Doldis
2018
             Orecchietti                             Password
                                                                      Viking Kronos 

Ägare:
Älmsta Rörservice AB

In i träning 27 september 2019
23  2-7-2  12,3    376.000

Oktober:
Haft en månad då vi åkte ner till Paris och var med i Europaderbyt och mötte några av Europas bästa fyraåringar. Gjorde ett väldigt bra lopp där nere och blev sexa, näst bästa svensk. Tyvärr var det bara fem priset vilket var surt. Haft en lång säsong och nu får han varva ner och siktar på start nästa vår igen.

September:
Var inte som bäst när han blev sjua på Hagmyrens V75:a. Hade helt enkelt en dålig dag den dagen. Glädjande nog var åter sig själv i starten därpå när han blev femma med krafter kvar i mål i ett kval till Europaderbyt. I och med den femteplatsen räckte det hela vägen till Paris och final den 14 oktober .

Augusti:
Var femma i början av månaden på V75 utan att vara som bäst. Hade lite slem I halsen den dagen. Spände sedan bågen och provade derbykval. Tyvärr fick vi ett dåligt utgångsläge i spår 8 och därifrån krävs det tur, vilket vi inte hade. Han gick i mål med gott om krafter kvar som oplacerad.

Juli:
Avslutade månaden med att återigen bli tvåa (årets sämsta andraplats). Den här gången fick vi stryk på målfotot och som vanligt gjorde han ett topplopp när han gick utvändigt ledaren hela vägen. Var rejält nertränad inför det då han haft en tuff träningsperiod. Nu kommer jag att lätta på träningen för att den riktiga toppformen ska infinna sig. Inleder augusti med att starta på V75 på Rättvik den 6 augusti för att sedan sikta på derbykval på Jägersro 23 augusti.

Juni:
Gör det fantastiskt bra och jag tycker han gjort sig förtjänt av en vinst. Inledde tävlandet i månaden med att vara tvåa från dödens på topptiden 12,7/2140v efter att ha gått hela loppet utvändigt ledaren. Följde upp det med att vara fyra på midsommardagen i ett Breeders Crownförsök, även då på nytt rekord 12,3aM. Ska nu få träna på några veckor innan det blir dags för ny start i slutet av juli.

Maj:
Såg ut att gå mot en solklar seger på Romme när han somnade till sista biten in mot mål och blev snöpligt avslagen av en konkurrent som kom fort till slut. Hade innan dess varit lite tunt jobbad då vi fick stryka honom i början av månaden på grund av slem i halsen. Siktar på ny start 11 juni på V75 på Östersund.

April:
Har gjort två starter och varit duktig i bägge. I den första var han tvåa på Gävle efter att ha gått sista varvet utvändigt ledaren på tiden 15,5/2640. I den andra spände vi bågen och provade kval till kungapokal. De tre första gick till final och Doldis blev femma, men det var hår i mål, mindre än en längd till den som blev tvåa. Har tagit det loppet på bra vis och nästa start blir den 4 maj på Bergsåker.

Mars:
Gjorde en jättefin årsdebut på Romme då han var knappt slagen som tvåa på fina tiden 14,1am. Hade bara tränat tungt inför det och han bör vara ännu bättre till nästa start, som blir den 7 april på Gävle.

Februari:
Har haft en tuff träningsmånad uppe i skogen där han gjort 8 backintervaller à 800 meter två gånger i veckan. Kommer lätta på träningen inom kort och växla backe och rakbana och troligtvis kommer han att göra årsdebut i slutet av mars.

Januari 2022:
Har tränat i backen hela månaden. Började med tre intervaller men vi har ökat på för varje vecka och som mest har han gått sju stycken 800-metersintervaller. Körs även en hel del motionsturer mellan intervallpassen i backen. Han får fortsätta att träna i backen ett tag till.

December:
Var ut på Solvalla och gjorde en toppinsats som tvåa. Kändes som att vi var på väg mot segern, men tråkigt nog åkte vi dit sista biten. Haft en fin treårssäsong och efter starten har vi gett honom en välförtjänt semester. Han sattes åter igång med motion i mellandagarna och nu väntar rejäl vinterträning inför fyraårssäsongen.

November:
Var duktig trea på Bergsåker efter att ha suttit lite väl långt bak varvet kvar. Var sedan ut i Rommes treårsfinal. Mötte tuffa hästar och fick sämsta tänkbara lopp, utvändigt ledaren i högt tempo. Trots det kämpade han hela vägen in i mål, som sexa, men tyvärr var det bara fem pengar, på nya rekordet 14,0aM. Siktar på start på Solvalla den 8 december.

Oktober:
Har haft en bra månad. Inledde med en tredjeplats i tufft gäng på Gävle. Följde upp det med att ta en snygg seger på Romme den 15:e på nya rekordet 14,5. Skulle sedan göra en start på Solvalla, men då han inte var helt 100 i halsen den dagen fick han stanna hemma.

September:
Känns stark och rejäl för dagen. Spände bågen och gick ut i kval till Breeders Crown på Solänget där han inte riktigt hängde med i en snabb tempoväxling. Känns fortsatt fin efter det och startar närmas den 5:e på Gävle.

