AKTUELLT
 
 

2017
Oktober        
                                                                                                            Förra månaden

26/10
Tindra och jag lunchar på Romme
Balou överraskade med startgalopp och bommade att kvala in. Bättre gick det för Washington som klarade kvalet galant. Kalle gladde med att gå felfritt, men var lite väl seg som sjua. Hungry gjorde en toppinsats som fyra i sin första montéstart på flera år i ett stentufft gäng.
I morgon startar Joners Tindra. Hon har lottats till ett fint förstaspår och därifrån kan jag ge henne ett snällt lopp och köra in en bra slant.

25/10
Fyra ut på hemmaplan
I morgon kvalar B.B.S. Balou och B.B.S. Washington. Startar gör Kalle Kanin Tooma och M.R.Hungry Eyes. Kör dessutom Hönn Blesa. Balou och Washington är två fina tvååriga hingstar som tränat bra hela karriären. Om de inte straffar ut sig med galopp ska de fixa kvalen galant, då de gått kvaltider i jobb vid ett flertal tillfällen. Kalle har varit ifrån några veckor. Viktigast för hans del är att han går felfritt. Och då var det skönt att få ett fint andraspår bakom bilen. Sköter han sig duger han bra i klassen. Hungry startar i ett montélopp med Johanna Stark i sadeln. Det var över två år sedan Hungry startade senast i monté. Då gjorde han det flitigt och framgångsrikt. Han är pga. det svårbedömd hur han står sig i konkurrensen, men formmässigt är han fortfarande på topp. Blesa kör jag åt Uffe Backhouse. Har kört henne en gång tidigare och blev då väldigt förtjust i henne. Kort distans och springspår är passande förutsättningar. Uffe vann åt mig när jag var på semester och nu hoppas jag att återgälda det när han är bortrest.


Fina prestationer
Idag blev det igen fyra fina prestationer. Kose rekordsänkte på nytt till 30,2 när han blev trea. Kuling fick ett tufft sistavarv i tredjespår och var femma på 29,0 över lång distans. Insider gick även han en riktigt bra tid, 13,6 full väg som tvåa med gott om krafter kvar. Tämligen oberörd. Red blev väldigt stänkrädd från start och var ytterst när att galoppera i första sväng. Avslutade sedan bra i skymundan som sjua.

23/10
Fyra nya ut
Idag gjorde alla hästarna bra prestationer även om resultaten kunnat vara bättre. Action kommer mer och mer och var duktig sexa. Quiet gjorde en jättebra insats, men galopperade i striden om första och andraplatsen när jag skulle flytta ut honom 100 meter från mål. Gigantic spurtade på bästa sätt, in som tvåa och Icona satt fast rygg ledaren som femma med krafter kvar.
I morgon startar Kos E.Trollet, Nordby Kuling, M.T.Insider och Thebigred As. Alla fyra är riktigt fina hästar och alla har bra chans att vara bland de tre. Kose kör Jorma Kontio från spår ett och de leder loppet länge, kanske hela vägen. Själv kör jag Kuling i samma lopp från dubbla tillägg. Normalt sett kan han ta dem, men lätt blir det inte. Insider kändes fin senast, men behövde lopp i kroppen. Kommer att vara betydligt rappare den här gången. Hoppas på fin bana, då han är lite känslig för underlaget. Red var jätteduktig tvåa senast och duger bra i klassen.

22/10
Fyra till Rättvik
Igår var det lite stolpe ut när Elviz blev av med ryggen varvet kvar och la sin speed för tidigt. I stället för en fin placering blev det först utan. Kose fortsätter att gå bra. Blev sjua på nytt rekord. Tappade lite onödigt placeringar på en galopp varvet kvar.
I morgon startar Action Launcher, Quiet Please, Gigantic Boko och Icona Pop. Kör även You Rock My World. Action är på väg mot formen, men fortfarande fattas det lite. Senast blev det dödens vilket han inte gillar. Hittar vi rygg ledaren kan vi vara bland de tre. Quiet, Gigantic och Icona letar alla tre efter formen. Alla tränar positivt på hemmaplan, men jag vill se dem prestera på banan innan jag ställer för stora krav på dem, även om alla tre har kapacitet att ta fina placereingar.

