Sluggo Tabac
2017
             Mino                   Linda Slogum
                                                                      Qvadrigo 

Ägare:
Easy KB

In i träning 9 december 2018
26  1-6-3  26,6    185.400

Oktober
Inledde månaden som konvalescent. Har därefter motionerats och i slutet har han också hunnit med lättare intervallpass på rakbanan. Kommer att få träna på rejält kommande månad och eventuellt starta i slutet av månaden.

September
Var till Bergsåker i slutet av månaden då han var med i ett lopp där det var försök och final. I försöket gjorde han det jättebra och sänkte sitt rekord med flera sekunder till 26,6 som trea. Även i finalen gick han nytt voltstartsrekord trots två galopper, men det räckte inte till pengar. Blev lite sliten av de två tuffa loppen och blev åtgärdad efter och avslutade månaden som konvalescent.

Augusti:
Avslutade månaden med två täta starter. I den första sprang han och slog ihop och fungerade inte till 100 procent, men efter lite förändringar, skoryck och bakboots, var han som en ny häst i den andra starten då han blev tvåa på Romme på nytt rekord över lång distans.

Juli:
Blev friskförklarad i början av månaden när han var på återbesök hos veterinären. Har därefter tränats igång mer och mer och i slutet av månaden är han åter upp i max antal intervaller på rakan. Får träna på hemma på gården ett tag till innan det blir dags att leta lopp.

Juni:
Gjorde två starter även om han tog pengar vid bägge tillfällena sexa och åtta, fick han inte travet att flyta till max. Var till veterinären efter andra starten och han har blivit åtgärdad i sina ben.

Maj:
Inledde månaden med att vara slemmig i halsen och fick stanna hemma från en tilltänkt start på Gävle. Fick medicin mot det och svarade bra på den behandlingen. Känns riktigt bra i träningen i slutet av månaden och startar nästa gång den 6 juni på Lindesberg.

April:
Blev veterinärbehandlad i början av månaden och fick ta det lugnt i tio dagar. Har efter det successivt tränats igång och han startar nästa gång på Gävle den 7 maj.

Mars:
Inte haft samma flyt i starterna som tidigare under året. På Bergsåker fick han visserligen ett tufft lopp när han blev sexa, men lät i halsen och var inte helt kurant. Fick vila och medicin och det var ändå inte som bäst i slutet av månaden när han galopperade bort sig på Gävle. Gillade inte den lösa banan den dagen, men jag är inte säker att det var orsaken till insatsen utan vi får kolla honom.

Februari:
Haft en jättebra månad. Inledde med att ta en fin seger på Romme på en för dagen väldigt tungsprungen bana. Följde upp det med att bli sexa på Bollnäs i ett tufft gäng på nytt rekord 29,6. Avslutade med att åter göra en toppinsats när han blev tvåa på Romme från dödens, återigen på tiden 29,6.

Januari 2022:
Inledde månaden med en finfin andraplats på Gävle. Följde upp det med att göra en ny bra prestation även om sjundeplatsen var sämre än jag hade hoppats på Bollnäs. Startar igen på Romme på fredag den 4.

December:
Galopperade bort en trolig plats bland de tre i sista kurvan på Gävle. Fick lite revansch och travade hela vägen och blev trea på Romme dagen innan julafton. Startar åter inom kort.

November:
Fick tyvärr strykas inför en tilltänkt start i början av månaden på Bollnäs, då han hade slem i halsen. Fick medicin mot det och tog någon vecka innan han åter blev bra. Känns jättefin i de avslutande jobben i månaden. Jag har börjat leta lopp åt honom.

Oktober:
Närmar sig seger mer och mer. På Hagmyren ledde vi till bara någon meter innan mål, när han slutade tvåa. Starten efter galopperade vi tyvärr 75 meter från mål i segerstriden. Skulle avsluta månaden med en start på Bollnäs, men fick stanna hemma när han inte var helt frisk i halsen. Både tror och hoppas att han får sätta nosen först snart.

September:
Var ut i början av månaden och var på väg mot en riktigt fin placering när han galopperade 600 kvar. Kom tillbaka efter det och räddade ett sjättepris. Fräschade upp honom efter den starten och i slutet av månaden hann han med ytterligare en start. Mötte då betydligt tuffare hästar än tidigare. Galopperade varvet kvar och blev (tydligen) diskad. Jag hörde inte det utan kom i mål som sjua. Letar nya lopp åt honom under kommande månad.

