Ivar Pace
2018
             Raja Mirchi                             Cover Look
                                                                      Pine Chip 

Ägare:
Easy KB

In i träning 26 september 2019
22  1-4-1  12,8    268.400

Oktomber:
Var fyra på Hagmyren utan att varken vara bra eller dålig, i början av månaden. Skulle därefter köras med kamera i halsen på Solvalla, men vi fick skjuta det då han var snorig och förhoppningsvis kan vi göra det den 2 november i stället.

September:
Haft lite stolpe ut och inte kommit med i lopp som jag velat utan i stället fått lite tuffare träning på hemmaplan. Hann med i en start då han var ut på lite passande kort distans och blev sjua på en låg 13-tid. Startar nästa gång på Hagmyren den 2 oktober.

Augusti:
Fick det lite lugnt i början av månaden då han blev åtgärdad för lite småsaker. Har därefter tränat på rejält på hemmaplan.

Juli:
Visat fin form i månadens starter. Inledde med att vara tvåa på Eskilstuna på nytt rekord 13,6 2140 volt. Följde upp det med att vara femma i både försök och final samma kväll på Gävle. Kommer att gå igenom honom inom kort och känns allt bra siktar vi på start senare under augusti.

Juni:
Hunnit med två starter i juni, bägge på hemmaplan. I den första var han sexa efter att ha fått ett lite halvtufft lopp. I den andra var han trea från ledningen. Kanske hade jag hoppats på lite mer även om det blev en tuff öppning i det loppet. Känns i övrigt pigg och fräsch och får starta på.

Maj:
Var riktigt duktig som fyra i början på månaden på nya rekordet 12,8ak. Provade därefter V75 på hemmaplan, men tyvärr blev det helt fel i loppet och det är inte så mycket att säga om att han blev trött på slutet. Startar troligen den 14 juni på Gävle.

April:
Hade siktat på V75 under påsken på hemmaplan under en längre tid och bara veckan innan var han grymt fin i ett banjobb. Tyvärr hade han en dålig dag när det blev allvar även om han blev sexa. Hostade efter loppet och hade en lättare förkylning i kroppen. Fick en liten paus, men är nu åter i full träning.

Mars:
Haft en månad då han fått träna på rejält, framför allt under senare delen då han gått tufft i backen. Kommer gå banjobb i början av april och därefter bestämmer jag mig för om han ska träna på ett tag till eller börja starta.

Februari:
Skulle ha startat på Romme men strax efter att jag värmt honom fick jag reda på att tävlingen var inställd pga. dålig bana. Åkte veckan därpå till Bollnäs, men då hade han ingen bra dag utan uppträdde stressat och underpresterade. Kollade upp honom med veterinären efter det och det visade sig att han stod med en halsinfektion. Ska på återbesök hos veterinären i månadsskiftet. Förhoppningsvis kan vi träna igång honom igen efter det.

Januari 2022:
Gjort en start vilken slutade med stor succé då han vann under Gävles kV75-dag, i ett ramlopp då han vann ett lopp med hela 100 000 i förstapris, på nya rekordet 15,3/2140 snyggt körd av Erik Adielsson. Har fortsatt träna bra efter det. Tanken var att han skulle vara med i ett Margaretalopp på Solvalla den 5 februari, men tyvärr rök vi på spårförbehåll (11 och 12). Får i stället starta dagen innan på Romme i ett vanligt lunchlopp. Är allt bra då siktar vi på V75 på Bergsåker i mitten av februari.

December:
Haft en riktigt fin decembermånad. Inledde med att vara femma på en opassande tungsprungen bana på Solvalla. Har därefter följt upp med två mersmakande andraplatser på hemmaplan, där han bägge gångerna spurtat bäst av alla i loppet. Känns så fin för dagen så han får fortsätta att starta på framöver.

November:
Avslutade månaden med att göra sin första start som valack. Gjorde det riktigt bra som fyra. Normalt sett kommer han att vara förbättrad till nästa gång.

Oktober:
Har haft en bra träningsmånad då han tränat tufft och rejält mestadels på rakbanan. Har glädjande nog även börjat landa efter sin kastraktion. Blir valack mer och mer för varje dag.

September:
Blev kastrerad i början av september. Fick det inledningsvis lugnt i 14 dagar. Därefter har vi succesivt ökat träningsdosen och i slutet av månaden har han hunnit med något rakbanejobb. Får nu träna tufft kommande månad inför ytterligare några starter innan året är slut.

Augusti:
Tränar bättre än han hittills tävlat. Springer lite med handbromsen i. Var sexa när han startade på Solvalla. Har även blivit jobbig att hantera hemma då han är väldigt hingstig och kommer att kastreras i början av nästa månad.

Juli:
Inledde månaden med en riktigt fin prestation som tvåa på Lindesberg. Var bra, men inte riktigt lika bra när han avslutade månaden som femma. Får fortsätta att tävla på i sommar/höst.

Juni:
Var fyra på Bollnäs där han blev lite för het i ledningen. Följde upp det med att vara sexa på Gävle. Var lite loj den dagen, men troligen berodde det på att vi hade vänt dygnet (inne på dagarna, ute på nätterna). Startar på Lindesberg den 7 juli.

