center

Crunchy
2019
             Uncle Lasse                      Digital History
                                                                      Super Photo Kronos

Ägare:
Olle Alsén

In i träning september 2020
4  1-0-1  18,1  25.000

Oktober:
Tränade jättebra i början av månaden och jag var på väg att leta lopp åt honom. Drog då på sig en onödig förkylning. Tur i oturen var den borta i slutet av månaden och han får träna några veckor till innan det blir dags för start.

Sptember:
Blev kastrerad i början av månaden vilket gjort honom gott. Kommit igång och tränas fullt ut i slutet av månaden och känns riktigt fin hemma på gården.

Augusti:
Var ut på Gävle där uppladdningen inför loppet inte blev den bästa då han tyvärr drog på sig en punktering redan i defileringen. Blev lite stressad av det och galopperade (inte helt oväntat) kort efter start. Efter galoppen uppträdde han lite segt och han får träna på lite innan det blir dags för ny start.

Juli:
Inledde månaden med att väldigt enkelt vinna på Mariehamn. Var därefter till Lindesberg, men där galopperade han bort alla möjligheter kort efter start. Känns fortsatt fin i jobben efter det och jag letar passande lopp åt honom framöver.

Juni:
Var ut och debuterade i slutet av månaden och gjorde en bra insats som trea. (Loppet finns på Stall Charles Bokos YouTube kanal). Innan dess hade han varit in till travet en sväng då han gick 21 full väg utvändigt om häst. På hemmaplan har han tränat riktigt bra på rakbanan tillsammans med äldre hästar. Nästa start blir på Mariehamn den 9 juli.

Maj:
Har fått byta miljö och flytta in i stallet. Något som gjort honom gått även om han blivit lite hingstigare. Träningsmässigt har vi lagt ganska tufft på honom då han fått träna i lag med de bättre hästarna i stallet på rakbanan. Det har han gjort riktigt bra. Kommer att gå banjobb inom kort och därefter bestämmer jag mig om när vi ska starta.

April:
Haft en liten otursmånad då han gjorde sig illa (inget allvarligt) två tre gånger i hagen och därför missat några veckors träning. Avslutade ändå månaden med att vara in till banan där han i ensamt majestät gick 22/1640. Tanken är att han ska debutera senare i maj, men han måste få några veckors kontinuerlig träning innan dess.

Mars:
Har tränat på, inledningsvis på rakbanan, men även provat på backen. Känns fortsatt bra i jobben. Kommer att åka in och köra banjobb under april och siktar på debut framåt maj.

Februari:
Har fortsatt att nöta mycket grund på rakbanan. Sköter sig exemplariskt och ligger väldigt lågt i puls efter jobben. Siktar på att debutera honom när banorna blir bättre och vi inte behöver brodd i skorna.

Januari 2022:
Är inne i en tuff träningsperiod med mycket intervaller på rakbanan och en hel del motionspass däremellan. Får fortsätta på liknande sätt kommande månad.

December:
Avslutade månaden med att kvala på 21,7 (går att se på YouTube). Precis som tidigare skötte han sig exemplariskt. På hemmaplan hade vi inte kört just något fort utan mest mängd inför kvalet och vi fortsätter med lite tyngre träning kommande månad.

November:
Fortsätter att träna på rejält på hemmaplan. Både på rakbanan och rundbanan. Eventuellt kommer han att få börja gå backintervaller i början av januari.

Oktober:
Fortsätter att göra det mesta rätt i träning. Varit in till banan vid ett tillfälle då han gick 25 full väg. Kommer eventuellt få kvala under kommande månad om vädrets makter är med oss.

September:
Var in till banan i början av månaden (jobbet finns på Youtube) då han gick 20,5/1600 meter på ett bra vis. Efter det har han fortsatt att träna starkt. Mestadels hållit till på rakbanan på hemmaplan.

Augusti:
Har gått jobben blandat på rundbanan och rakbanan hemma på gården. Oavsett var vi kör gör han det på bästa sätt.

Juli:
Tränar på fint i oförminskad takt. Har varit in till banan två gånger och gått 28 full väg på ett bra sätt.

Juni:
Avslutade månaden med att åka in till banan där han mest var sällskapshäst åt Tulido när vi körde knappt två minuter 2140. Nyttigt mentalt att inte gå i botten varje gång på banan. Hemma får han träna betydligt hårdare, ett till två rakbanejobb i veckan och två till tre motionspass däremellan.

Maj:
Har fortsatt att träna på bästa vis. Fokus har varit på mycket mängd och även gått intervaller på rakbanan en gång i veckan.

April:
Gör det mesta rätt i träning. Avslutade månaden med att gå godkänt premielopp på tiden 29,5. Hade varit in till banan en gång innan dess då han gick 33 full väg. Kommer framöver att få träna mycket rakbana.

Mars:
Har tränats mycket mängd, både i skogen och nere på rundbanan. Kommer att börja gå intervaller på rakbanan under april.

Februari:
Känns jättefin för dagen. Gått mycket mängdträning. Har även provat på rakbanan en gång vilket inte var den sista gången i karriären. Företrädesvis kommer han att fortsätta med mycket mängd, men även med en del snabbare jobb.

Januari 2021:
Har haft en månad enbart i hagen efter sin operation i december. Kommer att börja tränas igen i början av februari.

December:
Opererade bort två lösa benbitar i hasorna i början av månaden och därefter är han konvalescent.

November:
Grundtränas fem gånger i veckan ca fem till sex kilometer per gång.

Oktober:
Mysig kille som skött sig exemplariskt under inkörningen. I slutet på månaden har han som längst joggats fem kilometer och vi fortsätter med mycket grundträning kommande månad.

September:
Valde jag ut på kriterieauktionen och kom hem den 27 september.