Tolvmans Olle
2019
             Tekno Odin                      M.J.'S Diva
                                                                      Lome Elden

Ägare:
Rolf Jonsson

In i träning 16 maj 2019
10   1-1-0   56.500   33,1

Oktober:
Var ut i början på månaden på Hagmyren. Blev lite uppjagad och galopperade tyvärr bort sig. Har haft dåligt med passande lopp efter det och i stället fått träna på rejält på hemmaplan vilket han gjort på ett riktigt bra sätt.

September:
Hoppade bort sig på Bollnäs i början av månaden och var inte som bäst. Åtgärdade honom efter det och han känns åter fin i träning. Startar nästa gång den 2 oktober på Hagmyren.

Augusti:
Haft en jättefin månad där han inledde på bästa vis och vann på Rättvik. Följde upp det med en ny bra prestation som tvåa på Hagmyren. Startar nästa gång på Bollnäs den 2 september.

Juli:
Har blivit allt stabilare både i träning och tävling. Hade lite otur och satt fast med krafter kvar som sexa på Rättvik. Blir ny start på den banan 1 augusti.

Juni:
Tränar positivt. Tyvärr har han svårt att komma med i lopp då han har dåligt med startpoäng. Hann dock med en start på Bollnäs då han gjorde det bra som sexa och sänkte rekordet rejält till 35,6.

Maj:
Var ut 17 maj på Rättvik. Det positiva var att han gick felfritt. Det tråkiga var att vi inte hann fram till några pengar. Tränar betydligt bättre än han tävlar. Han spänner sig väldigt mycket när det blir allvar. Kan vi få honom att slappna av när det blir allvar har han inga problem att försörja sig.

April:
Var ut på Rättvik där han skötte sig exemplariskt från start och gick bra hela första varvet, men lite onödigt/överraskande galopperade bort sig 1100 kvar och blev diskad. Hamnat i en växtperiod efter det och vi har tränat lite lugnare i några veckor, men avslutade månaden med att gå ett banjobb efter 38 full väg.

Mars:
Varit in två svängar till banan och glädjande nog har han varit betydligt mer avslappnad nu när han är valack än vad han var i höstas. Körde runt 40 full väg i första jobbet för att köra 36/3140 i det andra jobbet. Han kommer att göra årsdebut på Rättvik på tisdag.

Februari:
Har landat och lugnat ner sig betydligt efter sin kastraktion tidigare i år. Har tränat bra hela månaden då vi nött mycket grunder på rakbanan. Kommer att åka in till banan i början av mars.

Januari 2022:
Blev kastrerad i början av månaden. Blev lite febrig några dagar efter det, men i slutet av månaden är han åter fit for fight och har även hunnit med något lättare pass på rakbanan. Kommer åter att öka på träningen för honom under februari.

December:
Var ut på Romme och var på väg mot en fin tredjeplacering, kunde varken bli bättre eller sämre, när han galopperade in mot sista sväng. Skulle även startat på Gävle i slutet av månaden, men då han inte var 100 i värmningen valde jag att stryka. Vi kommer att kolla honom inom kort.

November:
Är väldigt kvick och snabb i benen, men vi har fokuserat på att träna kondition och styrka hela månaden. Det fortsätter vi med också nästa månad.

Oktober:
Har fortsatt att gå mycket intervaller på rakbanan här hemma. Avslutade månaden med att gå ett banjobb på Gävle där vi som snabbast körde 38 full väg. Kommer troligen att kvala den 23:e på Gävle.

September:
Avslutade månaden med att vara in till banan där han gick dubbla heat, som snabbast 37,5/1640 meter. Tränar även starkt på hemmaplan och vi siktar på debut senare i höst.

Oktober 2019:
Har motionkörts fem dagar i veckan. Uppträder stabilt och förnuftigt och han får fortsätta med mycket motion kommande månad.

September:
Har motionkörts fem dagar i veckan både på slingan och rundbanan och sköter sig så bra man kan.

Augusti:
Har fortsatt att ha det bra i hagen hela månaden. Kommer att börja motioneras i september.

Juli:
Riktigt liten charmknutte som älskar människor och att bli ompysslad. Kört honom kanske 15 gånger totalt i juni och varje gång har han gjort precis allt det man begärt av honom.

Juni:
Riktigt liten charmknutte som älskar människor och att bli ompysslad. Kört honom kanske 15 gånger totalt i juni och varje gång har han gjort precis allt det man begärt av honom.

Maj:
Jättefin liten krabat med bästa namnet hittills i träning. Varit otroligt klok och lättlärd och han har redan hunnit vara i vagn ett par gånger och där har han skött sig exemplariskt.