Nordby Kuling
2013
Norheim Faksen                                  Trons Embla
                                                                  Lome Elden

Ägare:
Easy KB

In i träning 18 september 2015
42  8-4-5   24,8  574.400 

Januari 2020:
Har kommit igång mer och mer med träningen och körts minst tre gånger i veckan. Mellan 8 och 12 kilometer per gång i skogen. Känns bra för dagen och får fortsätta med samma upplägg även under februari.

December:
Haft en positiv månad då gaffelbandet ser så bra ut det kan göra i det här läget. Har börjat träna honom med bladad jogg och skritt varannan dag. Trodde han skulle vara överladdad när vi satte igång honom, men glädjande nog sköter han sig på bästa sätt. Kommer att fortsätta likadant under januari.

November:
Har skrittats en hel del och även joggats lätt, lätt, lätt för vagn i slutet på månaden. Peppar, peppar verkar allt bra med benen och vi fortsätter att skynda långsamt kommande månad.

Oktober:
Inledde månaden med att gå en hel del i horsewalken. Var även på återbesök hos veterinären där gaffelbandet fortsätter att läka åt rätt håll. Men utläkningsprocessen har avstannat lite vilket är fullt naturligt då det går långsammare ju längre tid efter skadan som gått. Vi skyndar långsamt med honom och det får ta den tid det tar. Det viktigaste är att han blir bra.

September:
Har fortsatt att ta det lugnt, men börjat tränas lite lätt i skrittmaskin. Allt verkar bra med benen så här långt och vi fortsätter att öka träningen successivt framöver.

Augusti:
Var på återbesök hos veterinären i slutet på månaden där man konstaterade att läkningen på gaffelbandet hade gått riktigt bra och att vi kan börja träna honom lite lätt, men då jag vill var rädd om honom får det bli ytterligare någon månads rehab innan vi sätter igång honom igen.

Juli:
Har enbart tagit det lugnt och påbörjat sin konvalescens och han fortsätter med det också nästa månad.

Juni:
Hade verkligen en berg-och-dal-bane-månad. Han inledde med att vara på topp och vinna på Östersund. Var grymt duktig i månadens andra start som tvåa på Hagmyren. Tyvärr fick han känning i ett gaffelband i samband med den starten och nu väntar en lång konvalescens.

Maj:
Har haft en månad då vi verkligen kastat mellan hopp och förtvivlan. Inledde med att sitta fast på Bergsåker i ett lopp där vi hade behövt vara fyra för att komma till Dubbelcup-finalen som skulle avgöras på Gävle. Kändes väldigt tungt då jag bommade det, men när väl anmälningarna till Gävle skedde, visade det sig att vi kom med ändå. Och där tog han en mersmakande andraplats värd 100 000 på nytt rekord 24,8/2140. Avslutade månaden med ytterligare en finfin andraplats. Även då rekord, men då över lång distans på 26,3. Anmäls till Östersund den 7 juni.

April:
Hade marginalerna med sig då vi tog årets första seger på Östersund. Däremot var marginalerna inte med oss då vi provade V75 på hemmaplan. Där blev han störd till galopp i sista sväng, gott gåendes. Avslutade månaden med att inte få aktionen att stämma till 100 procent när det inte blev några pengar på Färjestad.

Mars:
Hade tränat starkt på rakbanan innan vi begav oss av till Färjestad. Där galopperade han när det gick väldigt fort 900 kvar som trea. Då det var väldigt långt till de bakom tror jag vi hade kunnat greja den placeringen. Surt sa räven. Har åtgärdat lite smågrejer efter det och han avslutade månaden med att ta det lite lugnt. Startar nästa gång den 4 april på Östersund.

Februari:
Var femma i årsdebuten. Uppträdde lite knepigt och det kändes som att han hade problem med banan, då han var väldigt trög och galopperade. Efter galoppen gick han riktigt bra hela vägen in i mål. Hade hopp om en framskjuten placering tio dagar senare. Även om han gick en bra tid 27,2 var det inte rätta trycket i honom. Det fanns en förklaring till den bleka insatsen då han hade halsen full av slem efteråt. Har fått medicin mot det och får ta det lugnt i inledningen av mars.

