Nordby Elde
2015
Norheim Faksen                                  Trons Embla
                                                                  Lome Elden

Ägare:
Easy KB

In i träning 19 september 2016
64  7-8-5  24,6    710.400

Oktober:
Gjorde ett riktigt bra lopp på Gävle då han trots stor galopp varvet kvar blev femma. Känns fortsatt fin efter det och startar nästa gång den 6 november på Bergsåker.

September:
Var jätteduktig tvåa i början av månaden på Romme. Fick sedan ett helt omöjligt lopp på Gävle och att han inte fick några pengar är det inget att säga om. Känns fortsatt fin i jobben på hemmaplan och startar åter inom ett par veckor.

Augusti:
Gjorde comeback efter ett litet tävlingsuppehåll i mitten av månaden. Gick då strålande som tvåa vilket var väldigt skönt då han under en längre tid tränat starkt på hemmaplan. Startar igen den 3 september på Romme.

Juli:
Inledde månaden som konvalescent. Blev friskförklarad när han var på återbesök hos veterinären och har därefter successivt tränats igång. Kommer eventuellt ut och startar senare i augusti.

Juni:
Gjort två starter och tyvärr galopperat i bägge, men mellan galopperna har han visat fin form och att farten finns där. Framför allt i loppet på Hagmyren tror jag att det var en placering bland de tre som rök när han galopperade. Annars känns han stark och rejäl i loppen och startar nästa gång den 3 juli, igen på Hagmyren.

Maj:
Haft en bra träningsmånad då han nött på rejält på rakbanan. Gör comeback den 3 juni på Rättvik och det viktigaste är att han känns fräsch och fin så att vi kan starta vidare i sommar.

April:
Har mestadels ridtränats av Camilla på ridbanan. Vrickade sig i hagen och fick vila en vecka och i samband med det var han även förkyld och ska man vara förkyld var det rätt vecka. Glädjande nog tränar han igen som vanligt i månadsskiftet.

Mars:
Blev friskförklarad i början av månaden vilket var glädjande. Har mestadels hållit till på ridbanan där Camilla har dressyrtränat honom. Kommer att fortsätta med det i april men växla med vanliga snabbjobb.

Februari:
Har konvalescenttränats större delen av månaden. Kommer att kollas om med veterinär i början av mars och förhoppningsvis kan vi träna igång honom lite tuffare efter det.

Januari 2022:
Haft en lite besvärlig månad då vi inledde året/månaden med att galoppera bort en riktigt fin peng på V75. Provade V75 ytterligare en gång då han inte var som bäst. Gick igenom honom efter det och hittade inga större fel och därför provade jag att starta i ett lopp på Gävle, men med facit i hand skulle han stannat hemma då han inte travade den dagen. Är nu för dagen behandlad i sina framben och avslutar månaden som konvalescent.

December:
Visar en stadigt stigande formkurva. Då han hade lite dåligt med startpoäng fick vi inleda månaden med en långresa till Göteborg där han gjorde det bra som femma. Tack var pengen vi drog in där kom vi med på Gävle där han spurtade strålande till en finfin andraplats. Startar igen på Bollnäs den 1 januari på V75.

November:
Gjorde comeback efter några månaders tävlingsfrånvaro på Romme. Var då duktig femma efter ett snällt upplägg. Avslutade månaden med en start på Bollnäs då det blev lite för tufft att gå i dödens och han fick nöja sig med sista pengen. Travade dock väldigt bra och vi letar nya lopp åt honom.

Oktober:
Sattes igång efter sin viloperiod i september. Vi inledde successivt och i slutet av månaden springer han nu sina sex intervaller med lätthet.

September:
Fick en välförtjänt månadssemester i hagen och kommer att sättas igång inom kort.

Augusti:
Lite frustrerande då han var riktigt fin på Gävles V75-dag, men lite oturligt galopperade han bort en fin placering 700 kvar. Startade honom endast sex dagar senare på Bergsåker och då var han inte alls sig lik. Drack mycket vatten och hostade efter loppet. Kommer att ge honom lite semester för att studsa tillbaka med fulladdade batterier till nästa start.

Juli:
Tränar riktigt, riktigt bra för dagen, men har haft lite stolpe ut i lopp. Var till Arvika i ett lopp som blev konstigt kört då det gick extremt sakta. Blev nästan så att han höll på att kväva sig och när jag släppte av honom slutade det med galopp. Hoppas han får utdelning på sin fina form, förhoppningsvis redan den 3 augusti på Bollnäs.