Augusti:
Har glädjande nog börja tävla lika bra som han en längre tid tränat. Första starten i månaden gjorde han debut bakom bil och skötte med den äran när han blev trea. I den andra förlorade han lite snöpligt i sista steget. Sänkte sitt rekord med ett par sekunder till 32,1. Startar igen den 3 på Bollnäs.

Juli:
Bättre och bättre för varje jobb han går. Avslutade månaden med en start på Rättvik. Gick då felfritt för första gången när han blev femma, men han är fortfarande lite väl spänd och kan han bara slappna av borde han kunna kapa sina tider rejält. Letar nytt lopp inom kort åt honom.

Juni:
Var ut i början av månaden på Lindesberg. Galopperade tyvärr bort sig efter 500 meter. Känns mycket starkare och rappare än tidigare, men just nu går det väldigt fort i hans klass, vilket jag tror kommer att ebba ut snart. Får ha lite is i magen och välja lopp framöver med omsorg då det kan skilja flera sekunder från gång till gång i hans klass.

Maj:
Har tränat starkt på hemmaplan. Blev dock lite spänd när han startade på Rättvik och fick inte aktionen att flyta fullt ut. Trots det blev han sexa och när alla pusselbitar hamnar rätt kommer vi att få roligt med honom.

April:
Avslutade månaden med att ta en mersmakande andraplats på Romme. Ledde in på upploppet när han tog en kort galopp. Gjorde det bra när han ställde sig och räddade andraplatsen. Har blivit uppfräschad efter det. Eventuellt startar han nästa gång den 15 maj på Rättvik.

Mars:
Var jättefin när han kvalade i början av månaden på 35,7. Fortsatte dessutom att göra 700 meter till efter mål i 33-tempo. Hade sedan lite stolpe ut då vi hamnade i ett väldigt tufft Noll-lopp som gick i ett tempo som Sluggo inte klarade av den dagen. Känns ändå som att vi är på rätt väg och siktar på att starta honom under april, men ska leta lopp med omsorg.

Februari:
Har tränats uteslutande i backen hela månaden. Han har blivit starkare och starkare. Kommer att åka in till banan under mars med honom och det ska bli spännande att se hur han beter sig där inne efter all träning i backen.

Januari 2021:
Har haft en bra träningsmånad. Går alla jobb i backen. 90 procent för vagn men har även provat att gå galoppintervaller där. Syftet är att bygga upp honom så att han orkar med att bära upp sin stora kropp och vi fortsätter på den inslagna vägen ett tag till.

December:
Var på långtur till Karlstad och skulle debutera. Men blev ivrig i värmningen och galopperade. I samband med det flög en framsko. Efter det fick han inte travet att flyta och jag valde att stryka honom för säkerhets skull. Har känslan att han inte riktigt orkar med sin stora kropp utan behöver bli starkare framför allt i bakpartiet. Kommer därför att börja träna honom i backen under vintern, vilket kommer att göra susen.

November:
Blev åtgärdad i början av månaden och fick förhållningsorder: tio dagar lugnt, därefter 10 dagar motion och sedan åter i full träning. Peppar, peppar känns det som att det slagit väl ut. Han var riktigt fin i ett rakbanejobb på hemmaplan i slutet av månaden.

Oktober:
Skulle startat på Bergsåker i slutet av månaden. Fick inte travet att flyta som jag ville i värmningen och när det inte blev bättre i defileringen valde vi att stryka. Innan dess hade han varit in och gått 38 full väg på Gävletravet. Kommer kolla honom inom kort. För får vi till hans aktion så har han styrkan att räcka långt i lopp.

September:
Har haft en månad då vi tränat lite annorlunda. Mycket motion, ingen rakbana och Erika har ridit en hel del dressyr på honom. Känns betydligt stabilare i kroppen och han har kommit ur växtperioden på ett bra sätt. Kommer att fortsätta med samma upplägg, men även gå vanligt snabbjobb på rakbanan.

Augusti:
Har vuxit en hel del den senaste tiden och vi har kört honom i lite lugnare tempon, men mycket i stället. Erika har några gånger i veckan också ridit lättare dressyrpass med honom. Just nu är han som en gänglig tonåring som har lite svårt att hålla reda på benen och fram tills koordinationen fungerar fortsätter vi på den inslagna vägen.