Januari 2019:
Har trimmats hårt och intensivt på rakbanan. Avslutade månaden med ett banjobb omkring 30 full väg. Han gör årsdebut den 12 februari på Gävle.

December:
Hade det lite lugnt i början på månaden. Har därefter successivt tränat igång. Känns väldigt stark och rejäl och troligen får han träna på i januari för att årsdebutera i februari.

November:
Inledde månaden med att göra en toppinsats i finalen av dubbelcupen tillika V75 där han blev trea endast slagen med någon centimeter om andraplatsen. Var även trea veckan därpå men hängde töm den dagen och var inte fullt körbar. Haft en intensiv höst med många starter och efter den sista starten på Gävle blev han behandlad och har fått en välförtjänt semesterpaus.

Oktober:
Gjort två starter. I den första hoppade han i mål som tvåa då jag chansade och släppte av honom lite för mycket. I den andra avslutande han bra som trea efter att ha suttit sist större delen av loppet.

September:
Haft en finfin månad. Inledde med att vinna smått överlägset på Solänget. Följde upp det med att vara stark trea från dödens i Bernt Martinssons lopp på Romme. Tyvärr blev han lite förkyld efter det och fick ta det lugnt en vecka. Allt är åter bra och jag letar lopp inom kort.

Augusti:
Var duktig fyra i ett Dubbelcupsförsök i början på månaden på Romme. Fungerade inte alls i travet när vi provade honom barfota i starten därpå på Gävle. Kollade upp honom med veterinär för säkerhets skull efter det utan att hitta några större fel och han startar igen inom kort.

Juli:
Har haft en finfin månad då han först var fyra i tuff konkurrens på Arvika. Följde upp det med att ta en välförtjänt seger på Lindesberg och avslutade månaden med att ta en ny fjärdeplats, den här gången på Romme. Bäst av allt är att han inte tagit en endaste galopp och känts alltmer stabil. Fortsätter han på den inslagna vägen får han en rolig höst. Nästa start blir den 3 augusti på Gävle.

Juni:
Har tyvärr hamnat lite fel då han har ont om startpoäng. Har därför tvingats anmäla upp honom i klass. Varit med i två femåringslopp där han mött de bästa jämnåriga kullkamraterna. Tyvärr har han inte fått något med sig i de loppen, men på Romme galopperade han bort en fin penningplacering på upploppet. Även på Hagmyren hade det kunnat bli pengar om han inte blivit störd till galopp i sista sväng. Nästa start blir även den på Hagmyren den 2 juli.

Maj:
Har tränat riktigt positivt och jag är väldigt nöjd med honom för dagen. Varit in till banan där han i ensamt majestät gått 28,5/1600 meter. Han startar nästa gång den 1 juni.

April:
Hoppade bort två fina placeringar. Första gången var det jag som blev för ivrig när han galopperade på upploppet på väg mot en tredje/fjärdeplats. Den andra gången blev han själv för ivrig och galopperade i sista sväng som tvåa med gott om krafter kvar. Efter det har vi kollat honom från topp till tå utan att hitta annat än ett par mindre blessyrer. Han avslutade månaden med att var fin i ett jobb på 33 full väg.

Mars:
Haft en fin månad och jag såg med tillförsikt fram mot hans debut. Tyvärr blev han överladdad och galopperade. I samband med galoppen uppträdde han lite dumt och slog mot mig vilket gjorde mig besviken. Startar igen på Romme den 1 april.

Februari:
Känns väldigt stark och rejäl i träning. Har tagit ett rejält steg framåt under vintern. Gått ett banjobb (finns på You Tube), efter 30 full väg på ett bra sätt. Han kommer att årsdebutera under senare delen av mars.

Januari 2018:
Har tränat tufft på hemmaplan och känns fantastiskt fin. Det är så att jag längtar att komma ut och starta med honom, men han får träna på ett tag till innan det blir dags.

December:
Har blivit behandlad i sina framben och mestadels tagit det lugnt under december. Kommer att påbörja tuffare vinterträning under januari inför kommande stordåd 2018.

November:
Blev tråkigt nog platt fall när han startade på Hagmyren. Han var inte alls sig själv. Tråkigt nog var han dålig i halsen. Han har nu fått vila efter det och vi har nu passat på att fräscha upp honom i framknäna. Är en häst med hög potential och får vi honom bara fräsch kommer resultaten på banan att komma.

