AKTUELLT
 
 

2017
Juli                 
                                                                                                            Förra månaden

31/7
Både Fyran och Royal var oplacerade idag, men på helt olika sätt. Fyran ville inte alls och var rejält trött i mål. Royal satt tokfast i mål med oryckta tussar och alla krafter kvar på nya rekordet 15,5 aM. Roligare var det med Kose som återigen gick bra, den här gången som femma.

30/7
Kuling vann på bra sätt

Igår på Hagmyren var det lite blandade resultat. Men en etta och två tvåor är med beröm godkänt. Började med målfotostryk som tvåa med Thebigred AS. Väldigt nöjd med hästen men väldigt surt att förlora i sista steget. Detsamma gällde Maison Plage som svepte till ledning i sista sväng, men tyvärr blev upphunnen de sista stegen. En andraplats på V75 är ändå bra nog. Impa räckte inte till. Loppet gick så fort att det blev svenskt rekord. Hon kändes i alla fall fin och får starta på. Elviz blev hängande i tredjespår och jag försökte backa, men det tog ett helt varv innan vi kom ner och den här starten får vi dra ett streck över. Med Insider valde jag ett snällt upplägg och efter enormt högt tempo loppet igenom slutade det med att vi satt fast med krafter kvar först utan pengar. Avslutade dagen med att Kuling vann på nya rekordet 28,1 över lång distans.
Tre nya ut
I morgon är det lunchtrav på Bergsåker och vi startar Indian Four, Royal Entertainer och Kos E.Trollet. Alla tre startade så sent som för en vecka sedan på Rättvik med blandade resultat. Fyran snubblade bort en framskjuten placering i sista sväng och från ett bra utgångsläge siktar jag på en topp tre placering. Royal fick i och för sig gå i dödens men var lite sämre än förväntat. Provar att starta tätt och hoppas att det ska föra honom framåt formmässigt. Kose var jätteduktig tvåa och blir bättre och bättre. Oavsett motstånd siktar jag på en framskjuten placering.

29/7
Fyra V75 hästar
Igår gick Dark nytt rekord 15,7m men fick ändå inga pengar. Cadillac gjorde ett av sina bästa lopp då han blev trea trots en stor galopp.
Idag har vi fullt upp med hela sex hästar på Hagmyren varav fyra på V75!!. Börjar dagen med extrauppsittningen Å Widdock som jagar pengar.
Först ut av våra är Thebigred AS. som är med i lördagsloppet. Senast satt han fast och idag provar jag från start och siktar på att leda hela vägen. I första V75 kommer Maison Plage ut och löser det sig från bakspår kan han skrälla. I V75 två är Imperial Tooma med. Debut över lång distans och vi smyger med och spurtar till slut. Även Järvsö Elviz ska smygas och löser det sig för honom har han en vass speed. I V75 fem gör M.T.Insider debut i Silverdivisionen. Från spår ett får vi oavsett taktik ett fint lopp och trots hårt motstånd kan vi vara bland de tre. Efter V75 i sista loppet startar Nordby Kuling. Han har endast gått två lopp i år. Kapacitet att vinna har han, men formen är 80-procentig och han behöver lopp i kroppen.

26/7
Kuskvinst
Elde lekte i premieloppet på tiden 59,3. Var också nöjd med Eddy i kvalet på 19,4, även om han blev lite stum på slutet.
Hungry satt fast med allt sparat rygg ledaren som trea och formen är fortsatt på topp. Silk återföll i galoppsynder då hon dummade sig redan från start. Körde även Valnes Grace åt Therese Hyllsjö som tog en snygg och enkel seger, mestadels rygg ledaren med lucka till slut. Stort Grattis till Therese och kretsen kring Grace.
Intensivt tävlande
I morgon är det midnattstrav på Romme och vi startar Dark Surprise och Caddilac Carjan. Dark var duktig sist som fyra. Från spår tre får han ett fint lopp och en plats bland de tre kan han ta. Cadillac har efter sin tredjeplats senast haft svårt att komma med i lopp, men har tränat på rejält hela tiden. Sköter han sig har han kapacitet att ta en topp tre placering.