21/10
Nya Kallblod
Nisse gick jättebra som tvåa igår. Fyran räckte inte riktigt till i ett tufft gäng. Gnist hamnade invändigt och pullade sig i fel 300 kvar.
I kväll på Bergsåker startar Järvsö Elviz och Kos. E.Trollet. Tänkt att Cadillac Carjan skulle startat, men han har gjort illa sig i hagen och blir hemma. Elviz gick jättebra senast efter galopp. Står han på benen kan han vara bland de tre. Kose är jämn och säker och även han hoppas jag kan vara bland de tre.

19/10
Tre till Romme
I morgon startar Maison Plage, Indian Four och Tin Gnist. Kör även Valla Glöd.
Nisse startar i ett lärlingslopp och Linda Forsberg kör. I ett lopp med bara nio hästar tycker jag att han hör till de bättre och siktar på en topp tre placering. Fyran är med i ett lopp med lite hästar, men de som är med är riktigt bra och i första hand siktar jag på pengar. Gnist vann förra veckan i sin debut hos oss. Möter liknande motstånd igen och kan mycket väl ta andra raka.

17/10
Nya ettåringar
I slutet av förra veckan kom ettåriga stona Bon Bini (e. Hard Livin u. Mellby Butterfly) och Wellina One (e. Wellino Boko u. Regina One) till stallet.

15/10
Ny fin insats av  Kose
Nisse gjorde en bra insats som fyra igår. Två placeringar bättre blev Kose när han var duktig tvåa. Däremot blev det fel för Action när han hamnade i dödens som är en position han inte trivs i och då gav han upp. I samma lopp satt Fyran fast med lite krafter kvar.

14/10
Fyra i kväll på Bollnäs
Igår hoppade Elviz bakom bilen av ren pigghet. Gick sedan väldigt bra. Satt fast i mål med gott om krafter kvar på nya rekordet 25,1 ak. Red gick jättebra som tvåa från rygg ledaren. Silk tröttnade i sista sväng från dödens och fick inga pengar.
I kväll startar Maison Plage, Kos E.Trollet, Action Launcher och Indian Four. Nisse blev lite hovöm senast och galopperade på upploppet.Skor på nu. Har tidigare gått bra över lång distans och en plats bland de tre ligger inom räckhåll. Kose radar upp fna presatationer. Lie lurigt läge med dubbla tillägg, men min förhoppning är att vara bland de tre trots det. Action och Fyran startar i samma lopp. Action har det bättre läget och har lopp i kroppen medan Fyran (Tomas Petterson kör) har den bättre formen av de två.


Glada ägare efter seger med Tin Gnist

12/10
Fredagkväll på Romme
I morgon startar Järvsö Elviz, Thebigred AS.,  Silk Launcher och så kör jag Elon Morells Elind E.Vinn. Elviz fungerade inte till 100 senast när han hängde mycket töm. Är åtgärdad efter det. Kort distans med bil var det läge sedan han provade, men tidigare i karriären var det kanske hans favoritförutsättning. Red har galopperat i de två senaste starterna av lite olika anledningar. Kommer att köra med skor den här gången. Loppet blev tufft, men från ett fint utgångsläge, spår 2 start, tycker jag ändå att han ska vara bland de tre. Silk provade monté senast. Det blev väldigt många omstarter och hon skötte sig i alla, utom så klart den giltiga. I ett öppet lopp kan hon mycket väl vara bland de tre. Elind körde jag för några veckor sedan på Rättvik. Blev då lite trött och i första hand siktar jag på pengar.

10/10
Härlig debut av Gnist
Gigantic satte inte en fot rätt från andraspåret och blev diskad. Happen skötte sig bra och var ok som sexa. Gnist inledde hos oss på bästa vis, när han tog en enkel seger.