Oktober:
Har blivit betydligt lugnare och mer harmonisk som valack. Var ut och gjorde en start på Eskilstuna då han var femma överlång distans. Var inte speciellt tufft jobbad inför den starten, men jag var nöjd med hur han kändes och han kommer att vara förbättrad till nästa gång som blir på Hagmyren den 2 november.

September:
Gjorde två snabba starter i början på månaden. I den första uppträdde han lite knepigt och tog inte i förrän sista biten då han spurtade snabbt som fyra. I den andra galopperade han 500 meter från mål då han var på väg att skölja fram till ledningen. Då han varit väldigt hingstig och bökig större delen av året beslöt jag att kastrera honom och han avslutade månaden som konvalescent.

Augusti:
Haft en tuff månad då vi spänt bågen och mött de bästa jämnåriga kullkamraterna. På Bollnäs hade vi lite missflyt då han blev generad till galopp och aldrig fick chansen att visa vad han gick för, men i ett litet fält blev han till sist femma. Avslutade sedan månaden med att delta i derbykval i Norge, där han trots nytt rekord 27,2 över lång distans inte räckte till utan blev andra utan pengar. Kommer att matcha lite snällare framöver och siktar på start den 7:e på Gävle.

Juli:
Avslutade månaden med en riktig femetta då han vann på nya fina rekordet 28,1/2640 meter. Extra bra gjort med tanke på att han inte var så hårt jobbad efter sin konvalescens utan endast gått två pass i backen och ett tuffare banjobb innan den starten. Siktar på start den 10 på Bollnäs och fungerar han bra där åker vi till derbykval i Norge.

Juni:
V
ar ut i början på månaden och tråkigt nog fick han inte travet alls att stämma och galoppen kom som ett brev på posten. Åtgärdade ett framknä efter det och han har varit konvalescent större delen av månaden. Vi får spotta i nävarna och komma igen med honom.

Maj:
Har tränat mycket intervaller på rakan och även varit in till banan vid ett flertal tillfällen (jobb finns på You Tube) Han är väldigt hingstig för dagen, men när han koncentrerar sig på det han ska göra tränar han på bästa sätt. Han startar den 2 juni i finalerna av Sleipner Cup. Efter det kommer vi att starta på lite tätare än vad vi hittills har gjort.

April:
Har varit in till Gävle en gång då det både var vatten och vin. Fartmässigt sprang han en 27 tid över 1600 meter, men fortfarande är han lite valpig och bröt ut rejält i sista svängen. På hemmaplan har han mestadels tränats på rakan tillsammans med de andra kallbloden, med vilket han trivs ypperligt.

Mars:
Efter fina träningsrundor gjorde han mig inte besviken när han efter ett lopp i dödens enkelt vann årsdebuten. För säkerhets skull kollade vi honom efteråt och han blev behandlad. Inga stora grejer, men bättre att ta det säkra före det osäkra. Han ska på återbesök i början på april och efter det får vi börja trimma på hårdare igen.

Februari:
Förutom att han blivit väldigt hingstig sköter han träningen på bästa vis. Lite risk att formen kommer för tidigt. Gått ett banjobb i Gävle då han inledde med att dumma sig rejält och slå bakut, men efter lite korrigeringar flög han fram. Jobbet finns på You Tube. Har både före och efter det känts lika fin i backintervallerna och årsdebuten kommer att ske på Romme den 10 mars.

Januari 2017:
Inledde månaden lite lugnt för att successivt öka träningsdosen och vara uppe i fyra intervaller i backen två gånger i veckan i månadsskiftet. Känns fantastiskt fin för dagen och vi trimmar på ett tag till i backen.

December:
Inledde månaden med två pass i veckan i backen och däremellan ett lättare dressyrpass under sadel. Fick ett litet hack i skivan då vi var tvungna att åtgärda en has strax före jul. Han avslutade året som konvalescent.

November:
Har haft en tuff månad då han går intervaller i backen plus att vi lägger in ett dressyrpass under veckan. Han känns riktigt stark i backen medan han har det tufft när Annie rider honom att kunna använda hjärnan på rätt sätt. Han kommer att fortsätta med samma upplägg också i december.

