AKTUELLT
 
 

2017
Augusti               
                                                                                                   Förra månaden

30/8
Fyra till start
I morgon på lunchen startar M.R.Hungry Eyes, Cadillac Carjan och Kos E.Trollet på Hagmyren. Senare på kvällen startar Kalle Kanin Tooma på Rättvik. Har haft tur med spårlottningen, både Hungry och Cadillac har spår ett och därifrån får de fina lopp och kan sluta långt fram, kanske till och med vinna. Kose har fått ett fint tredjespår och löper han upp till de senaste starterna slutar han återigen långt fram. Kalle kör Erika i ett lopp med endast sex hästar och han har fått spår sex bakom bil vilket kan vara en fördel då det borde bli felfri avgång. Sköter han sig har han definitivt kapacitet för att kunna vinna. Fyra roliga starter, men skulle en vinna är jag väldigt glad och nöjd.

29/8
Nya hästar
Igår gjorde Kuling så gott han kunde. 27,2 över lång distans räckte inte till mer än att vara sjua i mål i derbykval.
Med hem från Norge följde femårige starthästen Tin Gnist (e.Lome Elden u. Tun Kari).  Det är en väldigt spännande häst, som har tjänat ca. 60 000 Nok, men redan sprungit 28,3 m. Storebror Tin Tveiten har tjänat tre miljoner Nok och gått 19,6. Vid intresse kommer Tin Gnist att bli andelshäst och är ni intresserade/nyfikna är det bara att ringa. Idag har jag hämtat hem årets första ettåringar: Hingstarna Jaguar C Boko (e. Yield Boko u. Twins Vilda) och Gasen i Botten (e. Formula One u. Beauty From Above).

27/8
Derbykval för Kuling
I morgon är det dags för ett av årets stora mål (inför säsongen) då Nordby Kuling åker till Oslo och är med i Derbykval. Vägen dit har hittills inte varit spikrak i år med endast fyra starter, men han har blivit bättre och bättre. Av 39 hästar är vi seedade som 18. Det är 12 finalplatser.  För att komma till final måste vi vara bland de tre. Det är tufft, men inte ett orimligt mål och vi siktar på det. 

23/8
Eddie hem
I måndags var Kalle tvungen att slå knut på sig själv. "Som vanligt" gick han jättebra efter galoppen. Kommer att prova lite annan skoning till nästa gång. Impa var lite segare än  vanligt och kommer inom kort att åka hem till ägarna för lite semester. Detsamma gäller Edge of Dinity som åkte hem idag.

20/8
Kalle och Impa gtill Bollnäs
I morgon startar Kalle Kanin Tooma och Imperial Tooma. Kalle kommer mer och mer, men jag litar inte fullt ut på honom än och felfritt lopp är viktigast. Impa kör min hovslagare Bengt i  tillsammansduellen. Spår fem med bil och kort distans passar bra och bland de fem som går till final ( körs senare på kvällen) siktar vi på en plats bland de tre.

19/8
Tung dag
Red hoppade bort alla sina möjligheter i utgången av första sväng. Dark fick öppna alldeles för tufft och blev stum. Insider gjorde tyvärr årets sämsta insats. Fick ett perfekt lopp, men var trött 400 kvar. Låg högt i puls efteråt och det tog lång tid innan han återhämtade sig. Ingen tvekan om att allt inte stod rätt till med honom. Royal fick ett fint lopp, men trots det slutade vi först utan pengar.

18/8
Ny V75 start
Idag var det hårda bud på Romme Cadillac rekordsänkte med 1,2 sek till 14,7 aM. Trots det räckte det bara till ett sjundepris. Hungry satt fast med gott om krafter kvar. Först utan. Eddie blev trött och tappade travet sista biten och honom får vi kolla till veckan. Icona blev även hon trött, men behövde lopp i kroppen.
I morgon tar vi nya tag med fyra till: Thebigred AS., Dark Surprise, M.T.Insider och Royal Entertainer. Red är med i ett lördagslopp. Står 20 meter sämre till än senast, men han är riktigt bra och helt slagen känner jag mig inte. Dark är med i ett lärlingslopp där kuskarna är lottade. Körs av Jean-Claude Pace. Från ett bra läge (spår 4) hoppas jag de tar en bra slant. Insider gör ett nytt försök i silverdivisionen. Senast satt han fast med krafter kvar. För första gången på länge provar vi lång distans. Tidgare har det inte varit en nackdel, men jag är inne på att ge honom ett snällt lopp. Med maxflyt kan vi vara bland de tre. Avslutar dagen med Royal. Från ett åttondespår bakom bilen och lång distans ligger jag lågt på förhand.
Kör även Latest News i gulddivisionen. Jätteroligt, men jag har dålig koll på formen.
Inget ovanligt att jag kör fyra lopp, men det är första gången alla fyra går över lång distans 2640 meter.

