Mino Tabac
2017
             Mino                   Julia Tabac
                                                                      Leik Kvik 

Ägare:
Easy KB

In i träning 9 december 2018
62  2-8-8  25,8    508.500

November:
Inledde månaden med att vara duktig tvåa i sin montédebut på Bollnäs. Gjorde även ett bra lopp på Romme där han blev sjua, men tyvärr hamnade han något hack för långt bak från start. Tränar på och startar så fort vi hittar ett lämpligt lopp.

Oktober:
Haft en bra träningsmånad, men tyvärr haft lite svårt att komma med i lopp. Ska ut i ett montélopp den 3:e november vilket ska bli spännande då han fungerat bra under sadel på hemmaplan.

September:
Tränas igång successivt efter sitt lilla sensommarbreak. Är uppe i max antal intervaller i slutet av månaden och allt ser bra ut. Får träna några veckor till innan det blir dags för start.

Augusti:
Haft mestadels välbehövlig semester för att åter trimmas igång för nya stordåd senare i höst.

Juli:
Har haft en lite sämre månad, då han galopperat i sina starter, vilket han normalt sett inte gör. Kommer nu att få ett litet tävlingsbreak, men då passar vi på att träna på rejält i stället.

Juni:
Var riktigt bra som fyra på Bergsåker efter sen lucka. Var nog det finaste jag känt honom i lopp. Startar nästa gång på Hagmyren den 2 juli. Möter ett tufft gäng, men det kan vara bra att få lite hårdhet inför framtiden.

Maj:
Var upp till Bergsåker i mitten av månaden och trots att han gick nytt rekord över lång distans räckte det inte till pengar. Har som vanligt tränat på bra både före och efter det och hittar vi något lämpligt lopp anmäler vi honom.

April:
Inledde månaden med att vara duktig trea på Hagmyren. Följde upp det med att göra två täta starter och tyvärr gick han i dödens bägge gångerna och som vanligt kämpade han storstilat som sjua respektive fyra. Han gör alltid sitt bästa och vi letar nya lopp inom kort.

Mars:
Gjort två starter på mersmakande vis. I den första satt han fast rygg ledaren som fyra med krafter kvar. I den andra avslutade han starkt sista 500 till en stark andraplats. Startar eventuellt annandag påsk på Hagmyren.

Februari:
Blev ombehandlad i början av månaden och fick några extra veckors välbehövlig vila. Har därefter kommit igång och tränar på rejält i slutet av månaden. Får träna tufft ytterligare några veckor innan det blir dags att leta lopp.

Januari 23:
Var inte som bäst och gjorde ett av karriärens sämre lopp när han startade på Gävle. Alla har rätt att ha en dålig dag, även Mino. Blev genomgången och åtgärdad av veterinär efter det och ska på återbesök i början av februari.

December:
Var sexa på bra sätt efter att ha fått en tuff inledning på Romme. Var därefter femma på Gävle, inte långt ifrån sitt rekord trots att det var snöstorm den dagen. Fortsätter att tjäna fina pengar och startar när det finns passande lopp.

November:
Gör bra lopp varje gång, men haft lite oflyt med hästar som varit i vägen. Både på Bergsåker och på Bollnäs hade de två femteplatserna varit bättre om det löst sig. Startar nästa gång på Romme den 2 december.

Oktober:
Var duktig sexa från dödens på Hagmyren i början av månaden. Tyvärr blev det en olycka efter loppet och han kom lös på stallbacken. Tur i oturen, vi hade änglavakt och han klarades sig med att han blev allmänt mörbultad. Har tränat på som vanligt efter det och startar nästa gång på Bergsåker den 6 november.

September:
Inledde med en medvetet inplanerad träningsperiod där han som vanligt alltid gör sitt bästa. Sitt bästa gjorde han även på Bergsåker när han i ett tufft gäng blev trea på nya rekordet 25,8. Startar nästa gång på Hagmyren den 2 oktober.