Augusti:
Inledde månaden med att inte få några pengar när han inledde i dödens i tufft tempo mot hårda hästar. Slog sedan ihop kort efter start och galopperade bort sig på Solvalla. Därför var det riktigt skönt att studsa tillbaka när han avslutade månaden med en mersmakande andraplats på Eskilstuna.

Juli:
Avslutade månaden med att ha en misslyckad start på Lindesberg. Han bökade lite i volten vilket förmodligen orsakade en punka i första sväng. Han gjorde sitt bästa att hänga med, men det var ett omöjligt uppdrag. Innan dess hade han mestadels tränats på rakbanan hemma på gården.

Juni:
Avslutade månaden på bästa vis då han känns fin på rakbanan. Hade lite stolpe ut i början av månaden då han snubblade och vrickade till sig och fick ta det lite lugnt. Som tur var har vi kunnat träna på bra efter den incidenten och eventuellt startar han den 12 juli på Rättvik.

Maj:
Var tvungen att kvala om i början av månaden och skötte sig då exemplariskt på 18,3. Följde upp det med att göra en fantastiskt fin debut då han vann från ledningen på 16,2. Har fått ta det välförtjänt lugnt efter segern och när han kommer ut nästa gång är inte bestämt ännu.

April:
Avslutade månaden med att kvala där han tyvärr inte blev godkänd då han dels varvade upp när andra unghästar stökade, dels blev han ensam i loppet. Vi får göra om det inom kort. Innan dess hade han varit in till banan och gått 21 full väg, då i lag med hästar och skötte sig då exemplariskt.

Mars:
Har nött mycket intervaller i backen och blir bara starkare och starkare. Kommer att åka in till banan med honom under april och eventuellt blir det kval för honom under den senare halvan av månaden.

Februari:
Har tränat nästan uteslutande på rakbanan och blir starkare och bättre för varje intervall han går. Fortsätter träna på rejält för att sikta på kval senare i vår.

Januari 2021:
Har tränat till 80 procent intervaller i backen (5 stycken à 750 meter) och 20 procent på rakbanan. Oavsett var vi tränar fortsätter han att vara stark och rejäl.

December:
Fortsätter träna hårt. Enda skillnaden från föregående månad är att han fått blanda passen på rakbanan med att också gå intervaller i backen. Oavsett träningsmetod gör han det på ett bra vis.

November:
Har gnuggats vidare. Mycket på rakbanan med en hel del motionspass däremellan. Tar åt sig träningen på ett bra sätt. Känns bra för dagen.

Oktober:
Har vi tuffat till träningen på och ökat från fyra till sex intervaller. Glädjande nog har det inte bekymrat honom ett dugg, utan han fortsätter att träna på bra i oförändrad stil.

September:
Tränar fortsatt starkt och bra på alla sätt och vis. Nöter rakbanan två gånger i veckan blandat med mycket motion. Kommer att öka från fyra till sex intervaller på rakan under kommande månad.

Augusti:
Tränar, tränar och återtränar intervaller på rakbanan två gåner i veckan och gör det riktigt bra där. Mellan intervallpassen fortsätter han att mängdtränas ytterligare två till tre gånger i veckan.

Juli:
Fortsätter att nöta mycket mängd och grundträning framför allt på slingan och rundbanan. Har även fortsatt gå jobb på rakbanan.

Juni:
All träning fortsätter att gå som på räls. Två intervallertvå intervaller två gånger i veckan på rakbanan och ytterligare tre motionspass däremellan. Tror knappt han sått över något träningspass alls sedan vi satte honom i vagn.

Maj:
Tränar fortsatt bra gör alltid sitt bästa går fyra intervaller på rakbanan två gånger i veckan och däremellan motionskörs han ytterligare tre gånger i veckan.

April:
Fortsätter sköta sig på bästa vis. Går fyra intervaller på rakbanan två gånger i veckan och ytterligare tre gångeer i veckan motioneras han.

Mars:
Har utvecklats rejält sista månaden. Fortsatt med mycket mängdträning. Har även hunnit med fyra fem pass på rakbanan där han sköter sig på bästa vis.

Februari:
Fastnade foder i halsen på honom och han hamnade på Ultuna och blev konvalescent i en vecka. Som tur var läkte allt på bästa vis och han är åter i full träning med körning måndag till fredag, fem sex kilometer per gång.

Januari 2020:
Har blivit både piggare och spänstigare den senaste månaden. Vi fortsätter med mycket grundträning fem dagar i veckan för att bygga upp honom för kommande stordåd.

December:
Motionskörs fem dagar i veckan. Fem till sex kilometer per pass och sköter sig bra hela tiden.

November:
Har tränat starkt hela november. Motionkörtss måndag till fredag, mestadels på rundbanan.

Oktober:
Inledde månaden med att tömköra honom och sattes i vagn tio-, fjorton dagar senare. Har sedan dess varit i vagn ett drygt tiotal gånger och skött sig bra.

September:
Kom med hem från kriterieauktion och påbörjar inkörninginom kort.