ÅRET SOM GICK 

2016
Ett jämnt år där pricken över i saknats

2016 inledde jag medvetet lugnt med få starter och då tog det ett tag innan resultaten kom. Stallet har tagit 15 segrar och drygt 1,1 miljon vilket är en liten dipp mot förra året. Klyschan att det är små marginaler visar sig i att vi haft 22 andraplatser där några till och med varit på målfoto, lika oflyt var det när Nordby Kuling var på väg till finalplats i norska kriteriet, men blev störd till galopp 300 kvar. Men det får vi vänta på till 2017.
Tycker det ser intressant ut inför året som kommer. Har flera spännande hästar som har potential att blomma ut under året. För att nämna några: Jag både tror hoppas att stallets stjärna M.T.Insider kommer att få ännu ett fint år och med lite flyt i spårtombolan kommer han att vinna även i större sammanhang. Med Nordby Kuling siktar vi på det norska derbyt i september, även om vi inte når så långt har han fina pengar att tjäna. Hos de som fyller tre och fyra finns det riktigt bra potential. Får Quiet Please, Cadillac Carjan, Enzo Boko, Embu Boko starta på kontinuerligt och hålla sig friska är det hästar som vi får se på V75 under året.
Har i flera år siktat på 2 miljoner i inkörda pengar till stallet och med tanke på hur det ser ut finns det ingen anledning att dra ner på den målsättningen för 2017.

 
Några guldkorn från 2016:

  • Norby Kulings fina start på karriären med banrekord 29,3 på Gävle som topp.

  • M.T.Insiders fina säsong toppad med vinst på V86 på 11,3, en underbar sommarkväll i juli.

  • Fina unghästarna som köpts till stallet under året. Kalle Kanin Tooma, Nordby Elde, B.B.S.Balou och B.B.S.Washington.

  • Att Jorma Kontio hörde av sig och ville att vi skulle köra in hans ettåriga hingst Shalako. Blev grymt stolt och lika stolt blev jag när John Bootsman ringde och skickade Issero Boko till oss.

  • Flera av treåringarna har visat fin kapacitet där Maison Plage tid 13,3 full väg stack ut.

  • Alla som hjälper oss att nå framgång, från anställda, hästägare, när och kära med flera.

 

2015