Augusti:
Var ut och mötte tuffa jämnåriga konkurrenter i början av månaden. När han då hamnade i dödens var det bra gjort att ta en sista slant. Har efter det fått en lite tuffare träningsperiod då han redan startat rätt många gånger i år. Känns fantastiskt fin i träning och jag blir glad varje gång jag kör honom.

Juli:
Var ut i ett hårt V75 lopp på Årjäng där han blev åtta. Varit lite i valet och kvalet om han ska få en tävlingspaus, men när han känns så fin så provar vi Rättvik igen den 6 augusti.

Juni:
Fantastisk kille som alltid gör sitt bästa. Inledde månaden med att vara tvåa på Lindesberg från ett tufft utgångsläge i ett dubbelcupsförsök. Följde upp det med att vara sexa på Hagmyren under midsommarhelgen, även det ett dubbelcupsförsök. Han är nu klar för final den 16 juli på Årjäng. Får träna på fram till dess så att han är i riktigt bra slag den dagen.

Maj:
Var till Hagmyren och som vanligt gjorde han sitt bästa som femma över lite opassande kort distans 1640 på nya rekordet 26,5. Innan dess hade jag varit tvungen att stryka honom på Bergsåker då han inte var helt kurant i halsen. Startar igen den 6 juni på Lindesberg.

April:
Har gjort två riktigt bra prestationer utan att få någon jätteutdelning. Satt fast i V75 final med krafter kvar att ta fina pengar på rekordet 26,4. Avslutade månaden med att även då sätta nytt rekord, men den gången över lång distans 28,4. Blev femma trots galopp efter 500 meter. Gör alltid sitt bästa och startare redan den 4 maj igen.

Mars:
Var på långresa till Östersund där han gjorde ett heroiskt lopp. Tyvärr räckte det inte till pengar då jag inte körde så snällt med honom. Inget fel på formen. Kommer att anmäla till V75 på Romme under påsken och hoppas att poängen räcker till. Gör de inte det får han starta på Bergsåker veckan efter.

Februari:
Gjorde två starter och var bra bägge gångerna. Både på Bollnäs och på Åby har han fått tuffa på, den hårda vägen utvändigt ledaren. På Bollnäs var han duktig fyra och på Åby var han ännu bättre som tvåa. Han startar nästa gång den 18 mars på Östersund.

Januari 2022:
Gör som vanligt, sitt absolut bästa och aldrig ett dåligt lopp. Två starter har gett två tredjeplatser. Den första var han ute på opassande kort distans, men gick 28,1 från dödens. I den andra körde jag i ledningen och det är möjligt att jag körde lite för sakta då vi blev nerspeedade sista biten. Startar på nytt redan den andra februari på Bollnäs.

December:
Överraskade med att för ovanlighetens skull galoppera 500 kvar på Gävle när vi var på väg mot en ny framskjuten placering. Var därefter ut på Romme och trots att han inte var som bäst blev vi femma.

November:
Var lite slemmig i halsen i början av månaden och fick stå över en tilltänkt start på Bollnäs. Repade sig snabbt och avslutade månaden på ett lysande sätt när han vann imponerande från dödens på nya rekordet 27,5a. (Loppet finns på min YouTube kanal). Startar igen redan den andra december på Gävle.

Oktober:
I månadens första start på Bergsåker tog han sista pengen efter att ha haft trafikproblem hela vägen. Gjorde sedan kanske sitt hittills bästa lopp i karriären när han mot väldigt hårt motstånd blev femma på nytt rekord 29,0 över 3140! Skulle sedan starta på Bollnäs, men fick tyvärr stanna hemma då han hade slem i halsen. Inga stora grejer och han är åter i träning inom kort.

September:
Fick äntligen sätta nosen först och då vann han med nästan hela upploppet med Linnéa i sulkyn. Riktigt rolig för Mino och kretsen kring honom. Gjorde en start både före och efter det och som vanligt gör han alltid sitt bästa, med två sjättepris.