Maj:
Avslutade månaden med att debutera på Rättvik. Värmde väldigt bra och kändes även fin i provstart, men tyvärr hoppade en konkurrent in i honom när voltade och det blev omstart. Blev stressad av den situationen och var inte nära att gå felfritt därefter. Lyckades ändå bli sjua på 18,6. Innan dess hade han varit in några svängar till banan, men framför allt nött mycket på rakbanan.

April:
Har tränat tufft på hemmaplan, omväxlande i backen och på rakbanan. Kommer att få ett eller flera banjobb i början på maj. Tanken är att han ska debutera kommande månad.

Mars:
Har varit in till banan i början av månaden då han gick 23 utvändigt om häst, full väg. Efter det gick vi igenom honom med veterinär och bland annat fixade vi till honom i munnen. Känns stark och rejäl för dagen och får gå något eller några banjobb till innan det blir dags för debut.

Februari:
Har tagit det lite lugnt i början av månaden. Efter det har han nött på med mycket intervaller på rakbanan. Känns väldigt fin där och lite beroende på vädret kommer jag att åka in och köra banjobb inom kort.

Januari 2021:
Gått intervaller i backen två gånger i veckan plus lite motionskörning däremellan. Avslutade månaden med att gå igenom honom från topp till tå med veterinär, bara för att stämma av inför kommande treårssäsong. Blev åtgärdad för lite småblessyrer. Får ta de lugnt i 14 dagar.

December:
Tränar starkt hemma på gården. Har mest hållit till på rakbanan, men i slutet av månaden har vi även kört intervaller i backen. Och som han i princip gjort från dag 1 gör han också nu allt vi begär av honom.

November:
Har fortsatt att träna på bra på rakbanan. Gick igenom honom med veterinär i månadsskiftet och glädjande nog hittade vi endast en liten markering i en has vilket vi åtgärdade. Får fortsätta att träna på i vinter och ladda upp för en spännande treårssäsong.

Oktober:
Fortsätter att träna positivt. Var in till banan i början av månaden. (Jobbet finns på YouTube). Körde runt 19/1600 meter på väldigt enkelt vis. På hemmaplan har vi växlat upp träningen med att numera gå sex intervaller på rakbanan. Lutar mer och mer att det blir tidig treårsstart för honom, men helt uteslutet att det blir start redan i år är det inte.

September:
Gått mycket tung träning hemma på rakbanan. Var lite inne på att starta honom redan den här månaden, men magkänslan sa att vi väntar lite till. Har även varit in till travet och gått 20/1600 meter.

Augusti:
Har fortsatt att träna starkt efter kvalloppet i slutet på juli. På hemmaplan går han fyra intervaller på rakbanan två gånger i veckan plus en massa motionspass däremellan. Var in till Gävle i samband med deras tävlingar den 18:e och då var han riktigt fin på 18,5/1640.

Juli:
Avslutade månaden med att kvala på fina 21,1. (Kvalet finns på Gävletravets YouTube-kanal). Innan dess hade han mestadels hållit sig på rakbanan, men även varit in en gång till travet då han gick 22 full väg.

Juni:
Har varit in till banan vid ett tillfälle då han på nytt gick 23 full väg. Avslutade sista varvet efter 1,21. (Jobbet finns på You Tube). På hemmaplan fortsätter vi att nöta på grunderna. Rakbana blandat med mycket motion.

Maj:
Avslutade månaden med att vara kanonfin i ett jobb inne på banan då han gick 23,5 full väg. Innan dess har han fortsatt att träna mycket rakbanejobb växelvis med mycket motion.

April:
Avslutade månaden med att gå godkänt premielopp på Gävle på 33,5. (Delar av premieloppet finns på Gävletravets YouTube-kanal). Innan dess hade han hunnit med två svängar dit in då han första gången gick 37/2000 meter för att efter mål fortsätta ytterligare 500 meter i 24 fart. Och ett jobb över 1,40/3140. Spännande höst som gjort det mesta rätt hittills. Kommande månad får han träna på hemma på gården.

Mars:
Känns jättefin när han fått sträcka ut lite på rakbanan. Kommer eventuellt att få åka in till banan under april och även kanske vara med i babyrace i slutet av månaden.

Februari:
Haft en bra träningsmånad då han tränat på kontinuerligt hela tiden med fortsatt mängdträning.

Januari 2020:
Varit konvalescent större delen av månaden efter sin operation. Kom i träning sista veckan och då skötte han sig lika bra som innan han blev opererad.

December:
Haft en bra månad då han tagit stora steg i utvecklingen, både fysiskt och psykiskt. Rent träningsmässigt har han lunkat fem till sex kilometer fem dagar i veckan.

November:
Haft en bra månad d han tagit stora steg i utvecklingen, både fysiskt och psykiskt. Rent träningsmässigt har han lunkat fem till sex kilometer fem dagar i veckan.

Oktober:
Var lite bakrädd till en början när vi satte på honom vagnen och vi inledde första veckan med att endast skritta. Glädjande nog lärde han sig fort och i slutet på månaden joggade han tre till fyra varv på rundbanan i lag med de andra ettåringarna.

September:
Köpte jag på kriterieauktion. Stor snygg fux med spännande stam som det ska bli roligt att följa.