center

Jaguar C Boko
2016
             Yield Boko                      Twins Vilda
                                                                      Dreamster

Ägare:
Camilla Alsén

In i träning 29 augusti 2017
72  9-12-4   12,3    641.698


November:
Var inte som bäst när han var ut i början av månaden på Solvalla där han blev oplacerad. Har tränat på efter det hemma, mestadels i backen och vi provar att ta ut honom igen på Solvalla den 6 december.

Oktober:
Tränat riktigt starkt hela månaden och glädjande nog visade han det också i lopp när han gjorde comeback på Romme där han vann utan att behöva gå max. Startar förhoppningsvis den 8:e på Solvalla.

September:
Är inne i ett lite tuffare träningsupplägg då han jobbas rejält på rakbanan. Har fått gå två intervaller mer än vad de övriga brukar göra. Kommer att lätta på träningen lite framöver och troligen kommer han ut och startar under oktober.

Augusti:
Fått en lite tuffare träningsmånad där han fått jobba hårt både i backen och hemma på gården. Känns stark och rejäl för dagen och jag får fundera lite om vi ska tävla eller träna kommande månad.

Juli:
Var inte som bäst när han startade på Rättvik i början av månaden. Har startat på hela året och kommer att få ett litet träningsuppehåll. Men vi fortsätter att träna på och han känns oförskämt fin på hemmaplan.

Juni:
Var ut på Gävle och fick ett ganska tufft lopp när han blev sjua. Kändes lite sliten och han fick bli behandlad av veterinär några dagar efter det och fick ta det lugnt och skönt resten av månaden.

Maj:
Var ut i ett försök i bronsdivisionen på hemmaplan. Han värmde strålande men tyvärr rullade han över i galopp i första sväng och då var den dagen förstörd. Tränar fortsatt bra. Har inte bestämt om han ska få pausa eller tävla vidare i sommar då han haft en lång säsong och redan gjort många starter i år.

April:
Strök honom i början på månaden då han kändes lite sliten och vi fick åtgärda honom. Fick någon veckas välförtjänt semester innan vi åter tränade igång honom. Han avslutade månaden med att göra ett bra lopp som fyra på Gävle.

Mars:
Gör alltid sitt bästa. Inledde månaden med att vara sexa på V75. Följde upp det med en andraplats på Solvalla i ett försök Solvallaserien högst 650 000. Avslutade månaden med att vara sjua i finalen av samma serie.

Februari:
Har inte haft något jätteflyt då formen varit betydligt bättre än resultaten. Var femma i Solvallaseriens final, inte långt ifrån tredjeplatsen. Var sedan ut på V75, men hoppade tyvärr bort sig direkt från start. Känns väldigt fin för dagen och har formen i topp. Hoppas han får visa det redan den 4:e på Örebro.

Januari 23:
Inledde månaden/året på bästa sätt då han tog en finfin andraplats på V86. Följde upp det med att göra en ny bra insats som sexa, även det på Solvalla, men då hade vi ett hopplöst tråkigt elftespår. I och med de två placeringarna har han kvalat in till en final som körs på Solvalla den 15 februari. Nu siktar vi på att honom i perfekt form den dagen och hoppas på ett bra spår.

December:
Har gjort två starter där han fortsatt visat fin form, men resultaten har inte gått vår väg. Suttit fast med gott om krafter kvar som femma, respektive oplacerad. Han har så fin form så han får fortsätta att tävla på i vinter. Startar nästa gång den 4 januari på Solvalla.

November:
Har visat härlig form i två starter som gett två andraplatser. Först körde Linnéa ett perfekt lopp och han spurtade vasst sista biten. Därefter fick jag lucka lite för sent bakom ledaren för att hinna dit. Får tävla på under vintern.

Oktober:
Gjort två lopp och inte fått med sig det jag hoppades på. På Gävle var han lite för tunt jobbad och på Solvalla hamnade han i dödens i ett tufft gäng. Får försöka hitta lite enklare uppgift åt honom nästa gång.

September:
Fick en lugn inledning på månaden då han blev åtgärdad av veterinär och fick ledigt någon vecka. Har åter tränat på bra efter det och startar på Gävle den 3 oktober.

Augusti:
Haft en fantastisk och intensiv månad med hela fyra starter. Inledde med att Linnéa satt fast med honom som trea med gott om krafter kvar på Solvalla. Därefter tog han två raka segrar i fin stil bland annat på nya rekordet 12,3. Avslutade månaden med att ta sista pengen på V75, men hade en lite sämre dag då och nu får han ladda om batterierna innan det blir dags för ny start.

Juli:
Satt fast med mycket krafter kvar som tvåa på Mariehamn i början av månaden. Inte funnits något riktigt bra lopp efter det, men han fortsätter att träna bra och han kommer att starta den 2 augusti på Solvalla.

