M.T.Rambling Rose
2018
             Quiet Easy                             M.T.Julia Roberts
                                                                      Enjoy Lavec 

Ägare:
Tierp Cement AB

In i träning 27 september 2019
15  0-0-4  15,5    85.200

Oktober:
Var lite förkyld i början av månaden och bommade något träningspass. Har därefter tränat på bra och jag har börjat leta lopp i november åt henne.

September:
Spurtade bra som trea i början av månaden på Rättvik. Följde upp det med att reparera till en femteplats efter en inledande galopp på Solvalla. Skulle ut på Solvalla sista veckan i månaden men var inte hundra i halsen och fick stanna hemma.

Augusti:
Har äntligen haft en helt bekymmersfri träningsmånad. Har framför allt hållit till på rakbanan, men även varit in till travet en sväng då hon gick 21 full väg utvändigt om häst.

Juli:
Har haft en väldigt envis halsinfektion som hon blivit behandlad mot. Peppar, peppar så är hon frisk och kry i slutet av månaden och nu får hon åter börja träna på som vanligt.

Juni:
Gjorde det bra som sexa på nytt rekord i början på månaden. Hamnade lite illa till från start för att kunna blanda sig i tätstriden. Drog därefter på sig en rejäl förkylning och har inte kunnat köras de senaste 14 dagarna. Siktar på att åter träna igång honom i början av juli.

Maj:
Har kommit tillbaka efter sin halsoperation och gjort två starter i maj. Spurtade vasst till slut på Rättvik som sexa. Följde upp med att sitta fast med alla krafter kvar som fyra på Bollnäs. Startar närmast den 10 juni på Bollnäs.

April:
Inledde månaden som konvalescent efter halsoperation. Har därefter kommit igång mer och mer och i slutet av månaden var hon in till banan och vari riktigt fin i ett jobb efter 19 full väg. Siktar på lopp den 17 maj nästa gång.

Mars:
Var jätteduktig som trea trots startgalopp på Bergsåker. Var tyvärr efter det tvungen att göra en mindre operation då hennes gamla halsoperation sedan i höstas inte läkt till 100 procent. Hon avslutade månaden som konvalescent.

Februari:
Var duktig fyra på Solvalla inte stort slagen om tredjeplatsen. Var väldigt nöjd med henne då, då hon endast tränat hemma på gården innan årsdebuten. Startar nästa gång på Bergsåker den 2 mars.

Januari 2022:
Har haft en jättebra träningsmånad då hon bara blir bättre och bättre. Tränas mestadels på rakbanan och vi fortsätter med det upplägget ett tag till.

December:
Haft en bra träningsmånad då hon åter tränats för fullt efter sin halsoperation tidigare i höst.

November:
Har motionkörts större delen av månaden efter sin halsoperation. Ska på återbesök på Solvalla den 1 december. Ser allt bra ut då får vi åter köra fort.

Oktober:
Var ner till Solvalla med henne. Körde med kamera i halsen (extremt intressant att kolla på). Visade sig att hon inte fick mer än 35% luft sista biten in mot mål. Redan dagen efteråt opererade vi henne och för dagen är hon konvalescent.

September:
Gjorde ett bra lopp från tillägg när Linnéa styrde henne till en fin tredjeplats. Var sedan ut på Gävle och galopperade bort en fin placering rygg ledaren 500 kvar. Då hon till och från haft lite problem med halsen kommer vi att göra en grundligare undersökning med kamera och fram till dess blir det ingen ny start.

Augusti:
Gjorde det jättebra som fyra på Romme efter några veckors tävlingsuppehåll, på nytt rekord 16,1. Fortsätter att träna bra och startar nästa gång den 5 september på Hagmyren.

Juli:
Var ut på Solvalla då hon inte var som bäst. Slutade med att hon galopperade bort sig. Blev genomgången av veterinär efter det och det visade sig att hon var lite öm i sina framknän och att hennes provvärden visade att hon hade höga vita, dvs. infektion i kroppen. Kommer åter att tränas igång inom kort.

Juni:
Gjort två lopp där hon gjort fina insatser utan att få riktig utdelning. Först var hon sjua på Bergsåker. Kändes då att hon saknade lite tempo och att det hade blivit lite långt mellan starterna. Var betydligt rappare i benen i den andra starten på Gävle. Tyvärr tröttnade hästen i ledningen som jag hade släppt till på bortre långsidan och vi drogs allra sist. Gick i mål med alla krafter kvar som åtta.

Maj:
Gjorde en start i början av månaden då hon blev lite ivrig och tog en startgalopp. Körde sedan snällt invändigt och var på väg mot en topp tre placering när hon blev störd till ny galopp in på upploppet, vilket var surt, men hon visade ändå vilken fin kapacitet hon har. Surt var också att hon i samband med den starten drog på sig en rejäl förkylning och det har tagit några veckor innan hon åter blev frisk. Behöver träna på ett tag innan det är dags för ny start.