Juli:
Känns fin för dagen. Har gått mycket rakbana och även en hel del turer uppe i skogen. Var in till banan en sväng då vi hade otur att hamna i ett riktigt åskväder. Körde inga tider den dagen. Kommer att åka in till banan igen inom kort.

Juni:
Varit in till banan vid två tillfällen och som snabbast gått 39/2000 meter. Får fortsätta mycket rakbana och någon tur till banan kommande månad.

Maj:
Blev kastrerad i mitten på månaden då han hade problem med en roterad testikel. Allt har gått bra med honom efter det ingreppet och han har motionerats dagligen sen dess. Kommer börja gå jobb på rakbanan under juni och eventuellt kan det även bli tal om något banjobb senare i månaden.

April:
Var på återbesök och blev friskförklarad i mitten av månaden. Har därefter successivt ökat träningsdosen. Kommer att åka in till banan med honom under kommande månaden.

Mars:
Var in till banan och gick 42 i början på månaden. Blev efter det jobbet åtgärdad i ett bakben. Fick vila tio dagar efter det men tränar åter för fullt i månadsskiftet.

Februari:
Är fortsatt väldigt stark när vi kör intervaller med honom i backen. Var även fin i ett banjobb efter 42,5/1600 meter i slutet av månaden. (Finns på YouTube). Siktar på nytt banjobb under mars.

Januari 2020:
Har gått intervaller i backen två gånger i veckan plus ytterligare någon motionstur. Tränar alltid bra och den här månaden är inget undantag.

December:
Han avslutade året med att kvala på bästa sätt 45,7. Kvalet finns på YouTube. Vi fortsatte dessutom 500 meter till efter mål i ännu snabbare tempo. Nu väntar några månaders vinterträning och vi siktar på att debutera honom i slutet av våren eller tidigt på försommaren.

November:
Har fått träna på lite tuffare med mycket intervaller på rakbanan vilket har gjort honom gott. Får fortsätta att träna på där också kommande månad.

Oktober:
Var ut i början på månaden och skulle kvala. Blev då lite ivrig när en äldre och snabbare konkurrent kom utvändigt om oss från start vilket fick till följd att han galopperade bort sig. Har efter det fått börja bekanta sig med rakbanan på hemmaplan och precis som när vi tränat honom på rundbanan gör han det på bästa sätt. Han får fortsätta att intervallträna där kommande månad.

September:
Fortsätter att träna på, på bästa sätt. Stark och rejäl på alla sätt. Kvalar den 1 oktober på Gävle.

Augusti:
Fick ett banjobb i samband med hästens dag på Gävle, där han efter ett lugnt förstavarv i tvåminutersfart gick det andra varvet på 50 och gick de sista 100 metrarna i underkant 45. Bommade något jobb i början på månaden då han stod med en lättare förkylning, men i övrigt har han tränat bra.

Juli:
Fortsätter att göra allt rätt i träning. Har fått hålla sig hemmavid hela månaden och snabbjobben har vi kört på rundbanan. Däremellan får han en hel del motionsturer.

Juni:
Imponerade storligen på mig då vi besökte travet för första gången i livet i början på månaden. Sprang då i ensamt majestät 50 full väg med ett sista varv efter 45. Var efter det in i ytterligare ett jobb på banan, men då körde jag väldigt lugnt. Avslutade månaden med att jogga 56.3 i premielopp.

Maj:
Riktigt fin häst som tränats positivt senaste månaden. Gått lite snabbare jobb hemma på rundbanan. Inte omöjligt att vi åker in till travet kommande månad då det känns som att han börjar närma sig premietider.

April:
Har utvecklats mycket sista tiden och hittat en växel till. Kör honom fem dagar i veckan i varierat tempo.

Mars:
Fick vila i inledningen av månaden. Har efter det joggat fem dagar i veckan på rundbanan/slingan.

Februari:
Varit lite snorig till och från under månaden och inte körts kontinuerligt. Jag hoppas att vi kan komma igång ordentligt kommande månad.

Januari 2019:
Motionskörs måndag till fredag. Fick stå över en vecka tio dagar då vi tog vargtänderna på honom. Både före och efter det har han skött sig exemplariskt.

December:
Kom i träning i mitten på månaden. Var mycket hanterad och tömkörd, men inte satt i vagn, vilket vi gjort och det skötte han med den äran.