Beluga Launcher
2018
             S.J.'s Caviar                   Early Launcher
                                                                      Gallant Baron 

Ägare:
Launcher AB, Stockholm

In i träning 27 augusti 2019
15  0-4-2  15,1    145.8000

Oktober:
Var ut i början av månaden och var duktig i ett tufft gäng som fyra. Blev tyvärr förkyld efter det och bommade några träningspass. Är åter i full träning igen i månadsskiftet.

September:
Har tränat på rejält hela månaden. Hade lite otur då hon skulle startat på Solvalla och fick en mindre blessyr och måste stanna hemma. Letar lopp för fullt åt henne.

Augusti:
Inledde månaden med att ta en fin tredjeplats, diamantstoförsök på V75. Blev åtgärdad efter det och var lite ringrostig när hon avslutade månaden med att bli oplacerad på Solvalla.

Juli:
Inledde månaden med att ta en ny andraplats inte stort slagen av den som vann. Satt därefter fast som fyra på Solvalla. Avslutade månaden med att bli sjua. Var kanske lite sämre men hade också ett tråkigt utgångsläge med tillägg på bakspår.

Juni:
Känns jättefin för dagen. Hade lite med dåligt med lopp och fick träna på inledningsvis i månaden. Gjorde en start på Gävle då hon var jättebra som tvåa slagen sista stegen in mot mål. Startar igen redan den 3 juli på Hagmyren.

Maj:
Gjorde en mersmakande säsongstart när hon var tvåa på fina 15,5 full väg volt på Hagmyren. Avslutade månaden med att vara på väg mot en liknande placering när vi fick en rejäl bredsida i sista sväng och vi tappade mark och slutade femma.

April:
Avslutade månaden med att vara in till travet och gå ett jobb 19 full väg i fin stil. Innan dess har hon växlat med att träna på rakbanan och i skogen. Har börjat leta lopp åt henne i maj.

Mars:
Gjorde årsdebut i början av månaden, men från ett snävt andraspår galopperade hon bort sig direkt. Har fortsatt att träna på bra efter det på hemmaplan och hon kommer ut igen någon gång under april.

Februari:
Har känts fin hela månaden och kommer att göra årsdebut den 1 mars på Gävle. Har mestadels hållit till på rakbanan och som det känns har han ett roligt 2022 framför sig.

Januari 2022:
Tränar starkt för dagen. Haft en bra månad då hon hållit sig fräsch och frisk och hon får fortsätta med sin vinterträning ett tag till

December:
Tränade på bra inledningsvis under månaden. Hängde lite töm i ett jobb och strax före jul åtgärdade vi henne för lite smågrejer. Hon har fått ta det lugnt över jul och nyårshelgerna.

November:
Fick det lite lugnt inledningsvis i månaden. Har därefter gått några veckors motion. Kommer åter att börja gå fort kommande månad.

Oktober:
Har haft en månad där hon trasslat med hals/förkylningssymptom. Har även fått medicin mot det. Kommit igång med motionskörning i slutet av månaden. Får åter börja gå intervaller kommande månad.

September:
Haft en lite småtrasslig månad då hon dragits med en envis förkylning. Hoppas blir frisk inom kort då hon i övrigt känns väldigt fin.

Augusti:
Gjorde två Solvallastarter. I den första var hon på linjen med tvåan och trean, men lite snöpligt blev vi fyra på rekordet 16,8. I den andra var hon lite sämre än tidigare. Trots det tog hon ett sjättepris. Känns fin i träning efteråt och hade nog bara en dålig dag den dan.

Juli:
Fick avsluta månaden med två täta starter. Var riktigt duktig i bägge. Inledde med att vara tvåa på Rättvik och följde upp det med en fin tredjeplacering på Gävle. Får vänta några veckor tills nästa start.

Juni:
Har nött på mycket på rakbanan på hemmaplan. Känns start och rejäl för dagen och kommer att åka in till banan på jobb i början av juli. Sköter hon sig där inne kommer jag att börja leta lopp åt henne igen.

Maj:
Har haft lite bekymmer med slem i halsen och inte kunnat träna till 100 procent. Blivit allt bättre och kommer att tuffa till träningen för henne inom kort.