Oktober:
Inledde månaden med att ta lite semester. Efter det har vi successivt satt igång honom och Annie har påbörjat inridning av honom. Tanken är att han ska gå två pass i backen och däremellan lite lättare dressyrövningar under sadel.

September:
Inledde månaden med att åka hela vägen till Oslo och var med i kval till norskt travkriterium. Var på väg mot en finalplats när vi blev rejält störda i sista sväng och i sin iver att jaga ifatt galopperade han. Väldigt tråkigt. Glädjande nog fick han snabb revansch då han starten efter, vann på Gävle, dessutom på nytt banrekord 29,3. Var sedan ut på Bergsåker, men den dagen var han inte i balans utan uppträdde stressat och fick inte travet att stämma. Har behandlat honom efter det och nu blir de vinterträning inför nya stordåd nästa år.

Augusti:
Visade att de två fina insatserna i juli inte var en tillfällighet då han blev tvåa slagen med huvud och hals mot jämnåriga kulltoppar på 30,5. Har efter det känts fortsatt fräsch och fin och vi har spänt bågen och kommer att ta ut honom i norskt kriteriekval den 5 september. Inför den starten har vi också hunnit med att träna honom bakom startbilen vilket han löste på bästa sätt.

Juli:
Efter fina träningsrundor så var det dags för debut på Rättvik. Gjorde det bra som trea, men utan att han hade försökt springa av banan 500 kvar är jag ganska säker på att han hade vunnit. Tog snabb revansch då han vann på Romme efter en riktig raketspurt. Framför allt uppträdde han inte lika opolerat på Romme som på Rättvik. Nästa start blir den 12 augusti på Bollnäs.

Juni:
Hade tränat fint inför sitt kval som han löste på bästa sätt i början på månaden på 44,3. Efter det var han fin i ett jobb på en bit under 35 full väg och jag såg fram emot att debutera honom den 30:e på Bollnäs. Tyvärr drog han på sig en förkylning och fick stanna hemma den dagen. Frisknar han till dröjer det inte länge innan det blir debut i något annat lopp i stället.

Maj:
Fräschade upp hans framknän i början på månaden. Efter det har han mestadels gått på sandbanan. Avslutade månaden med att gå ett jobb på banan efter 36/2140. Han kommer att kvala den 4:e på Gävle.

April:
Två banjobb då han gått cirka 37,5/2140. I det sista var han på väg att gå lite fortare än så då han hade otur och blev av med sin sällskapshäst och tyckte då inte att det var 100 procent inspirerande att springa själv. Kommer för säkerhets skull att kolla upp honom inom kort och målsättningen är att kvala i början på juni och innan dess får han träna på precis som tidigare.

Mars:
På hemmaplan fortsätter vi att köra tre gånger i veckan, två pass i backen och ett motionspass. Två träningar har också varit förlagda inne på travet. Men den här månaden har vi tränat lika mycket mentalt som snabbt, så inget av jobben gick fortare än 45. (Vill att han ska ha positiva erfarenheter från banan). Nu när vi slipper brodd kommer jag successivt att köra mer och mer fartlek och även något banjobb där vi kommer att köra lite fortare än tidigare.

Februari:
Har nött mycket intervaller i backen och även lite extra motionspass mellan backintervallerna. Var in till travet i mitten på månaden då han imponerade på mig när han gick 39 full väg. Vi fortsätter med liknande upplägg också under mars.

Januari 2016:
Precis som de flesta av stallets treåringar har den större delen av träningen varit förlagd till backen och han fortsätter att sköta sig på bästa sätt. Han får trimma på där ett tag till.

December:
Har gått tre till fyra intervaller i den korta backen två gånger i veckan. Mellan de passen har han hunnit med ytterligare några motionspass.

November:
Har fortsatt att gå mycket motion, men även fått bekanta sig med backen. Har mestadels varit i den lilla backen som är 500 meter lång där han som mest gått tre intervaller.

Oktober:
Har grundtränats mestadels på sandbanan. Har även hunnit in en tur till Gävletravet där vi körde 53 full väg med honom. Han får fortsätta att trimmas på både på banan och i skogen kommande månad.e

September:
Jättespännande nyförvärv som är köpt till stallet från Norge. Han har medvetet fått en lugn start hos oss. Vi har endast motionerat honom lite lätt i slutet på månaden.