26/7
Hemmatrav
I morgon kvalar Edge of Dignity, Nordby Elde går premielopp och M.R.Hungry Eyes och Silk Launcher startar.
Eddy är en fin häst som vi inte haft så länge. Med tanke på fina träningsjobb bör inte kvalet vara några problem. Elde löste sitt första premielopp galant och inget tyder på att han är sämre i morgon. (Norskfödda måste gå två premielopp).
Hungry är i sitt livs form och från spår ett är plan A att leda från start till mål. Silk tränar för dagen bättre än hon tävlar. Erika kör i ett lärlingslopp och den här gången får hon slå ur underläge.

24/7
Upp och ner
Kalle inledde kvällen fint med att spurta vasst som trea. Gigantic tog en kort startgalopp. Fick sedan ett fint lopp och var lite seg som åtta. Fyran fick ett kanonlopp och när jag skulle sätta in slutspurten i sista sväng snubblade han med ett bakben och galopperade och där rökt en riktigt fin placering. Royal fick ett lite tufft lopp i dödens, men var sämre än jag hoppats som oplacerad. Kvällen fick ett fint slut då KosE gjorde en strong insats som tvåa.

23/7
Fem till Rättvik
Igår kväll lämnade Fanny Sjöhammar oss för att åter gå hem till ägarinnan. Jag önskar Lena och Fanny lycka till framöver.
I morgon startar Kalle Kanin Tooma, Gigantic Boko, Indian Four, Royal Entertainer och Kos E.Trollet. Kalle har jag medvetet anmält från tillägg för att han förhoppningsvis lättare ska hålla sig i rätt gångart. Till en början ställer jag inte större krav än så. Gigantic är med i en kuskmatch och körs av Hans G Eriksson. Spår ett med autostart passar bra och hon har kapacitet att sluta långt fram. Fyran har nu fått två lopp i kroppen efter en kortare paus och formen kommer mer och mer. Lite tråkigt med ett bakspår (9) då han är väldigt startsnabb i volt.
Royal har haft ett kortare tävlingsuppehåll. Endast lite träning på hemmaplan och mest kört på rakan. Löper han upp till sitt bästa, har han kapacitet att bli bland de tre. KosE gick bra i sin debut som sexa för oss. Känns fortsatt fin i träning. Endast nio hästar i loppet och han får ses som en outsider.

20/7
En bra och en dålig insats
Embu underpresterade idag och kan inte ha varit 100 frisk. Det lilla positiva som fanns var att hon kändes väldigt fräsch för dagen. Impa däremot, gick riktigt bra som fyra och hennes fina form håller i sig.
I morgon ska Annie köra Fanny Sjöhammar på Romme. Fanny har visat bra form i de senaste starna som tvåa respektive fyra.

19/7
Två tjejer till Örebro
I morgon startar Imperial Tooma och Embu Boko. Kör dessutom Eddie Medusa. Impa hade en tuff tripp till Åland där hon startade två gånger på två dagar med fina resultat, tvåa resp. etta. Alla spår på tillägg är jag nöjd med och en plats bland de tre kan hon ta. Embu har gått bra från tråkiga lägen de senaste starterna. Då hon är startsnabb passar spår fem bakom bil bra och även hon har en bra platschans. Eddie var det ett tag sedan jag körde, men han var duktig senast när han vann.

17/7
Erika och Hungry till dam-SM-final
Hungry gjorde en femstjärnig insats igår när han trots tufft tryck i ledningen höll storstilat till en andraplats.