April:
Gjorde en väldigt positiv debut som trea efter att ha gått hela loppet utvändigt ledaren, på 17.9. Har fortsatt träna bra efter det och startar nästa gång på Solänget 1 maj.

Mars:
Gör alltid sitt bästa i träningen oavsett om vi kör i backen eller i snabbjobb inne på travet. På travet har vi varit vid två tillfällen och kört 23 full väg bägge gångerna. Hon närmar sig start mer och mer och det inte omöjligt att det blir debut i slutet av april.

Februari:
Har fått kämpa på rejält hela månaden med mycket intervaller på rakbanan och en hel del motion däremellan. Kommer att åka in till travet med henne inom kort. Vi siktar på debut senare i vår.

Januari 2021:
Äntligen, efter mycket halskrångel under hösten har vi kunnat träna på för fullt med henne. Har än så länge sprungit fyra intervaller på rakbanan och inom kort kommer hon att gå upp till de ordinarie sex.

December:
Har motionerats fyra till fem gånger i veckan både för vagn och på släp. Fortsätter med mycket grund även in i januari innan det blir dags för några snabbare farter.

November:
Har haft en del halsproblem och tyvärr tränats sporadiskt. Hoppas komma igång mer kontinuerligt med henne i december då det är en fin häst.

Oktober:
Var inte som bäst i ett jobb i mitten av månaden på hemmaplan. Det visade sig att hon var lite pepprig i halsen och då det är en ung och väldigt lovande häst fick hon helt enkelt 14 dagars semester. Innan dess hade hon känts stark och rejäl på rakbanan.

September:
Fick ett litet minibreak i mitten av månaden. Har både före och efter det tränat på starkt med det vanliga upplägget två dagar motion och två dagar på rakbanan.

In i träning 27 september 2019

Augusti:
Har utvecklats på ett fantastiskt fint sätt de senaste månaderna. Gick lekande lätt 23 full väg inne på travet i slutet av månaden. Innan det har hon fortsatt att träna på med de andra unghästarna, mycket rakbana och mycket motion. Hon kvalar den 3 september på Gävle.

Juli:
Har fortsatt att träna bra. Fokus den här månaden har varit mycket mängd och styrketräning. Kommer att gå mer intervaller på rakbanan kommande månad.

Juni:
Avslutade månaden med att vara exemplarisk när hon gick premielopp på 30,1. Extra bra gjort då de andra premieloppshästarna gjorde bort sig och hon blev helt själv. Vi tränar alltid våra hästar i lag och det är inte alltid de fattar att de ska springa när de blir helt ensamma. Innan premieloppet hade hon hunnit med en sväng på banan och även då skötte hon sig med bravur. Nu får hon fortsätta att trimmas på, på rakbanan innan det blir dags för ett nytt banjobb.

Maj:
Kan till och från vara lite spänd, men när hon väl slappnar av tränar hon riktigt bra. Har fortsatt att gå intervaller på rakbanan två gånger i veckan och mellan de passen har hon motionerats ytterligare tre gånger i veckan. Kommer att åka in till banan med henne kommande månad.

April:
Har stått över något jobb då varit lite hostig i övrigt har hon tränat på rejält på hemmaplan. Intervaller på rakbanan och motion däremellan.

Mars:
Har precis som de andra tvååringarna fått börja bekanta sig med rakbanan. Hon har lite nerv i sig och när hon slappnar av så flyter det väldigt bra för henne, men vissa dagar blir hon lite spänd och då rullar hon över i passgång. Får fortsätta att träna mycket mängd och en hel del på rakbanan under april.

Februari:
Har jobbats fem dagar i veckan där fokus har varit på mängdträning.

Januari 2020:
Har till och från under månaden varit lite förkyld och så klart blivit lite mindre körd än normalt. När hon väl tränar gör hon det bra, med mycket mängdträning.

December:
Är en pigg liten rackare som kan ha lite inslag av passgång, men när hon väl slappnar av flyter det på väldigt bra för hennes del. Körts fem dagar i veckan mestadels på innerplan och vi fortsätter med det under januari.

November:
Bortsett från att hon blev lite bakrädd när snön kom har hon skött sig bra. Motionskörs fem dagar i veckan och vi fortsätter med det också under kommande månad.

Oktober:
Har uppträtt klokt och förnuftigt när vi kört in henne. Visserligen lite bakrädd och har även en hel del passgång i sig, men vill hela tiden göra rätt och i slutet på månaden har hon som mest joggat fyra varv på banan.

September:
Ropade jag in åt kund på auktion och vi har redan hunnit tömköra henne någon gång och då uppträdde hon väldigt förnuftigt.