Juni:
Gjort två starter och är helt klart på rätt väg igen. På Romme hade vi lite trafikbekymmer och fick luckan lite för sent när vi blev fyra. Var sedan ut på V75 ända uppe i Boden och tog sista pengen, även då utan att få riktigt fritt till slut. Letar lopp åt honom och det kan bli Arvika den 9 juli.

Maj:
Var ut på Rättvik och blev för hans del något så ovanligt som rejält trött. Det visade sig att han inte var 100 i halsen. Chansade och anmälde honom i finalen på V75 på hemmaplan, men även om han var bättre i halsen var det för tidigt att starta honom då. Har åter börjat träna i slutet av månaden och hoppas att han får visa sitt rätta jag senare i sommar.

April:
Var jättebra som trea på Bergsåker i ett långlopp med 100 000 i första. Galopperade kort på upploppet och tappade troligen en placering på det. Var därefter ut på Solvalla och lite snöpligt galopperade han i ledning 1100 meter från mål. Blivit genomgången av veterinär utan anmärkning efter det. Startar nästa gång den 7 maj på Rättvik.

Mars:
Hade tränat väldigt starkt inför sin årsdebut bland annat gått 25,5/1640 meter ensam inne på Gävletravet. Tyvärr blev det platt fall i debuten då han inte fungerade som förväntat. Det visade sig att han hade ont i framknäna den dagen vilket är åtgärdat. Ska på återbesök för det i början av april och därefter bestämmer vi hur vi ska lägga upp träningen framöver.

Februari:
Har tränat på rejält hela månaden. Mycket intervallträning på rakbanan. Får även några uppmjukande dressyrpass däremellan. Preliminär årsdebut den 22 mars på Färjestad.

Januari 2021:
Har haft välförtjänt semester större delen av månaden. Satte igång honom med lugn motion sista veckan i januari och nu väntar några veckors tuffare träning för honom.

December:
Var inte som bäst när han var ut på V75 på Bergsåker. Fick inte travet att flyta. Pga. det trampade han av sig en sko och då valde jag att avbryta och köra av. Han har haft ett långt och framgångsrikt år. Efter starten har han haft hemester.

November:
Gör det fantastiskt bra gång på gång. Inledde med att få gå utvändigt ledaren i ett lopp över lång distans. Trots det krigade han hela vägen in i mål och var inte långt efter när han slutade sexa. Åkte sedan upp till Östersund där han på nytt gjorde det jättebra som tvåa. Enda lilla negativa var att han hängde töm och inte var fullt körbar sista varvet. Bägge de loppen var försök i Dubbelcupen och han är klar för sin fjärde final för året på Bergsåker den 12 december.

Oktober:
Har haft en fantastisk säsong och fortsätter att imponera på mig, framför allt med sitt fina löphuvud. Då han dragit på sig snabba pengar står han numera tillägg på hästar han inte alltför länge sedan stod 20 meter före. Inledde månaden med att vara femma i ett dubbelcupsförsök över lång distans när han sänkte sitt rekord till 25,9 Var sedan ut i finalen av dubbelcupen. Även där slutade han femma på nytt rekord 24,6. Då han är fortsatt pigg och glad kommer han att göra ett eller ett par starter till i år. Nästa gång blir den 10 november på Gävle.

September:
Var ut i dubbelcupsfinal på Hagmyren. Var absolut inte dålig men gjorde inte sitt livs prestation heller och då räckte det inte till några pengar. Gick igenom honom från topp till tå efter den starten och i stort sett var allt bra. Fick någon vecka i hagen för att ladda batterierna. Gått två lättare jobb på rakbanan i slutet av månaden och känns fortsatt fin. Startar nästa gång den 1 oktober på Bollnäs.

Augusti:
Fortsätter att leverera gång på gång. Inledde med att i en tät, tät slutstrid med fyra hästar på målfoto bli tvåa i Boden. Var duktig då, men gjorde inte sitt livs bästa lopp. Det kanske han gjorde på Bergsåker i stället när han sänkte sitt rekord till 24,7 full väg och vann ett dubbelcupsförsök under Sundsvall Open trot helgen på Bergsåker. Måste beundra hans mod när han trots tuffa resor bara springer och springer. Nästa start blir i finalen av dubbelcupen, när de kör V75 på Hagmyren den 12 september.