16/7
Ulrika och Hungry i SM-kval
Två år på rad har Erika kvalat in till dam-SM-final med Insider och Action. Hoppas det blir tredje raka finalplatsen med M.R.Hungry Eyes som kvalar i morgon på Rättvik. Hungry har betydligt bättre form än vad resultatraden visar och från ett fint fjärdespår bakom bilen är jag inte främmande för att han kan leda från start till mål.

15/7
Tomt
Idag hade jag förhoppningar på framskjutna placeringar. Tyvärr blev det inte så. Red satt fast och blev sjua med gott om krafter kvar. Elviz blev oplacerad från dödens. Just nu känns det bara tomt.

14/7
Elviz på V75
Annie körde ett bra lopp med Fanny när de slutade fyra på Bollnäs i kväll.
I morgon åker vill till Årjäng med Thebigred AS. och Järvsö Elviz. Tråkigt nog är jag avstängd. Red kör Per Linderoth. De är med i ett lördagslopp. Jag håller Red högt och blir inte förvånad om han vinner. Elviz startar i Dubbelcupsfinal i V75 med Björn Goop i vagnen. Elviz har gått bra i årets starter, men möter betydligt tuffare motstånd i morgon. För att vinna i morgon behöver han rekordsänka rejält, vilket jag tror han kan, men frågan är om han kan sänka tillräckligt mycket.

13/7
Insider vann på Dagens Dubbel
Kalle värmde strålande bakom bilen. Men när det väl blev allvar hoppade han över en skugga och felade bort sig. Nisse gjorde en riktigt strong insats i ett hårt gäng som femma på fina tiden 13,9 aM. Fyran var på väg till ledningen när det gick för fort och rullade över i galopp. Snabb till ledningen var även Insider, men han höll sig i rätt gångart och vann på 11,7 aK.
I morgon kör Annie Fanny Sjöhammar på Bollnäs. Förra veckan var hon duktig tvåa på Rättvik och får Fanny smyga med kan hon spurta vasst.

12/7
Fyra på Örebro
I morgon startar Kalle Kanin Tooma, Maison Plage, Indian Four och M.T.Insider. Kalle har hoppat mycket och får nu prova autostart för att förhoppningsvis gå felfritt. Nisse möte tuffa hästar men är bra själv och har ett fint andraspår. Fyran gör alltid sitt bästa. Insider har ett lämpligt lopp med spår fem över kort distans. Dock har han bråkat i boxen i veckan och jag måste värma innan jag bestömmer mig för start.

11/7
Gävleresultat
Både Elde och Washington uppträdde exemplarsikt och klarade premie på tiderna 58,8 resp. 32,7. Kose gjorde ett bra lopp och jag var nöjd med honom när han blev sexa på nya rekordet 32,8. Dark tog en mersmakande fjärdeplats på tiden 14,2. Silk var sämre än förvänatat och tog inga pengar.

10/7
Fem på hemmaplan
Idag var det en tung dag på Rättvik. Mospiken uppförde sig otroligt dumt och slog som en galning kort efter start och jag åkte ur. Rejält blåslagen, medan Spiken klarade sig helskinnad. Gigantic hoppade från start vilket hon måste sluta med. Idag räckte inte upphämtningen till pengar. I morgon ska B.B.S.Washington och Nordby Elde gå premielopp, vilket de bör klara. Startar Kose E.Trollet, Dark Surprise och Silk Launcher. Kose är ett nyförvärv som är väldigt svårbedömd. Tränar dock bra hemma. Dark är med i ett kval till amatör-SM. (Uffe Backhouse kör.) Gick två tuffa lopp i midsomras, har tränat lätt efter det och kan sluta bland de tre. Silk känns bättre än på länge, men har galopperat för mycket på slutet och nu får jag se till att köra felfritt.

