center

Rosens Tulido
2019
             Tekno Odin                      Lome Svarta
                                                                      H.G.Balder

Ägare:
Easy KB

In i träning september 2020
1   0-0-0   ...   1.500


Oktober:
Gjorde debut på Romme då han tyvärr ville lite för mycket och galopperade bort sig. Har både före och efter det tränat väldigt bra. Hittar jag passande lopp får han starta annars kan det bli så att han får träna på under november.

September:
Är inne i en väldigt positiv trend då han känns start och rejäl hemma i sanden. Har varit in till banan vid två tillfällen och visat fin fart, men även någon galopp. Siktar på att debutera honom under månaden troligen den 13 på Gävle.

Augusti:
Inledde månaden som konvalescent och har därefter åter succesivt tränats i gång. I slutet av månaden är han uppe i fullt antal intervaller på rakbanan. Kommer att åka in till banan med honom inom kort och siktar på start senare i höst.

Juli:
Haft en bra träningsmånad där han fått jobba hårt och rejält, mestadels på rakbanan, men även en hel del motionspass mellan rakbanejobben.

Juni:
Haft en bra träningsmånad där han fått jobba hårt och rejält, mestadels på rakbanan, men även en hel del motionspass mellan rakbanejobben.

Maj:
Varit lite bekymrad över hans hals, men glädjande nog var det inte större bekymmer när vi var till vet. Anders Ekfalk utan vi skulle fortsätta att träna på precis som vanligt dvs. en hel del motion blandat med snabbjobb på rakbanan. Siktet är inställt på start under sensommaren/hösten.

April:
Inledde månaden med mycket skogsturer för att under senare delen mer gå traditionella intervaller på rakbanan. Oavsett var vi tränar gör han det på ett bra vis.

Mars:
Avslutade månaden på bästa vis då han lunkande runt kvalet på 42,2 som godkänd. 14 dagar innan hade vi kört ett banjobb efter 47 full väg. Är väldigt nöjd med honom för dagen, men när han fortfarande växer får han träna på ett tag innan blir dags för debut.

Februari:
Är för dagen en väldigt överbyggd och växer en hel del. Fortsätter att kännas stark i jobben, men jag tar det relativt lugnt då jag inte vill gasa alltför mycket när han är inne i en växtperiod.

Januari 2022:
Går intervaller två gånger i veckan på rakbanan. Däremellan ytterligare något/några motionspass. Känns fin för dagen och har ett spännande år framför sig.

December:
Tränar starkt för dagen. Har växlat mellan rakbanan och rundbaneträning. Blir stadigt bättre, en intressant häst att följa kommande år.

November:
Har fortsatt att nöta mycket grundträningen och även en hel del snabbare jobb på rundbanan på hemmaplan. Vi fortsätter att fokusera på att träna kondition och styrka även kommande månad.

Oktober:
Haft en lite lugnare träning där vi fokuserat mer på motion än snabbjobb. Kommer åter att tuffa till träningen kommande månad.

September:
Har fortsatt att som tidigare träna mycket mängd, men även provat på intervaller på rakbanan. Oavsett hur vi tränar göra han det på ett bra vis och det är en spännande häst att följa.

Augusti:
Har fortsatt att träna starkt. Gått mycket rundbanejobb/2400 meter. Och mycket motion däremellan fortsätter med det också under september.

Juli:
Avslutade månaden med att gå godkänt premielopp på allra bästa sätt, 58,3. Blev väldigt imponerad av honom. Framför allt mentalt uppträdde han som en gammal rutinerad häst. Innan dess hade han hunnit med två svängar in till banan där vi kört mellan 2,05 och 2,10. På hemmaplan fortsätter vi att nöta mycket mängd och fortsätter med det under hösten.

Juni:
Fick i slutet av månaden åka in till travet för första gången i livet. Skötte sig exemplariskt när han sprang 2 minuters fart full väg. Avslutade sista varvet efter 1,57. Då premielopp är mellan 1,55 och 2,10 dröjer det inte alltför lång tid innan han är med i travprogrammet och springer premie. Innan banjobbet hade han precis som tidigare gått väldigt mycket mängd fem dagar i veckan.

Maj:
Har utvecklats på ett fint sätt senaste månaden. Nöter på med mycket grund/styrketräning fem dagar i veckan. Kommer eventuellt att premiärköras på banan kommande månad.

April:
Gör det bra i träning för dagen. Körs i varierat tempo fem dagar i veckan och vi fortsätter med det upplägget ett tag till.

Mars:
Blir stadigt bättre och bättre. Körs måndag till fredag, blandat skogen och banan. Kommer att börja få gå lite snabbare träningspass under april och eventuellt besöka banan.

Februari:
Blev kastrerad i början av månaden. Har tränats mer eller mindre dagligen efter det med mycket mängd. Fortsätter nöta mycket grundträning även kommande månad.

Januari 2021:
Håller på att växa väldigt mycket för dagen, men det hindrar honom inte att utvecklas på ett bra vis. Han grundtränas fem dagar i veckan och vi fortsätter med det också i februari.

December:
Gnuggas med grundträning fem sex kilometers joggning fyra till fem dagar i veckan. Hittills har han gjort allt vi begärt av honom och vi fortsätter på liknande sätt under januari.

November:
Sköter sig på bästa vis. Joggas tillsammans med de andra ettåringarna. Mestadels på innerplan till rundbanan måndag till fredag, fem kilometer per gång.

Oktober:
Började månaden med att vila lite då vi tog bort hans vargtänder. Har därefter motionkörts fem dagar i veckan. Väldigt trevlig och levnadsglad individ som jag ser fram mot att träna och tävla.

September:
Jättefin häst som ropades in på kriterieauktionen den 24:e. Hämtade hem till stallet några dagar senare.