Juli:
Inledde månaden med en veckas välförtjänt semester. Var inte så jättehårt tränad när han startade på Bollnäs, men det gjorde inte så mycket då han trots ett tufft lopp utvändigt ledaren, orkade hela vägen in i mål och vann på starka 25,3 aM och fick fina 100 000 för besväret. Fick endast sex dagars vila till nästa start. Gjorde det riktigt bra då också, då han igen fick ett tufft lopp och höll starkt som femma. Känns allt fortsatt fint i träning kommer han ut om tre fyra veckor igen. (Segern går att se på min YouTube-kanal).

Juni:
Har fortsatt att visa att formen är på topp, då han i ensamt majestät vann med många längder på Gävle. Tyvärr galopperade han i månadens andra start på Åmål. Blev lite för mycket den dagen med lång resa, 800-metersbana och många omstarter. Han kommer att gås igenom med veterinär i månadsskiftet och därefter ser jag hur vi lägger upp matchningen framöver.

Maj:
Haft en fantastisk utveckling och dessutom gjort hela fyra starter. Inledde i början av månaden i ett blött och regnigt Rättvik där han blev fyra från dödens inte långt ifrån andraplatsen. En ny "snöplig" fjärdeplats blev det på Romme. De två fjärdeplatserna räckte till att vi kom med i Gunnar Wallbergs minne på Gävle. Väl där sänkte han sitt rekord med flera sekunder till 25,0/2140 och satt fast i mål med gott om krafter kvar som sexa. Avslutade månaden med att få lite utdelning på formen då han åter gick en 25-tid full väg, den gången som trea i ett tufft femårslopp på Hagmyren. (Vinnaren gick nytt svenskt rekord.) Om allt är som det ska startar om cirka 14 dagar igen.

April:
Var tänkt att han skulle starta på Hagmyren under påsken. Tyvärr drog han på sig en kraftig förkylning och självklart stannade vi hemma. Blev behandlad mot den och hann med ett banjobb i slutet av månaden då han gick 38 över 3000 meter. Startar nästa gång 1 maj på Rättvik.

Mars:
Varit lite frustrerande under mars då han gjort två starter och känts hur stark som helst, men inte varit hundra procent körbar då han hängt töm. Blivit åtgärdad i både ben och mun efter sista starten och får vi bara de här sista procenten kommer Elde att ha en supersäsong framför sig.

Februari:
Gjorde en start i början på månaden då han inte var sig lik. Blev snorig och stod med en lättare virusinfektion dagarna efter start. Glädjande nog är han åter sig själv och i träning vi månadsskiftet. Han startar nästa gång den 10 mars på Gävle.

Januari 2020:
Gjorde en fantastiskt fin årsdebut då han trots ett tufft lopp vann säkert till slut. Har känts fin i träning både före och efter det och startar igen den 5 februari på Bollnäs.

December:
Har fortsatt att visa att formen är på topp. Gick nytt rekord 28,2 när han var tvåa på Eskilstuna. Följde upp det med att ta en imponerande seger från dödens på Romme. Avslutade månaden med att vara femma i ett hårt gäng på Bergsåker.

November:
Gjorde en start vilket slutade på bästa tänkbara sätt då han trots dödens hela vägen segrade på Gävle. Han har alltid visat bra kapacitet och när han nu travade hela vägen kom en framgång. Startar igen den 2 december på Eskilstuna.

Oktober:
Var inte som bäst när han startade på Bollnäs i början på månaden. Visade sig när vi gick igenom honom att det inte var några större fel, men att han hade varit lite öm i fötterna den dagen. Efter att ha skott om honom och han fick ett par sulor har allt varit bra. Han avslutade månaden med att kvala på Gävle på en 34 tid. Travet flöt bra den dagen, men han var lite dålig i magen något som vi måste ha koll på framöver.

September:
Var ut i början på månaden då han äntligen skötte sig och då fick vi med oss en finfin tredjeplats. Var på väg mot ytterligare en topp-tre-placering på Gävle, dessutom hade han gått ett nytt rekord, men, lite surt, blev det i stället galopp 200 kvar. Startar igen den 3 oktober på Bollnäs.

Augusti:
Har inte riktigt fått ut vad jag vill av honom på banan ännu. Var fantastiskt fin i ett jobb runt 28,5/1600 meter för att inte alls trava när det var allvar på Solänget. Har efter det åtgärdat honom. Som vanligt tränar han starkt hemmavid. Får vi bara ”polletten” att trilla ner rätt har vi mycket att hämta på banorna i höst. Startar så fort han kommer med igen.