9/7
Sommartrav i Rättvik
I morgon kväll startar Mospiken och Gigantic Boko. Spiken skötte sig bra trots många småstörningar senast i sin debut. Känns fin i träning efter det. Möter kanske några som springer för fort, men det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen. Travet har Gigantic haft lite problem med i de senaste starterna. Hon är bra för klassen men det går inte att ge konkurrenterna för många meter från start.  Näst senast travade hon mot likvärdigt motstånd och då blev det en fin andraplats. En liknande placering kan det bli igen i ett felfritt lopp.

8/7
Härlig dubbelseger
Kvällen var finfin när både Impa och Red vann. Impa fick ett identiskt lopp med det igår, men idag klev hon förbi till säker seger. Red blev över från start och vi fick backa sist. Sedan fick han ett tufft sistavarv i tredjespår, men avgjorde lätt in på upploppet.

7/7
Knappt slagen
Impa gjorde en fin insats när hon kom tvåa endast slagen med ett huvud. I morgon är det nya lopp på Åland. Vi startar Imperial Tooma och Thebigred AS. Impa ska ut igen mot likvädrigt motstånd som idag. Tar hon loppet bra siktar jag på revansch. Red har bra fart för klassen och ställer inte innerspåret till det tror jag han vinner trots hårt motstånd. Kör även Cosa Nostra vilken vann montéloppet idag och har bevisat att formen är bra. Kör också Fro Yo Man vilken gick bra som fyra idag. I morgon har vi ett bättre läge i spår två och siktar på att leda från start till mål.

6/7
Ålandsturné

I morgon åker vi till Åland till deras årliga dubbeltrav. Åland har en en fantastiskt trevlig bana och självklart ännu trevligare när det går bra. Stallet har en häst till start i morgon i Imperial Tooma. Hon var lite blek och behövde lopp i kroppen sist. Tränar bra hemma. Spår 3 passar bra och helt omöjligt att överraska är det inte. Kör även Dag Blou och Fro Yo Man. Har pratat med tränarna till dessa de senaste dagarna och bägge har fin form för dagen. Jag får försöka hugga åt oss så fina placeringar som möjligt.

4/7
Härlig Viktoria
Efter en storstilad spurt vann Elviz med minsta möjliga marginal i kväll på Bollnäs, på nya rekordet 25,5 full väg. Hipp, hipp hurra för både hästen och alla ägarna.

3/7
Elviz på Bollnäs
Kalle strulade tyvärr bort sig och galopperade. Gick som vanligt bra efter galoppen. Möjligt att han fungerar bättre med bakspår. En som fungerade desto bättre var Fanny som efter att ha fått ett fint lopp av Annie svarade med en sylvass spurt som tvåa. Bra prestaion av både häst och kusk.
Spurta sylvasst kan även Järvsö Elviz göra om han får rätt lopp. Får försöka hitta ner i bra position och spurta sista biten och med klaff kan han mycket väl vinna.

2/7
Nya friska tag

Igår gjorde Embu en bra insats som sexa utan att ha riktig tur på vägen. Ett framspår över kort distans önskar vi nästa gång och då kan det bli riktigt roligt. Insider gjorde en toppinsats och när jag passerade mål var jag osäker på om jag var tvåa eller trea. Blev sedan smått chockad när de inte ropade ut mig bland de tre, utan hade flyttat ner oss till fjärdeplatsen. Jag tyckte det var tufft och extremt tråkigt, men det förringar inte Insiders insats. Nytt rekord 12,3 över full distan gick han oavsett även om det inte blev registrerat.
I morgon tar vi nya tag på Rättvik med Kalle Kanin Tooma och Fanny Sjöhammar. Var väldigt nöjd med Kalle senast då han skötte sig och gick en fin tid (17,2). Sköter han sig lika bra i morgon finns alla chanser i världen att sluta bland de tre. Fanny kör Annie som är ordinarie körsven på henne. Lite tråkigt med elftespår, men Fanny har sett fin ut i jobben den senaste tiden och kör de andra för fort från början kan hon spurta ner en del till slut.
 

 
 
Förra sidan