center

Gordon Mearas
2016
             Muscle Mass                   Trinity Starlight
                                                                      S.J.'S Photo 

Ägare:
Tierp Cement AB

In i träning 16 november 2020
57  7-8-10  11,9    678.000

Oktober:
Gjorde två starter och har inte haft något flyt med sig. I den första hamnade han bakom en för dagen dålig konkurrent och drogs sist 400 kvar och den starten kan vi glömma. I den andra mötte han väldigt hårt motstånd och trots att han sprang 13,5 full väg räckte det inte till pengar.

September:
Avslutade månaden med att göra ett av sina bästa lopp sen han kom till oss, när han spurtade bra som trea i ett tufft gäng på Solvalla. Innan dess hade han känts stark och rejäl hemma på rakbanan.

Augusti:
Inledde månaden med att vara duktig trea på Rättvik. Var därefter sexa på Hagmyren, men visade inte riktigt samma sprakande form den dagen. Kommer att kolla honom innan det blir dags för ny start.

Juli:
Inledde månaden på bästa sätt då han vann i Mariehamn. Var även fin som sjua på Lindesberg över lite opassande lång distans. Startar igen på Rättvik den 1 augusti.

Juni:
Gjort comeback och hunnit med två starter. Känns fin, men tyvärr går det väldigt fort den här årstiden och han har inte riktigt hunnit med. Orken finns, men inte den rätta farten. Den brukar komma med fler starter. Tävlar nästa gång den 9 juli på Mariehamn.

Maj:
Haft en träningsmånad där han uteslutande hållit till i backen. Börjar bli överladdad och jag har så smått börjat leta lopp åt honom igen.

April:
Har motionkörts mycket större delen av månaden, mestadels i skogen. Avslutade månaden med att hinna gå ett intervallpass på rakbanan. Kommer att växla upp träningen successivt för att kunna komma ut och starta hela sommaren och hösten.

Mars:
Har haft en relativt lugn månad då han varit konvalescent och skrittats. Är nu helt friskförklarad och kommer successivt att sättas igång.

Februari:
Blev genomgången av veterinär i början av månaden och blev även åtgärdad och har fått ta det lugnt efter det.

Januari 2022:
Gjort två starter i månaden och tagit två femteplatser. Den första i monté och den andra för sulky. Har startat på kontinuerligt under en längre tid och kommer att få ladda om batterierna innan det blir dags för ny start.

December:
Provade honom i ledning på Gävle och där höll han riktigt bra som trea efter en lite för tuff inledning. Tog sedan ut honom på V75 på Romme. Tyvärr hamnade vi i dödens och därifrån räckte han inte till. Har efter det blivit uppfräschad och kommer att komma ut igen i början av det nya året.

November:
Gjorde en snygg avslutning på månaden när han blev tvåa mot tuffa hästar på Bergsåker. Hade tränat bra hela månaden inför det.

Oktober:
Gjorde två täta starter där han gjorde riktigt fina prestationer. Först var han trea på Bergsåker. Därefter satt han fast som fyra på Solvalla på nya rekordet 13,0a. Var tyvärr inte lika fin i månadens sista start då han hängde mycket töm på Bollnäs. Har åtgärdat honom efter det och han har fått en välförtjänt liten paus.

September:
Gör stabila insatser framför allt blir han hela tiden bättre och bättre. Inledde med att vara fyra från ett tufft utgångsläge, (bakspår på tillägg). Följde upp det med en fin femteplats i ett tufft montélopp. Startar åter inom kort.

Augusti:
Inledde månaden med att vara duktig trea på Gävle. Avslutade månaden med att göra montédebut. Gjorde en riktigt plusbetonad sådan då han även den gången blev trea. Siktar på ny start inom kort.

Juli:
Inledde månaden med att få lite lugnt efter täta starter i slutet av juni. Efter det har han tränat på som vanligt och avslutade månaden med att vara femma på Rättvik.

Juni:
Haft en händelserik månad. Inleddes med att han åkte till Örebro och skulle vara med i ett montélopp. Skötte sig exemplariskt i tre omstarter för att i den fjärde vägra volta och bli utkörd. Gick sedan ut i Gävlemästaren och gjorde en toppinsats som trea på nya rekordet 13,8m. Avslutade med att vara med i Rättviks Midsommarcup. Där var han återigen trea på ett bra sätt i försöket för att i finalen inte vara 100 körbar när han satt fast med lite krafter kvar. Med tanke på det intensiva tävlandet dröjer det några veckor innan han kommer ut igen.

Maj:
Fick stå över några jobb i början på månaden då han hade lite hovproblem. Har därefter tränat på som vanligt med att gå intervaller både på rakbanan och i backen. Han startar nästa gång på Örebro den tredje juni där han gör montédebut.

April:
Har gjort tre starter och tagit pengar varje gång utan att ha haft riktigt flyt med positionerna. I första starten avslutade han bra till sista peng efter att ha suttit långt bak. Även i den andra fick han sista pengen då han sänkte sitt rekord till 14,1 lång distans. Avslutade månaden med att sitta fast som sjua på Bollnäs med gott om krafter kvar.

Mars:
Var duktig som fyra på Romme då han gick i mål med krafter kvar. Hade även krafter i behåll på Eskilstuna då ledaren tyvärr stannade sista biten in mot mål och vi blev utan pengar. Startar nästa gång på Solvalla den 7 april.

Februari:
Avslutade månaden med att göra en mersmakande årsdebut som sexa på nytt rekord 14,8 2140v. Med tanke på att han innan dess bara hade tränat hemma på rakbanan/backen så borde han ha förts framåt rejält formmässigt till nästa start.

Januari 2021:
Inledde månaden lite lugnt och har därefter successivt ökat på träningen. Hade lite problem med munnen vilket gjort att vi tränat honom bettlös, antingen på slät eller så har Erika ridit honom. Mestadels intervaller i backen.

December:
Gjorde debut för oss i början av månaden. Fungerade inte alls som jag hade hoppats. Han hängde väldigt mycket på en töm. Gick igenom honom minutiöst och framför allt satt problemet i munnen. Har därefter tränat bettlöst både på rakbanan och i backen hemma. Har då känts riktigt fin och jag hoppas att vi kan visa honom från rätt sida nästa gång han kommer ut.

November:
Spännande nyförvärv, som köptes till stallet i mitten av månaden. Han fick ta det rätt så lugnt och landa hos oss inledningsvis. Har gått ett pass på rakbanan i slutet av månaden och då kändes han riktigt fin. Startar på Åby den 5 december.