Juni:
Har inte haft något flyt med löpningsförloppen i månaden två starter. I den första fick jag lite för tufft tryck när jag körde ledningen och vi slutade sexa. Var lite missgynnad av att det blev fyra omstarter den dagen. I den andra satt vi fast med gott om krafter kvar på Bergsåker. Det känns som att formen är på ingång. Hoppas han får visa det redan den 9 juli på Mariehamn.

Maj:
Startade den 10 maj på Hagmyren där han slutade åtta. Var inte helt nöjd med honom och han blev behandlad av veterinär efter det. Fått 10 dagar lugn och vi har precis satt igång honom igen.

April:
Startade i början på månaden och gjorde ett bra lopp som fyra. Drog därefter på sig lite förkylningssymptom och bommade några veckors träning. Är i slutet av månaden tillbaka i full träningsdos.

Mars:
Gjorde comeback på Romme och var riktigt bra som tvåa. Kom inte som någon överraskning då han tränat på bra under en längre tid. Jag tror han kommer att få ett fint 2022.

Februari:
Inledde månaden som konvalescent. Har därefter successivt tränats igång. Till en början på rakbanan för att i slutet av månaden gå backintervaller.

Januari 2022:
Startade i mitten av månaden på Gävle. Satt fast med krafter kvar, men kändes lite sliten mentalt. Kollade honom med veterinär efter det och åtgärdade lite småskavanker. Får nu träna på ett tag innan det blir dags för ny start.

December:
Haft en fin månad. Inledde med att vara tvåa på Gävle. Därefter har vi provat i två raka V75 lopp. Först på Romme där han var åtta i mål med lite krafter kvar. Sedan var han sexa i finalen på Solvalla. Tyvärr bröt han ut när jag drog det norska huvudlaget och i stället för att ta i tappade vi några placeringar på det.

November:
Blandat och gett den här månaden. Först satt han fast med segerkrafter? Som femma. För att veckan efter vika ner sig från ledningen på Solvalla. Var inte 100 juste i sina ben den dagen och vi har behandlat honom för det. Lite försmädligt när jag fick bestämma som jag ville. Ska på återbesök i början av december och är allt bra hinner han nog med någon start till i år.

Oktober:
Har fått göra det bra. Inledde månaden med att ta en säker spetsseger på Hagmyren. Följde upp det med att bli fyra i ett V86-lopp på Solvalla. Startar nästa gång den 5:e på Bollnäs.

September:
Var ut i kval till amatör-SM på Rättvik där han blev sexa utan att fungera till 100 procent. Blev åtgärdad efter det och fick ladda om batterierna. Tränas nu åter för fullt för att nu åter komman ut och starta inom några veckor.

Augusti:
Har fortsatt att hålla i sin fina sommarform även om det varit lite stolpe ut i loppen. Inledde med att sitta fast som fyra. Därefter var han fyra på V75 på ett bra sätt. Avslutade på nytt med att sitta fast den gången som femma på Bergsåker.

Juli:
Har äntligen visat lite av sin fina kapacitet. Inledde månaden med att sitta fast för att därefter ta två raka segrar inom en vecka på Rättvik. Framför allt imponerade han när Linnéa vann på 13,8 full väg.

Juni:
Hade tränat mycket tungt på hemmaplan och saknade lite spänst när Hästen framför dessutom stannade helt 800 kvar när vi startade på Gävle var det loppet kört. Får träna på lite till innan det blir dags för ny start.

Maj:
Har alltid problem med halsen på våren då det är mycket pollen i luften och därför gav jag honom semester hela maj och kommer att träna igång honom igen i början av juni.

April:
Varit bortskämde med att han gjort idel fina insatser på slutet. Men i de två starterna han gjort i april har inte varit sig själv. Det är halsen som krånglat och han har fått medicin för det och kommer att ta det lugnt några veckar för att förhoppningsvis kunna studsa tillbaka till sitt gamla vanliga jag.

Mars:
Var lite sämre än tidigare i månadens första start när han var sjua, men jag hade helt enkelt för mycket fäste i skorna den dagen. Studsade tillbaka snabbt och var jättefin när han satt fast som sexa på Solvalla. Startar nästa gång på V75 Romme 4 april.

Februari:
Har gjort två starter och gjort det riktigt bra. På Bergsåker gav Lukas honom ett perfekt lopp rygg ledaren när de blev tvåa. Spurtade därefter sylvasst på Solvalla som trea efter sen lucka. Siktar på ny start två/tre veckor.

Januari 2021:
Har gjort två starter med tufft motstånd och varit femma vid bägge tillfällena. Tycker ändå inte att han varit som bäst. I den första på Solvalla tror jag det blev fel när jag behöll brodden i och på Bollnäs tog jag ett felbeslut när jag lämnade Örjans rygg i sista sväng. Det finns mer kapacitet att få ut ur honom än vad han visat i de senaste starterna.