Juli:
Åkte hela vägen upp till Hoting och kändes väldigt uppåt i värmningen, men tyvärr klarade han inte av de lite snävare kurvorna när det blev allvar och galopperade bort sig. Åtgärdade lite småsaker efter det. Avslutade månaden med att vara riktigt fin i ett jobb strax under 30/1600 meter. Startar närmast den 6 augusti på Solänget.

Juni:
Har känts riktigt bra hemmavid på rakbanan. Men blev lite besviken när han startade på Rättvik även om han gjorde det ok som sexa. Det är möjligt att det hade blivit lite långt mellan starterna och han behövde lopp i kroppen. Startar igen den 6 juli på Hoting.

Maj:
Avslutade månaden med en start hemma på Gävletravet. Hade anmält upp honom och det blev lite för tufft. Galopperade med chans att bli femma, sexa i sista kurvan. Nu slutade han nia i stället. Innan dess har han tränat positivt på hemmaplan. Han kommer ut igen under mitten/senare delen av juni.

April:
Var jätteduktig som trea över lång distans på bra tid uppe på Östersundstravet. Tyvärr var han inte som bästa veckan efter då han första gången i karriären galopperade i ledningen 500 från mål. Var inte riktigt just den dagen och har blivit åtgärdad efteråt och har sen fått någon veckas välförtjänt vila.

Mars:
Gör det bra varje gång han startar. Inledde med att vara femma på Romme på nytt rekord 29,7 mot riktigt tuffa hästar. Följde upp det med att sitta fast på Bergsåker med gott om krafter kvar som sexa. Då hade jag 28 sista 2000 metrarna på klockan. Känns som att han tagit stora kliv i vinter och bara blir bättre och bättre. Startar nästa gång den 4 april på Östersund.

Februari:
Avslutade månaden med att göra en finfin årsdebut som trea på nya rekordet 30,7. Inte helt förvånande då han tränat bra hela vintern och känts fin i två banjobb innan dess där det snabbast gick 33 full väg. Startar troligen den 8 mars på Romme.

Januari 2019:
Har växelvis tränat på rakbanan och längre turer där han pulsat i snön. Kommer gå minst ett eventuellt flera banjobb i februari för att sikta på årsdebut den 28 på Bolllnäs.

December:
Efter tävlingssäsongen tog slut fick han det lite lugnare i någon vecka. Efter det har han tränat precis som vanligt och preliminärt gör han årsdebut den 28:e februari på Bollnäs.

November:
Fick en seger retroaktivt efter att den som var först i mål på Rättvik i början av oktober fastnade i en dopingkontroll. Alltid roligt med en seger, men det kändes lite konstigt att få den i efterhand. Själv har han hela tiden tränat på bra hemmavid och avslutade månaden och året med att bli femma i tuff konkurrens på Gävle, på nya rekordet 32,2.

Oktober:
Var ut i början på månaden och var jätteduktig tvåa i ett tufft lopp på Rättvik. Störtdök mot mål efter sen lucka från rygg ledaren. Tyvärr var han förkyld och fick strykas när han skulle starta på Hagmyren och efter det har han endast gått lätt motion. Har ett fint lopp torsdagen den 29:e november på Gävle som jag siktar på.

September:
Gjorde sitt livs andra start i början på månaden och precis som i den första var han jätteduktig tvåa. För säkerhets skull blev han lite uppfräschad efter den starten och fortsätter att kännas väldigt fin i jobben och nästa start blir den 5 oktober på Rättvik.

Augusti:
Gjorde en fantastiskt fin insats när han blev tvåa i sin debut på Romme endast slagen med en mule. Fortsätter att träna starkt efter det och jag letar lämpliga nya lopp allt vad jag kan.

Juli:
Har tränat väldigt starkt på rakan och min tanke var att han skulle debutera i slutet på månaden. Lite surt drog han på sig en förkylning med snor och hosta och i stället fått ta det lugnt i slutet på månaden. Planerar att köra ett banjobb så fort han är kvitt förkylningen och känns det bra letar jag jobb därefter.

Juni:
Haft en väldigt positiv månad. Gått intervaller på nya rakbanan två gånger i veckan och bara blivit bättre och bättre. Siktar på att ta mig in till Gävle i början på juli och är han lika fin på banan där letar jag lopp åt honom.

Maj:
Haft en relativt lugn träningsmånad då han vuxit en hel del. Mycket motion och lite ridning. Han får bestämma själv när vi ska träna på lite tuffare.