Augusti:
Var ut på hemmaplan i ett lopp över 3000 meter, vilket normalt passar honom bra. Var inte som bäst då, men tog ändå en penningplacering. Var lite förkyld efter det. Känns betydligt piggare i träning efter det och hoppas får ut det också på banan när han startar den 2 september på Gävle.

Juli:
Var ut och som vanligt gjorde han sitt allra bästa. Den här gången räckte det till en tredjeplats på Rättvik. Var efter det blivit uppfräschad och siktar på start den 13 augusti på Gävle.

Juni:
Var jätteduktig trea på Gävle i ett lopp över 3000 meter vilket passade honom väldigt bra. Provade sedan på midsommarafton att starta honom i ett kortlopp bakom bil för första gången i livet. Än så länge är han inte riktigt redo för det. Han gjorde sitt bästa för att hänga med men har inte riktigt det tempot i kroppen ännu, även om han var på väg mot en penningplacering när han galopperade i sista sväng. Tränar fortsatt bra efter det och det dröjer inte alltför länge innan han startar igen.

Maj:
Då det varit lite ont om passande lopp att tävla i lade jag in en tyngre träningsperiod. Oavsett om vi kört rakbanan eller backen har vi kört max antal intervall 6 på rakan och 5 i backen. Siktar att starta honom den 16 juni på Gävle.

April:
Gjorde en heroisk insats som tvåa på Hagmyren efter att ha gått hela loppet i dödens över 2640. Var även duktig på Östersund som femma efter att ha blivit lite generad varvet kvar och tappat längder. Sänkte ändå sitt rekord till 29,8 2640.

Mars:
Fortsätter att göra sitt allra bästa varje gång. Var duktig sexa på Romme för att göra en riktig toppinsats som trea på Gävle efter att ha gått hela loppet utvändigt ledaren. Startar igen på Hagmyren den 5 april.

Februari:
Fortsätter att göra fina lopp. Var visserligen placeringsmässigt (bara) sjua på Bergsåker, men inte långt från tredjeplatsen då det var väldigt tätt i mål. Gick då nytt rekord 30,1/2140v. Sänkte det med ytterligare fyra tiondelar till 29,7 när han blev fyra på Romme. Om allt fortsätter att vara bra kommer han ut igen inom tio till fjorton dagar.

Januari 2021:
Har haft en jättefin månad med hela tre starter och bra lopp varje gång. Inledde med att vara femma på Gävle. Sedan hade han lite otur när Linnéa körde honom till en fjärdeplats. Avslutade året med en fin andraplats på Bollnäs. Han gör alltid sitt bästa och blir hela tiden bättre och bättre.

December:
Har haft en jättefin månad med hela tre starter och bra lopp varje gång. Inledde med att vara femma på Gävle. Sedan hade han lite otur när Linnéa körde honom till en fjärdeplats. Avslutade året med en fin andraplats på Bollnäs. Han gör alltid sitt bästa och blir hela tiden bättre och bättre.

November:
Har en härlig utveckling och blir bara bättre och bättre. Var femma i början på månaden i Karlstad där vi mötte några för tuffa norrmän. Gick då nytt rekord vilket han även gjorde på Bollnäs där han slutade tvåa i slutet av månaden. Startar nästa gång den 3 december på Gävle.

Oktober:
Började månaden med en start på Rättvik i ett tufft gäng. Tyvärr galopperade han efter start och trots att jag körde 29,5 sista 1000 slutade vi först utan pengar. Tränade därefter på ett par veckor och avslutade månaden med att ta en mersmakande tredjeplats på Bergsåker efter att återigen ha gjort ett starkt sistavarv.

September:
Var ut på Gävle och gjorde det bra som femma med en hel del trafikstörningar under vägen. Fortsätter att träna bra efter det och startar nästa gång på Rättvik 2 oktober.

Augusti:
Har haft en fin månad då han både hunnit med att debutera och göra sitt livs andra start. I debuten var han sexa på en bra tid 33,8. I den andra gjorde han det återigen bra den gången som fyra efter att ha tappat mycket mark i början av loppet. Han blir hela tiden bättre och bättre och kommer att få starta på under hösten .