December:
Inledde månaden med att sitta fast med rubbet kvar som sjua. Fick därefter vänta in ett V75 lopp på Romme i slutet av månaden. Och det var värt att vänta in det då han gjorde det riktigt bra som trea. Startar närmast på Solvalla den 6 januari.

November:
Var ut i tuff konkurrens som fyra på en fin tid 15,5/2640. Gjorde sedan en start på Örebro där han blev tvåa från ledningen. Han var inte dålig, men jag tyckte han borde hållit hela vägen. Startar nästa gång den 3 december på Gävle.

Oktober:
Har hittat en riktigt fin höstform utan att ha haft marginalerna med sig. På Gävle störtdök han in som tvåa knappt slagen efter sen lucka. På Romme fick vi aldrig luckan och satt fast som sexa. Då han tidigare haft hetsiga tendenser vill jag köra i ryggar och ibland löser det sig och ibland inte.

September:
Två starter har slutat i två oplacerade. Dock har prestationerna varit bättre än resultaten. På Hagmyren fick han gå för tidigt och sänkte ändå sitt rekord rejält den dagen. På Solvalla fastnande han bakom en tröttnande konkurrent. Han startar igen inom kort.

Augusti:
Var ut på Hagmyren och skötte sig perfekt när han tog en enkel seger på nya rekordet 14,5. Tyvärr fick han en koliksläng så vi var tvungna att stryka honom till hans start på Gävle. Som tur var svarade han bra på behandlingen och bommade bara ett träningspass och han kommer att starta den 3 september på Gävle.


Juli:
Har svårt att komma med i lopp då han haft dåligt med startpoäng plus att jag undvikit autostart. Har hela månaden tränat starkt och glädjande nog fick vi kvitto på det då han avslutade månaden med att äntligen komma med i lopp och då ta en fin tredjeplats i ett lopp över 3140 meter. Fortsätter att leta voltstartslopp åt honom framöver.


Juni:
Skulle ha startat på Åmål, men fick tyvärr vara hemma ddå han på tisdagskvällen hamnade med kolik hos veterinär. Som tur var löste sig det tämligen snabbt. Avslutade månaden med att gå ett jobb efter 20/1600 meter inne på Gävletravet.


Maj:
Var jättenöjd med honom i hans årsdebut i början månaden då han från svårt läge höll farten bra in i mål som femma på Solvalla. Lika besviken var jag efter den andra starten då han blev het som en spis och skentravade bakom bilen i stor ledning innan han stannade. Har ändrat lite detaljer, bland annat fodermässigt och även åtgärdat honom efter det. Han startar igen i senare delen av juni.


April:
Hade gått flera banjobb, inte så snabba, men mycket 3000 meter runt 35/30. Var tänkt att han skulle gjort årsdebut då han tyvärr drog på sig en rejäl förkylning. Är åter på gång i slutet på månaden och vi siktar på årsdebut under maj i stället.


Mars:
Inledde månaden med mycket backträning för att successivt övergå till mer och mer rakbaneträning. Varit in två gånger till banan där han gått jobb i 37 fart/3000 meter. (Finns på YouTube).


Februari:
Är inne i en tyngre träningsperiod då han går backintervaller två gånger i veckan och han får fortsätta att träna på så ett tag till.


Januari 2020:
Är inne i en tuff vinterträningsperiod där vi blandat långa turer i skogen med intervaller i backen.


December:
Startade på Solvalla och blev alldeles för het innan loppet och presterade inte som jag hade förväntat mig. Har efter det fått gå mycket motion i skogen och nu väntar någon månads vinterträning innan det blir dags för ny start.


November:
Inledde månaden med att bli uppcheckad av veterinär och blev åtgärdad för lite små skavanker. Gjorde sedan minicomeback på Gävle i slutet på månaden där han kändes väldigt fin, men tyvärr hamnade i en kall rygg och satt fast med krafter kvar i mål.


Oktober:
Inledde månaden på bästa sätt då han vann enkelt på Mariehamn. Allt har fortsatt att kännas bra efter det. Tyvärr var inte sig själv i månadens andra start på Romme och var framför allt dålig i magen den dagen och då är det svårt att prestera.


September:
Varit lite förkyld till och från. Hann ändå med en start då han gjorde en toppinsats som tvåa utan att få fritt till slut. Startar nästa gång den 5 på Mariehamn.


Augusti:
Gjorde tävlingsdebut i början på månaden på bästa sätt när han spurtade sylvasst till säker seger på Hagmyren. Fick lite tuff (kanske för tuff?) matchning av mig när han startade fyra dagar senare på Gävle. Gjorde det bra även då som fyra. Haft lite svårt att hitta lämpliga lopp åt honom efter det och han har fått träna på rejält på rakbanan hemmavid i stället.