17/8
Fyra till Romme
I morgon startar Cadillac Carjan, M.R.Hungry Eyes, Edge of Dignity och Icona Pop. Cadillac gick bra senast som trea efter galopp. Gör han om det och står på benen hela vägen är vi långt fram. Hungry har grym form för dagen och jag är sugen på att prova honom i ledningen i morgon. Oavsett löpningsförlopp tror jag vi kan vara bland de tre. Eddie gör debut för oss. Han gick bra i kvalet, men det här loppet är ett test för att se hur långt han räcker. Icona har haft en tävlingspaus och behöver lopp i kroppen för att vara på topp.

13/8
Nisse V75 sjua
Små marginaler. Trots en ny stabil och fin insats av Nisse räckte det "bara" till ett sjundepris då vi hamnade för långt bak, redan från start och hade många hästar framför oss hela loppet.

11/8
V75-final
Kuling blev lite oturligt generad till galopp. Gick i övrigt fantastiskt bra. Sista varvet 1,24 när han slutade femma.
För sju år sedan körde jag in Drew Brees (e. Ken Warkentin u. Rydens Denise). Nu sju år senare har han tjänat nästan 700 000. Han har varit skadad de senaste åren och nu ska vi till en början sätta igång honom och se om han kan komma till start igen.
I morgon startar Maison Plage på Åby i V75-final. I försöket var han duktig tvåa. Gör han om den prestationen kan han mycket väl vara bland de tre igen.

9/8
Kuling till Bollnäs
Igår gjorde Kose det bra som tvåa på nytt fint rekord 30,7. Imperial blev grovt störd till galopp. Kändes i övrigt fin. Dark gick helt okej som sexa.
I morgon startar Nordby Kuling. Han gick jättebra senast i sin comeback när han vann. Möter nu Sveriges bästa fyråringar. Vinna kan bli tufft, men ett bra lopp kommer han att göra. Kör även Lula Bermon.

7/8
Nya friska tag på Romme
Igår hade Gigantic en dålig dag. Hon har för närvarande helt enkelt inte lika fin form som tidigare under året. Hungry räckte inte till i för tuff konkurrens. Både han och Erika gjorde det bästa av situationen.
I morgon startar Kos E.Trollet, Embu Boko, Imperial Tooma och Dark Surprise. Kose har gjort det bra i sina starter hos oss. Senast var han femma med galopp och gången innan duktig tvåa. En plats bland de tre ligger inom räckhåll. Embu kör Annie i ett lärlingslopp. Lite blek senast, men var då krafigt brunstig. Innan dess gått jämnt och bra och hoppas hon studsar tillbaka till en bra insats. Impa räckte inte till i tuff V75-konkurrens senast. Innan dess har hon gått jämnt och bra en längre tid. Fick ett väldigt knepigt läge med bakspår på tillägg och måste ha mycket tur för att få en framskjuten placering, men en fin peng kan det bli. Dark gör i regel sitt bästa. Går ner i klass och möter lite lättare motstånd än i sina senaste starter. Han är en av många i loppet som kan vinna.

5/8
Erika och Hungry i Dam-SM
I morgon startar Gigantic Boko och M.R.Hungry Eyes. Gigantic har varit lite ojämn i år och galopperat lite för mycket. Hon har hög kapacitet och vid en bra dag kan hon slå alla. Hungry är i sitt livs form, men läget och motståndet drar ner förväntningarna. En fantastisk presation av Erika att för tredje året på rad kvala in till Dam-SM, bara det är en seger.

4/8
Tindra var jag jättenöjd med i kvalet. Avslutade sista varvet 17,8 med sluttid 20,1. Kalle skötte sig exemplariskt. Däremot saknades det där lilla extra trycket i honom när vi slutade sexa. Nisse avslutade kvällen med att sitta fast med alla krafter kvar som trea i Damklubbens guldlopp. I försöket blev vi fyra från ledningen. Han är bättre bakifrån.

3/8
Spännande chanser på hemmaplan
I morgon kvalar Joners Tindra. Hon är en fin treåring och sköter hon sig fixar hon kvalet galant. I första loppet kommer Kalle Kanin Tooma ut. Spår 10 bakom bil känns som en fördel då chanserna är goda för felfri avgång. Travar han duger han bra och kan sluta bland de tre. I femte loppet startar Maison Plage. Loppet är ett försök med en final senare under kvällen. Målsättningen är att vinna både försök och final. Men till en början tar vi försöket. Spår 4 bakom bilen är nästan bästa tänkbara. Han känns fortsatt fin i jobb efter lördagens andraplats på V75.
Kör även Blue Label, som jag inte vet så mycket om mer än att han varit duktig tvåa i de senaste starterna.


Nordby Kuling, en av julisegrarna.

1/8
Rekordmånad

Juli var en fantastiskt bra månad, den enskilt bästa i  karriären med:
46 starter
5 vinster
6 andraplatser
3 tredjeplatser
337 240 kronor inkört.
 

 
 
Förra sidan