Juli:
Fortsätter att träna positivt. Var in till travet en gång, men tyvärr drabbades vi av skyfall och åska den dagen så vi körde inga snabbare tider. På hemmaplan fortsätter vi med mycket mängd kombinerat med rakbaneträning.

Juni:
Utvecklats starkt senaste tiden. Har varit in till banan vid ett par tillfällen och gått 37/1640 som snabbast. Är inte så långt från start men får trimma ett tag till innan det blir dags för debut.

Maj:
Varit in till banan några gånger. Som fortast gått 37/1600 meter. Närmar sig start för varje dag som går, men jag vill att han sänker sig ytterligare några sekunder innan det är dags att debutera.

April:
Varit in till banan och blir stadigt bättre. Gick ett jobb 40 full väg där han avslutade sista varvet i 37-fart. Utvecklas hela tiden och han får gå ytterligare något banjobb i man och siktet är inställt på start senare i sommar.

Mars:
Är under kraftig utveckling. Har varit in ett par gånger till travet där han gått 40/2640 som fortast. Avslutade sista varvet under 1.40. På hemmaplan är det mycket rakbana som gäller och vi fortsätter med det under april.

Februari:
Har kämpat på tufft i backen hela månaden. Fick ett avbrott i den tunga träningen då han gick ett banjobb i slutet på månaden efter 42,5/1600 meter. (Finns på YouTube).

Januari 2020:
Är under stark utveckling. Gått mycket intervaller i backen och det har blivit stor skillnad på kort tid. Han orkar betydligt mer nu än bara för några veckor sedan.

December:
Avslutade månaden på bästa sätt då han kvalade på 45,7. Avslutade sista varvet i 40-fart och fortsatte med det 500 meter efter mål. Har utvecklats mycket åt rätt håll de senaste månaderna och det ser spännande ut inför treårssäsongen.

November:
Det har varit riktigt roligt att träna honom då han tagit flera kliv i rätt riktning. Kört mycket rakbana vilket han mått bra av.

Oktober:
Har växlat och gett lite i jobben. Har även fått börja gå intervaller på rakbanan, vilket vi kommer att fortsätta med också kommande månad.

September:
Har blivit kastrerad vilket varit positivt, då han utvecklats rejält och höjt sig ett snäpp hemma på sandbanan. Får fortsätta att träna på rejält kommande månad.

Augusti:
Började månaden med att vara duktig i premieloppet som gick galant på 2,00,7. Har tränat mycket rundbana på hemmaplan. Avslutade månaden med att vara med i babyrace på hästens dag då han gick runt två minuter igen.

Juli:
Har fått mycket rundbanejobb på hemmaplan och blir stadigt bättre och bättre. Kommer att gå premielopp den 2 augusti vilket han kommer att fixa galant.

Juni:
Varit in till banan två gånger. Den första gången mest för att se och lära. Den andra gången gick han 2,10 full väg. Är under stark utveckling och det är möjligt att han kommer att gå premielopp under juli.

Maj:
Har börjat gå lite snabbare jobb en till två gånger i veckan. Oftast på rundbanan och han har senaste tiden petat i ytterligare en växel. Får fortsätta med den träningen ett tag till.

April:
Haft en stark träningsperiod. Har motionkörts måndag till fredag i varierande tempon.

Mars:
Inledde månaden med att stå över då han var förkyld. Har efter det joggats mestadels på slingan och han blir bättre och bättre för varje gång.

Februari:
Har joggats fem dagar i veckan. Blev dock lite förkyld sista veckan och missade något träningspass.

Januari 2019:
Har joggats fem dagar i veckan med ett kortare uppehåll i början på månaden då vi plockade ur hans vargtänder.

December:
Kom i träning runt lucia. Var mycket tömkörd och jag gjorde det ytterligare några gånger innan vi satt honom i vagn, vilket han fixade på bästa vis.