April:
Har hunnit med att både kvala och starta under april. I kvalet gjorde hon allt rätt på en bana som var full av snömodd. Tyvärr blev hon lite stressad när det var dags för allvar och strulade innan loppet. När starten väl gick blev det fel då vi fick punktering och stora delar av loppet i tredjespår. Fart och orkesmässigt är hon helt startklar, men vi får träna lite mer på banan så att hon inte är alltför mycket uppe i varv nästa start.

Mars:
Har tränat mestadels i backen på hemmaplan. Har även varit in till travet och gått två jobb efter 23 full väg. Planen är att han kommer att kvala någon gång under april.

Februari:
Har tränat på bra hela månaden. Mestadels intervaller på rakbanan. Kommer att åka in till banan inom kort med henne. Känns allt bra då kan det bli dags för kval senare under månaden.

Januari 2021:
Har haft en stark träningsmånad. Inledningsvis gick hon många intervaller i backen, men hon har även gått några jobb på rakbanan. Var in till Gävletravet och i lite bistert vinterväder var hon fin på 25 full väg. Kommer att åka in till banan fler gånger kommande månad och eventuellt kvala.

December:
Har äntligen efter höstens halsbekymmer kommit upp i full träningsdos. Måste säga att jag är lite imponerad av henne då det knappt märkts att hon stått över så mycket träning. Håller tummar och tår att vi får fortsätta att träna kontinuerligt för då blir det roligt i vår.

November:
Har motionkörts hela månaden och kommer att börja gå lite snabbare pass under december.

Oktober:
Blev åtgärdad i en has i början av månaden och även hunnit med en ombehandling och varit konvalescent större delen av månaden.

September:
Haft en lite trasslig månad då hon blivit åtgärdad i både ben och hals. Är i grunden en riktigt fin häst och jag ser fram mot när vi kan träna på lite tuffare med henne.

Augusti:
Har fortsatt att gå mestadels grundträning några intervaller på rakbanan. Är en väldigt fin häst men inte helt 100 kvitt sina halsbekymmer och innan hon är 110 frisk fortsätter vi att ta det lugnt med henne.

Juli:
Har större delen av månaden motionerats och gått mycket grundträning. Avslutade månaden med ett rundbanejobb på hemmaplan då jag var riktigt nöjd med henne.

Juni:
Har haft lite problem med slem i halsen och även blivit medicinerad mot det. Har dock hela tiden hållits igång med lättare motion.

Maj:
Dragits med en envis förkylning till och från större delen av månaden och mestadels motionerats lätt.

April:
På hemmaplan hade hon gått mycket mängd och några svängar på rakbanan när vi i mitten av månaden var in till travet. Väl där skötte hon sig som en gammal snabbjobbshäst. Lunkade då 32 full väg. Fick därefter avsluta månaden med att gå premielopp vilket hon klarade galant även om hjärtat kom i halsgropen när hon snubblade till i galopp. (Delar av premieloppet finns på Gävletravets YouTube-kanal).

Mars:
Har fortsatt att gå mycket grundträning och i slutet av månaden har hon även börjat gå lite intervaller på rakbanan. Fortsätter med det under april.

Februari:
Hade extrem otur då hon bröt käken i början på månaden. Dock väldigt mycket bättre prognos än jag trodde då hon efter en veckas vila får träna precis som vanligt. Det vill säga mycket mängd fem dagar i veckan.

Januari 2020:
Fortsätter att sköta sig prickfritt. Mycket motion. Har även gått lite lättare pass i skogen.

December:
Har körts måndag till fredag både på slingan och på rundbanan. Mestadels har vi hållit oss på innerplan i motionsfart.

November:
Har haft en månad då allt gått som på räls. Har motionerats fem dagar i veckan och inte gjort ett fel.

Oktober:
Har motionerats flitigt, måndag till fredag, i lite varierande längder, som mest sex varv på rundbanan.

September:
Har skött sig exemplariskt under sin inkörning och mot slutet av månaden har hon som mest joggats sex varv på rundbanan.

Augusti:
Snygg långbent ettårig tjej som kom in i träning i slutet på månaden. Kommer att börja tömköras inom kort.