerna. Första gången var han för laddad från dödens. Den andra gången klarade han inte ett snävt femtespår. Siktar på ny start på Gävle 10 maj.

Mars:
Inledde månaden som konvalescent. Har efter det känts jättefin i jobb. Gjorde en start i slutet på månaden då han blev för ivrig och galopperade bort sig kort efter start. Han startar närmast den 4 april på Gävle.

Februari:
Har fått lite rehab efter sin fina januarimånad och vi har fräschat upp honom. Känns fin och spänstig för dagen och startar återigen under mars.

Januari: 2013
Har haft en fin månad med tre starter som gett resultaten 5:a, 3:a och 2:a. Jag tycker han gjort sig förtjänt av en seger och jag hoppas den kommer redan den 3:e februari på Gävle.

December:
Har haft bättre form än vad resultaten blivit. Satt fast på Solvalla med gott om krafter kvar som femma. Hamnade sedan lite väl långt bak på Romme och kunde inte förbättra sig i en snabb avslutnining. Han startar återigen inom om kort.

November:
Han har gjort tre starter i november. Var duktig i den första som femma på nytt rekord. I den andra galopperade han bort sig direkt från start. Avslutade med en mersmakande andraplats. Han är riktigt fin för dagen och vi startar på framöver.

Oktober:
Har haft en månad då vi uteslutande tränat på hemmaplan mestadels i backen och jag siktar på ny start i början av november.

September:
Har hunnit med en start i månaden då han inte var som bäst, men vi har fixat till lite smådetaljer i fräschören i slutet på månaden är han i full form igen och han startar så fort vi hittar ett lämpligt lopp.

Augusti:
Fortsätter att utvecklas. Blir hela tiden bättre och bättre. senaste starten var han sexa på nya rekordet 18,0 i ett tuffft gäng. Han startatar åter inom kort och jag tror han närmar sig första segern med stormsteg.

Juli:
Har gjort tre bra insatser trots lite klen utdelning. Två gånger har han gjort bra upphämtningar efter galopp som sjua resp. femma. När han väl gick felfritt fick han dödens och blev även då sjua på nytt rekord. HanH utvecklas för varje start och startar igen inom kort.

Juni:
Började månaden med att tränas mestadels på hemmaplan intervaller på sandbanan. Var in till Gävle och var riktigt fin nnär han vann ett provlopp. Närmast startar han den 8 juli på Bollnäs.

Maj:
Har haft en rätt tung träningsmånad med mycket intervaller på sandbanan. ViJag tycker att han känns bättre för varje gång.

April:
Gjorde en start i början på månaden då han trots dubbla galopper fixade pengar. Har efter det fortsatt att träna bra. Avslutade dock mmånaden med att stå över lite då han drabbades av en hovböld.

Mars:
Gjorde en start i början på månaden då han blev lite för ivrig och galopperade bort sig när kusken drog rycktussarna. Har efter det fortsatt att träna bra han bommade något jobb i mitten på månaden då han var lite te förförkyld. Han startar igen inom kort.

Februari:
Har haft en bra månad då han klivit framåt rejält i utvecklingen. Fortsatt med mycket intervallträning på hemmaplan. Har även varit in till travet vid ett flertal tillfällen och då gått 22/2140, resp. 20,5/1640. Han kommer att debutera den 2 mars på Bollnäs.

Januari: 2012
Har mestadels gått intervaller i 30 - 35 fart på banan blandat med jobb i skogen. Kommer att åka in till Gävle på jobb i början på februari.

December:
Har gått rejält tung grundträning. Framför allt har han gått intervaller i backen två gånger i veckakan för att bygga upp ordentligt med styrka inför nästa år.

November:
Gått de flesta jobben på sandbanan. Avslutade månaden med att vara fin i kval på en för dagen 2 sekunder tung bana på 1.25,5.

Oktober:
Fortsätter att få rejäl grundträning inför kommande treårssäsong. De flesta jobben den gångna månaden har han gått på sandbanan och allt gör enligt planerna med honom.

September:
Har växlat sjuhundrametersintervaller på rakan med jobb på sandbanan. Han gör det han ska göra och utvecklas hela tiden åt rätt håll.

Augusti:
Han har börjat gå lite intervaller 600 meter långa. Dessutom har han fortsatt att köras både i skogen och på banan och han utvecklas åt rätt håll hela tiden.

Juli:
Har haft en bra månad då han grovnat till i kroppen. Han har mest gått på sanden tre gånger i veckan och vi fortsätter att träna på hemmavid även under augusti.

Juni:
Har vuxit mycket och då fått det lite lugnare trtäningsmässiigt ett tag. Lugn motion och mycket mat.

Maj:
Gick premielopp i slutet på månaden på ett bra sätt och hade innan dess tränat bra. Mestadels på sandbanan hemma.

April:
Har tränats ganska tufft under april, mycket sandbana i slutet på månaden. Jag siktar på att komma in till Gävletravet och köra lite snabbare med honom under maj.

Mars:
Har haft en bra månad där han har utvecklats rejält. Har fortsatt att köra fem dagar i veckan, två lite snabbare och tre lugnare pass. Kommer eventuellt att få åka in och bekanta sig med banan under april.

Februari:
Har kommit igång riktigt bra efter operationen tidigare i vinter. Han motionkörts fem dagar i veckan och två av gångerna kör vi lite snabbare.

Januari: 2011
Inledde månaden som konvalescent efter sin operation för lösa benbitar. Har sen satt igång allteftersom och är för dagen uppe i sex varv på vår 800-metersbana.

December:
Joggades fem gånger i veckan i början på månaden. Blev i mitten på månaden opererad för lös benbit och för dagen konvalescent.

November:
Har varit lite förkyld av och till i månaden, men däremellan joggats fyra fem kilometer ca fem dagar i veckan. Vi kommer att operera en lös benbit på honom i december.

Oktober:
Kom med hem i samband med kriterieauktionen. Hans helbror har redan gått 16 i år som tvååring och Action är en väldigt fin och trevlig häst som har varit ovanligt snäll att köra in. I slutet på månaden joggade han sex varv varje vardag på sandbanan.