Nightmare C.Boko
2020
             From Above                      Volita Boko
                                                                      Extreme Dream

Ägare:
Olle Alsén

In i träning 19 juli 2021

November:
Har utvecklats mycket, framför allt mentalt, den senaste månaden. Är inte så långt ifrån att debutera, men behöver gå något banjobb och då måste vädret först stabilisera sig.

Oktober:
Inledde månaden som konvalescent. Har därefter ökat på träningsdosen allteftersom. I slutet av månaden ser han riktigt fin ut i intervaller på rakbanan

September:
Inledde månaden som konvalescent. Har därefter ökat på träningsdosen allteftersom. I slutet av månaden ser han riktigt fin ut i intervaller på rakbanan

Augusti:
Var in i början av månaden till banan. Gick visserligen 21 full väg, men jag var inte riktigt nöjd med honom. Har efter det gått igenom honom från topp till tå, men ”största” problemet är att han växer väldigt mycket och blivit stor i sommar. Vi får helt enkelt vänta ut honom lite.

Juli:
Har dragits med lite förkylningssyndrom och därför inte tränats lika tufft som vanligt. I slutet av månaden verkar dock allt bra och vi växlar upp träningen i augusti.

Juni:
Var ut och kvalade på Gävle på 19,5 I början av månaden. Har efter det fått fortsätta att träna på rejält på hemmaplan med många intervaller.

Maj:
Varit in till travet två svängar och gått ungefär samma tid bägge gångerna 21 full väg. Inledningsvis i månaden gick han mycket backe, men ju längre månaden gått har vi mer och mer övergått till rakbanan. Kommer troligen att kvala under juni.

April:
Gör det jättebra när vi tränar honom i backen på hemmaplan stark och rejäl kille. Har även varit in till travet en sväng då han gick underkant 23 full väg utvändigt om Crunchy. (Jobbet går att se på YouTube).

Mars:
Har haft en bra månad då han tagit flera kliv i rätt riktning. På hemmaplan hänger han med så gott som alla hästar i backen och han har även varit in till Gävletravet en sväng där han sprang 24 full väg utvändigt om häst på en tungsprungen bana utan problem. Eventuellt kvalar han kommande månad, men det hänger lite på vädrets makter då jag vill kvala honom utan brodd.

Februari:
Tränats tufft i backen hela månaden blandat med några motionspass mellan intervallerna. Är stark och rejäl för dagen och siktar på att åka in till banan kommande månad.

Januari 23:
Har tränat tufft och hårt hela månaden med mycket intervaller i backen, vilket han gjort med bravur. Får fortsätta att träna tufft i vinter för att åka in till banan senare i vår.

December:
Tycker det är lite läskigt med snön när det smäller i vagnen bakom. Annars tränar han bra oavsett om vi kör i backen eller i snön.

November:
Till en början tränades han mestadels på rakbanan, men ju längre månaden har gått har han fått gå intervaller i backen. Är lite bakrädd, men driver på bra när han sköter sig. Får träna på i backen under vintern.

Oktober:
Har haft en stor förändring då han fått flytta in i stallet och stå på box. Träningsmässigt är det mycket mängd blandat med två intervallpass i veckan.

September:
Fick göra debut inne på banan i slutet av månaden och skötte sig galant. Gick 35 full väg. Både före och efter det har han tränat bra hemma på gården.

Augusti:
Blev lite svullen i ett ben och för säkerhets skull har han fått ta det lugnt och ha det bra i hagen.

Juli:
Har väldigt lätt för sig, men kan ibland vara lite överambitiös. Har mestadels intervalltränats på rakbanan och motionerats på slingan. Eventuellt får han åka in till banan under augusti.

Juni:
Jättefin kille som körs fem gånger i veckan tillsammans med de andra tvååringarna. Två pass på rakbanan och tre på motionsslingan brukar det bli. Börjar bli aktuellt att åka in till banan med honom men hur det blir hänger lite på hur vädret blir under juli.

Maj:
Kan till och från vara lite överambitiös, men när han väl sköter sig gör han det väldigt bra. Spännande kille att följa.

April:
Har hunnit gå fort på rakbanan vilket han gör med bravur. I övrigt fortsätter vi att nöta på med mycket grunder, mycket motion måndag till fredag.

Mars:
Blev kastrerad i början av månaden och har efter det tränats på för fullt med de andra tvååringarna. Mycket mängd, men även en hel del fartlek.

Februari:
Har vuxit väldigt mycket senaste månaden, men i träning har vi inte märkt det, då han fortsätter att träna starkt. Mycket mängdträning, men har även fått prova på intervaller på rakbanan.

Januari 2022:
Har vuxit väldigt mycket senaste månaden, men träningsmässigt fortsätter vi att möta mycket grund med mycket motion fem dagar i veckan.

December:
Har bommat några pass då han haft förkylningssymtom, men i övrigt har han fortsatt att grundtränas med mycket motion.

November:
Förutom att han bommat några pass när han dragits med en lättare förkylning så sköter han sig exemplariskt när han joggas månad till fredag.

Oktober:
Väldigt trevlig kille som sköter sig på bästa vis. Körs fyra till fem gånger i veckan, fyra till fem kilometer per gång.

September:
Satt honom i vagn i början av månaden. Första gångerna var han lite misstänksam, men efter det har det gått som på räls. Motionskörs fem gånger i veckan och sköter sig på bästa sätt.

Augusti:
Påbörjade sin inkörning i slutet av månaden och vi fortsätter med det kommande månad.

Juli:
Fin ettåring som kom in i träning i mitten av månaden. Till en början har han fått landa hos oss och vi kommer att påbörja inkörning kommande månad.