Juli:
Känns stark och rejäl för dagen och det kommer att bli dags för debut den 5 augusti på Hagmyren. Han har varit in ett par gånger till banan utan att springa så jättefort. Som snabbast 22/2140. Ska bli spännande att se hur han uppträder i debuten.


Juni:
Har varit in till banan ett par gånger. Som snabbast gått 19/1600 meter där han avslutade sista varvet i 17-fart. Jobbar även bra på hemmaplan och jag letar passande lopp åt honom.


Maj:
Var till Bollnäs och kvalade in på 20,0 där han avslutade riktigt snabbt sista varvet. Har tränat på tufft efter det hemmavid och han får fortsätta med det också kommande månad.


April:
Ibland har vi kuskar/tränare olika syn än vad de som jobbar på banan har. Ulf O körde Jaguar i kvalet och tyckte att han gick riktigt bra på 19,7. Själv såg jag honom snett bakifrån och tyckte det såg bra ut. Men alla höll inte med, då han ej blev godkänd pga. orent trav. Inte hela världen då vi kan kvala om honom. Har känts precis som vanligt i träning efteråt och bland annat gått ett jobb efter 35 inne på banan.


Mars:
Skulle ha kvalat på Gävle, men då jag fick problem med transporten in fick han stanna hemma. Alltså inget fel på hästen. Han fick följa med veckan därpå till Gävle då han var jättefin i ett jobb efter 21,5 full väg. Kommer att kvala inom kort och det är inte omöjligt att han hinner debutera under april.

Februari:
Känns väldigt fin i träning. För dagen handlar det mycket om mängd. Men har även varit in till banan där han som fortast gått 27 full väg.

Januari 2019:
Har så gott som enbart snöpulsat. Långa turer i lugnt tempo.

December:
Fortsätter att grundtränas på hemmaplan. Mycket tung träning med en hel del snöpulsning.

November:
Han har tränat på uteslutande hemma på rakan och känns riktigt stark får dagen.

Oktober:
Gått mycket intervaller på rakan hemma. Avslutade månaden med ett banjobb inne på Gävle då han gick 32,5/1640 utan att förta sig. Fortsätter att träna på rejält och siktet är inställt på start till våren.

September:
Gått mycket intervaller på hemmaplan och även hunnit med en sväng in till travet då han gick 35 full väg på ett enkelt vis. Får fortsätta att träna på rakan på hemmaplan och även ett eller ett par banjobb kommande månad.

Augusti:
Har börjat träna igång i början på månaden och allt har flutit på bra med mycket motion. Avslutade månaden med att gå ett lätt lopp på banan efter 45 full väg.

Juli:
Har varit konvalescent hela månaden. Glädjande nog blev han omåröntgad och helt friskskriven i månadsskiftet juli augusti.

Juni:
Gjorde sig tyvärr illa i hagen och fick en fraktur i ett griffelben, vilket innebär sex veckor på box. Väldigt trist både får honom och mig. Dock är prognosen att bli helt återställd väldigt bra.

Maj:
Avslutade månaden på bästa sätt då han mycket enkelt gick premielopp på 32,2. Innan dess hade han bland annat varit in till travet och gått 30/3000 meter. Han får fortsätta att träna på hemmavid kommande månad.

April:
Varit med och tränat på tävlingsrutiner när han deltagit i två babyrace inne på Gävle, i vilka han skötte sig på allra bästa sätt. Troligen kommer han att var med också i kommande månads babyrace och eventuellt också gå premielopp.

Mars:
Har tränat fint på hemmaplan. Hållit till på rundbanan. Även varit in till travet en gång då han skötte sig exemplariskt och gick 37 full väg.

Februari:
Har väldigt lätt för sig. Går två lite snabbare jobb i veckan, kompletterat med tre motionspass i veckan.

Januari 2018:
Har körts fem gånger i veckan dår ett pass varit i lite raskare takt. Han har väldigt lätt för sig och det år lätt att köra för fort med honom. Vi fortsätter med mycket grundträning under februari.

December:
Har väldigt lätt för sig och rör sig nästan i premietider redan nu i kortare bitar. Tränar tillsammans med de andra unghästarna måndag till fredag.

November:
Har blivit kastrerad och i samband med det motionerats dagligen. Inte så långt, men fem sex kilometer om dagen.

Oktober:
Sattes i vagn i början på månaden och har därefter ökat träningsdosen dag för dag. I slutet på månaden joggar han med lätthet sex varv på rundbanan.

September:
Tömkörts mycket då han varit lite bakrädd och vi har tagit det lite extra försiktigt med honom. Har varit i vagn vid några tillfällen innan månaden tog slut och skött sig bra.