April:
Har bland annat hunnit med att bli inriden under månaden. Även varit in till banan där det varit ömsom vin och ömsom vatten. Fartmässigt är han startklar, inga problem att röra sig i farter en bit under 35. Däremot har han brutit och hängt lite töm och därför blev han åtgärdad i slutet på månaden.

Mars:
Har varit in till banan två gånger då vi kört 42 respektive 40 full väg. Fartmässigt är jag nöjd med det, men han har brutit lite sista biten och vi får försöka jobba bort det innan det blir dags för debut.

Februari:
Har tränats mestadels på hemmaplan på rundbanan, men även varit in en sväng till travet. Vi körde 42/2140. Han kommer att få gåt ytterligare något/några banjobb innan det blir dags för debut.

Januari 2018:
Kollade upp honom inför kommande stordåd i början på månaden. Han var lite rasslig i ett framknä och det åtgärdade vi. Fick en lugn period efter det och har endast joggats lätt efteråt.

December:
Blivit körd näst intill dagligen hela december då han fick lite problem med såret efter sin kastraktion. Kommer därför att få en lite lugnare träningsperiod under januari.

November:
Blev kastrerad i slutet på månaden. Innan dess har han fått styrketräna i backen vilket han kommer att få fortsätta med, senare under vintern.

Oktober:
Drabbades av feber i början på månaden och vi har tagit det väldigt lugnt. Först 14 dagar bara hage och därefter bara lugn motion. Kommer inom kort att börja träna lite tuffare igen och även börja gå intervaller i backen.

September:
Inledde månaden med att vara jättefin i kvallopp på 41,1. Efter det har han, välförtjänt, fått träna lite lugnare. Vi kommer åter att börja köra lite snabbare och tuffare under oktober.

Augusti:
Har fortsatt att utvecklas på ett fint sätt. Mycket jobb på sandbanan och avslutade månaden med att gå jättefint inne på travet efter 45 full väg.

Juli:
Har gått dubbla premielopp under månaden. Då han är norskfödd gäller norska regler, därför de två premieloppen. Bägge gångerna har han gått lekande lätt. På hemmaplan har vi tränat lite lugnare än tidigare och mestadels kört lite längre motionspass i skogen. Vi fortsätter med liknande upplägg under augusti.

Juni:
Gick premielopp i början på månaden, men tyvärr sprang han för ”fort” när han blev pigg och ville springa ikapp kvalhästarna. Efter det säkerhetskollade vi honom med veterinären och åtgärdade lite smågrejer. Efter att ha fått ta det lugnt i 10 dagar har han gått mycket motion och vi provar premielopp igen den 11 på Gävle.

Maj:
Har gått lite rundbanejobb hemma på sandbanan där han är väldigt piggelin. Är betydligt coolare uppe i skogen och det är skönt att han kan göra skillnad på träningspassen. Han kommer att gå premielopp på Romme den 2 juni.

April:
Har trimmats på fem dagar i veckan på hemmaplan. Mycket turer i skogen har det blivit vilket han tycker är toppen. Som vanligt sköter han all träning på bästa sätt.

Mars:
Gör alltid sitt bästa i träning. Nött på mycket mängd hemma. Var in till banan och han skötte sig på allra bästa sätt när han sprang 2,05/3000 meter.

Februari:
Tränar fantastiskt fint för dagen. Hänger fortfarande med de jämnåriga varmbloden i jobben (nästan). Träningsmässigt har han växlat mellan skogspass och rundbana fem dagar i veckan.

Januari 2017:
Har körts fem dagar i veckan, lite omväxlande. Vi har blandat vanlig rundbana med snöpulsning och oavsett var vi kör löser han det på bästa sätt.

December:
Har motionerats både i skogen och på banan fem gånger i veckan. Även om det blev ett litet minibreak när vi vaccinerade stallet. Så här långt sköter han sig perfekt och har inte gjort något fel.

November:
Väldigt klok och förnuftig kille som alltid gör sitt bästa. Träningsmässigt körs han fem gånger i veckan tillsammans med de andra ettåringarna cirka fem sex kilometer per gång. Oktober:
Började månaden med att vi plockade bort hans vargtänder. Efter det har han följt de normala rutinerna, dvs. tömkörts och satts i vagn och han har hittills gjort allt rätt och i slutet på månaden joggar han tillsammans med de andra ettåringarna fem sex varv på banan med lätthet.

September:
Köptes till stallet i samband med auktion i Norge. Väldigt fin häst helbror med Nordby Kuling. Till en början fick han 14 dagar att bara acklimatisera sig hos oss.