9/10
Spännande debutanter
Igår gjorde Kose och Uffe en ny fin insats då de spurtade vasst in som trea.
I morgon startar Gigantic Boko, Howdidithappen, Tin Gnist och så kör jag Valnes Grace åt Therese Hyllsjö. Gigantic har haft svårt att gå felfritt i de senaste starterna. Lite otur då vi drog spår två igen. Kommer att ändra lite utrustning och i första hand är det felfri avgång som gäller. Happen gör en spännande debut. Hon är mycket tränad och så här i debuten kommer jag att ge henne ett snällt upplägg. Gnist har visserlign startat i Norge, men gör debut för oss. Han har känts riktigt stark och rejäl i jobben. Tävlar han lika bra som han tränar slutar han långt fram. Grace vann jag med, senast jag körde henne. Då fick hon ett fint lopp i rygg ledaren med lucka till slut. Kan jag ge henne ett lika fint lopp i morgon kan hon skrälla igen.

7/10
Uffe och Kose jagar andra raka
Igår var en nattsvart dag då Quiet, Silk och Royal ägnade sig åt startgalopp och Embu och Dark Surprise blev trötta alldeles för tidigt. Och inga fick pengar. Som tur var kommer det hela tiden nya lopp och det är bara att bryta ihop och komma igen. I morgon är det  trav på Hagmyren och där startar Kos E.Trollet i ett amatörlopp med Ulf Backhouse i vagnen. De är ett samspelt ekipage, som så sent som förra måndagen vann, även då på Hagmyren, i ett lopp som åtminstone på papperet var tuffare än det i morgon. Spår tre, volt och kort distans passar bra och jag hoppas de kan leda från start till mål igen.

4/10
Fem till start
Tindra klarade inte av att trava iväg från andraspåret och blev diskad för galopp. Cadillac fortsätter att visa fin form Idag blev han fyra och satt fast med gott om krafter kvar.
I morgon på Solvalla startar Quiet Please, Embu Boko, Royal Entertainer och Silk Launcher. På Rättvik (tävlingarna blir flyttade till Romme) startar Dark Surprise i ett lärlingslopp, Erika kör. QP har lite diffus form och han behöver lopp i kroppen. I första hand vill jag känna att han fungerar både orkesmässigt och travmässigt. Detsamma gäller Embu. Royal har visat fin form i de senaste starterna. Möter nu tuffa hästar på tillägg och vi får i första hand sikta på en fin peng. Silk provar i monté och Annie rider. Var väldigt bra i montékvalet, men har därefter galopperat och vi får hoppas att hon sköter sig i morgon. Dark är jämn och säker. Från ett niondespår tar han en bra placering.

4/10
Nya tag på Bollnäs
Insider blev trött sista biten och behövde lopp i kroppen. Det som var väldigt positivt var att han kändes ovanligt mjuk och smidig och det tar vi med till nästa gång. Hungry hamnade illa till från start. I övrigt kändes han fin och vi får ta nya tag.
I morgon startar Joners Tindra och Cadillac Carjan. Bägge två kommer från var sin mersmakande andraplats i sina senaste starter. Tindra möter nu tufft motstånd och skulle hon vara bland de tre är jag väldigt nöjd. Cadillac, tycker jag, har bra chans att vara bland de tre om han sköter sig.

3/10
Två på V86

I morgon på Solvalla startar M.T.Insider och M.R.Hungry Eyes. Insider har fått bästa möjliga förutsättningar i spår 2 över kort distans auto. Optimalt hade varit att han hade haft lopp i kroppen då det gått lite för lång tid sedan den senaste starten (hade halsinfektion). Känns fin i jobben och målsättningen är att leda från start till mål. Hungry däremot har haft otur i spårlottningen i spår 11. Från det läget är jag glad om han tar pengar, trots att han fortsätter att ha väldigt fin form.

 

 
 
Förra sidan